Black Metal Albums

μήπως θές να μας γράψεις κάποιο άλμπουμ που σου άρεσε και σου άλλαξε τη ζωούλα λοιπόν ? αφού οι DSO δε τα κατάφεραν, μαντεύω ούτε οι Funeral Mist, τι θα επέλεγες εσύ ? έτσι για να κάνουμε κουβέντα…

απ’τη λίστα του Plunderer πιο πολύ για Forgotten Tomb, Shining, Ravencult (πολύ καλή παραγωγή φάνηκε απ’τα πρώτα samples), και ίσως Inkisitor και Nargaroth ενδιαφέρομαι περισσότερο. τα τελευταία Krallice, Axis of Perdition και Ulver δε μ’αρεσαν.

Οι κορυφαίες για μένα δουλειές που άκουσα τα τελευταία χρόνια είναι το WITTR - Two Hunters (όχι ότι το Black Cascade πήγαινε πίσω, αλλά η πρώτη επαφή με ένα σχήμα σου μένει συνήθως πιο έντονα), το Darkspace III και το ομώνυμο demo του Paysage d’Hiver. Ειδικά από το τελευταίο, το Der Weg έχει φάει εκατοντάδες repeat.
Tα τελευταία Urfaust και Negura μου άρεσαν πολύ επίσης.
Από μεμονωμένα κομμάτια, το A Haudiga Fluag από Lunar Aurora το θεωρώ εκπληκτικό, όπως και από depressive το Red Snow από το Melancholie2 του Coldworld.

Edit: Περί Funeral Mist, το Maranatha μου άρεσε πολύ (χωρίς να έχω ακούσει άλλη δουλειά τους), ειδικά τα φωνητικά. Thanks για τις προτάσεις Chris.

Λαθος τοπικ ντουντ…

edit (και γω) : λαθος φορουμ τελικά , πήγαινε fmp να να κάνεις παιχνίδι

thumbs up για Darkspace, απ’τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, με σχεδόν άφταστη ατμόσφαιρα. δε μπορώ να διαλέξω όμως κάποιο άλμπουμ τους, όλα γαμάνε!
αφού γούσταρες με Funeral Mist άκου και το Salvation, είναι πολύ καλύτερο κατά τη γνώμη μου…

Μόνο του και όλοι τους…

Α ξέχασα, είσαι από αυτούς που πριν ποστάρουν δένονται με σπάγκο στο keyboard γιατί αιωρούνται σε μια αύρα απόλυτης μπιεμ γνώσης.
Πάνε αλλού “να να” τρολλάρεις ντουντ, δεν τσιμπάω.

υποψιασμένος τούτος δω … το chaining the katechon το κανες γαργάρα όμως… τέσπα η σούμα όσων είπες είναι το “Δεν έχω ακούσει funeral mist - δεν μαρέσουν οι dso” ε γάμησε μας θες να σε πάρει σοβαρά κανείς στο μπιεμ τόπικ … πάνε σου λέω fmp να λες για Paysage d Hiver και velvet caccoon και άσε εμάς τους δήθεν να τρολάρουμε εδω πέρα … :wink:

lol

Edit: για να γινω πιο σαφης,

Εξηγησε μου το γιατι, επειδη αυτη τη στιγμη μου ερχονται μερικες εκατονταδες επιχειρηματα για το invalid της αποπανω προτασης.

Μπας και σου πληρώνουν τα γαλλάκια το νοίκι;

Για να τελειώνω με την περίπτωσή σου, ούτε για να έχω respect ούτε για να κάνω εντύπωση μπήκα στο forum, αλλά για να μαθαίνω νέες μουσικές και να ποστάρω αραιά και πού ό,τι μου άρεσε ή να γράφω κανένα σχόλιο, δεν το έπαιξα κανένας γνώστης ούτε είδα κανένα sticky post που να λέει “ή έχεις ακούσει 780 δισκογραφίες πριν ποστάρεις ή σε πήρε ο διάολος”, έχω και ζωή ξέρεις. Τώρα αν εσύ πασαλείβεσαι με σαντιγύ γυμνούλης σε καθρέφτη ακούγοντας dso είναι δικό σου θέμα, μην το παίζεις όμως ειρωνεία με το δάχτυλο στον πωπουδάκο απέναντι σε νέο μέλος με το οποίο δε συμφωνείς. “Μαζί μου ασχολείσαι” στο φινάλε. Get a life. :wink:

Συμφωνώ με ΒΒΒ.

Το λοιπόν, οι Deathspell Omega έπαιξαν τα πάντα, είναι οι καλύτεροι, τέλος.

Όλα όμως ξεκινούν από την [U]σχετική άποψη[/U], διότι αν είχες [FONT=“Arial Black”]άποψη[/FONT] θα έπρεπε εκ των προτέρων να είχες όχι μόνο ακούσει αλλά και αγοράσει το[SIZE=“4”] Salvation [/SIZE]των[SIZE=“4”] Funeral Mist [/SIZE]μιας και είναι όχι μόνο ο καλύτερος Black Metal δίσκος του 2003 αλλά και μέσα στα καλύτερα του είδους ever.

εντιτ: εμένα το θέμα μου είναι να μην υπάρχουν καλυτερότητες σε θέματα κουβέντας μιας και μου μοιάζει λίγο με παιδικό παιχνίδι (σουπερμαν ή μπατμαν) οτι θέλει ο καθένας ας ακούσει και ας πει.

Αν όμως μιλάμε ιστορικά για το Black metal πρέπει να έχουμε άποψη.

Τα παντα τα επαιξαν οι Beherit πολυ πιο νωρις.

Εκατονταδες επιχειρηματα σε μια μονο προταση.

sorry δεν κρατήθηκα, μήνες περιμένω να το πει κάποιος :’)

Εγώ περίμενα μήνες αυτό:

Γεια σας. :smiley:

angmar ετσι στα ισα απλα κ ομορφα σκασε γιατι μονο μαλακιες λες τελευταία …

ρε toymaker το κατάλαβα οτι έχεις ζωή και δεν ασχολείσαι μαζί μου … είμαι σίγουρος … αφού με πρόσβαλες με όποιο τρόπο μπορούσες μέσα σε 5 γραμμές.

το θέμα είναι αυτό που σου πε ο Πλαντερερ … στην πούτσα μου αν σαρέσουν ή όχι . αλλά οι απόψεις που έρχονται έτσι στον αέρα είναι απόψεις του κώλου. γενικά ανάπτυξε και κανα επιχείρημα γιατί παρατηρώ μια έλλειψη.

[SPOILER] αν ήθελα να σου πουλήσω μούρη θα σε έκανα φίλο μου και θα σε έφερνα σπίτι . :wink: [/SPOILER]

και εγω αυτο[SPOILER][/SPOILER]

@ΒΒΒ: Μμμ οχι.

My point exactly. Οι DSO ειναι συνολικα οι καλυτεροι, οι Funeral Mist εβγαλαν το Maranatha το οποιο εχω πλεον πολυ υψηλοτερα απ οτιδηποτε βγηκε στα 00’ς και φερει τον τιτλο bm, αλλα απο εκει και περα δε παιζει καμια ιστορικοτητα και το ξερετε. Beherit, Mayhem, Emperor, αυτα ειναι πραγματα που καθοριζουν την ιστορικοτητα στο black metal - εκτος κι αν (σε bbb) εγινες κολλητος με τα hype στα γεραματα και δεν το πηραμε πρεφα!

ρε μαλακα τζον μη με πριζεις … ουτε ιστορικά ισχύει αυτό που λες. το oath είναι ένας οκ δίσκος , το drowning ειναι από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας με άνεση… ε και μετά τι ? να πεις οι DT τα παίξαν όλα να πω οκ , να πεις ο Snorre να πω οκ , να πεις έστω ο euro με τον varg αντε οκ …αλλα ο holocausto ? αυτο και αν ειναι retro hype .

δεν εννοω αυτο, ηταν πολυ γενικο σχολιο. οι περισσοτεροι που παιζουν και μεγαλουργουν σημερα επηρρεαστηκαν απο παλαιοτερους καλλιτεχνες, ε κι ειναι λιγο μλκια να λες πως καποιος δε μπορει να εχει αποψη για το βμ του σημερα αν δεν του αρεσουν οι deathspell omega. φανμποης ειμαι, αλλα λολ.

προφητικός :lol::lol::lol:

δεν είπα δεν μπορεί να χει άποψη … έχει . απλά μαλακισμένη άποψη. σα να σου λέω ξέρω από αγωνιστικά αμάξια επειδή έχω μπει στο fiatακι του θείου μου.

γαμάει το μπιεμ τοπικ γιατί μπορεί να γίνεται η ίδια συζήτηση ανα ένα μήνα χωρίς κανείς να ενοχλείται… απλά βάζεις guest stars. :lol:

εντιτ : έλα angmar κόφτο γιατί βαριέμαι … άσε με να μιλήσω με τον toymaker … plz