Black Metal Albums

Diapsiquir ειχε πρωτοεκθειασει ο Voider, τον οποιο τωρα εθυμηθηκα και μας λειπει γμτ. Καμια φορα ψαχνω παλια του ποστ γιατι ειχε προτεινει φοβερες μουσικες στο φορο.

Neo Inferno 262 πχ, η γη στα δυο, κλπ.

Η μεγαλη των DHG σχολη στα καλυτερα της.

Edit: Al.C.: Ωραιο το κομματι στο link, συνεχιζω να προτιμω το Virus ομως να σ πω την αληθεια. ;/

παπια , διαφωνω εντόνως για VIRUS STN … δεν μοιαζει με DHG, με την καμία. αντιθετα θα λεγα οτι είναι από τα πιο ουσιαστικά avant garde πράματα που κυκλοφορούν . τεσπα γενικά τεράστια αγάπη και ο Τοξικ κ οι Ντιαπσι (Από το Crasse θα πρότεινα καλύτερο δείγμα κομματιού το ηρωικό Penetration) . Οι Neo Inferno του ανγκμαρ απο την άλλη είναι γενικά αρκετά καλοί, χωρίς να γίνονται τσοπάνηδες στο όριο… αν δεν σας χαλάνε οι Diabolicum δηλαδή. Αλλά ρε … ΡΕ

Και ξανα , και ξανα … και ΞΑΝΑ

Bασικά συμφωνώ μαζί σου ως προς την ουσία του πράματος για το Virus stn. Στην παραγωγή χαλιέμαι. Ήμουν λίγο κακιά στο ποστ μου, η αλήθεια είναι πως το θεωρώ σημαντικότατο άλμπουμ και το έχω λιώσει.

Mε έπιασαν λοιπόν κι εμένα οι νοσταλγίες κι έψαχνα νέα για Μysticum, γιατί πολύ ακουγόντουσαν κάποια στιγμή, και νέα δεν βρήκα, αλλά βρήκα την επικότερη οφίσιαλ σελίδα της δεκαετίας, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει αυτό:
[I]Download MP3 from the list below. Mysticum wil always be free to download.[/I]
http://www.mysticum.com/
Kαι επειδή είναι αγαπούληδες χαμένοι άρχοντες του σύμπαντος, αγοράστε κιόλας, για να μην ξεχνιόμαστε, γι αυτούς που αγαπάμε.
(βρήκα και νέο Δισκοπότηρο, να βρω το split με τους ulver)

Kαι τώρα σταμάτα να με αποσυντονίζεις κι άσε με να ακούσω επιτέλους τα diapsiquir!

[SPOILER]It never comes again
and again
and again[/SPOILER]

Εχετε δικιο κι οι δυο βασικα, οι Neo Inferno, οι Diapsiquir, οι Blacklodge (αν και γνκ, στους τριτους ειδικα βλεπω κατι ‘‘δικο τους’’ στη μουσικη τους) ειναι πολυ καλες μπαντες, αλλα παραμενουν υποκαταστατα σε σχεση με το ‘‘real thing’’. Αν ομως τα βλεπαμε ολα ετσι, οκ, θα καταληγαμε να ακουμε μονο Written In Waters, De Mysteriis, Shadowthrone και γνκ αλλα 40-50 albums ολα κι ολα και κλεισαμε κοινως. Εμενα δε με χαλανε ακολουθοι, ουτε καν οι αισχρες αντιγραφες να φανταστεις (βλεπε Vulture Industries, πιο Αρκουδους κι απ τους τελευταιους Αρκουδους), αρκει να ειναι [U]πραγματικα καλοι[/U] σε αυτο που κανουν. Το τεστ ειναι να μη σ ενοχλουν καποια πραγματα οταν τους ακους - οταν εισαι σ αυτο το σημειο, γιεα ειναι καλοι, ο σκοπος επετευχθη.

Blacklodge παντως τωρα που τ ανεφερα εβαλα παλι το πρωτο τις προαλλες (τα λεγαμε και το Σαββατο με Μπι Μπι) και μου φανηκε αισθητα καλυτερο σε σχεση με τ αλλα δυο ρε γμτ. Ωραια τα σαμπλες, πορωση τα μπιτια κλπ, αλλα στις συγκεκριμενες μουσικες δε μ αρεσει να παραγκωνιζονται τοσο οι κιθαρες. Γενικα πολυ μπερδεψοδουλεια αυτη η μπαντα, ειναι φασεις που γουσταρω κι αλλες που με χαλαν και δεν εχω καταληξει ακομα αν μ αρεσουν ή οχι.

νταξει γενικά δεν διαφωνώ … οι μπάντες που αναφέρθηκαν είναι από αυτές που διασώζονται στην μεγάλη περιπέτεια της αντιγραφής . Συνεχίζω να επιμένω οτι οι Ντιάπσι είναι μακράν οι πιο ιδιαίτεροι και δεν έχουν τόσα κοινά σημεία με DHG , mysticum και Thorns, ιδιαίτερα με το πέρασμα των albums.

οι Black Lodge και μένα μαρέσουν, αν και είναι βλάχαροι γενικά … τέσπα δεν λέω να ακούμε μόνο το ορίτζιναλ πράμα, αλλά τα πιθήκια κουράζουν, ιδιαίτερα όταν αποτυγχάνουν. Τρανταχτό αντιπαράδειγμα που έχω αναφέρει χίλιες φορές είναι το πρώτο Glorior Belli που ναι μεν είναι ο απόλυτος πιθηκισμός, αλλά πατάει κάτω ότι κάνουν οι Watain εδώ και μια 5ετία… για πλάκα όμως. Βέβαια μετά έγιναν κ αυτοί πουτσαλέοι αλλα τέσπα.

Κανεις κι ενα συνειρμο με το εξωφυλλο του Casus κι εισαι αρχοντας. Μια εσανς την εχει, πλακα στη πλακα.

Edit:

βασικά δεν είναι ούτε συνειρμός ούτε τπτ … πρωτίστως ακοή και δευτερευόντως γνωριμίες :stuck_out_tongue:

bump!

Altar of Perversion - From Dead Temples (Towards the Ast’ral Path)

Οι Ιταλοι ειναι απ τις πιο αμπαλες χωρες στο metal, αλλα εχουνε βγαλει μερικα θεικα μπλακ με τους Altar of Perversion ν ανηκουν σ αυτη τη κατηγορια. Ψιλογνωστη μπαντα γνκ, καθ οτι φτιαχτηκαν απο δυο παλια μελη των καραβαναδων Necromass, αλλα μιλαγα του ΝοΜιστερακη γι αυτους τις προαλλες, δε δεησε να τους τσεκαρει ο τεμπελαρος, κι ειπα να ριξω ενα μπαμπ στο θεμα, επειδη το θεωρω απο τα πιο αξιολογα old school αλμπουμια που βγηκαν στο ειδος την περασμενη δεκαετια, με ηχο και παραγωγη, ακριβως, ακριβως ομως, οσο ‘trashy’ μ αρεσει. Ψιλομεγαλες διαρκειες τραγουδιων ως επι το πλειστον που δε τους φαινεται καθολου κατα τη διαρκεια των ακροασεων, μαλλον επειδη ειναι γεματο ΡΙΦΦΑΡΕΣ σε βαθμο που δυσκολα να μην αρεσει σε καποιον με την πρωτη. Αμα δε σας συγκινει εστω και λιγο δλδ, ε γνκ δεν πρεπει να στε σε φαση για κατι τετοιο τελευταια.

aborym–pshchogrotesque
παιδες το ακουσα και επαθα πλακα.χαοτικο ινταστριαλ μπλακ μεταλ.απιστευτο παντρεμα.μεσα στα 5 καλυτερα για μενα φετος μπλακ μεταλ.
μου εχει κανει εντυπωση και πραγματικα δεν το περιμενα να παθω τετοια πλακα απο μια μπαντα που δεν ειχα ακουσει κατι αλλο επηρεασμενος απο αρνητικες κριτικες που ειχα διαβασει.οσοι δεν το εχετε ακουσει καντε το και θα εκπλαγειτε…μιλαμε για απιστευτο επος…

^ Oι aborym έχουν -για μένα- στιγμές ευφυίας (περίπου στα δύο πρώτα άλμπουμ) και στιγμές βλακείας (ένα μεγάλο μέρος των 2 επόμενων, αν και τους πάνε τα κανονικά drums) οπότε φοβάμαι να το ακούσω.

Tέλος πάντων το γούγλαρα, απ’ότι είδα έμεινε ο Malfeitor ρέστος οπότε νέο line up για άλλη μία φορά και χωρίς άλλο τραγουδιστή, με τον Faust πάλι στα drums. Πιθανότατα θα το ακούσω, γιατί κάθε φορά “πέφτω” όταν ακούω industrial black. αλλά εξακολουθώ να φοβάμαι :-s

Τις κάλτσες μου παίζω σε αυτό το δίσκο8)

:lol::lol::lol::lol::lol:

impaled nazarene ρεεεεε!σπερνει ο δισκος

Αμέ!
πες και τα άλλα τέσσερα.

και αν μπορείς κάνε μια λίστα με όλα τα black metal που άκουσες φέτος.

βββ

[SPOILER]

[/SPOILER]

profanatica-burzum-inquisition-gorath-dispirit-negura bunget-lantlos-the royal arch blaspheme-black witchery-limbonic art-alcest-kvelertak-deathspell omega-blood revolt-blut aus nord-moon-blood of kingu-1349-blasphemophagher—ειναι μερικα που γουσταρα πολυ.

Ξανάκουγα χθες [I]αυτό[/I]

[B]BLACK HOLE GENERATOR - Black Karma EP (2006)[/B]

Έκανα σέρτς και βρήκα δύο περσινες αναφορές από Angmar και Nomisteraki, κάνω μία μίνι παρουσίαση γιατί έτσι.
Νορβηγοί εκ Bergen. Προωθούνται ως industrial black, δεν το ακούω τόσο πολύ, ακούω όμως ωραίο, στρωτό, επιθετικό, πολύ νορβηγικό black με industrial νοοτροπία περισσότερο παρά ήχο, και εκφραστικά φωνητικά τύπου Kvarforth.
Για κάποιο λόγο είχα την εντύπωση εδώ και κάτι χρόνια ότι εκτός από τούτο το ep είχαν κυκλοφορήσει και κάτι full, αλλά απ’ό,τι φαίνεται δεν (και δεν ξέρω γιατί ήμουν τόσο λάθος).
Υπάρχουν όλα τα κομμάτια στο myspace τους

Και όλο αυτό το ποστ το έκανα μόνο και μόνο γιατί ήθελα να πω ότι το κομμάτι Age of Anxiety είναι μίνι ύμνος, αλλά μου φάνηκε κρίμα να το περιορίσω στο αντίστοιχο θρεντ και να χαθεί έτσι το ep.

mikro σε παρακαλω δηλαδη … ΟΧΙ kvelertak στο μπλακ μεταλ , οχι σκουπιδια σε θαλασσες και ακτες κτλ.

πλαντερερ ερχομαι.

:):):):):slight_smile:

ειναι το καλυτερο ντουετο στον πλανητη αποδεδειγμενα πλεον. το Der freiwillige Bettler εχει λιγο απ’ ολα. λιγο απ’ το φανταστικο ντεμπουτο, λιγο απ’ το ep, Drei Rituale Jenseits des Kosmos. επεξεργαστηκαν το ηχο με την ιδια ακριβως συνταγη που καναν και στο split με Circle of Ouroborus. μου φαινεται οτι ειναι οτι πιο σκοτεινο εχουν φτιαξει. ο Willem ειναι πιο συγκρατημενος απο αλλες φορες που σε μερικα σημεια ενω θελω να τον ακουσω τον χανω. δωσαν πολυ βαση στη μουσικη αυτη τη φορα και πιστευω οχι στις φωνες. το αλλο το κουλαδι πραγματικα μαγευει, μετρημενος, σταθερος, χωρις φλυαριες οπως παντα, για μενα αυτοι ειναι οι σημαντικοι ντραμμερς. δεν θελει πολυ μελετη ειναι απλο αλμπουμ, φταχνει ριφφς επενδυει ψυχεδελικα πανω σ’ αυτα, ειτε πειραζοντας τη παραμορφωση τους ειτε με προσθετα εφφεδια. εντονη η παρουσια μπασου, η οποια δεν ξερω πως αποδιδεται λαηβ. η επομενη εβδομαδα ειναι αφιερωμενη.