Mortuus - ”Diablerie.” Soon to be released via WTC productions
Για να δούμε…
Το “De Contemplada Morte” είναι μνημείο 00s bm, ωστόσο το “Grape of the Vine” ποτέ δεν με “έπιασε” όπως θα περίμενα. Από την άλλη η συμμετοχή τους στο split με ABIGOR/NIGHTBRINGER/TDS είχε ένα εξαιρετικό κομμάτι.
https://a-forest-of-stars.bandcamp.com/album/opportunistic-thieves-of-spring
Τώρα θα μου πείτε για ποιο λόγο σας παρουσιάζω το μεγαλειώδες “Opportunistic Thieves of Spring’’ και όχι μια καινούργια black metal κυκλοφορία!Πολύ απλά γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια δίσκος που να έχει καταφέρει να εισχωρήσει στον ψυχικό μου κόσμο και συνάμα να τον γεμίζει με συναισθήματα κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με το μνημειώδες έργο των Άγγλων.
Αυτοί κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μουσική που παραπέμπει σε θεατρικό έργο,ένα έργο που μεταφέρει τις σκέψεις στο σκοτεινό υπόγειο του νου αναπλάθοντας τα βιώματα. Σε αυτό το ταξίδι συμβάλλουν και οι στίχοι που αναφέρονται στον εσωτερικό ψυχισμό.
Ένα ταξίδι διάρκειας 72 λεπτών που σε καμία περίπτωση δεν κουράζει γιατί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό σε αιχμαλωτίζει η απαράμιλλη σκοτεινή ατμόσφαιρα που αναδύεται τόσο μέσα από το επιθετικό black metal riffing όσο και από τα θεατρικά φωνητικά με το παρανοϊκό ύφος ,την ψυχεδέλεια και φυσικά τις απίστευτες μελωδίες που χαρίζει το βιολί. Κάτι που σε ανατριχιάζει.
Δεν έχω και ούτε θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα για αυτό το διαμάντι της black metal μουσικής γιατί είναι ένα δημιούργημα που είναι αδιανόητο να αποδοθεί με λέξεις!!!
Απ’ τα μεγαλύτερα μουσικά σοκ που είχα δεχτεί οι A Forest of Stars -μάλιστα είχα την τύχη να τους παρακολουθήσω απ’ το πρώτο-πρώτο τους album χάρη σ’ ένα review του Underground Kommandoz που έκανε λόγο για black metal, My Dying Bride και βιολιά… Που να ‘ξερα ότι album στο album θα γίνονταν καλύτεροι. Δε μ’ απογοήτευσαν ποτέ, αν και ομολογώ ότι κι εγώ το “Oppurtinistic thieves of spring” το έχω ψηλότερα απ’ τα υπόλοιπα. Αδιανόητο σερί δίσκων και τρομερή έμπνευση. Ακόμα θυμάμαι την video-clip-άρα του “Gatherer of the pure”.
Γενικά τρομερή μπάντα, καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά κι ας μην υπάρχει νέα κυκλοφορία.
Αν και το εξώφυλλο δεν με προϊδεάζε καθόλου για τέτοιον ήχο, αυτό εδώ είναι ένας πάρα πολύ ωραίος ΒΜ δίσκος. Κλασικός 90ς ήχος που έχει μέσα του τόσο το πιο raw στοιχείο όσο και γενναίες δόσεις 90ς/early 00s μελωδικού black metal. Κερασάκι στην τούρτα η άψογη παραγωγή που boostάρει γερά τον δίσκο.
Είναι καινούριο ή παλιοτόμαρουμ???
Συγνώμη
Δε θυμάμαι αν το είχα ξαναβάλει αλλά επειδή το ακούω πάλι εδώ και μια βδομάδα νομίζω ότι πρέπει να ακουστεί περισσότερο. Η περιγραφή τους στο bandcamp είναι Glaswegian Avant-garde RABM. Από εκεί και μόνο μπορούν να κερδίσουν κάποιον (εμένα τουλάχιστον). Στα αυτιά μου είναι μια μίξη primordial, arcturus, dhg και έχω να σας πω ότι είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ
︎ Speak Not of the Laudanum Quandary | Ashenspire (bandcamp.com)
Μεγάλη δισκάρα. Από τα αγαπημένα μου της προηγούμενης δεκαετίας στο στυλ του.
Και τι ωραία φωνή ρε φίλε…
Ναι, ναι!! Δραματική όσο πρέπει.
Περιμένω τον διάδοχο πως και πως, κάτι μου λέει πως είναι κοντά.
Εν τω μεταξύ ήθελα να το αναφέρω και εγώ μιας και είδα να ξαναγίνεται συζήτηση για A Forest Of Stars, και πάντα κάνω τον συνειρμό για αυτή την μπάντα, πάλι καλά έπραξες τα δέοντα, χαχ.
Προσωπικά μου θυμίζουν πολύ τους A Forest Of Stars.
Edit: με πρόλαβες
Κάτι δείγματα που έχει πάντως bandcamp είναι ambient μλκιες
Δεν έχω ακούσει τίποτα, είχα ανιχνεύσει απλώς κινητικότητα. Ελπίζω να σοβαρευθούν
Τα άμπιεντ δείγματα πάντως είναι κάτω από το όνομα Joule Thief (χωρίς να ξέρω τι σημάνει αυτό )
Τους έστειλα μειλ και τους απείλησα να μη τολμήσουν:). Πέρα από την πλάκα έστειλα μείλ για cd και merch. Αν ενδιαφέρεται κανένας μου λέει. Θα τα πάρουμε χωρίς ταχυδρομικά λόγω του κουμπάρου που μένει Γλασκώβη και θα έρθουν στα χέρια μας τέλη Ιουνίου
Έλα σας έχω και όσο πιο φρέσκα νέα γίνεται. Στο επόμενο δεκαήμερο θα βγει ανακοίνωση για το νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε κανα δίμηνο και στο ενδιάμεσο θα βγαίνουν και δείγματα
Είχα να τους ακούσω αυτούς απ’ όταν βγάλανε το album το '17. Θυμάμαι να λέω κάτι για “φτωχούς” A Forest of Stars και λίγο από Primordial/Devil Doll, αλλά αν με ρωτήσετε τώρα, δε θυμάμαι ούτε ένα κομμάτι. Θα βάλω να το ξανακούσω από περιέργεια.