Black Metal Albums

leper τα πρωτα xasthur ειναι πολυ καλα με αποκορύφωμα το Nocturnal poisoning που ασχέτως γουστων είναι monumental δισκος. αν είναι να ακούσεις λοιπόν ένα δίσκο τους , τσέκαρε αυτό . τσιρζ …

Koμματαρα.! 8)

Εδώ είναι που εκθειάζουμε Profanatica?

Τα πάντα στο δίσκο είναι τέλεια:Φωνητικά, μπάσο, τύμπανα άρρωστη σάπια ατμόσφαιρα…ακόμα καλύτερο από το επίσης γαμάτο προηγούμενο άλμπουμ τους.
Επίσης κάτι ακόμα που άκουσα πρόσφατα και μου θύμησε Profanatica:

Ναι, ήταν και τα δύο πρώτα σ΄αυτά που τσέκαρα. Δε με τρέλαναν, ρε γαμώτο, δεν ξέρω. Αντιθέτως, κάτι που μου άρεσε πολύ ήταν το E.P. των [B]Feigur[/B]. Γενικώς δεν ξέρω κατά πόσον όλες αυτές οι μπάντες θεωρείται ότι παίζουν ‘‘παρόμοιο’’ στυλ black metal, εννοώ όλα αυτά τα Xasthur, Trist, Silencer κλπ.

Άσχετο, αλλά το φετινό Profanatica δεν το έχω ακούσει, μόνο το ‘‘Profanatitas de domonatia’’ έχω ακούσει, το οποίο ήταν απλά γαμηστερό. Π.χ. όταν μπαίνει το μπάσο στο πρώτο τραγούδι, νιώθεις αυτά τα σατανερά vibes. Πολύ καλός δίσκος, μου άρεσε. Αν και το φετινό είναι έτσι, μια χαρά.

προφανως, αφου ειναι ο ιδιος στην κιθαρα. γενικα το προφανατικα ειναι καλυτερο και απ’ το περσινο Havohej.

Σχετικά με τη συζήτηση περί xasthur -
To θέμα είναι και το πότε κυκλοφόρησαν. Μπορεί τώρα εσένα το 2010 να μη σου κάνουν εντύπωση (και σχετικά λογικό είναι), όταν όμως πρωτοακούστηκε αυτή η μουσική στις αρχές της δεκαετίας ήταν μεγάλο, μεγάλο πράμα. Κατ’ αρχάς - και να βγούν οι πιο “γνώστες” από μένα να πουν, οι Xasthur ουσιαστικά καθόρισαν και σφράγισαν τον USbm ήχο. Ήταν [I]τόσο[/I] χαρακτηριστικοί, με έναν ελαφρά crossover τρόπο που δεν είχαν καταφέρει οι πιο πριν (αναφέρομαι τώρα σε Judas Iscariot και Krieg και μπορώ να το αναπτύξω κάποια στιγμή αργότερα).
Όλα αυτά στα λέω χωρίς να είναι ούτερ εμένα η αγαπημένη μου μπάντα, ε.

Αγόρασα επιτέλους το Profanatica. Και το Royal Arch Blaspheme.
Πολύ τολμηρός ο Nomisterakis να το βρίσκει καλύτερο από το Havohej, θα δείξει.

Αν και το Disgusting Blasphemies Against God είναι ένα album που ξεχωρίζει και έτσι όπως πήγε η χρονιά ανήκει στα καλύτερα της, θα μου επιτρέψεις να θεωρώ προσωπικά το Kembatinan Premaster καλύτερο μιας και είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα δημιουργήματα του είδους από την έναρξή του.

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός βέβαια μιας και ήταν ένα προσωπικό φετίχ από παλιά να κάνει κάποιος μια μπάντα με τύμπανα και φωνή ΜΟΝΟ (προσπαθούσα να πείσω κάτι γνωστούς να το κάνουμε αλλά με κοιτούσαν σα να είμαι βλαμμένος :lol:)

Ιδανικό για όσους έχουν έστω και μια φορά σκεφτεί πως η κιθάρα είναι υποκατάστατο του μεγάλο γεννητικού οργάνου. Εν ολίγοις οι απανταχού κιθαρίστες είναι μικροτσούτσουνοι…

Plunderer έχω σκεφτεί ακριβώς το ίδιο, με ντραμς και μπάσο.
Με το μπάσο να μη τζιτζικιάζει όμως. Να κρατά μελωδική γραμμή, σε VBE/blues φάση.
Είχα σκεφτεί και κομμάτια και απ’όλα.

Θές να κάνουμε ένα συγκρότημα που θα γαμάει?
8)8)8)

μη με φατε ρε, αυτη η κλικα παιζει περισσοτερο για σας παρα για μενα. απλα το προφανατικα με αρεσε το συνολο, απ’ το εξωφυλλο μεχρι τα μπασα και ο τιτλος angel with cock, μου φανηκε κατι πιο ολοκληρωμενο και με πιο σαφη εικονα. οι Havohej δε μου καθησαν ποτε καλα! παρολο που ο Πανος ισως το συνδυασε με το χθεσινο του τισερτ, που δεν ειπα κουβεντα =Ρ

To εκπληκτικό με το [B][I]KembaP [/I][/B]είναι ότι αφαιρώντας κιθάρα κατάφερε να μην ακούγεται ούτε avant-garde κατσαρόλια ούτε drum-clinic. Ο Ledney έβγαλε μια σπηλαιακή ατμόσφαιρα πρωτοφανή και η έλλειψη κιθάρας άφηνε μεγαλύτερα κενά διαστήματα τα οποία είναι το νόημα εδώ.

Το φετινό [B]Profanatica [/B]είναι άλλη υπόθεση, είναι το αμερικάνικο blackdeath των late 80s με την πιο ταιριαστή παραγωγή που θα μπορούσε να έχει. Το βασικό του προτέρημα (πέρα από τις συνθεσάρες και την ubercult βλασφημία -που αλλού θα μπορούσε να είναι uber-γραφικότητα) είναι ο τίγκα οργανικός ήχος (μιλάμε για ΤΟ ΜΠΑΣΟ). Αν προσθέσουμε και το ότι πολλά κομμάτια προλογίζονται με τον τίτλο τους είναι λες και τους βλέπεις εκείνη την ώρα live.

Από την άλλη το [B]Royal Arch Blaspheme[/B] είναι σαφώς πιο κιθαριστικό και πέρα από τις μπάντες των συμμετεχόντων ([B]Krieg[/B] / [B]Profanatica[/B]) αποπνέει [B]Von [/B]αέρα.

Μέσα!!!
:band:
Μόνο με τον πρώτο και τον τρίτο (δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχουν Black Metal ύφος)

Μπορει να ειμαι λιγο ασχετος με το ειδος(αρκετα θα ελεγα)αλλα πρεπει να παραδεχτω οτι κωλογουσταρα το Neon απο Lantlos στο οποιο συμμετεχει ο Neige των Alcest(μεγαλη δισκαρα το Écailles de lune αν και προτιμω λιγο παραπανω το Souvenirs d’un autre monde)

[B]2010-Inquisition-Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm[/B]

ΑΑΑΑΑΑΑΡΡΓΚΚΚΚΚΚ!!!

Βγήκε…

ενθουσιαμός…Αν και δεν είναι ώρα…

το πρώτο κομμάτι έχει ακόμα και γαμάτο solo…

Riffάρες-Ατμόσφαιρα-low tempo vocals

bump!

…στο κραξιμο που του χε ριξει ο Nomisterακης, και το λεω επειδη τοτε λογω των πολυ αρνητικων αποψεων που χα διαβασει δεν του δωσα ποτε τη δεουσα προσοχη. Αλλα αυτο τελικα παταει χαμω το επομενο ε.

Τωρα σοβαρα, μα τω Θεο και τη Παναγια, τι δε σ αρεσει απ αυτο; Μη σου πω οτι εχει κατι που μου λειπει απ το Mirium.

πραγματικα, επειδη το ξανακουσα προσφατως, εχει οντως ομορφη ατμοσφαιρα, αλλα χανει πολυ στη συνθεση. νεροβραστα πραματα. και το κομματι που ποσταρες δεν μου ειπε τιποτε.

Κλασσικος χιπστερ.

[B]2010-Impaled Nazarene-Road To The Octagon[/B]

…εχει γινει χαμός και ο πακτωλός κυκλοφοριών συνεχίζεται…Δεν προλαβαίνω λέμε :blink:

σε λίγες μέρες θα έλθουν:

[B]Abruptum-Potestates Apocalypsis[/B]

[B]Demoncy-Enthroned Is The Night[/B]

[B]Virus-The Agent That Shapes The Desert[/B]

Αντε ρε, καποιος για το καινουριο Inquisition. :?

γαμαει, γαμαει, γαμαει!

wtf???8O8O8O8O8O8O
Πώς και δεν το ήξερα εγώ αυτό???
Αγόρασα όλη τη φθινοπωρινη φουρνιά που μου είχε ξεφύγει, έχω δουλειές να κάνω τώρα, το inquisition παιζει να είναι το μόνο πράγμα που θα πάρω πριν τα χριστούγεννα.

Aν και με βλέπω να μπαίνω σε “Νοτιοαμερικάνικη” φάση, βρήκα και τα demos των DIAPSIQUIR, Crasse (2001) και Pacta Daemoniarum (1999).
Όσοι κατεβάζετε ίσως να μην εντυπωσιαστείτε, αλλά εγώ πετώ.

Γρήγορο ρηβιού αν και έχουν αναφερθεί, για να μη μας λένε ότι κάνουμε και namesdropping-
οι DIAPSIQUIR δημιουργήθηκαν το 96 από τον Τoxic (ARKHON INFAUSTUS, KICKBACK [SPOILER]αν δεν υπάρχει φανμποϊκο θρεντ kickback θυμήστε μου να ανοίξω ένα[/SPOILER] - και μάλιστα έχει και το logo τους tattoo στον πήχη).
Πειραματικόindustrial-ίζον black. Έχουν κυκλοφορήσει δύο demos, ένα split και δύο full length, με πιο γνωστό και “εύκολο” να βρεθεί το δεύτερο άλμπουμ “Virus STN” του 2005.
Το οποίο Virus ακούγεται στα αυτιά μου σαν υπερβολικά τεχνοκρατική “απομίμηση” του 666 international, κυρίως γιατί απ’ότι μπορώ να καταλάβω έχει drum machine.
Σε κάθε περίπτωση, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις του χώρου, και παρά το hype του Toxic έχουν παραμείνει εντελώς underground (ίσως γιατί η μουσική που παίζουν είναι “δύσκολη”, ίσως γιατί δεν έχουν κάτι αριστουργηματικό να επιδείξουν, aν και αυτό είναι πολύ υποκειμενική κρίση).

Τέλος πάντως εκ πρώτης όψεως τα κομμάτια των demo είναι πιο στρωτά, πιο συγκροτημένα, κι έχουν περισσότερη ψυχή, είναι δηλαδή κάπως πιο ζωντανά και προσβάσιμα. Δεν το λέω αυτό για να κρίνω τη μουσική, το λέω ως περιγραφή, ε. Η ψυχράδα του Virus πουχου εμένα μου άρεσε. Πάρτε μία ομορφιά από το Crasse.

Εντιτ - η κριτική Angmar για το αποπάνω, τώρα που το ξανακοιτάω, μαζί με λακωνικό σχόλιο νομιστερακίου, με ψήνουν αγριότατα. Να αφήσω τις ολντσκουλιές λίγο, λέτε, ε? Χμ.