^ Καλά που μου το θύμισες… Πάω να το βρω να τ’ ακούσω…
Το άκουσα… Δυστυχώς κι εμένα δε μ’ αρέσει. Τέλοσπαντων, άκου το κι εσύ… Το θετικό πάντως είναι ότι επέστρεψαν.
Βασικά οι Necromantia ήταν από τις αγαπημένες μου μπάντες. Ειδικά το Crossing The Fiery Path είναι μέσα στα all time favourites της ελληνικής μετσαλ σκηνής και όχιμόνο δλδ… Αν και το καλύτερο κομμάτι που έχω ακούσει από αυτούς είναι το Spiritforms Of The Necromancer που είχε κυκλοφορήσει σε μια συλλογή περιοδικού το 95 αν θυμάμαι καλά και δεν μπήκε τελικά στον (τότε) επερχόμενο δίσκο τους “Scarlet Evil…” το οποίο τα σπάει επίσης και αυτό.
Spiritforms of the psychomancer Θυμαμαι εγω.Metal Hammer δεν θυμαμαι ονομα συλλογης.
Επος απλα !
Hammer Holocaust 1 ήταν το όνομα της συλλογής!!! Νομίζω ότι ήταν όντως Psychomancer ( και μετά αυτό έλεγε Spiritforms of the necromancer ) πάντως αλλά μικρή σημασία έχει! Πω θα ψάξω που το έχω αυτότο cd για να το ακούσω μετά από χρόνια. Τα έσπαγε εξ ολοκλήρου.
Ε ενταξει εγω δεν εχω παρα πολλα cd.Τα εχω και μαζεμενα οποτε το βρισκω ανετα.
Γαμουσε η συλλογη αυτη.
θετικο αλλα τι να το κανεις οταν κυκλοφορουν τετοιες ανοησιες ? το να επανενωθει ενα συγκροτημα να βγαλει μια βλακεια και μιση και να ξαναδιαλυθει μετα μου φαινετε χαζομαρα κι οτι το κανουν γιατι ξεμειναν απο λεφτα. κατι παρομοιο καναν και οι Septic Flesh αν κι ακομα να κυκλοφορησει το αλμπουμ τους, και φυσικα οι γνωστες μας νορβηγικες bands Immortal κι Emperor αλλα μονο για live shows (ευτηχως ή δυστηχως).
Mακαρι να περασουν και απο εδω για ενα λαιβ.
Στο Metalzone.gr εχει δισκοκριτικη για το SepticFlesh,η οποια ειναι διθυραμβικη.
Ειδωμεν…
Εντάξει ας τους δώσουμε μια ευκαιρία ακόμα. Δεν πιστεύω πως σκοπός τους ήταν να βγάλουν μια ανοησία όπως λες, ότι μπήκαν π.χ. στο studio κ είπαν “ας φτιάξουμε ένα δίσκο που να μην αρέσει, έτσι για αλλαγή…” Απλά δεν τους βγήκε. Εδώ βλέπεις μεγάλες ξένες μπάντες του χώρου και τα comeback albums τους δεν ακούγονται, την ελληνική θα κατηγορούμε; Και το Septic Flesh θα βγει κι αυτό, μην προτρέχεις… Μη θάβουμε την επαναδραστηριοποίηση της ελληνικής black σκηνής τοιουτοτρόπως, δε λέει…
Εντάξει τα reunion μόνο για live shows είναι όντως αρπαχτές… Αλλά κι αυτά είναι “της μόδας” τελευταία σε όλα τα ιδιώματα rock/metal
μα μιλαμε για ελληνικο συγκροτημα τωρα, και φυσικα θα κρινουμε γενικα την ελληνικη σκηνη αφου εκει ανηκουν οι Necromantia. αμα μου λεγες για τους Cryptopsy πχ που καναν κατι παρομοιο και το τελευταιο album τους βγηκε επισης μαπα, ισως σου λεγα και γενικα για την death metal ολη. τεσπα δεν θα το ονομαζα επαναδραστηριοποιηση αυτο επειδη μια band που παλιοτερα ειχε κυκλοφορησει καποια καλα albums και που ηταν μια απτις τρεις που ξεκινησαν black metal στην ελλαδα, επεστρεψε και κυκλοφορησε κατι που δεν ακουγετε… ΕΑΝ κυκλοφορουσε κατι αξιολογο, ποσο μαλλον κατι πρωτοτυπο τοτε ισως, αν κι απο μια band μονο δεν σωζετε η σκηνη, οταν οι περισσοτεροι αν οχι ολοι αντιγραφουν και δεν αποφασιζουν να παιξουν κατι δικο τους…
Απλά λέω να μην αφορίζουμε αμέσως. Άν βγάλουν μετά κι άλλο δίσκο και είναι πολύ καλός τότε να τους αποθεώνουμε π.χ. ; Ίδωμεν… Η απογοήτευση είναι δεδομένη αλλά μην τους απαξιώνουμε κι έτσι. Και ναι, πολλά λοιπά ελληνικά black σχήματα αντιγράφουν στυγνά. Άρα εν ολίγοις μπορείς να πεις πως δεν έχουμε αξιόλογη εγχώρια σκηνή. Άν λοιπόν περίμενες από κάποιον στο εξής να βγάλει κανένα δίσκο της προκοπής ποιος θα ήταν αυτός; Σωστά - αυτές οι 2-3 μπάντες…
ισως απογοητευσω ορισμενους, αλλα δεν περιμενω κανενα συγκροτημα να κυκλοφορησει κατι αξιολογο, ελαχιστα ελληνικα συγκροτηματα ακουγωνται κατα τη γνωμη μου πλεον κι εχουν δικο τους στυλ, και ξεχωριζουν απο τη μαζα κι ολα τα αλλα. οι Necromantia και οι Varathron καλως ή κακως δωσαν οτι ειχαν να δωσουν, τωρα απλα το ονομα που καναν εκμεταλευονται, αφου αυτο μας δειχνουν και οι δουλειες τους ως τωρα. οι Rotting Christ παλι ξεφυγαν, και ισως ειναι και οι μονοι που αξιζουν πλεον!
Παίδες μην βιάζεστε πάντως να αφορίζετε τα ελληνικά γκρουπς. Δεν είναι το θέμα να βγαλεις απλώς έναν όχι κακό δίσκο. Εδώ υπήρξαν μπάντες που κυκλοφορήσαν ασύλληπτα διαμάντια και πάλι δεν κάνανε το μεγάλο μπαμ. Δεν φταίνε μόνο τα γκρουπς. Πάρτε για παράδειγμα τους Horrified που εν έτει 1998 βγάλανε έναν από τους καλύτερους ακραίους metal ( δεν θέλω να πω απλώς death / black γιατί θα τους περιορίσει ο όρος ) δίσκους της εποχής τους. Τι απέγιναν αυτοί τελικά? Γιατί να έχω να ακούσω νέα τους από το 2002? Αυτό που θέλω να πω έιναι ότι είναι άδικο να κράζουμε τα συγκροτήματα και μόνο.
Ε ναι φυσικά παίζουν και οι δισκογραφικές ρόλο, το κατά πόσον τους προμοτάρουν κλπ… Κι εγώ της ίδιας λογικής είμαι. Για ένα είδος metal που αναπτύχθηκε κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες και είναι γέννημα-θρέμμα των βορείων, όπως και να το κάνουμε πάντα οι εκεί μπάντες θα ‘ναι και περισσότερες και καλύτερες απ’ αυτές της υπόλοιπης Ευρώπης. Ε, κάνουμε κι εμείς οι Έλληνες ό,τι μπορούμε με αυτές τις λίγες μπάντες που διαθέτουμε, τη μικρή δημοτικότητα του είδους και τη μικρή δυναμικότητα των αντίστοιχων εγχώριων δισκογραφικών.
Μακάρι να φταίγανε μόνο οι δισκογραφικές. Και δεν μιλάω μόνο για να γίνει κάποιος “όνομα” εκτός Ελλάδας. Εδώ πολλοί παραμένουν στην αφάνεια και εντός της Ελλάδας. Και για αυτό δεν ευθύνεται μόνο η προώθηση, αλλά και το πόσο αγαπά το εγχώριο κοινό τα ελληνικά γκρουπς. Οι Horrified πχ και την προώθηση την είχανε - αυτοί ανοίξανε το rockwave το 99 - αλλά απορώ πόσοι από αυτούς που τους βλέπανε άραγε να δώσανε έστω και μία δεκάρα για το τί έπαιζε το συγκρότημα που βγήκε μες στο μεσημέρι… Αλλά εντάξει μείνανε ικανοποιημένοι από τους Manowar όλοι αυτοί. (εγώ πάντως μετά τους Sodom πήγα και άραξα στο γρασίδι μια και καλή). Και αποθεωτικές κριτικές πήρανε από τα media όταν βγήκε το animal. Και βέβαια οι Horrified και o χώρος του μέταλ είναι απλως ένα παράδειγμα, έτσι… Γενικά ισχύει αυτό σε όλα τα είδη. Μπαντάρες υπάρχουν πάντα. Το κοινό έχει και αυτό κάποιο μερίδιο ευθύνης ώστε να αναδείξει / στηρίξει / βγάλει από την αφάνεια τα αξιόλογα γκρουπς.
δεν καταλαβενω που ακριβως φταιει και το κοινο, που δεν αγοραζει τις αντιγραφες που παιζουν πχ τωρα οσα συγκροτηματα του χωρου “προσπαθουν” να κανουν κατι ή που δεν τρεχει να σκορπα τα λεφτα του στις συναυλιες δηθεν για να στηριζει το συγκροτημα ? ελλαδα ζουμε, ο κοσμακης πειναει, και λογικο ειναι να τσιγκουνευετε και να προσεχει που δινει τα λεφτα του. και ειμαστε κι ελληνες και ξερουμε να ξεχωριζουμε υποτιθετε το καλο πραμα. μα οταν ο αλλος που εχει ιστορια πισω του ΔΕΝ προσεχει τι μου κυκλοφορει και αφηνει να βγαινουν προς τα εξω προχειροδουλειες σαν αυτη των Necromantia τι περιμενετε δηλαδη να παιζουν τα καινουργια συγκροτηματα, που υποτιθετε ειναι και κουλοι οσοι παιζουν και δεν εχουν πειρα οσο οι παλιοτερες bands για να αξιζουν και σεβασμο. καλως ή κακως, κατα τη γνωμη μου παντωτε, οι ελληνικες bands ΔΕΝ ξεχωριζουν γιατι δεν θελουν να ξεχωρισουν, γιατι δεν τολμανε να παιξουν κατι καινουργιο, να πρωτοτυπισουν, ωστε να τους προτιμησουν και ακροατες απ’το εξωτερικο!
[FONT=“Arial Narrow”][SIZE=“2”]Τσεκάρετε τους συμπατριώτες μας Agnes Vein @ www.myspace.com/agnesveinband.
Ψιλοσπέρνουν…8O 8O 8O 8O [/SIZE][/FONT]
Ωραίοι… Άν και κυρίως στο epic metal κινούνται με black “περάσματα”… Κάτι τέτοιο…
Απ’ ό,τι βλέπω βέβαια έχουν στο ενεργητικό τους 2 demos… Τίποτα σε full length να βγάλουν κιόλας δεν πρέπει; :-k Τότε σίγουρα θα τους ακούσω περισσότερο…
Το καινουργιο Xasthur ειναι οντως καλυτερο. Του βγαινει η μπουρζουμιλα.
Απ την αλλη, περιμενα πως το Subliminal σου αρεσε. Δηλ δε θα το λεγα μετριοτατο, απλα σε αυτη τη φαση εχουν καλυτερους δισκους. Τα ‘‘The Funeral of Being’’ και ‘‘To Violate the Oblivious’’ σιγουρα στεκουν καλα στην κορυφη.