Ξαναγράφω το ίδιο, διαβάζοντας αυτές τις δυο λέξεις δεν ήρθε στο μυαλό μου καθόλου το παρελθόν, αλλά ακόμα και αν λεχθεί κάτι τέτοιο το La Masquerade Infernale μπορείς να πεις ότι πετυχαίνει κάθε σκοπό που έχει κατά νου, οπότε ναι ο Red Rum έχει δίκιο η επιτηδευμένη προκλητικότητα έχει θετικό νόημα, και γιατί άλλωστε να μην έχει, επιτηδευμένος είναι και θεμιτός και αθέμιτος τρόπος συμπεριφοράς.
Απλά δεν έχω στόχο να βάλω τόσο πολύ σε σειρά τα τρία αυτά album. (Sideshow-Sham-Masquerade)
Αν κάποιος ρωτούσε εμένα ποιο album των Arcturus να βάλει, θα έλεγα Aspera Hiems Symfonia.
Για τα επόμενα, όλα είναι σχετικά όπως και το τι μουσική παίζουν.
I walked towards the rising Autumn
And cursed the summer
with the promis of a Winter
Where my foes will quiver in frost
A circeling saga, not forever lost
Αφού μιλάμε και για Garmολατρεία μακράν με διαφορά το καλύτερο τους και το ομότιτλο μ’ αρέσει αλλά όχι όσο αυτό, από εκεί και πέρα είναι και κάθε επόμενο album και χειρότερα.
Λυρικό-δυνατό με αρκετή Νορβηγική κουλτούρα και πάνω απ΄ όλα με χαρακτήρα το Olden Domain ενσωματώνει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.
Αρκεί βέβαια να θέλει κάποιος ν’ ακούσει κάτι τέτοιο.
παραδόξως , ενώ είναι τελείως προσατανομπάντα μαρέσουν πολύ , αλλά δεν ξέρω πιστεύω τα δυο πρώτα φουλενγκθ ήταν πιο καλά . Με διαφορετικό τρόπο το καθένα. Δηλαδή η πρώιμη τρουίλα του μόλις ήρωα shatraug (τότε που οι Horna είχαν γίνει το νούμερο ένα άντρεγκραου τρεντ) στο Satanic black devotion μετετράπη σε μια πιο marketing safe δισκάρα (σιγά τη διασκάρα, απλά εμένα μαρεσε πολύ) στο Disciple of the heinous path . Tο ενδιάμεσο σπλιτ με τους 5skins Horned almighty καλύτερα να το ξεχάσουμε οτι υπάρχει και να αποθεώσουμε διπλά το επικό 7άρι με Temple of Baal και το ακόμα επικότερο tape με τους γιάπονες Funeral Elegy (οι οποιοι είναι μερικώς καλύτεροι). Τώρα τα μετέπειτα νομίζω πέφτουν λίγο (αν και το ένα κομμάτι του Datk Embrace είναι πολύ καλό) και φτάνουν στο σημερινό το οποίο ναι μεν έχει κλασσικά ωραίες μελωδίες αλλά την μια (το παραδέχομαι) φορά που το άκουσα δεν μου είπε τπτ , πολύ άχρωμο και στημένο . Θα επενδύσω όμως για πάρτι του ψηλού και θα ξανακούσω μπας κ ανασκευάσω…
Όλο αυτό το κουραστικό κειμενάκι έχει ύπουλο σκοπό να δείξει οτί είμαι και γω ένας από σας τους μικρούς προσάτανους που χαίρεται την μελωδία στο μπλακ μέταλ του :lol: και τελοσπάντων ακούστε τους είναι καλοί.
Καινούριο EP από τους Νορβηγούς με δύο κομμάτια που θα βρίσκονται μόνο εδώ, ένα κομμάτι από τον επερχόμενο δίσκο και μία re-recorded version του “Jernskogen”. Καθόλου κακό μπορώ να πω. Ο ήχος τους πιο επικός/bathorικός από ποτέ!
Sorry που πεταγομαι ετσι στο ακυρο βσκ, αλλα δεν ειχα δει τη κουβεντα απο πανω. Ο Προσατανος μια χαρα μουσικες ακουει, απλα εσεις ειστε αμπαλοι. ;p Πρωτα απ ολα εκτιμα το γερμανικο bm που οκ οσους ξερω μου λενε ‘‘χαλια, ολα χαλια δε μ αρεσει κανενας’’ και μετα εε, οι luror ειναι γαματοι, οι ascension σκιζουνε, darkened nocturn slaughtercult εχουν βγαλει καλα albums οκ, α ναι ρε τωρα που το λες κι οι nuktalgia καλοι ειναι ε και στο τελος εχουν καταληξει να μ αναφερουν καμια 15ρια μπαντες, κατα τ αλλα το γερμανικο bm ειναι χαλια. ;p Διαλεξα συγκεκριμενα παραδειγματα θα πειτε τωρα, αλλα το πιανετε το προκειμενο ενιγουει
Το θεμα με τους Γερμανους ειναι οτι μουσικα ειναι στρυφνοι και ‘‘ξεροκεφαλοι’’. Εμενα με γεμιζει αυτο, αλλους παλι…
Σ αλλα νεα, εγραψα γι αυτο εδω, μιας και κλεινει η χρονια κι ειπα να το ποσταρω εδω επειδη με τοσα reviews παιζει και να μεινει στα αζητητα
το γερμανικο μπλακ μεταλ ειναι για τον μπουτσο … αν δλδ στις δυνατες του μπάντες αναφέρεις τους Darkened Nocturn Slaughtercult , φαντάσου τι χάλι έχουν οι υπόλοιπες … μην αρχίσουμε πάλι γούστα είναι κ τέτοια … μόνο ελαφρυντικό οτι υπάρχει κόσμος που αποθεώνει το πολωνικό ή το τσέχικο τα οποία είναι ακόμα χειρότερο ανέκδοτο…
Ungod, Nargaroth, Absurd, Wolfsmond, Zarathustra, κλπ. Οι Absurd ειναι βεβαια λιγο… δεξιοι αλλα ρε γμτ ειναι καλοι σ αυτο που κανουν. Ειχα ακουσει εκεινο το τριπλο split με Grand Belial’s Key και Sigrblot, κι ητανε ουραιο.
Οι Darkened Nocturn Slaughtercult ειδικα ειναι απ τις πιο σταθερα αξιες μπαντες αυτης της φασης για μενα. Ξερεις τι θα ακουσεις, δεν περιμενεις τον υπερδισκο, αλλα αυτο που κανουν το κανουν καλα.
Και βσκ ακουστε το τελευταιο Wolfsmond ρε υπεραμπαλοι, το ειχα προτεινει και παλιοτερα, αλλα ακουστε το λεμε.
Btw, μιας και τους ανεφερα, τα Grand Belial’s Key θα βγουν επανεκδοσεις κι ενταξει ειδικα το Judeobeast Assassination δεν παιζει να μην το παρω.
Οι μπαντες που λες ειναι πληρως ασοβαρες …αληθεια . οι absurd επισης παίζουν black σε μισο δισκο , γενικα παίζουν RAK (google) . εκτος Katharsis και των junior τους Ascesnsion , με πολυ δυσκολια βρίσκονται μπάντες που να είναι πάνω του μετρίου, για να μην πω του γελοίου. Γενικά το συνάφι της no colours από παλιά έβγαζε γέλιο , μην το κάνουμε και θέμα τωρα που θα ασχοληθούμε και σοβαρά ε …