Αρχικά, σε ευχαριστώ πολύ, αλήθεια. Μου αρέσει όταν τελειώνει η ακρόαση ενός δίσκου και έχεις πιάσει το ίδιο νόημα με αυτό που ήθελε να περάσει ο συνθέτης. Κάτι τέτοιο έπαθα με το Mizmor. Αλλά άκου το και κρίνεις και μόνος σου!
Πάμε τώρα. Μιλάμε πέραν της προφανούς επιλογής του Monotheist και των δίσκων των Triptykon? 'Η του δεύτερου riff του In The Shadow Of The Horns ?
Θα πετάξω διάφορα και σε πιο blackened doom και σε black/death/doom και ακούς ότι σου κάτσει. Δεν είναι όλα ακριβώς στο ίδιο στυλ που ζήτησες, αλλά νομίζω κάτι θα βρεις και απλά κάνω namedrop
Το φετινό Nightfell, εμένα με αρρώστησε, σχεδόν εξίσου, από τα αγαπημένα μου για φέτος. (κριτική εδώ/ακούς εδώ) (τσεκάρεις και Mournful Congregation)
Οι Ηell (έχουν και split με Mizmor) είναι σε αυτό το στυλ αλλά με πιο sludge/funeral, οπότε τους βάζω καθαρά για το κοντινό ηχητικά με Mizmor, και δεν συνεχίζω με τις παρόμοιες με αυτούς drone/doom/sludge πάντες. (κριτκή εδώ/ακούς εδώ)
To Ligfaerd από τους Nortt
Μετά, μεγάλη μου αδυναμία είναι οι blacksters Faustcoven. (προτείνω αυτό)
Πιο death, αλλά σωστό, οι Necros Christos (προτείνω αυτό)
Γενικά σύγχρονο blackened doom είναι οι Bethelehem (άκου οποιοδήποτε από τα 3 τελευταία τους)
Ωραίοι είναι και οι Dragged Into Sunlight ειδικά στον συνδυασμό που το θες εσύ, και μάλιστα τοποθετούνται και πιο πολιτικά από τους άλλους. (προτείνω αυτό)
Μιας και πρόσφατα είχαμε και το αφίερωμα μας στην Relapse, δεν γίνεται να αγνοηθεί ίσως η μήτρα του στυλ, dISEMBOWELMENT
Ωραίοι μετά, είναι και οι Predatory Light ενώ Urfaust και Ruins Of Beverast δεν αναφέρω, όλα αυτά πιο black/doom, είμαι σίγουρος πως δεν απαντάνε στην ερώτησή σου αλλά τα ρίχνω
Επιλογή όμως καθαρά υποκειμενική και random, τούτο δω:
Βέβαια, κάτι μου λέει πως την πλειοψηφία την έχεις ακούσει και δεν σε βοηθάνε, αλλά όταν βλέπω αυτές τις ταμπέλες σκέφτομαι αμέσως όλα αυτά, για διαφορετικούς λόγους, οπότε sorry for the long (και πιθανώς αχρείαστο) post χαχα!