Ενα μπαμ εσκασε απο Γερμανια μερια κανοντας την εισοδο του στη black metal σκηνη
Νεοφωτιστο συγκροτημα με το ντεμπουτο τους (εχοντας πρηγουμενως κυκλοφορησει και ενα split) μπαινουν με τα μπουνια ετοιμοι να μας διαλυσουν
Ωραιες συνθεσεις, αν και θα μπορουσε να ειχε και καλυτερη παραγωγη, με τα φωνητικα ισως λιγο επηρεασμενα απο Attila(ετσι μου φανηκε εμενα) δημιουργουν ενα καλο συνολο στην αρχη της πορειας τους
O δισκος κλεινει με μια διασκευη σε τραγουδι των Mysticum
Οσοι πιστοι ακουστε:
O πρώτος τους δίσκος δεν με είχε ενθουσιάσει, εκείνο όμως το split με Aosoth ήταν φοβερό.
Τέλος του μήνα κυκλοφορούν το δεύτερο, που είναι αρκετά πιο βελτιωμένος για τα γούστα μου. Ένα από τα πιο άμεσα κομμάτια, είναι το κάτωθι, αν και συνολικά ο δίσκος έχει ψωμί:
Ωραιότατο άλμπουμ, έχει μια παλιομοδίτικη majestic αίγλη.
Αν και Αυστραλοί, το μιλάνε καλά το γαλλικό, το ορθόδοξο.
Οσοι απο εσας γουσταρετε τη μαυρη μαυριλα του μεταλ (οπως εγω, το ξερω δεν φαινεται ) συνδυαζοντας την με μια δοση ηρεμιας σε αυτες τις δυσκολες μερες
αλλα αποφευγοντας να ακουσετε Alcest (για αλλη μια φορα), υπαρχει η εναλλακτικη λυση που ακουγεται στο ονομα των διδυμων αδερφων τους Lament προερχομενοι απο την Ινδονησια.
Ισως σε μερικους θυμισει και λιγο απο Aggaloch
Τωρα ας ακουσουμε αυτο που προτεινε ο apostolisza8
Χωρις να ακουσω τον πρωτο τους δισκο ο οποιος κυκλοφορησε μολις τον προηγουμενο μηνα,το εν λογω μονομελες συγκροτημα κυκλοφορει και ενα EP με δυο τραγουδια οπου τα synths θυμιζουν την ατμοσφαιρα απο For All Tid εποχη (οχι λετε?) και απο την αλλη η drums ολιγον επηρεασμενη απο Burzum (οχι παλι λετε?).
Οι δε κιθαρες παιζουν δευτερο ρολο αφου θαβονται κανονικοτατα απο τα πληκτρα (τουλαχιστον σε πολλα σημεια) με φωνητικα να σε κανουν να αναρωτιεσαι αν οντως τραγουδαει η απλως βγαζει κραυγες
Οριστε το δειγμα και κρινετε αναλογως:
Μεγαλο μπαμ απο Ισλανδια, νεα κυκλοφορια μολις μετα απο ενα χρονο απο τη προηγουμενη δουλεια τους
https://www.metal-archives.com/albums/Árstíðir_lífsins/Saga_á_tveim_tungum_II%3A_Eigi_fjǫll_né_firðir/838944
Κι ενώ λιώνουμε σαν το κεράκι της Λαμπρής για εκείνο το άλλο άλμπουμ που έρχεται στις 24/4 απο την Νεα Ζηλανδία, τούτοι εδώ οι βίαιοι τύποι κυκλοφορούν ένα ωραιότατο, λυσσαλέο EP την ίδια μέρα. Winter Deluge.
Συγκροτημα απο Γερμανια με επιρροες απο παλιες Darkthrone - εποχες στην ατμοσφαιρικη τους εκδοση κυκλοφορουν ενα συμπαθητικο EP
Για οσους γουσταρουν Darkthrone μπορειτε να αφιερωσετε λιγο απο το χρονο σας
Σημειωση: Στο τριτο κομματι απο το 8:32 και μετα θα σας θυμισει το Dunkelheit των Burzum
Συστήνονται ως progressive black metal, εγώ ακούω μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη από post metal και black.
Πολύ ενδιαφέρον παρόλα αυτά, το ντεμπούτο τους έρχεται στις 24-4.
Αυτό ακούω τώρα και είναι πολύ πολύ καλό
και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί έχουν πολύ καλό γούστο στους στίχους
…Words by Charles Bukowski…
Κοίτα να δείς. Νέος δίσκος το καλοκαίρι μετά από 7 χρόνια:
Φρεσκο ξεπεταγμα απο το δυτικο ημισφαιριο της υφηλιου (Η.Π.Α.)
Ντεμπουτο για το εν λογω (μονομελες)συγκροτημα που ακουγεται στο ονομα Hosts of Lord
Σε ορισμενα σημεια των τραγουδιων εχει πεσει και η πινελια των doom συνθεσεων(σε μικρο βαθμο) χωρις να απουσιαζει βεβαια η ξερη black metal ιδιοτητα με τα blastbeat να δινουν πονο.
Απο την αλλη τα φωνητικα φερνουν κατι σε Anaal Nathrakh βγαζοντας και ορισμενα ουρλιαχτα σε καποια σημεια.
Edit:
Πρωτο αλμπουμ και απο αυτους, εχοντας ηδη κυκλοφορησει ενα demo το 2017, ωραιο black metal με ωραια ατμοσφαιρα και φωνητικα που θυμιζουν αρκετα σε Marduk(αναφορα στον πρωην τραγουδιστη τους τον Legion) οπου σε καποια σημεια οταν μπαινουν τα καθαρα νομιζεις οτι ακους ψαλμωδιες(ταιριαζει και με την εποχη).
Πρωτος δισκος για ετουτους εδω, εχοντας ηδη στο ενεργητικο τους και ενα Demo το 2016, οπου βλεπουμε συμμετοχες απο διαφορους μουσικους μεταξυ των οποιων και ο Vicotnik(DHG).
Στα δυο πρωτα κομματια (νομιζω δεν θυμαμαι και καλα) παρατηρουμε διαφορα Dimmu Borgir-ιστικα σημεια και εν συνεχεια των αλλων τραγουδιων θα σας θυμισουν και τους DHG. Αυτα απο μενα… οριστε
Edit : Στο δισκο συμμετεχει και Ελληνας μουσικος εν ονοματι Kranos
Τριτο συνεχομενο ποστ απο μερους μου(ελπιζω να μη με κραξουν οι mods)
Θελετε να ξεχαστειτε λιγο και να ξεφυγετε απο την ολη κατασταση που ζουμε ταξιδευοντας το νου σας σε αλλα μερη, π.χ. στα αστερια, τοτε ακουστε τη δουλεια αυτης της μπαντας απο τη Σουηδια
Μήπως τα άλλα μέλη είναι οι… Oplo και Exartysi?
(με συγχωρείτε, δεν μπόρεσα να κρατηθώ, συνεχίστε! Α, επιτρέψτε μου και μια μικρή διόρθωση στο παραπάνω, πάντα με καλή προαίρεση…)
Ημέρα κυκλοφορίας της περήφανης δισκάρας των Oranssi Pazuzu.
Τρισμέγιστη κειμενάρα απο τον @apostolisza8:
https://www.rocking.gr/reviews/album/Oranssi-Pazuzu-Mestarin-Kynsi/9019
Και συνεργατική συνέντευξη εδώ:
Θεωρουμε ότι η μουσική και οι απόψεις που την διαμορφώνουν ξεφεύγουν αρκετά από τα τετριμμένα και πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ θα είναι ένα από τα πολύ δυνατά της τρέχουσας χρονιάς. Enjoy!
Νομίζω η διαφορά με τους προηγούμενους δίσκους τους είναι εμφανής, και όντως τον θεωρώ από τους κορυφαίους της χρονιάς έως τώρα και ας ξενίζει πιθανώς το στυλ τους πλέον.
Καλα δε θα το λεγα. Κατα ταλλα συμφωνω
Δεν θα με παρασύρει το bandcamp, το cd έρχεται αύριο
Περιμένω τα καλύτερα πάντως, και λόγω κειμένου του @apostolisza8 και λόγω μπαντάρας γενικότερα!