Black Metal Albums

[SPOILER]Τυχαίο? Για μένα όσο τυχαία και η επανένωση των Αρκτούρους. Αυτό παρένθεση, γιατί το Νέξους Πολάρις στέκει ανάμεσα στο La masquerade και το Sham mirrors ως δίσκος των Arcutrus. Tέλος παρένθεσης.[/SPOILER]
αυτο το χασα λιγο …ισως λόγω ώρας…

κατα τα άλλα χαιρέκακα παρακολουθώ διαπληκτισμούς και επιβεβαιώνω το πόσο πολύ πουριτανοί είμαστε εμείς οι “μεταλλάδες”, που δεν είμαστε σαν τους άλλους βέβαια γιατι κάναμε και μια επανάσταση στο σχολείο βρε αδερφέ… Σε μια γραμμή λοιπόν, γιατι νυστάζω : πόσο αστείοι όσοι πιάνεται στο στόμα σας τον Siemen #-o

Υ.Γ ο δίσκος δν μαρέσει πάντως…

@Πλαντ: Βσκ δε μ ενδιαφερει καθολου η αποψη του Γιοβανιτη για να μαι ειλικρινης, παρα μονο η δικη σου. Ζητω τα δικα σου λογια κι οχι το copy / paste μιας κριτικης. Αν το συγκρινες με Sham και Masquerade, που θα το τοποθετουσες;

BB King, οφειλεις να παραδεχθεις οτι περαν απο θεατρικοτητα μπορεις να δεις και Dimmu εκει μεσα. ;p Και Filth.
Το Nexus Polaris βσκ ειναι ενας γαματος αχταρμας, πιο τσομπανικος, αλλα γαματος γι αυτο που ειναι.

Edit: Το εφταρι των Howling Wind το χω ακουσει απ οταν βγηκε αλλα δεν μ αρεσε οσο τα κομματια του δισκου. =\ Θα το παρω, ομως, λογικα.

Εμένα όμως με ενδιαφέρει το Black Metal και ότι υπάρχει μέσα και γύρω από αυτό. Εντάξει αν πω δηλαδή ότι γουστάρω λιγότερο από τα τρία το The Sham Mirrors (μόνο και μόνο επειδή δεν το έχω ακούσει όσο τα υπόλοιπα) τι θα γίνει? Στην τελική εγώ με το Aspera Hiems Symfonia τους έμαθα, οπότε όλα τα άλλα θα είναι δεύτερα, τρίτα κτλ.

Μπορώ να καταλάβω ότι όσοι μεγάλωσαν μουσικά την τελευταία πενταετία θα σνομπάρουν το Metal Hammer ή άλλο περιοδικό των 90?s (ας πούμε Forest), αλλά όταν ήμουν εγώ μικρός από εκεί μαθαίναμε, αν τώρα είναι κάποιος εδώ γύρω που μπορεί να μου αποδείξει ότι το 1997 άκουγε Black Metal και ενημερωνόταν με άλλο τρόπο (αν έπαιζε κανένας τέτοιος πρώτα απ? όλα θα είχε φανεί), εγώ θα πάω να μου κάνει φροντιστήριο γιατί είναι προφανές πως θα έχει άλλου είδους επιρροές που θα ήθελα να μάθω, γιατί εντάξει και το Hammer είχε, έχει και θα έχει τα θέματά του, αλλά αυτό που έπρεπε το έκανε τουλάχιστον τότε.
Η άποψη μου, η δική σου ή του Γιοβανίτη είναι ένα απλό κείμενο που μπορεί να προκαλεί, να ερεθίζει ας πούμε αλλά τίποτε περισσότερο, δηλαδή άμα γράψω ένα πιο γαμάτο κείμενο για το Sideshow υπάρχει περίπτωση να πείσω τον The BBB (του οποίου η υπογραφή είναι γεγονός) να γουστάρει? Αποκλείεται εδώ μπορώ να φανταστώ το ύφος του άμα ακούει μόνο το όνομα, Simen…

Από την άλλη πέσαμε και στην περίπτωση να έχει το Metal Hammer του Δεκεμβρίου ένα αφιέρωμα στα καλύτερα album των zeros. Λοιπόν, διαφωνώ μαζί τους στο 80% των επιλογών αλλά κοίτα τι βρήκα, ένα νέο κείμενο του Τόλη για το γνωστό album, όπως μπορεί να φανταστείς το έκανα copy/paste?:lol:

[B]Metal Hammer-Δεκέμβριος 2010[/B]
[B]2005-Sideshow Symphonies[/B]
[B]Τόλης Γιοβανίτης[/B]

ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Την ψυχρολουσία της φυγής του Garm-αρου, διαδέχτηκε η ανακούφιση της ανακοίνωσης πως τα φωνητικά θ’ αναλάμβανε ο γνώριμος από το “La Masquerade Infernale” Simen Hestnaes. Σίγουρα, ένας καθολικά διαφορετικός τραγουδιστής από τον Garm, αλλά σίγουρα ακόμη πιο ταιριαστός για την πιο αιθέρια, spacey προσέγγιση των Νορβηγών σε τούτο το δίσκο. Με την τεχνογνωσία του σήμερα, o Sverd συμβουλεύεται την εποχή του “Constellation/ My Angel” και τη φέρνει σε σύγχρονα επίπεδα, αδιαφορώντας γι’ άλλη μια φορά για τις προσδοκίες των ακροατών. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, πιο ατμοσφαιρικό, με απουσία κάθε επιτηδευμένης προκλητικότητας. Οι Arcturus πλέον είναι γνωστό πως είναι οι τρελοί του φεγγαριού, δεν επιθυμούν ν’ αποδείξουν τίποτε σε κανέναν. Απόμακροι. Κρύοι!
ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ: Ο Sverd, γαμώ την αγανάκτηση!
Είναι ο ιδρυτής τους. Γράφει πάντα όλη την μουσική. Καταφέρνει να χτίζει (ουσιαστικά) progressive metal μαγάλιθους, βασίζοντας τις συνθέσεις στα πλήκτρα, χωρίς να πέφτει στις φτήνιες στις οποίες πέφτουν οι υπόλοιποι. Γιατί όταν όλοι ακούγανε Carcass ο Sverd έγραφε το “Morax”. ΤΕΛΟΣ.

βασικά δεν ήξερα που να το γράψω αλλα αξίζει να χωθώ σε watain,σημειώνω οτι τώρα αρχισα και πρωτοακούω το είδος αυτό

Δεν ξερω κατα ποσο θα θεωρουσε καταπληκτικο το Sideshow Symphonies αλλα
η αληθεια ειναι οτι μ’αρεσει.Γι’αυτο που παιζουν οι Arcturus σε αυτο τον δισκο παντως
ο Simen ειναι ο καταλληλος.

@ Alex αν τωρα αρχισες να ακους το ειδος ακου καμια κλασικουρα πρωτα και ασε τους
Watain προς το παρον.Mayhem,Darkthrone,Emperor και αλλες τοσες μπαντες παιξανε
καλυτερο μπλακ μεταλ απο τους Watain.Και αν ειναι να ακουσεις Watain ακου καλυτερα
Dissection.

σορρυ που γίνομαι σπαστικός αλλα αυτοι που μ ανάφερες δεν μαρέσουν είναι σατανάδες…
οκ πλακα κάνω απλά ήθελα ένα γκρούπ της εποχης μ

Πιασε τους Watain τοτε.Tι να σου πω.Ακουσε τα με την σειρα θα ελεγα…

οκ θενκς αλλες αξιολογες νέες μπαντες υπάρχουν να τσεκαρω?

αν θες κατι της εποχής σου άκου τα τελευταία δύο Watain που είναι σκουπίδια, αλλιώς άκου τα δύο πρώτα τους που είναι έπη . Αν σαρέσουν άκου το πρώτο Glorior Belli και το De mysteriis των Mayhem… αν όχι άκου το Reinkaωs που και αυτό είναι σκουπίδι αλλά αρέσει στο Vikotnic.

Οι απο πάνω, θα επιμείνω …σταματήστε να μιλάτε για τον Simen …ρε θα πέσει φωτιά να σας κάψει και δεν θα πάρετε πρέφα. Επίσης το My angel αν κ το ακουσα πολυ πολυ πιο μεγάλος από ότι έπρεπε, είναι ότι καλύτερο έχουν συνθέσει (αναλογικά).

οταν λές σκουπίδι?τι εννοεις?
δισκος σκατα-μουσικα ή εχει την αγαπημενη παραγωγη?(αν μ πίανεις)

Αλεξ, το μισο φορουμ εχει ζητησει το ban σου για excessive spamming. Αν θες να το πετυχεις, αυτος ειναι ενας πολυ καλος τροπος.

ΒΒΒ, θα συνεχισει να κανει το ιδιο για 10 σελιδες αν του δωσεις θαρρος, αυτο γινεται τον τελευταιο καιρο.

(Edit: Ειναι και τα δυο κομματια θεικα ρε μλκ. To Morax το χαν παιξει και Θεσσαλονικη την πρωτη φορα :’) )

@Πλαντι: Βσκ παλι δεν καταλαβα την αποψη σου, για μενα δλδ ειναι λιγο σα να παπαγαλιζεις λογια αλλωνων. Οκ, σε εκφραζει τοσο οσο λες. ‘‘Επιτηδευμενη προκλητικοτητα’’. Εξηγησε το μου αυτο please, που ακριβως υπηρχε στους παλαιοτερους δισκους για να καταλαβω. Ας πουμε, στο ‘‘Εντάξει αν πω δηλαδή ότι γουστάρω λιγότερο από τα τρία το The Sham Mirrors (μόνο και μόνο επειδή δεν το έχω ακούσει όσο τα υπόλοιπα) τι θα γίνει?’’ θα σου πω δεκτο, επειδη ειναι η δικη σου αποψη. Θα μπορουσες να μου πεις, στο Sham Mirrors δεν βλεπω αυτο, που υπαρχει εκει, και να γινει ενας πολυ ωραιος διαλογος. Εγω μπορω να καταλαβω τι παραπανω βλεπεις στο Sideshow που δεν υπαρχει στο Sham, γιατι την εχω ξανακανει αυτη τη συζητηση, οπως κι απειρες σχετικα με Arcturus. Αλλα σε ενα copy paste, τι ακριβως να απαντησω; Ειναι πολυ λογικη η ενσταση μου αν το καταλαβαινεις

οκ θενκς(αν και τωρα δεν καταλαβα που εκανα σπαμ)

Θα διακόψω γιατί πρόσφατα έπεσα τυχαία πάνω στο όνομα [B]S.V.E.S.T.[/B], συγκεκριμένα σε αναφορά σχετικά με το άλμπουμ τους [B]Urfaust[/B].

Αν και δεν είδα να έχει ειπωθεί κάτι ιδιαίτερο, φαντάζομαι οι θαμώνες εδώ έχουν γνώση, παρ’ όλα αυτά συνεχίζω…
Κάπου εκεί δίπλα λοιπόν έπαιζε ένα λινκ γιουτιουμπ για το κομμάτι [B]Nuit de Walpurgis[/B]
[B][I]http://www.youtube.com/watch?v=mc4ugWL_-YE[/I][/B].
Η πρώτη σκέψη στο άκουσμά του ήταν “θόρυβος, χαοτικός θόρυβος” και για κάποιο λόγο με παρακίνησε να ακούσω το Urfaust ολόκληρο.

Η αρχική εντύπωση δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Το χάος παρέμεινε ως έχει, ή καλύτερα, έγινε ακόμα πιο επιβλητικό, παρ’ολο που με τις ακροάσεις όλο αυτό άρχισε να χτίζεται σταδιακά και να παίρνει μορφή. (φαίνεται κάπως οξύμωρο, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά :/)

Για την ακρίβεια χτίζεται η ένταση, μέχρι που μετατρέπεται σε επιθετικότητα για να καταλήξει σε mind fuck εκρήξεις και όλο αυτό μέσα από black metal ήχους που περισσότερο παραπέμπουν σε black metal των 90’s, παρά σε άλμπουμ του 2003.

Noisy stuff σε γενικές γραμμές, που όμως αποκαλύπτει και άλλα στοιχεία όπως η κάπως πιο έπικ εισαγωγή του [B]Putréfiance Rédemptrice [/B]([B][I]http://www.youtube.com/watch?v=7DxMrbG1w84&feature=related[/I] [/B]το 1ο μέρος), ή το κλείσιμο του [B]Epitaphe[/B].

Συνέχεια με το EP [B]Veritas Diaboli Manet in Aeternum: Le Diable Est Ma Raison [/B](του οποίου τα κομμάτια συμπεριλαμβάνονται και στο σπλιτ με Deathspell Omega -και που προς μεγάλη μου έκπληξη και απορία έχει το ίδιο εξώφυλλο με το Chaining The Katechon- :S)

και αυτό έρχεται να ολοκληρώσει τα svest-ακούσματά μου (μέχρι στιγμής).

Περισσότερο προσιτό, προσεγγίσιμο, αρχικά (για μένα τουλάχιστον), με ομαλότερη ροή, ριφς, και μελωδίες που αποτυπώνονται ευκολότερα στη μνήμη.

[B]Et La Lumière Fut, Comme Un Coup De Scalpel [/B]
[B][I]http://www.youtube.com/watch?v=aarDJUy2uZk[/I][/B]

Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που μέχρι πρότινως νόμιζα ότι το προτιμώ από το Urfaust, γιατί άρχισα να το ξανασκέφτομαι.

Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι, ενώ εσκεμμένα επέλεξα ν’ αναφερθώ στο EP και όχι στο σπλιτ με Ντεθσπελ, ακριβώς γιατί ήθελα ν’ αποφύγω τους σχολιασμούς για DsO, δε μπορώ να παρακάμψω το αίσθημα συμμετρίας που μου δημιουργείται από αυτή τη συνεργασία.
Πέραν όλων των υπολοίπων κοινών στοιχείων, ύφος, παρόμοια “ορθόδοξα” μονοπάτια -που άλλοι μπορούν να τα εξηγήσουν καλύτερα-, etc, διακρίνω μια γενικότερη αντιστοιχία στα κομμάτια και των δυο. 3 από την πλευρά των svest και ένα ενιαίο -φαινομενικά μεν- chaining the katechon, αλλά που εύκολα χωρίζεται σε 3 ενότητες. Αυτή αλλιώς θα μπορούσε να είναι και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας. ;p

Κατά τ’ άλλα έχουμε να κάνουμε με αρμονίες και συνδυασμούς που δε συναντάς συνέχεια σ’ αυτή τη μουσική, εξαιρείται φυσικά οτιδήποτε ακούει στο όνομα avant garde bm, με το σκεπτικό οτι τους συγκεκριμένους κυρίους δεν τους κατατάσσω σ’ αυτήν την “κατηγορία”.

Όλα αυτά για να καταλήξω στο εξής: όση εντύπωση μου έκαναν συνολικά οι svest σα σχήμα (και με τη σκέψη ότι έχουν αρκετά περισσότερα να μου δώσουν, διότι αυτές είναι κάποιες πρώτες εντυπώσεις), άλλη τόση εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι ψιλοβρίσκονται στην αφάνεια, εκτός και αν είναι η ιδέα μου, οπότε πάσο.

Αυτά και σόρυ για τη σφήνα, μπορείτε να συνεχίσετε.

Δεν βρισκονται στην αφάνεια βασικά … είναι πολύ γνωστοί αντεργκράου ήρωες. Το σπλιτ με DSO κυκλοφορησε σε ΕΝΑ Lp και σε δυο cd (κάθε μπάντα το δικό της), για αυτό είναι ίδια τα εξώφυλλα. Προφανώς είναι η ΙΔΙΑ κυκλοφορία.

Απο Borknagar(πέτυχα στην Wiki ότι συμμετείχε ο Vortex και ο Garm) τι προτείνετε να ακούσω πρώτα(μα πόσο άσχετος είμαι τελικά);
Αγαπάω Vortex λόγω Sideshow Symphonies(για να είμαι και εντός θέματος) -δεν μου αρέσουν οι Dimmu Borgir- μην :tomato: αλλά και τον Garm βέβαια, λίγο παραπάνω Vortex όμως(ναι ξέρω, μελλοντικά θα αλλάξω γνώμη)
Πείτε έτσι μερικά απο τα πιο “πιασάρικα” τραγούδια τους, κατάλληλα για να ξεκινήσει κανείς…
Δεν υπήρχε και θρεντ τους στο Groups & Artists, και που να ανοίγω τώρα καινούριο

Το πρώτο κείμενο του Γιοβανίτη το έβαλα γιατί έγραψε κάτι ο Crisp (στο περί Vold θέμα), το δεύτερο για να σου κάνω πλάκα που δεν σε νοιάζει η άποψη του Γιοβανίτη.

Στο σημείο που αναφέρει ‘‘Επιτηδευμένη προκλητικότητα’’ δεν ομιλεί μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά, καταλαβαίνω πως στο Sideshow οι Arcturus δεν προκαλούν επιτηδευμένα αλλά είναι ελεύθεροι δημιουργικά και μουσικά και αισθητικά.

Η άποψη μου είναι πως μια μπάντα σαν τους Arcturus έχει ακουστεί τόσο ώστε να μπορεί καθένας μας να γουστάρει περισσότερο ότι του έκατσε καλύτερα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θέμα επιχειρημάτων, εσύ γράφεις παραπίσω ότι:

ε! τι μου ζητάς διάλογο στο επόμενο post? Αφού σου είπα ότι γουστάρω και εγώ τον Garm. Οπότε θα πούμε οτι τελικά εσένα δεν σ? αρέσουν μετά ενώ εμένα μ? αρέσουν. Είναι αυτό εποικοδομητικός διάλογος?
Αν μπούμε όπως λές μετά μέσα στα album και κανουμε ανάλυση, τότε ναι θα υπάρχει ουσία. Αλλά πες έχεςι όρεξη να το ξεκινήσεις?
Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις καμιά ντουζίνα album να σε περιμένουν για ακοροάσεις όπως έχω και εγω…

Δυστυχώς παπαγαλίζω μόνο τον Γιοβανίτη μέχρι σήμερα, μιας και δεν έχω βρει κάποιον άλλο που να έχει συγκροτημένη κατανόηση για το Black Metal.

Τα δυο τελευταία χρόνια είναι και άλλοι που εμφανίζονται από εδώ και από άλλα φόρουμ που μου τα λένε πολύ ωραία. Εγώ το δηλώνω πως αμα ξεκινήσουν και τα γράφουν, θα ξεκινήσω και εγώ να τους παπαγαλίζω, ειδικά μετά την κούραση των 34.915 (μέχρι σήμερα) λέξεων του παρακάτω blog πρέπει να ξεκινήσω σίγουρα ν’ αντιγράφω άλλους για να μην λέω τα ίδια…:lol:

Αυτό εδώ.
Το άκουσα τις τελευταίες μέρες, πολύ καλό.

Εαν διαβασες τα ποστμ, θα δεις πως το εκανα ηδη. Το οτι οι Arcturus ‘‘προκαλουσαν επιτηδευμενα’’ ειναι κατι με το οποιο διαφωνω οριζοντιως, καθετως, διαγωνια κι οπως θες γενικα, επειδη αυτο που ακους και δεν σου φαινεται υπερβολικο ειναι περισσοτερο συγγενες με τα Νορβηγικα avantgardoprogmetals, παρα με Masquerade που εχει αλλη φιλοσοφια. Μπορει να φερνει πως εκεινη τη κατευθυνση, αλλα ισχυροτερο δεσμο βλεπω με τα μεν, παρα με τα δε, ακριβως επειδη η αυρα που περιγραφεις ειναι τοσο διαφορετικη κι εν τελει, αν θεωρεις πως οι Arcturus προκαλουσαν επιτηδευμενα, τοτε μαλλον ποτε δεν σου αρεσε το Masquerade πραγματικα, θα πεταξω και το Disguised Masters στη κουβεντα, κι οπως ανεφερα, αν αγαπας τοσο το Sideshow ισχυει το αυτο, ή το δευτερο που φερει το Sham περισσοτερο spacy heavy metal απ οσο θα το ηθελες (χαριτολογωντας το παραδιπλα, παροτι δεν το λες λαθος, αν το καλοσκεφτεις), κι εκει ερχονται οι Age of Silence και λοιποι μπατζανακιδες να κανουν σκοτζο στην ατμοσφαιρα του Masquerade, οχι ακριβως, επειδη το Sideshow το εχει γραψει ο ιδιος ανθρωπος και καποια πραγματα οπως δομες, φορμες, μπλιμπλικια ειναι μοιραιο να υπαρχουν στο ιδιο μοτιβο, αλλα το Sideshow σαν δισκος στοχευει τοσο στο target group των μεν, οσο και των δε, το οποιο ειναι το ιδιο, συνηθως, αλλα οχι παντα. Να ομως που τα πα ολα απο μονος μου, εις διπλουν, επειδη στην ουσια ανεπτυξα το ιδιο πραγμα που ειπα στο προηγουμενο το οποιο μπορουσες να σχολιασεις με επιχειρηματα αντι να καταφυγεις στο λαικιστικο ‘‘μονο με γκαρμ’’ που πεταξα χαριτολογωντας και κοκα κολα χωρις ανθρακικο η συζητηση, οποτε μαλλον εχω ορεξη να το ληξω. Διαβασε ολη τη ροη της κουβεντας μας και θα καταλαβεις γιατι ξενερωνω

Συγγνώμη που διακόπτω το “ενώπιος ενωπίω” σας, αλλά έχω απορία. Δε μπορεί ρε συ άνγκμαρ κάποιος να θεωρεί πως το Λα μασκεράντε προκαλεί επιτηδευμένα και παρόλαυτά να είναι καλλιτεχνικά σεβαστό και να του αρέσει? Το επιτηδευμένα γιατί το παίρνεις με την κακή έννοια? Μιλάμε για ένα άλμπουμ που το πρώτο του όνομα θα ήταν The satanist αν δεν κάνω λάθος.

Να μου το πει, και να το συζητησουμε. Εκει ειναι το θεμα. Το ‘‘επιτηδευμενα’’ εχει αρνητικη χροια εξ ορισμου, διαφορετικα θα ελεγε ‘‘σκοπιμως’’. Κι αυτο ειναι το θεμα ο καθενας μπορει να εχει οτι αποψη θελει, εγω απλα ηθελα να ξεδιπλωθουν τα διαφορετικα γουστα δυο ανθρωπων. Μπορω να καταλαβω πχ γιατι ενας αυστηρα bm οπαδος δεν συμπαθει τοσο το Sham οσο τα υπολοιπα, αλλα ενιγουει δεν εχει νοημα πλεον

Edit: Δεν το θυμαμαι καν αυτο που λες εν τω μεταξυ. λολ.