Black Metal Albums

για οποιους γουσταρουν ελληνικη black metal σκηνη ας ακουσουν τους Χειμωνας

αν δεν επιτρεπεται το λινκ μπορουν οι μοντς να το αποσυρουν

3 Likes

Όπως και να έχει, αν γίνει καμιά στραβή με το y/t link, το έχουν και στο bandcamp τους. Εξαιρετικοί στίχοι πάντως.

1 Like

μπαινοντας και στο metal archives εχουν αλλο ενα δισκο το 2013

1 Like

Έχετε να προτείνετε κανά όμορφο τοπ10 των τελευταίων πέντε ετών;

θα βαλω ενα top10 2017-20 γιατι για 5ετια θελει ψαξιμο :slightly_smiling_face:

1. Alcest - spiritual instinct
  2. Arstidir lifsins - Saga Á Tveim Tungum I - Vápn Ok Viðr
  3. Belore - Journey Through Mountains And Valleys
  4. Slagmaur - Thill Smitts Terror
  5. The Great Old Ones - Cosmicism
  6. Abbath - outstrider
  7. Vermilia - Kätkyt
  8. Misþyrming - Algleymi
  9. Minenwerfer - Alpenpässe
  10. Helgafell - The Voice of Withered Stone
2 Likes

Ωπ, πρόσθεσες και The Great Old Ones? Σε ευχαριστώ ρε ρέιζορ, θα τ’ ακούσω όλα σιγά-σιγά. Εν τω μεταξύ, μόνο το Outstrider των? Abbath γνώριζα/είχα ακούσει. Δυνατό.

1 Like

μου ηρθε φλασια με τους the great old ones και δεν μπορουσα να το αφησω απ’ εξω
βασικα εβγαλα τον δισκο των Hovmod για να μεινει σαν top10 :slightly_smiling_face:

1 Like

Πρόλαβα. Μετά το Cosmicism, θα βάλω να ακούσω και το Winterwaker των Tarnkappe. Σε ευχαριστώ ρέιζορ που άθελά σου εμπλούτισες τη λίστα μου.

1 Like

Πετάγομαι στην κουβέντα για να προτείνω ωραιότατο post black metal split EP ανάμεσα στον Unreqvited και στο ιαπωνικό (και άγνωστο σε εμένα) project Asunojokei. Το πρώτο κομμάτι είναι απλά οκ, το ιαπωνικό τα σπάει! Name your price.

3 Likes

απλα το winterwaker αλλου ηθελα να το ποσταρω :laughing:

1 Like

Kαλά έκανες. Σ’ ευχαριστώ.

1 Like

Κυκλοφόρησε επίσημα χτες, αισθητικά συγγενεύει με το φετινό Serpent Noir, ηχητικά με το περσινό Akrotheism, μάλλον μου αρέσει περισσότερο από την προηγούμενη δισκάρα τους:

4 Likes

εν τω μεταξυ μολις τωρα πηρα πρεφα οτι βγαλανε νεο δισκο αρχες Γεναρη οι Unreqvited :slightly_smiling_face:

1 Like

…και μάλιστα πολύ καλό άλμπουμ. Σίγουρα πρέπει να το τσεκάρεις @razor7 !

2 Likes
  1. Mgla - Exercises In Futility (2015)
  2. Human Serpent - Inhuman Minimalism (2015)
  3. Wolves In The Throne Room - Thrice Woven (2017)
  4. Dodsrit - Dodsrit (2017)
  5. Uada - Cult Of The Dying Sun (2018)
  6. Varathron - Patriarchs Of Evil (2018)
  7. Sargeist - Unbound (2018)
  8. Dodsrit - Spirit Crusher (2018)
  9. Vanum - Ageless Fire (2019)
  10. Mgla - Age of Excuse (2019)
3 Likes

Όμορφες επιλογές και χωρίς να έχω ακούσει τα μισά. Κρίνοντας μονάχα με γνώμονα ό,τι έχω ακούσει από Mgla και Wolves in the Throne Room, τους οποίους εκτιμώ μουσικά. Σ’ ευχαριστώ πολύ, @Night_Sky!

Όσοι αρέσκονται σε πολύ ξύσιμο και στους λύκους του nattens madrigal ας ρίξουν αυτιά

2 Likes

Αύριο κυκλοφορεί ένας πολύ δυνατός δίσκος ατμοσφαιρικού black metal, από Ελβετία μεριά. Παραθέτω το δείγμα που υπάρχει έως τώρα:

Δεν θα σχολιάσω κάτι παραπάνω, να κρατήσουμε και τίποτα για την επερχόμενη κριτική, θα πω μόνο πως αν και αρκετά derrivative, λειτουργεί αποτελεσματικά.

Μάλιστα, με concept επιφανειακά βασισμένο στον Διαφωτισμό, μου θύμισε λόγω ανορθόδοξης φύσης, ένα άλλο παραγνωρισμένο δισκάκι που είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια, που βασιζόταν στον, πιθανώς πιο black metal συγγραφέα που γνωρίζω, τον Kierkegaard:

6 Likes

μου εσκασε χθες αυτο το ακουσα τωρα και εμεινα μλκς

sorry για το double post αλλα εκατσα και ακουσα αυτο

το συκροτημα αυτο (στην ουσια ενας ειναι ) ειναι ο ορισμος του underground black metal συγκροτηματος
οπου οι κιθαρες ειναι ανυπαρκτες (μπορει να κανω και λαθος δεν το βαζω και δυνατα μες τη νυχτα) παιζοντας μονο τα synths-πληκτρα, δεν ξερω και εγω τι χρησιμοποιει, και drums (εννοειται οτι τραγουδαει :slightly_smiling_face:) δινοντας αυτην την ατμοσφαιρα που αρμοζει στο black metal υφος αλλα και παλι κατι λειπει γενικα σαν συνολο
δεν εχω ακουσει ολοκληρη δισκογραφια γιατι ο τυπας (συμφωνα με το metal archives) εβγαλε ενα δισκο το 2018, 10 δισκους το 2019 και εχει ηδη τρεις δισκους το 2020
1 Like