It was downloaded from their myspace through file2hd website about two years ago when mp3 direct downloading option was available for all the free users and not only for premium ones like now. This tracks were originally uploaded by author(s) in 128 kbps and wasn’t released in any non-digital format, so only this version exists in the web at this time.
Κουβέντα να γίνεται, για τα 2 Code τι γνώμη έχετε; Τους είχα στα υπόψη απ’ όταν είχαν βγάλει το πρώτο τους και είχα διαβάσει ένα ωραίο review από Γιοβανίτη στο Hammer το οποίο τώρα δε θυμάμαι. Φέτος είπα να τους ακούσω κιόλας, αλλά δε μου έκαναν και πολύ εντύπωση για να πω την αλήθεια. Το πρώτο μου άρεσε πιο πολύ νομίζω, πιασάρικο, γυαλισμένο, αλλά ‘‘άκακο’’ κάπως. Ωραίες ερμηνείες ο Kvohst, ναι, αλλά τίποτα το φοβερό. Το δεύτερο λίγο πιο ‘‘περίεργο’’, αλλά δε μου είπε τίποτα παραπάνω.
Εξαρταται με τι σκεπτικο θα τ ακουσεις. Το πρωτο ας πουμε δε μου εχει πει πολλα μεχρι και σημερα, ενω το δευτερο το καραγουσταρα, επειδη μου μετεδωσε το feeling που παταγωδως απετυχε να βγαλει η πατατουλα ονοματι Sideshow Symphonies. Δεν ειναι μπλακ μεταλ ομως κι αν το ακουσεις με τετοιο σκεπτικο μαλλον θα ξενερωσεις. Το Groans to the Guilty των Ισπανων Foscor ειναι πολυ πιο κοντα σε αυτο που θα ζητουσε ενας Code fan δλδ, και με πολυ ουσια μαλιστα.
Συνηθως παντως οσοι δε γουσταραν το δευτερο στηριζουν το πρωτο και αντιστροφα. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα δλδ.
Edit: Διελυσαν οι Nocturnal Graves βτγ. Πραγματικο πενθος, απ’ τις πολυ αγαπημενες μου νεες μπαντες.
Η διαφωνία μου είναι τεράστια, προσωπικά το Sideshow Symphonies το θεωρώ απο τα καλύτερα album που έχω ακούσει ποτε στη ζωή μου.
Ο Simen Hestnæs και ο Sverd είναι εκπληκτικοί και το ταξίδι απερίγραπτο.
Το πρώτο code είναι καλύτερο κατ’ εμέ, το περσινό δεν ήταν άσχημο αλλά πιο εμπορικό και σίγουρα πάει για αλλού η συνέχεια. Συνθετικά το Nouveau Gloaming είναι πολυ πιο δημιουργικό απο το Resplendent Grotesque, το οποίο όμως έχει μέσα δυο μεγάλες κομμάτάρες (Smother the Crones & I Hold Your Light)
Δεν το είχα σκεφτεί αλλά οι Foscor θα μπορούσαν να ναι κάτι κοντινό στο Nouveau Gloaming.
θα προτεινω σε πλαντ να ακουσει mariage of heaven n hell του Garm για να μην ξανασχοληθει με το τελευταιο Αρκτουρο . και στον λεπερ να ακουσει και τα δυο code . το πρωτο νομιζω απλα δεν παταγε καλα , εχανε σε μεστοτητα . το δευτερο ειναι πιο δομημενο . αμφοτερα δισκαρες . Αυτο παλι το δεν ειναι μπλακ μεταλ , μην το σχολιασω ε … κουραζει … εκτος αν μπορεις καποιος να μου δικαιολγησει γιατι οι absurd ξερω γω ειναι πιο μπλακ ( ιδιαιτερα εσυ νεαρε που ελεγες κατι για Mercyful Fate ε )
Το Marriage of Heaven and Hell το αγόρασα το 1999 (πλέον είναι γκρίζο δηλαδή…) και στο Metal Era μου έλεγαν…“Αυτό δεν είναι black metal ρε δεν θα σ’ αρέσει” περίμενα πως και πως να το φέρουν και πήγαινα κάθε βδομάδα.
Το Sideshow Symphonies βγήκε το 2005 και το σνόμπαρα γιατί δεν είχε Garm…λίγο καιρό αργότερα το άκουσα και μου έφυγε το σαγόνι…
Αν θυμάται κανείς δισκοκριτική στο χάμερ του Γιοαβνίτη λέει για μένα (οχι προσωπικά σε επίπεδο άποψης περί Arcturus και Mortem ή περί Garm, Simen Hestnæs & Marius Vold)
Οπότε και επειδή έχω λιώσει και τα δυο δεν μπορώ παρά να τ’ αναγνωρίζω μεμονομένα, εξάλλου δεν έχουν και σχέση μουσικά.
εχουν μια χαρα σχεση … κατα τη γνωμη μου παντα βεβαια … αλλα οτι εκανε στα perdition city & mariage o Garm ειναι πολλές σκάλες πιο πάνω και αρκετά πιο σαφή σε σχέση με τα ντεμάκια προθεσεων που πεταγε στους arcturus για να πιθηκιζει το μεταλ χαμερ κοινο…
ανγκμαρ συνεχιζω να διαφωνω μια χαρα μπλακ μεταλ ειναι …
Ναι, και τα 2 άκουσα, αλλά μάλλον ψιλο- ισχύει αυτό που είπε και ο Angmar, ότι οι προτιμήσεις των 2 δίσκων είναι κάπως αντίστροφες. Anyway, πάμε γι’ άλλα.
μιλαω γενικα για Αρκτουρους , οχι για το τελευταιο. Κυριως για Masquerade και Sham mirrors . Και για να μαι πιο σαφης δεν αναφερομαι σε απολυτη μουσικη αναλογια , αλλά στην υποβοσκουσα ατμοσφαιρα και στην δομή των κομματιών. Τεσπα ουσιαστικά απλά μου φαίνονται κάπως “φτηνά” τα κόλπα με τα οποία τόσο ενθουσιάζονται όλοι στους Arcturus από την στιγμή που ο Garm έχει δείξει μια πιο καθαρή εικόνα του τι μπορεί να κάνει με τους Ulver. Οχι οτι δεν απλαμβάνω τους πρώτους ( ναι το sideshow ηταν ισως το χειροτερο τους και για μενα ). Τεσπα ανουσιο σε αυτο το τοπικ