Black Metal Albums

Το χρησιμοποιουμε σοβαρα τελικα αυτο το tag?

Όσο σοβαρά χρησιμοποιούμε και το orthodox υποθέτω.

Ποσταρετε ριφφς κι ομοιοτητες τοτε, για να ξερουμε κι εμεις δλδ.

Σαφώς και υπάρχει σαν tag το κασκαδικό μπλακμεταλ όπως και το hellenic όπως και το orthodox όπως και άλλα τόσα. Μπάντες όπως Wittr,Skagos,Fauna,Black Lotus,Fell Voices και λοιπές της ίδιας παρέας από τα δάση της βόρειoδυτικής Αμερικής. Αυτό έχει να κάνει βέβαια και με τους στίχους οι οποίοι αναφέρονται στην φύση και γενικά σαν μπάντες είναι οικολόγοι και ακτιβιστές.

τι εννοείς σοβαρά; αμφιβάλλεις οτι την τελευταία πενταετία έχει δημιουργηθεί μια πολύ συγκεκριμένη φάση από τύπους που ποστάρουν πικς με δάση και παίζουν black metal και στηρίζουν primitivist καταστάσεις και back to the old times, και όλοι αυτοί είναι συσπειρωμένοι κυρίως σ’ένα πολύ συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο του πλανήτη;
Αυτό προσδιορίζει το “cascadian black metal”

δεν είμαι σε φάση να ψάχνω youtubes κτλ ή να κάνω λεπτομερή ανάδειξη του θέματος, άκου όλους αυτους τους alda, addaura μαζί με skagos και wittr και ορίστε η απόδειξη

Τώρα εμένα προσωπικά το “hellenic black metal” δεν μου λέει κάτι, αλλά καταλαβαίνω αυτούς που το χρησιμοποιούν και τι ορίζουν με αυτό (ooteh, mournblade, kawir, naer mataron και δεν ξέρω πόσα ακόμα), και οφείλω να ομολογήσω οτι αυτοι οι Black Lotus μου ειναι αγνωστοι και μάλλον είναι εκτός παιχνιδιού από τις μπάντες της υπόλοιπης φάσης, αυτά.

Rotting Christ, Zemial, Varathron και λοιποι των early 90’ς εβγαζαν αρκετα ‘‘συγγενη’’ ατμοσφαιρα γι αυτο και κοτσαραν αυτο τον ορο. Περαν απο Ελληνικες μπαντες, η μονη που εχω πετυχει να το χει πλακα πλακα ειναι οι Sacriphyx, αν και σιγουρα θα υπαρχουν κι αλλες.

Τα εχω ακουσει ολα αυτα, για το Addaura ειδικα ειχε μαλλιασει η γλωσσα μου. Κλεμμενα riffs δεν εχω βρει, και να υπαρχουν, θα ειναι μια δυο περιπτωσεις οπως συμβαινει σε καθε σκηνη. Πιο κλεψιμεϊκο μου φαινεται δλδ το νεο παλιομοδιτικο ρευμα του ντεθ μεταλ που οκ στην αρχη ειχε φαση αλλα πλεον οι περισσοτεροι ακουγονται εκνευριστικα ιδιοι μετα απο ενα σημειο. Οι Κασκαδιανοι τουλαχιστον, μη σου πω οτι εχουν περισσοτερη ταυτοτητα (παρε τους Skagos για παραδειγμα που επηρρεαστηκαν απο Wolves και Agalloch, αλλα οκ εβαλαν και κατι δικο τους).

Καλά σε καμία περίπτωση δεν αναιρώ την ταυτότητα των Skagos, ίσα ίσα το αντίθετο. Απλά έχω την εντύπωση (η οποία έχει δημιουργηθεί αφού έχω ακούσει κάμποσα demos ή/και πρώτο άλμπουμ όλων των νέων αυτών συγκροτημάτων) οτι όλο αυτό που ακούω το έχω ξανακούσει, δεν μου δίνουν κάτι καινούριο. Anyway, έχω πολύ καιρό ν’ασχοληθώ με black metal (οπότε και γι’αυτό δεν μπορώ να επεκταθώ στην συζήτηση), θα επιβεβαιώσει κι ο Plunderer που έρχεται ο καημένος να τα πούμε και του ρίχνω συνέχεια άκυρο γιατί είμαι εκτός τόπου και χρονου :oops: (μέχρι που πρότινος με ρώτησε πότε θα του χαρίσω τα σιντις μου)

Τώρα για death metal δεν ξερω, ποτέ μου δεν κατάφερα να ακούσω σοβαρά πάνω από 10 δίσκους ξερω γω, οπότε δεν έχω άποψη

Necro και ban με κάλυψαν :slight_smile:

Σε αυτο εχεις δικιο, παιζουν ωραιες μουσικες αλλα δεν διαφοροποιουν αρκετα τον ηχο τους. Λιγα ειναι τα παραδειγματα που κανουν κατι καινουργιο κι ειναι τα πιο τρανταχτα, βλεπε Negative Plane, που οκ τωρα με το internet αν εισαι αρκετα καλος κι ο ηχος σου ξεχωριζει, μοιραια θα σε μαθει ο κοσμος. Εγω παντως με το Negative Plane παιζει να ειμαι ο μονος που δεν τρελαθηκε, πολυ καλος δισκος τον ακουω υπερευχαριστα, αλλα δεν ξερω. Δε με πορωνει να το θεσω ετσι.

Δεν έχει εξαρχής σκοπό να σε πορώσει το NEGATIVE PLANE, είναι πολύ πιο βαθύ.

Για πώρωση έχουμε τους NADIWRATH.

Όπως και τους Prosanctus Inferi που σύντομα βγάζουν EP με 6 κομμάτια από την Nuclear War Now!

[B]Red Streams of Flesh[/B]

Ουτε με παθιαζει. Δεν ξερω ρε γμτ. Εγκεφαλικος δισκος αν μη τι αλλο αλλα καπου καπως με χανει προς το παρον. Ισως ειμαι σε τελειως αλλη φαση.

Το ζήτημα του καινούριου για το Black Metal είναι σχετικό, έβαλα και τα δυο σου κείμενα γιατί το εξήγησες όπως θα ήθελα για τους Glorior Belli. Οι Γάλλοι έκαναν απλά κάτι διαφορετικό με τζούρες Black Metal οπότε δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό για το «Είδος» αλλά κάτι ουσιαστικό για εκείνους. Εξάλλου η σκοτεινιά που είχαν πήγε περίπατο μπρος στη χάρη μιας more cool φάσης η οποία δεν με χαλάει τόσο μουσικά όσο στο image κτλ. Σε αντίθεση οι μπάντες που βλέπεις να επαναλαμβάνονται έχω την άποψη πως βοηθούν το είδος να πάει μπροστά. Οι Arckanum, οι Blut aus Nord, οι Taake και οι Wolves in the Throne Room και πολλές ακόμα τεντώνουν το μονοπάτι τους, εμβαθύνουν και δημιουργούν ξεχωριστούς δρόμους. Μέσα εκεί θα βρούμε πολλά γνωστά και δεδομένα αλλά σταδιακά προκύπτουν νέα χαρακτηριστικά τα οποία μας αποκαλύπτουν που οδηγείσαι αν εμβαθύνεις.

Είναι βέβαια λογικό να ψάχνει ένας ακροατής το διαφορετικό που ιντριγκάρει το αυτί και το μυαλό και όχι ας πούμε το νέο Craft που είναι κλασικό άκουσμα. Στο Void όμως ζει το Black Metal όπως έχει μεταλαμπαδευτεί από τους παλαιούς χωρίς “πειραματικό” ήχο και νέα κόλπα, αγνό και ανόθευτο αλλά και μιμητικό ή τετριμμένο. Δεν είναι κακό album αλλά είναι να ?σαι ορεξάτος για κάτι τέτοιο.

Μπορεί όλα τα παραπάνω να τα δούμε και αλλιώς βέβαια αλλά δεν θα θελα σε καμιά περίπτωση να φτάσουμε σε πόλεμο true vs progressive του «Είδους» μιας και θα το έβρισκα σχετικά αστείο. Όπως και να? χει η νέα δουλειά των Wolves in the Throne Room έχει την δύναμη να ενεργοποιήσει τους χρήστες αυτού του Thread, το οποίο σημαίνει πως το hype αλλά και η ρομαντική σχέση του οπαδού με τις μπάντες ξεπερνά το ακέραιο μουσικό ζήτημα.

Έτσι είναι έχω φάει πολλές χυλόπιτες, αλλά για τα cd?s δεν θέλω να μου τα χαρίσεις απλά σε 2-3 χρόνια που θα εγκαταλείψεις οριστικά να μου τα πουλήσεις :lol2:

Ναι, αλλά:

LEVIATHAN [I]“Her Circle Is A Noose”[/I]

με το νεο gorath μου εφυγε η μαγκια…

Ετσι κι ετσι.

Ποτε δε συμπαθουσα τον wrest αλλα αυτο μου αρεσε

Γιατί?

κουρεμα ειναι αυτο που εχει ?

Κατανοητά όλα αυτά που λές, κι όχι δε θα φτάσουμε σε κανέναν “πόλεμο”, εγώ απλά εκφράζω τη προσωπική μου άποψη (όπως κι όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα), και είναι γνωστό ότι οι προτιμήσεις μου είναι αρκετά παράξενες και πλέον ψάχνω τη πρωτοτυπία σε ΟΛΑ τα μουσικά είδη που ακούω!

Έτσι και στο black metal λοιπόν αυτά που ακούω μπορεί από κάποιους να μη θεωρούνται και τόσο trve ή αυτα που αυτοί θεωρούν trve εμένα μπορεί να μην έχουν να μου πούν τίποτα. Καλώς ή κακώς αυτό το είδος το ακούω κάμποσα χρόνια από το λύκειο (τώρα κοντεύω τα 30), ε και είναι λογικό να έχω βαρεθεί και να ψάχνω αυτό που κατά τη γνώμη μου το εξελίσει λίίίίγο πιο μπροστά μουσικά, κι όχι απλά άλλη μία κυκλοφορία που βγάζει το τάδε συγκρότημα για να κερδίσει όσα παραπάνω φράγκα μπορεί και να μη ξεχαστεί το όνομα της. Αυτό πιστεύω κάνουν και οι μπάντες που επαναλαμβάνονται, φυσικά ο καθένας που ανήκει στο συγκρότημα μπορεί να πιστεύει ότι εξελίσει τον ήχο του και τα skillz του, μόνο ο χρόνος και τα (όποια) κέρδη θα τον επαληθεύσουν/διαψεύσουν όμως άν άξιζε αυτό που έβγαλε ή όχι.

Πέρα απ’τους Glorior Belli, οι γάλλοι γενικά βρίσκω πως είναι υπέρ της πρωτοτυπίας, και την έχουν πετύχει, αρκεί να δούμε μόνο το Virus STN των Diapsiquir, το οποίο για μένα είναι ότι πιο μπροστά υπάρχει, μαζί με τα 2 τελευταία άλμπουμς των Manes, άντε και το 666 International (το οποίο πλέον μοιάζει λίγο ξεπερασμένο).

Και για να μη καταντήσουμε κουραστικοί πρός τους συμφορουμίτες, ξέρει κανείς τι απέγινε το νέο Naer Mataron ? Σεπτέμβριο λέγανε, Ζήτω Ο Θάνατος τίτλος, τελευταίο blog στο myspace έγινε 8 Ιουνίου. Κανά info κανείς ?