Black Metal Albums

Κοίταξε να δεις, οι Nachtmystium στο Assassins κάνανε κάτι εντελώς διαφορετικο απο αυτό που περιγράφεται ως psychedelic black metal και παίζεται πολύ όμορφα απο τους Oranssi Pazuzu. Το τελευταίο γάμα το, ούτε εμένα μου άρεσε, αλλα το Assassins ήταν κορυφαίος δίσκος και μίλια μπροστά:wink:

Σωστό, NACHTMYSTIUM στο “Assassins” κάνουν όντως κάτι ξεχωριστό.

Στο “Addicts” πάλι δεν είναι κακοί, γράφουν ωραία κομμάτια αλλά από τη μια λίγο ρηχά, από την άλλη τα εφεδιασμένα φωνητικά είναι εντελώς άκυρα.

ORANSI PAZUZU με έψησε το εξώφυλλο που φέρνει σε τελευταία LEVIATHAN.

Παιδες, μαυροντυμενο χεβυμεταλ παιζουν οι Nachtmystium και το τελευταιο ειναι επισης δισκαρα, απλα θελει να του δωσει κανεις χρονο γιατι τα κομματια του δεν ειναι και τοσο πιασαρικα. Πραγματικα στους Nachtmystium ακουω απο αμιγη rock σημεια μεχρι και Destruction περασματα (οχι με τη blackthrashαδικη εννοια). Απλα ειχαν αλλο παρελθον και μεχρι σημερα εμμενουν στο να πλασαρουν εντελως λανθασμενα τη μουσικη τους.

@Angmar: το average black metal του Θεού παίζαν, κάναν κάτι καλό στο Assassins, ε και μετά χαλάσαν.

@Deathster: σαφώς ανώτεροι οι Oranssi Pazuzu, ούτε το Assassins από Nachtmystium τους φτάνει…

@necromantia: κι εγώ από Nachtmystium μόνο το Assassins ξεχωρίζω πλέον, και στο Addicts παραγίναν mainstream!

Το Eulogy IV δεν ειναι καθολου του average, μπορει το ομωνυμο να ειναι η καλυτερη στιγμη της κυκλοφοριας, αλλα οταν επαιξαν οι Nachtmystium ετσι αυτο το Amesoeurs-προς-μπλακμεταλ-στυλακι δεν ηταν καθολου ‘‘της μοδας’’. Μια χαρα μπροστα ηταν κι αυτο στη φαση που βγηκε.

Ενιγουεη, πραγματικα πιστευω πως δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισουν περισσοτερο κοσμο γιατι οντως δινουν την εντυπωση πως ‘‘κατι τους λειπει’’. Και γι αυτο ισως οφειλεται το γεγονος οτι δεν εχουν κρατησει ενα σταθερο λαιν απ μεχρι σημερα.

Καλά κι εσύ τώρα έπιασες κυκλοφορία του 2004, που ήταν πάνω στην εξέλιξη. Δές τα παλιότερα άλμπουμς τους, και μόνο απ’το εξώφυλλο του Reign of the Malicious πχ καταλαβαίνουμε ότι ξεκινήσαν σαν άλλη μία average black metal band, αλλά μάλλον είδαν ότι δεν έχει πολύ ψωμάκι ο χώρος, και είπαν να πειραματιστούν λίγο. Καλά κάναν, και είχαν επιτυχία στο Assassins, αλλά μετά όπως είπα νιώθω πως ξεφύγαν. Άποψη μου απλά, φυσικά και δε γίνεται να συμφωνούμε όλοι. Όσο για το line-up, δεν ακούγονται και τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του Blake, μέχρι και δικιά του label έχει ο κερατάς, οπότε ίσως αυτό επηρεάζει λίγακι… :stuck_out_tongue:

Ποοο τωρα το διαβασα οτι πεθανε ο B κριμα πραγματικα ο ανθρωπος ειχε ταλεντο σ’αυτο που εκανε!

Εγώ πάλι ρε 'σεις δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να βάλει κάποιος σε σύγκριση τους χθεσινούς Oranssi Pazuzu με τους Nachtmystium, αλλά ας μην μείνω στην παλαιότητα και την προσφορά, αυτές οι δυο μπάντες παίζουν άλλα πράγματα?

Κομματάρα αυτό που έβαλε ο Angmar…

Και καλό το Addicts. Black Meddle Pt. 2,εντάξει είναι πιο εμπορικό αλλά δεν έχει να λέει όταν έχει μέσα γαμώ τις ιδέες.

Εντιτ: και μια και το είπα εμπορικό, αρχίδια εμπορικό είναι. Οι Nachtmystium στο last fm ακόμα στους 34,139 listeners είναι ενώ οι Taake που ασχολούμαι ακατάπαυστα αυτή την εποχή ειναι στους 54,690 listeners!!!

Είναι δυνατόν?

Kαι οι Deathspell Omega έτσι ξεκίνησαν αλλά αυτούς νομίζω τους γουστάρεις.

Μα δεν είπα ότι δεν γουστάρω Nachtmystium! :stuck_out_tongue: Απλά δεν παίζουν psychedelic black metal πλέον. Ας πούμε ότι το κάναν στο Assassins, το οποίο και να το συγκρίνουμε με το Muukalainen Puhuu, δεν είναι και τόσο psychedelic black metal τελικά. Γιατί συνεχίζουν να έχουν όμως αυτή τη ταμπέλα, άγνωστο…

Επίσης και τους DSO τους γουστάρω μετά την “αλλαγή” τους, από το Si Monumentum Requires Circumspice! Τα δύο πρώτα τους average black metal τα χαρακτηρίζω κι αυτά.

Η διαφορά των δύο συγκροτημάτων δεν είναι όμως μόνο στη μουσική, πιο πολύ νόημα βρίσκω στους DSO, παρά στους Nachtmystium. Οι πρώτοι για μένα πλησιάζουν το είδος περισσότερο, λόγο του ορθόδοξου σατανισμού που πλασάρουν στο image τους. Οι άλλοι μάλλον προτιμούν το image του πειραματισμού και της πρέζας, αλλά και πάλι υπάρχουν τόσοι άλλοι που το κάνουν καλύτερα (Blacklodge, Diapsiquir πχ).

Για να επανέλθουμε στα δικά μας σε αυτό το θρεντ, οι Enshadowed ηχογραφούν το νέο τους άλμπουμ Magic Chaos Psychedelia

http://www.youtube.com/watch?v=LlfaoWlJETs

Έχοντας ακούσει 2-3 κομμάτια από προηγούμενες δουλειές τους μπορώ να πώ ότι μου άρεσαν οπότε αναμένουμε :smiley:

Αυτο ηταν να κυκλοφορησει τον Απριλιο!!!

voider τολμω να πω οτι δεν εχεις την παραμικρη ιδεα για nachtmystium περαν των τελευταιων γνωστων αλμπουμς κ μιας προχειρης ακροασης των υπολοιπων σε mp3. επισης αγνοεις ποσο καλη εταιρία ήταν η battle kommand (κακως). μια καλυτερη κ προσεκτικοτερη ακροαση τους θα σε βοηθουσε να πιασεις το γιατι καποιοι επιμένουν . δεν ειναι η μπαντα αποκαλυψη αλλα για κανενα λογο δεν υπηρξαν ποτε average. απο κει και περα οταν λεμε για ψυχεδελικό μπλακ μεταλ μην ξεχνατε τι πλακα σας εκαναν οι enslaved το 2001 :stuck_out_tongue:

Αλήθεια? Δεν το ξερα τώρα άρχισα να τη ψάχνω με αυτούς.

Samples από το Magic Chaos Psychedelia (που λέει απλά coming soon via Pulverised records)

και μια συνέντευξη με τον μπασίστα Golgotha (aka Tafoplakium) http://www.msplinks.com/MDFodHRwOi8vd3d3LnN1YmV4aXN0YW5jZS5jb20vaW50ZXJ2aWV3cy9lbnNoYWRvd2Vk

Και δε λες καλύτερα ότι δεν έχω ιδέα από Nachtmystium και αμερικλάνικο black metal γενικότερα, αφού ποτέ μου δε το συμπάθησα. :stuck_out_tongue: Ντάξει το black metal του Θεού πλέον μου φαίνεται παρωχημένο και ξεπερασμένο ξέρω γω, το ακούγα μέχρι το 2004 άντε 2007, τώρα πια είμαι περισσότερο του πιο experimental. Για Nachtmystium όμως συγκεκριμένα το έγραψα και στις πίσω σελίδες νομίζω, ότι πιο πολύ το Assassins γούσταρα κι έλιωσα, τα υπόλοιπα δε μου φάνηκαν κάτι τόσο σπουδαίο. Το τελευταίο τους βέβαια μπορεί να το συμπαθούσα άν δεν είχε τη ταμπέλα psychedelic να μας κάνει να περιμένουμε ότι θα είναι συνέχεια του ίδιου ήχου του Assassins, γι’αυτό τελικά αναρωτήθηκα γιατί συνεχίζουν να την έχουν αφού δεν παίζουν κάτι τέτοιο (εκτός άν λίγα ηλεκτρονικά στοιχεία τους κάνουν psychedelic). Μάλλον πουλάνε περισσότερο χαρακτήριζωντας τον εαυτό τους έτσι, ποιός ξέρει…

Με Enslaved ποτέ δεν ασχολήθηκα, είναι απ’τις λίγες παλιές bands της Νορβηγίας που δεν έχω ακούσει ούτε νότα τους.

Τέλος όσον αφορά το νέο Enshadowed, το τρίτο το περιμένουμε χρόόόόνια τώρα!!! Το πρώτο τους πάντως ήταν πολύ καλό, και το δεύτερο με λίγο πιο black/death ήχο. Αλλά όσο κι άν αξίζουν, όλες οι ελληνικές μπάντες χαραμίζονται γιατί παραμένουν στην αφάνεια. Έτσι κι αυτοί ίδια περίπτωση ήτανε…

Για πειτε γνωμες για το φετινο [B]Avichi[/B] οσοι το ακουσατε…

αν είσαι του ορθόδοξου θα σου αρέσει και όπως λέει και ο plunderer στο review στο blog του, γίνεται καλύτερο από τη μέση και μετά.
Πάντως από την τριάδα nightbringer/gorath/avichi μέχρι στιγμής το πρώτο κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το εχω ακουσει,απλα γνωμες ηθελα να δω.Μπορω να πω με σιγουρια οτι μου αρεσει απλα μολις σημερα το ακουσα 2 φορες οποτε θα παρει σιγουρα κι αλλες ακροασεις μεχρι να κατασταλαξω στο ποσο καλο ειναι

Εγώ λέω ότι συμφωνώ με Plunderer πως από τη μέση και μετά παιρνει μπρος (ειδικά τα τελευταία δύο) αλλά ως σύνολο το βρήκα απλώς above average. Και μη μιλήσω για τους στίχους καλύτερα, γυμνάσιο φάση.

Edit:

Σας έλειψε?

[spoiler]

Varg?s favorite tracks from his two first albums “Burzum” and “Det Som Engang Var” recorded in 2010 the way he orignally intended!!

1. The Coming (introduction)
  2. Feeble Screams from Forests unknown
  3. Sassu Wunnu (introduction)
  4. Ea. Lord of the Depths
  5. Spell of Destruction
  6. A lost forgotten sad Spirit
  7. My Journey to the Stars
  8. Call of the Siren (introduction)
  9. Key to the Gate
  10. Turn the Sign of the Microcosm (Snu Mikrokosmos’ Tegn)
  11. Channeling the Power of Minds into a new God

New Release - available 28/11/2011

[/spoiler]

Δηλαδη οι αρχηκες εκδοσεις των κομματιων αυτων. Κατα τη γνωμη μου το μονο πραγμα που θα διαφερει θα ειναι το οτι η παραγωγη θα ειναι 10 φορες χειροτερη.