Black Metal Albums

προσφατα ειχαμε ξαναναφερθει για το συγκεκριμενο αλμπουμ στο παρον τοπικ λιγες σελιδες πισω, οπου καποιος ζητουσε παρομοια συγκροτηματα. προσωπικα ξαναλεω μου θυμιζει Immortal και Motorhead.

^ Όντως κι εμένα μου θύμισε Motorhead σε σημεία… Και Immortal βέβαια… Ε εντάξει, δε θυμάμαι την αναφορά σου αφ’ ενός #-o και αφ’ ετέρου τώρα το άκουσα οπότε είπα να πω γνώμη… Ήμουν σίγουρος ότι κάπου θα είχε ξανααναφερθεί, το είπα και πριν… :wink:

Ψαχνω το σαγονι μου και δε το βρισκω. Εχει πεσει καπου στο πατωμα.

Wolves In The Throne Room - Two Hunters

Review

Το Leviathan είναι καταπληκτικός δίσκος. Τον ακούω τώρα και ψάχνω κι εγώ το σαγόνι μου… Το seamless garment as the morning τα σπάει πολύ άσχημα…
Κατέβασα και το wolves in the throne room… To review με έψησε απίστευτα…:wink:

Εκτος απο το review που οντως και μενα με εψησε…καιρο ειχα να δω τοσο γαματο εξωφυλλο!

Το Wolves ειναι αυτο που λεμε το ‘‘black metal των 00’ς’’. Μπαντες σαν αυτους, τους Deathspell Omega, τους Leviathan και τους λοιπους που μερικες φορες αβαντ γκαρντιζουν οσο να ναι ανανεωσαν το οποιο οπαδικο ενδιαφερον.

Edit: Γενικοτερα, δε θεωρω το αβαντ-γκαρντ ιδιαιτερα ‘‘μπλακ’’ αλλα υποκεινται και στοχευει σε ενα κοντινο πυρηνα οπαδων.

Πες τα ρε μεγάλε! Γιατί τα λέω κι εγώ σε μερικούς και δε με πιστεύουν… :wink:

Γι αυτό κ εγώ πιστεύω πως το topic με τίτλο “Τhe Avant-Garde/Prog Rock-Metal Thread” έπρεπε να μετονομαστεί σε σκέτο “Avant-Garde” και να περιλαμβάνει και τις κυκλοφορίες τέτοιου είδους… Για να μη “θάβονται” υπό την ταμπέλα “black” και να μπαίνουν στο παρόν τα αμιγώς black albums. :wink:

Εσυ το πας λιγο παραπερα. Δε ξερω, δε συμφωνω τοσο και θα σου πω γιατι. :-k Αν και μουσικα δε μπορω να τα θεωρησω black, ειναι αρκετες οι δουλειες που βγαζουν τη λεγομενη ‘‘νορβηγιλα’’ απο αποψη αισθητικης, κατι που γουσταρει ο μεσος οπαδος. Π.χ., μπαντες όπως οι Arcturus και DHG στα τελευταια τους σιγουρα δεν ειναι ‘‘black’’ με την στενη εννοια του ορου, αλλα δε μπορεις να τους δωσεις και μια ευρυτερη κατηγοριοποιηση.:-k

Κοινως, για μενα το αβαντ-γκαρντ ειναι ενα παρακλαδι που κατα μια εννοια αποσχιστηκε, αλλα ορισμενα σημαντικα στοιχεια κρατουν μια προσφιλή, ή συγγενικη αν προτιμας σχεση. Πρωταρχικο ρολο παιζουν τα θεματα ‘‘αισθητικη’’ και ‘‘νοοτροπια’’.

Edit: Και γενικα το αβαντ-γκαρντ είχε ανεκαθεν Νορβηγικα προτυπα. Γι’ αυτο και δε το χρησιμοποιω τοσο συχνα ως ταμπελα. Δηλ, δε το θεωρω απαραιτητα ‘‘προοδευτικο’’.

Συμφωνώ σ’ αυτό που λες, το θέμα είναι βέβαια πως ένας μη οπαδός του black αλλά που γουστάρει να “ψαχτεί” με πιό καλλιτεχνικούς τρόπους έκφρασης δε θα είχε με αυτόν τον τρόπο ποτέ την ευκαιρία να τσεκάρει το “Grand Declaration Of War” για παράδειγμα βλέποντας “Mayhem” στο logo (το οποίο φυσικά θεωρώ λάθος να μπει σ’αυτό το topic). Τέλοσπαντων, εγώ γνώμη λέω, δεν εννοώ μ’ αυτό τους Wolves In The Throne Room που τους θεωρώ περισσότερο συνδυασμό black και ambient παρά avant-garde. :wink:

Καλα ναι, σ αυτο εχεις δικιο! Και οσον αφορα τους Wolves, γι αυτο υπαρχουν και τα πιο γενικα τοπικ ‘‘Κυκλοφοριες 2008’’ και ‘‘Δισκαρες Που Προτεινουμε’’.:slight_smile: Το αβαντ-γκαρντ το ανεφερα γενικα λογω της κουβεντας.

σιγουρα καποιος θα το προτεινε , οι Devian τα σπανε στο ντεπουτο τους
ενα μιγμα απο black (Legion & Emil ex-Marduk ντε…) + thrash (θυμιζει τους νεους Slayer, κατι απο Christ Illusion)
σιγουρα θα με απασχολησει η μπαντα απο δω και στο εξης

Mιας κι εχω καιρο να ποσταρω σ’αυτο το topic νεο album, ριξτε μια ματια οποιος ενδιαφερετε στους (V.E.G.A.) απο Ιταλια με το Cocaine

το εξωφυλλο οπως και το review που βρηκα εδω http://www.chroniclesofchaos.com/reviews/albums/2-4226_(vega)_cocaine.aspx δεν λενε και πολλα, προσωπικα ομως μου αρεσαν μ’αυτο που παιζουν, θυμιζουν Dodheimsgard, BlackLodge, Anaal Nathrakh, Diapsiquir (λιγο) και γενικα industrial black metal που ειναι και το αγαπημενο μου ειδος!

music: http://www.myspace.com/vacuumera

χθες τσιμπησα 2 δισκακια το invoke the dark age kai to opus iv.το 1ο και 4ο δισκο των abigor αντιστοιχα.ωραια δισκακια και τα δυο.το πρωτο εχει περισσοτερο feelling αν και το αλλο ειναι πιο αρκουδισιο.παντως το nachthymnen ειναι μακραν το καλυτερο…

Ω ρε φιλε! Τα σπανε και τα 2!! :smiley:

και κατι ακομη…(αν και ειναι σε ασχετο topic.)αυριο ακουσα οτι exei liveaki με unholy throne,empathy στο eightball θεσ/νικη στις 22:00.ισχυει λογικα ε?γιατι ειδα και αφισες…

το τελευταιο τους παντως ηταν τεραστια μουφα!!! προσπαθησαν να αντιγραψουν BlackLodge κι αποτυχαν παταγωδος. κι απο τους τιτλους μονο φαινεται αυτη η προσπαθεια τους, μαλλον πηραν χαμπαρι που ειναι το μελλον του ειδους και ειπαν να προλαβουν κι αυτοι…[-X

Από black δυστυχώς φέτος δεν πρόλαβα να ακούσω νέες κυκλοφορίες με εξαίρεση το τελευταίο DHG. Απ’ ό,τι διαβάζω κι εδώ μέσα οι Deathspell Omega και οι Antaeus πρέπει να έβγαλαν αξιόλογα πράγματα, θα προσπαθήσω να τ’ ακούσω σύντομα. Άσχετο, οι Emperor το πάνε και για album ή μόνο live;

δυστηχως απο τι φαινεται οι Emperor δε θα κυκλοφορησουν album κι ενωθηκαν μονο για ορισμενα lives οπως και οι Immortal επισης. στο μελλον βεβαια οταν θα τους λειψουν τα λεφτα παιζει να αλλαξουν αποψη μπορει και να βγαλουν παλι κατι με αυτο το ονομα, αλλα προς το παρον ο Ihsahn προκειτε να κυκλοφορησει το 2ο προσωπικο του δισκο μετα το The Adversary που θα ακουει στο ονομα angL.

Που λετε παιδια πολυ καλες οι νεες μπλακ κυκλοφοριες αλλα μολις ξεθαψα ενα διαμαντι που εστειλε κατευθειαν δισκογραφιες στα ταρταρα και αυτη τη στιγμη νιωθω δεος και συγκινηση και γενικα Black Is The Colour Of Metal ρε αιδιοια.

Κοιτα να δεις που γινα μπλακας στα γεραματα.