Δυστυχώς επειδή δεν είμαι επαγγελματίας μεταφραστής, ίσως να μην απέδωσα καλά τις ωραιότατες απαντήσεις του Jun-His στο τί είναι black metal και στο πόσο πολύ το έχουν φιλοσοφήσει μουσικά. Πάντως, η αίσθηση που πήρα μιλώντας μαζί του είναι μιας μπάντας που φεύγει από αρκετά στερεότυπα.
Στον μικρόκοσμο μας, πιστεύω πως ο δίσκος αυτός μπορεί και να διχάσει τους οπαδούς.
Προσωπικά μιλώντας, ήλπιζα σε αυτή την ηχητική στροφή μετά τα περσινά, ένιωσα μια ικανοποίηση που ήρθε, αν και όχι όπως την φανταζόμουν και παίζει εύκολα να εξελιχθεί στην μεγαλύτερη αδυναμία μου από όλες τις δισκάρες αυτής της μπάντας.
Τώρα, για το κόνσεπτ αλλά και την ηχητική τους προσέγγιση, να πω πως μπορεί να μην είναι στον συγκεκριμένο δίσκο τίποτα αυστηρά πρωτότυπο, αλλά μπροστά στα πάρα πολλά που παίρνει το μάτι και το αυτί μου στο είδος, θεωρώ και εγώ πως όντως ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.
Σορυ, εννοουσα για το στιχουργικο κονσεπτ του αλμπουμ
Σαν να μην έφτανε ο φετινός κατακλυσμός κυκλοφοριών, ακόμη ανακαλύπτω περσινά πράγματα.
Μετά τους Trespasser κάπου 1000 ποστ πιο πάνω, (που πρέπει να είχα κάνει και λάθος στην καταγωγή τους, παραμένει δισκάρα όμως). ήρθε η σειρά του νέου δίσκου των Archivist. Για κάποιο λόγο τους είχα ξεχάσει…
Τον έχει ακούσει κανείς σας; Τώρα που τα γράφω παίζει πρώτη ακρόαση.
Είναι ο τρίτος τους, και αν διακρίνω ένα μοτίβο από την προϋπηρεσία των μελών, παίζει να είναι και ο τελευταίος τους, ενώ προφανώς και υπάρχει θεματική σύνδεση στο κόνσεπτ. Έχω εκνευριστεί ελαφρώς που μου διέφυγε, ενώ διατίθεται και ψηφιακά για name your price, τυπικό της μπάντας.
Τα μέλη της μπάντας έχουν, για όσους δεν γνωρίζουν, προϊστορία σε Fall Of Efrafa, Morrow, Light Bearer, Anopheli, με τις 2 πρώτες να είναι πολύ αγαπημένες μπάντες. Στα φωνητικά δηλαδή, αλλά και στην επιμέλεια του κόνσεπτ, είναι ο συνήθης ύποπτος Alex CF. Ηχητικά, post-black/blackgaze καταστάσεις, ενώ τα φωνητικά είναι κάτι μεταξύ σποραδικών καθαρών και πιο post-hardcore.
Αν μπορώ να πω κάτι για το γενικότερο κόνσεπτ της μπάντας, σκεφτείτε αυτό των Botanist χονδρικά, που αναλύσαμε και στο τελευταίο To Enter Pagan (διαβάζετε εδώ αν θέλετε), αλλά εδώ υπάρχει η περσόνα Archivist, AI, τεχνοφοβία, sci-fi, μελλοντική δυστοπία όλα τα καλά.
Από την πρώτη αυτή ακρόαση, υπάρχει ζουμί, ξανά.
Ψιλοσκίζει, βρήκα τί θα ακούσω απόψε. Θενξ
Έγραψα post black/blackgaze και όρμησες έτσι;
Αν θες να σε κάψω, ο τυπάς θεωρεί πως βρίσκονται στο ίδιο σύμπαν τα κόνσεπτ των Archivist, Morrow και Fall Of Efrafa, και ας διαφέρουν μουσικά, απλά σε διαφορετικά timelines, με κοινές θεματικές συνιστώσες.
Δεν έχω ασχοληθεί τόοοοσο πολύ για να τα ενώσω, εδώ καλά καλά δεν έχω απορροφήσει πλήρως την τριλογία των Fall Of Efrafa στιχουργικά, οπότε αν σου άρεσει αυτό, πάρε την τριλογία των Archivist από την αρχή και καλή δύναμη!
edit: 'Εχουμε και κριτική στον προηγούμενο δίσκο του '17.
Εδώ να πω πως όταν καλλιτέχνης θεωρεί το 2001 ως βασική του επιρροή, αυτόματα προκαταλαμβάνομαι θετικά.
Να πω την αλήθεια ξεκίνησα με τούτο https://www.youtube.com/watch?v=ctA-KBkNvRY, και το διέκοψα μόλις άκουσα λίγο από Archivist. Το από πάνω θα το ξαναπιάσω κάποια άλλη στιγμή
Δεν έχω κάτσει να το ακούσω σοβαρά αυτό το σπλιτ ακόμα γαμώτο.
Σιγά-σιγά, είναι και από 23’ το κάθε τραγούδι (2 είναι)
Για αλλη μια φορα αυτη η μπαντα με εστειλε αδιαβαστο
Άκουσες και Carpe Noctem από το σπλιτ?
οχι Carpe Noctem δεν ακουσα ακομα
Να υποθεσω πανω κατω βαδιζουν στα ιδια μονοπατια με Arstidir Lifsins μιας και ειναι Ισλανδοι?
Δεν το άκουσα ούτε εγώ, νομίζω ότι αυτοί πάνε σε πιο ξεκάθαρα μπλακ μονοπάτια
Οι οποίοι Carpe Noctem μοιράζονται μέλη με Misthyrming.
Είχα ακούσει το ντεμπούτο τους κάποια χρόνια πίσω,
Που μου είχε φανεί Svartidaudi worship, συμπαθητικό, μετά τους άφησα όμως. Θα τους ξαναπιάσω για το split, αφού είμαι sucker για dissonant bm.
Μετά από πολλή προσπάθεια και χρόνο εν μέσω καραντίνας, ξεκίνησα να διαβάζω όλα τα posts από τον Γενάρη του 2018 και σημείωσα τουλάχιστον 10 κυκλοφορίες που δε γνώριζα κι αναγκάστηκα να αγνοήσω άλλες τόσες (παρόλο που ακούγονται ενδιαφέρουσες) λόγω έλλειψης χρόνου, λόγω πάρα πολλών κυκλοφοριών που έχω στη waiting list κι επειδή μου φάνηκαν (στα πεταχτά έστω) ότι δεν μπορώ να ξοδέψω χρόνο για κάτι που το έχω ακούσει ήδη από άλλους (με λίγα λόγια κράτησα μόνο τα ακούσματα που μου φάνηκαν ότι έχουν να δώσουν κάτι από άποψη πρωτοτυπίας).
Ευχαριστώ όλους τους users που πόσταραν μπάντες, έκαναν λίστες κι έγραψαν και 2 λογάκια για το καθένα. Μου φορτώσατε μουσική για μήνες.
Ένα παράπονο μόνο: Επειδή το συγκεκριμένο παρακλάδι είναι το πιο πειραματικό, ποικιλόμορφο, γρήγορα αναπτυσσόμενο και (για μένα) το πιο ενδιαφέρον της σκληρής μουσικής, θα ήταν ωραίο να προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκρατημένοι γίνεται γιατί πραγματικά στα 10 posts με μουσικά links, τα 8-9 σχόλια είναι αποθεωτικά…
Καταλαβαίνω ότι ακούγεται πολύ σπαστικό αυτό που λέω και δε θέλω να τιθασεύσω τον ενθουσιασμό κανενός (συν ότι αυτάκια έχουμε όλοι κι ένα ξεσκαρτάρισμα μπορεί να γίνει γρήγορα, αν μας κάνει δλδ ή όχι ένα τραγούδι/μπάντα) αλλά δείτε το θετικά: Εκτιμώ τόσο τη γνώμη, το χρόνο που αφιερώνετε για νέες μουσικές και τις γνώσεις πολλών από εσάς που θεωρώ δεδομένο ότι υπάρχει ενδιαφέρον σε ό,τι ποστάρετε.
Αφήνω αυτό εδώ και ελπίζω να μη πάει στο βρόντο
Μπορει καποιος να μου επιτελους τι στον π@τσο γινεται εκει στον Καναδα?
Πολύ ορφανή γη εποχής Mabool μου θύμισε. Σε άλλα νέα αν και δεν είναι αμιγώς black metal η ομοιότητα με θεούς Beherit με ώθησε να το βάλω εδώ
Συγκροτημα(μονομελες) απο την Ισπανια εχοντας στο ενεργητικο τους ηδη 10 με 11 albums.
Στη τελευταια τους δουλεια κρινοντας απο τη πρωτη λεξη του τιτλου του δισκου μπορουμε να πουμε οτι τα παντα εδω ειναι οντως Unholy (απο τη μουσικη, φωνητικα μεχρι και τη παραγωγη).
Edit: Project debut album με μελη απο Behexen και Horna
Μου ήρθε μια Μπαθορίλα σε σημεία, και μουσικά και φωνητικά