Black Metal Albums

Μην κάνετε έτσι, σας λείπει ο χειμώνας δεν λέω σε όλους μας λείπει λίγο, αλλά η μεγάλη αλήθεια είναι ότι καλοκαίρι είναι ο πλέον ιδανικός καιρός για μαυρομεταλλικές αποδράσεις…σκέτη κόλαση, εδικά με θερμοκρασίες σαν την σημερινή. :twisted:

Κάποιος, πιο εδικός από εμένα πριν λίγο καιρό μου είπε ν’ ακούσω με προσοχή μια μπάντα από την Αυστραλία με το όνομα Moon. Μετά το αναγκαίο διάστημα κατανόησης προχωρώ σε εντυπώσεις δηλώνοντας ότι αν δεν άφηνα πολλά στην άκρη θα τους έχανα μέσα στον σωρό:

[SIZE=“3”]2010-Moon-Caduceus Chalice[/SIZE]

Ο Miasmyr λοιπόν (μιας και εδω έχουμε μια ακόμα σολομπάντα) δημιουργεί μουσική από το 2008 και έχει 2 αξιόλογα ep στο ενεργητικό του. Φέτος ήρθε η ώρα να κάνει το δικό του ντεμπούτο με το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Ας αρχίσουμε όμως με μια ιδιαιτερότητα, η οποία ονομάζεται «κασετικός ήχος». Είναι καλού επιπέδου όμως, μην πάει ο νους σας, σε μονοφωνικά demo των 90?s. Αυτή η ιδιαιτερότητα ξέρω ότι ξενίζει και θα έχουμε αποχωρήσεις επίδοξων ακροατών, αλλά το συγκεκριμένο είδος νιώθω ότι έτσι πρέπει να ηχογραφείται.

Για όσους αυτό ξεπεραστεί θα έρθουν σε επαφή με το καλοκαίρι σε ένα άλλο επίπεδο, μιας και οι Moon παντρεύουν το “τζιτζίκιστο” black metal με τον ήχο του τριζονιού (μεταφορικά) στις ambient/bm πινελιές τους. Σαν σύνολο μπορεί να θυμίσει Xasthur & Darkspace αλλά και Velvet Cacoon ή ακόμα και Depressive black metal (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) στον ήχο τους συνολικά.

Δεν είμαι σίγουρος αν η ταμπέλα Landscape Black Metal είναι ικανή να τους περιγράψει, ίσως όμως είναι η μόνη που μπορεί να περιλαμβάνει πέρα από την δημιουργία μιας μεμονωμένης εικόνας και την βαθμιαία κατανόησή του περιεχομένου της.

Οι Moon λειτουργούν όπως και το μεγαλύτερο μέρος του black metal (στην εποχή μας) δηλαδη με πλήρη αδιαφορία να συναγωνιστούν ο ένας τον άλλο σε riff.
Συνθέτουν έχοντας στόχο τον εγκλεισμό του ακροατή σε μια κατάσταση που είναι βιωματική και παράγει αποτελέσματα, αν βεβαίως ο τελευταίος καθαρίσει αυτιά και μυαλό και προσπαθήσει να βρει μέσα του τον απαλλαγμένο και ελεύθερο εαυτό του και μαθητεύσει κάτω από τις λιγόλογες πλην αξιοσημείωτες συμβουλές του.

Μπορείτε πέρα από το σύνολο να δώσετε έξτρα χρόνο στο τιτάνιο Chalice και συμφωνώ απόλυτα με τον Khaos[] (=απόλυτος bm ανταποκριτής πολύ γνωστού μπλόγκ) που λέει «the final song alone makes this worth the purchase, recommended!» βέβαια αυτός το recommended το έχει καραμέλα αλλά εδώ λέει αλήθεια?μια έξτρα προσοχή και στο Monastery (τυχαίο?..δε νομίζω)

Στα καλύτερα της χρονιάς μάλλον με άνεση (εκτός και αν γίνει της Πόπης μέχρι τον Δεκέμβρη, που δεν το βλέπω)

Το καλοκαιρι, οπως λεει ο προσατανίλας, ΜΟΝΟ Norway! Με καφέ, καπνό και εικόνες απο δάση και τα παρελκόμενα.

Μια απο τις ανακαλυψεις των τελευταιων μηνων ειναι οι (ο) Αμερικανοι Unhuman Disease.Ωραια σαπιλα,στους γνωριμους ηχους της Αμερικανικης σκηνης.Ειδα προσφατα οτι εφερε και στο Bowel αλμπουμακια τους οποτε μαλλον θα τιμηθουν.

http://www.myspace.com/unhumandisease

Εγω θα προτεινα Black Creations of Satan η’ Into Satan’s Kingdom απο τα αλμπουμ τους ως πιο χαρακτηριστικα.

hey guys! Ειχα μιά συζήτηση. Ξέρει κανείς καμιά καλή μπάντα απο Ρωσία? Εννοώ καλή! Γενικά η Σλάβοι δεν την πολυπαλεύουν, no?

Στα γρηγορα μου ηρθε το παρακατω στο μυαλο μιας και το ακουγα και σημερα,πολυ γαματο αλμπουμι και αξιολογη μπαντα απο τη Ρωσια!

Κοιτα, παίζει να λένε. Στην φώτο δεν μου κάνουν για (τυπικοί) ρώσσοι. Θα μου πείτε, τι σχέση εχει η φώτο…Καμιά φορά artwork, photo, logo, αντανακλούν την αισθητική μιάς μπάντας. καμιά άλλα φορα, όχι.

Ειναι πολυ καλο αλμπουμ γενικως,ασχετα απο χωρες κτλ

Όντως, πολύ αξιόλογο δείγμα ρωσικού ναζιστικού bm, να τσεκάρετε όλοι.

Κρινοντας την μουσικη παντα :wink:

[SIZE=“4”][FONT=“Century Gothic”]2010-Against The Plagues-Decoding The Mainframe (2007)[/FONT][/SIZE]

Γνωστός μαυρομεταλικός “ανταποκριτής” μου είπε ν’ ακούσω το φετινό άλμπουμ των Against The Plagues περιγράφοντάς μου το, ως “φραπεδιά Nocturnus με Emperor”, λέγοντας μου ακόμα, “η που θα πορωθείς, ή που θα ξερνάς”.

Η αλήθεια είναι ότι αναγούλιασα εντελώς με την ιδέα, αλλά όταν το άκουσα πορώθηκα.

:lol:

Λοιπόν οι Against The Plagues είναι μια παρέα από το Σικάγο. Τα μέλη τους έχουν πάρει μέρος και σε άλλες μπάντες, ενώ το 2007 έκαναν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο The Architecture Οf Oppression. Φέτος μας το ξανά σερβίρουν ή το κάνουν πιο γνωστό τεσπά με τις παρακάτω αλλαγές
?A re-issue of the debut album, fully remastered, partially remixed and with newly recorded drums by Varyen?όπως λέει και το αρκαιβς.

Οι φίλοι των Emperor & των Limbonic Art θα «τα σπάσουν», ένα άλμπουμ που αν είχε κυκλοφορήσει πριν δέκα χρόνια θα το βάζαμε άνετα στις λίστες με τα καλά μελωδικά bm δισκάκια. Εντυπωσιακή η δουλειά στις κιθάρες και μολονότι δεν προτιμώ το black metal έτσι δομημένο θα έλεγα ότι του πάει γάντι, αξίζει την προσοχή μας αν είμαστε για τέτοιο mix grill.

θα εκτιμηθεί ισως περισσότερο από μεταλάδες που θέλουν “μικρή” δόση black metal στο Metal τους αρκεί να έχουν ακούσει και πέντε ολόκληρους δίσκους black metal.

Υ.Γ Μόνο και μόνο που μπήκα στην διαδικασία να ποστάρω μπλέ εξώφυλλο βάλτε άλλον ένα πόντο…:country:

Να ξεκαθαρίσω ότι απεχθάνομαι το NS, αλλά τούτοι εδώ “δυστυχώς” είναι καλοί :-k :roll: Ατμοσφαιρικό μπλακ, mid tempo, στρωτό, παραδοσιακό και με ωμή παραγωγή, στα όρια του drone ενίοτε, που έχει το πλεονέκτημα ότι κρατά ένα σχετικά obscure “ρωσικο” αέρα αναλλοίωτο παρόλο που είναι κάργα επηρεασμένο από Νορβηγία (burzumίζει, ε). Αυτό είναι που μου άρεσε σε αυτούς, ότι είναι obscure, επιθετικοί, εντελώς ακατέργαστοι και ατμοσφαιρικοί ταυτόχρονα.
Έχω ακούσει μόνο ενάμισο άλμπουμ, το ένα είναι αυτό του οποίου το εξώφυλλο ποστάρω και το οποίο θεωρείται το αρτιότερό τους, το μισό είναι το προηγούμενό του. Θα ήθελα πάντως και καμιά άλλη γνώμη, κυρίως γιατί το ατμοσφαιρικό, έστω και old school, ουδέποτε ήταν το φόρτε μου…

Δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιποι Σλάβοι, αλλά η Τσεχία (και το “παραδοσιακό” bm της - ROOT/ MASTER’S HAMMER) γαμούν πάρα πολύ όλους τους υπόλοιπους :roll:

Με αποδιοργάνωσε το εξώφυλλο!
Θα το ακούσω μόνο και μόνο για να τσεκάρω αν οι περιγραφές του γνωστού ανταποκριτή επηρεάζονται από τις καιρικές και χρονικές συγκυρίες. Μπορεί το καλοκαίρι να διαφωνούμε ρε παιδί μ’, ποιος ξέρει…:lol:

Ναι και οι Forest ειναι αρκετα αξιολογη μπαντα,ομολογω πως δεν μου μελανιασαν και οι ρωγες αλλα τους περιμενα χειροτερους να πω την αληθεια…καιρο εχω να ασχοληθω μαζι τους,τους ειχα ψαξει με αφορμη ενα βινυλιο στο Μοναστηρακι :stuck_out_tongue:

ετσι κ αλλιως πεθανε ο μαλακας οποτε κλαιν … :smiley:

βαλε nyktalgia ρε

Από Ρωσία τσεκάρετε το Old Wainds “Religion of Spiritual Violence”.

http://www.metal-archives.com/release.php?id=20998

Ενταξει…

Ash Borer - Drukne/Untitled I

Διαφωνω στ οτι το Ascension ηταν το καλυτερο bm demo για το 2009. Το συγκεκριμενο το εχω ακουσει εδω και καιρο, απλα τωρα πηρα την κασσετα και το θυμηθηκα. Not my shot, αλλα ετσι δειχνει γενικα και δεν εβρισκα το εξωφυλλο να το ποσταρω. Φανταστικη δουλεια, δυο κομματια μονο, αλλα απλα αψογα. Κασκαδια φαση σε γενικες γραμμες, + ανυπομονω για το επερχομενο split LP με τους Fell Voices, το οποιο εχω σκοπο να παρω κατ ευθειαν.

Εν τω μεταξυ βλεπω κατι τετοια και με πιανει μια καταθλιψη

Και εκει που σερφαρα αμεριμνος.Τσουπ!
Κυκλοφορει στις 20 Σεπτεμβριου ο νεος δισκος των Drudkh.
Βεβαια κυκλοφορησε νωριτερα στα ιντερνετς.

Ξερετε που θα το βρειτε. :stuck_out_tongue:

φαντασου δηλαδη ποσο πατατα ειναι το Microcosmos, σε λιγοτερο απο ενα χρονο κυκλοφορησαν καινουργιο αλμπουμ. αντε να δουμε!

Αν και τους αγνοούσα εντελώς (ήξερα μόνο τους πολώνους με το ίδιο όνομα), βρήκα το άλμπουμ τους σε ένα blog και το κατέβασα για να δω τι παίζει…
Μπορώ να πω πως από το πρώτο άκουσμα με κέρδισε κυρίως λόγω ήχου και λιγότερο παιξίματος…Ωμό black όπως πρέπει (κατα τη γνώμη μου) να παίζεται!! Ακόμα και το άρυθμο drumming (σε αρκετά σημεία του δίσκου) δεν με χάλασε, το αντίθετο θα έλεγα…Ωραίο,ωραίο…:thumbup::thumbup:

εκτος του Twilight Aureole, αισχος κι αυτο. ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΙΕΡΑΤΟ ΤΟΥΣ, δε σεβονται τις δυο δισκαρες που βγαλανε στο παρελθον, τι κομπαρσιλικια ειναι αυτα τωρα, ποιος τους ειπε οτι δεχομαστε τη μοδα των Nachtmystium;

:lol: