Συστήνω και γω το Les Six Leçons το είχα ακούσει πριν καιρό και μου άρεσε.
Για οσους μπορει να ενδιαφερονται εσκασε μυτη νεο Angantyr.
O τιτλος του ειναι Svig.
Επισης θα επανακυκλοφορησει οτι εχει βγαλει η μπαντα μεσω της νεας
τους εταιρειας Northern Silence σε digipaks,απλα cd’s καθως
και καποια βινυλια.
Με προλαβες διαολε…Αυριο θα το ακουσω,ελπιζω να ειναι στα ιδια επιπεδα με τα προηγουμενα.
Καλημερα! Θελω να ρωτησω αν καποιοι απο εσας κανουν καποια ψυχολογικη προετοιμασια η κατι τελοσπαντων πριν ακουσουν εναν μπιεμ δισκο? επειδη ασχολουμαι με το μπλακ λιγο καιρο ( περιπου 6 μηνες) συνιδιτοποιησα οτι ειναι δυσκολο να αντλησεις συναισθημα απο ορισμενους δισκους αν δεν δωσεις απολυτη προσοχη ειδικα οταν εχεις πλεον ακουσει πολλες κυκλοφορίες! εχετε λοιπον καποια προταση ως προς τν τροπο ακροασης, την ωρα, την προετοιμασια κλπ?
Πάρε ναρκωτικά πολλά πριν αρχίσεις να ακούς ΜΠΛΑΚ!
Eγώ θα σου πρότεινα, να κάτσεις και να ακούσεις κάθε bm δίσκο που σου τραβάει την προσοχή αρκετές φορές μέχρι να το ‘‘χωνέψεις’’.Αν τώρα ξεκινάς να ακούς bm είναι δύσκολο να μπείς στην ιδιοσυγκρασία του αμέσως, προσώπικη μου άποψη είναι ότι το bm δεν είναι μόνο μουσική, αλλά και διάφορα άλλα τα οποία θα τα ανακαλύψεις μόνος σου, καθώς τα συναισθήματα που δημιουργούνται στον καθένα κατά την ακρόαση είναι έντελως προσωπικά! Απλά πρέπει να εστιάζεις σε μια κυκλοφόρια και να μην ακούς πολλά ταυτόχρονα γιατί σίγουρα θα σου ξεφύγουν πράγματα…
Τώρα για ψυχολογική προετοιμασία τι να σου πώ, δεν νομίζω ότι χρείαζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο για να ακούσεις bm ή σε ‘‘αγγίζει’’ ή σε αφήνει αδιάφορο!
Απάντησες μόνος σου.
Πρέπει να δώσεις απόλυτη προσοχή.
Βασικά πρέπει να ακούς bm σαν να είναι το σημαντικότερο πράγμα που σου συμβαίνει.
Εξαρτάται. Πλέον η black σκηνή απαρτίζεται από τόσα πολλά υπο-είδη και ακούσματα, που η γνώμη μου είναι ότι μπορείς να βρεις δίσκο για κάθε ώρα και είδος ψυχολογίας, πραγματικά.
Προσωπικά με 10+ χρόνια σχετικής ενασχόλησης με το bm, δεν χρειάζομαι καμία προετοιμασία για να ακούσω, πλέον το άκουσμα μου είναι απόλυτα φυσικό. Για παράδειγμα, το Memoria Vetusta II των Blut Aus Nord το ακούω στα ακουστικά στη δουλειά με την ίδια ευκολία που ακούει το μέσο γκομενάκι Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Το μόνο που αρχίζει να με κουράζει με τη σκηνή είναι ότι σπάνια βρίσκω πλέον δίσκους οι οποίοι μου ταιριάζουν σε σημείο να πω “μα τι δισκάρα είναι αυτή”. Είμαι πιο πολύ του μελαγχολικού - ατμοσφαιρικού είδους τύπου WITTR, Paysage d’Hiver, Darkspace, Blut Aus Nord, Negura Bunget κλπ., όπου ή ψάχνω λάθος, ή πετυχαίνω αλμπουμάρα μια φορά το 3μηνο.
Θα βρεις πολλά όμορφα πραγματάκια στις προηγούμενες σελίδες, χρόνο χρειάζεσαι μόνο για να καταλήξεις στο άκουσμα που σου ταιριάζει. Η bm σκηνή έχει πάρα πολλά να δώσει.
Τους ανακάλυψα σήμερα αυτουνούς και γαμάνε. Επικόυρες, βίκινγκς και φολκιές με ωραίες μελωδίες που δεν κουράζουν. Εγγύηση μιας και από πίσω κρύβεται ο κιθαρίστας/τραγουδιστής των Wodensthrone.
Διερευσε και το νεο Weapon με τιτλο From The Devil’s Tomb.
Θα το τσεκαρω και αυτο καποια στιγμη.
Non Opus Dei - Eternal Circle
Σχιζοφρενικό Black Metal που θυμίζει κάτι ενδιάμεσο σε τελευταίους Behemoth (ανελέητο blast και αρκετές ανατολίτικες μελωδίες) και χαοτικούς Dodheimsgard. Πολωνοί τα παλικάρια.
Φυσικα και υπαρχει προετοιμασια…
Πλεον στις μερες μας οι περισσοτεροι που ακουνε black metal ειναι της πλακας, φλωροι, επιφανειακοί faux τσαρλατάνοι. Το black metal ειναι μια ανιερη σκοτεινή τελετουργια, που μπορεις να την κανεις οποτε επιθυμεις αρκει να αποζητας την “επικοινωνια” με την καταστροφη… in out and beyond.
Μερικα απλα βηματα: κερια εναν κυκλο και στην μεση εσυ, ειναι πολυ βασικο να μην υπαρχει αλλος φωτισμος, αν αντεχεις να καθεσαι οκλαδον εισαι τελειος.
Η μαγικη αραχνη ξεκιναει να υφαινει τον χωρο γυρω σου…
Μετα την “συνδεση”, να θυμασαι πως λιγος υπνος ειναι αρκετα καλος, εγω τουλαχιστον ονειρευομαι απιστευτα πραγματα. Κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει όλη αυτήν την διαδικασία σαν το εγωιστικό και σκοτεινό διαλογισμό, σαν μια μυστήρια αρχαία και okvlt προετοιμασία.
Σκέψου το σαν το σκοτεινότερο masturbation session, την απόλυτη, πηχτή, ανίερη εξπερμάτιση. Και η αλήθεια είναι εδώ.
Καλη τυχη.
Το Weapon θα τσεκαριστει, αν και το πρωτο album ξεφουσκωσε ενα κλικ με τον καιρο. Ta 7ρια ηταν καπως καλυτερα πιστευω. :?
Το Negative Plane να ξερες πως περιμενω, πως και πως…
Και μην ξεχνάτε κάτι βασικό… Ο Σατανάς είναι ένα χλωμό σκατό. Δεν κάνει τίποτα για να καταστρέψει τον χριστό, γι’αυτό δεν πιστεύουμε σ’αυτον τον μπα…ο. Δεν σκοτώνει τον χριστό όπως κανουμε καποιοι αλλοι, ειμαστε πολυ μαυροι για το χλωμο αυτο σκατο, δεν μας καταλαβαινει κι αυτος…
Εμ. Πού το πας αυτό.
Γι αυτο περιμενουμε ολοι το Necros Christos αρχες του επομενου ετους για την τελικη αναμετρηση Του Καλου με Το Κακο. Μακαρι να προλαβουν να το βγαλουν μεχρι το Δεκεμβρη δλδ, αν και χλωμο το βλεπω.
Η μαγική λέξη μέσα στο κείμενο που εξηγεί πολλά.
Α ξεχασα μπερδεγουει που ηθελα να σχολιασω το Von Goat στον Πλαντερερ. Μουσικα εχει πολλα να πει τελικα, δεν ειναι κατι που με συγκλονισε, αλλα αν το ακουσεις με τη λογικη πως προκειται για μια νεα μπαντα, ειναι αρκετα αξιολογο. Η φωνη ομως, ποσο πιο μηδεν γμτ. Στην αρχη το δα λιγο αλλιως, λεω ενταξει, επιτηδες την εχει κανει ν ακουγεται ετσι, και παιζει, αλλα τελικα “δεν” ρε συ. Παω να πεισω τον εαυτο μου, λεω ελα, το χεις μεγαλε, μπα αστο καλυτερα λεω μετα, στις κιθαρες μπορει να φυσας, αλλα καλυτερα να πασαρεις το μικ στον σωσια σου.
Οπως ειχε πει κι ενας φιλοσμ οταν του δειξα τη φωτο, ο Goat μοιαζει ψιλο σα γυφτος απ το μενιδι. Εμενα μου θυμισε καποιον αλλο κι ειναι πραγματικα αστειο δλδ.
[SPOILER]
[/SPOILER]
ΘΕΛΩ ΛΙΝΚ!
Ραπιδσερ.