Μην κάνετε έτσι, σας λείπει ο χειμώνας δεν λέω σε όλους μας λείπει λίγο, αλλά η μεγάλη αλήθεια είναι ότι καλοκαίρι είναι ο πλέον ιδανικός καιρός για μαυρομεταλλικές αποδράσεις…σκέτη κόλαση, εδικά με θερμοκρασίες σαν την σημερινή. :twisted:
Κάποιος, πιο εδικός από εμένα πριν λίγο καιρό μου είπε ν’ ακούσω με προσοχή μια μπάντα από την Αυστραλία με το όνομα Moon. Μετά το αναγκαίο διάστημα κατανόησης προχωρώ σε εντυπώσεις δηλώνοντας ότι αν δεν άφηνα πολλά στην άκρη θα τους έχανα μέσα στον σωρό:
[SIZE=“3”]2010-Moon-Caduceus Chalice[/SIZE]
Ο Miasmyr λοιπόν (μιας και εδω έχουμε μια ακόμα σολομπάντα) δημιουργεί μουσική από το 2008 και έχει 2 αξιόλογα ep στο ενεργητικό του. Φέτος ήρθε η ώρα να κάνει το δικό του ντεμπούτο με το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ.
Ας αρχίσουμε όμως με μια ιδιαιτερότητα, η οποία ονομάζεται «κασετικός ήχος». Είναι καλού επιπέδου όμως, μην πάει ο νους σας, σε μονοφωνικά demo των 90?s. Αυτή η ιδιαιτερότητα ξέρω ότι ξενίζει και θα έχουμε αποχωρήσεις επίδοξων ακροατών, αλλά το συγκεκριμένο είδος νιώθω ότι έτσι πρέπει να ηχογραφείται.
Για όσους αυτό ξεπεραστεί θα έρθουν σε επαφή με το καλοκαίρι σε ένα άλλο επίπεδο, μιας και οι Moon παντρεύουν το “τζιτζίκιστο” black metal με τον ήχο του τριζονιού (μεταφορικά) στις ambient/bm πινελιές τους. Σαν σύνολο μπορεί να θυμίσει Xasthur & Darkspace αλλά και Velvet Cacoon ή ακόμα και Depressive black metal (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) στον ήχο τους συνολικά.
Δεν είμαι σίγουρος αν η ταμπέλα Landscape Black Metal είναι ικανή να τους περιγράψει, ίσως όμως είναι η μόνη που μπορεί να περιλαμβάνει πέρα από την δημιουργία μιας μεμονωμένης εικόνας και την βαθμιαία κατανόησή του περιεχομένου της.
Οι Moon λειτουργούν όπως και το μεγαλύτερο μέρος του black metal (στην εποχή μας) δηλαδη με πλήρη αδιαφορία να συναγωνιστούν ο ένας τον άλλο σε riff.
Συνθέτουν έχοντας στόχο τον εγκλεισμό του ακροατή σε μια κατάσταση που είναι βιωματική και παράγει αποτελέσματα, αν βεβαίως ο τελευταίος καθαρίσει αυτιά και μυαλό και προσπαθήσει να βρει μέσα του τον απαλλαγμένο και ελεύθερο εαυτό του και μαθητεύσει κάτω από τις λιγόλογες πλην αξιοσημείωτες συμβουλές του.
Μπορείτε πέρα από το σύνολο να δώσετε έξτρα χρόνο στο τιτάνιο Chalice και συμφωνώ απόλυτα με τον Khaos[] (=απόλυτος bm ανταποκριτής πολύ γνωστού μπλόγκ) που λέει «the final song alone makes this worth the purchase, recommended!» βέβαια αυτός το recommended το έχει καραμέλα αλλά εδώ λέει αλήθεια?μια έξτρα προσοχή και στο Monastery (τυχαίο?..δε νομίζω)
Στα καλύτερα της χρονιάς μάλλον με άνεση (εκτός και αν γίνει της Πόπης μέχρι τον Δεκέμβρη, που δεν το βλέπω)