http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=417171&postcount=643 :roll:
Εγω αυτο εχω ακουσει και το λατρεψα.
http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=417171&postcount=643 :roll:
Εγω αυτο εχω ακουσει και το λατρεψα.
Τσέκαρα το δισκάκι Odium. Καλή φάση για sympho-black!..
Α, από παλιά εποχή των Gehenna τι να πρωτοπιάσει κανείς…
Malice
Και για να πούμε για μερικές γαμάτες έως συγκλονιστικές, πρόσφατες κυκλοφορίες:
Luror - Cease to Live
Από Γερμανία one man band, το 2003 έπαιξε ένα πολύ καλό ντεμπούτο και μετά από 5 χρόνια δυναμική συνέχεια. Από τα πολύ καλά της χρονιάς, ΜΟΝΟ ριφαρες, γαμάτα φωνητικά, ενέργεια.
Fen - The Malediction Fields
Νομίζω έχει ξαναπέσει το μάτι μου κάπου στο φορουμ γι’αυτούς και γινόταν συζήτηση για το εντυπωσιακό ep τους Ancient Sorrow (χαρακτηριστικά θυμάμαι τον Angmar να σχολιάζει). Εδώ έχουμε την συνέχεια λοιπόν, ευτυχώς δικαίωσαν, τουλάχιστον εμένα, για το τι θ’ ακολουθήσει. Δυνατός δίσκος, κράμα από διάφορα μουσικά στοιχεία, δεν μου πήρε πολλές ακροάσεις για να τον γουστάρω.
Nightbringer - Death and the Black Work
Μπάντα από τις ΗΠΑ που ντεμπουτάρει φέτος, τα μέλη της ενεργά σε διάφορα αξιοσημείωτα projects. Σοβαρή προσπάθεια, καταπληκτικό αποτέλεσμα, άνετα μέσα στα καλύτερα της χρονιάς.
Δώστε βάση.
Το τελευταιο ειναι οντως τεραστια δισκαρα. Εχει κερδισει θεση στη φετινη μου λιστα, στο πολυ χαλαρο
Τι σοι ΒΜ ειναι αυτο το Nightbringer ?
Από τα καλά.
Οργανικά drums, μπόλικα blastbeats, μονότονες κιθάρες σε γρήγορο tempo και πολλές εναλλαγές, darkspace (άκουσες τελικά; ) ατμόσφαιρα, το χάος ταξινομημένο με λίγα λόγια.
Ωραια πραγματα δηλαδη.
Darkspace δεν εχω ακουσει ακομα.Κανω οτι και εσυ.Στην ακρη τα mp3 και ακουω τα σιντι μου.
Εχω διαβασει απο πολλους καλα λογια παντως και θα ακουσω σιγουρα.
Πήρα το Peisithanatos από Nyktalgia…Βασικά δεν είχα ακούσει τίποτα γι’αυτούς αλλά μου άρεσε το εξώφυλλο…Μόλις το βαλα δεν τρελάθηκα…για την ακρίβεια ψιλοφώλα μου φάνηκε αν και το άκουσα μία φορά (το πρώτο τραγούδι ήταν κακό, τα υπόλοιπα περίπου αδιάφορα). Ειδικά σε σύγκριση με τα άλλα 2 που πήρα (Gods Of War & Scarlet Evil Witching Black) που από το πρώτο τραγούδι είναι φοβερά !
Το πρώτο Nyktalgia το 'χεις ακούσει;
Και τα 2 είναι δισκάρες με τα όλα τους, το πρώτο γίνεται αντιληπτό από την πρώτη κιόλας ακρόαση, το δεύτερο θέλει αρκετή προσοχή, αλλά τα παιδιά έχουν το χάρισμα είναι η αλήθεια.
Οχι δεν έχω ακούσει τίποτα άλλο από αυτούς…Το πήρα γιατί είχε ωραίο εξώφυλλο και γαμάτη συσκευασία, μετά είδα το No Color Records και τα Γερμανικά και πίστευα ότι θα ήταν κάνα γιουρούσι black αλλά ευτυχώς δεν ήταν τόσο χάλια.Τα 2 πρώτα τραγούδια άκουσα να πω την αμαρτία μου και το 2ο αν και μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο δεν το θεωρώ κάτι το εξαιρετικό. Βέβαια έχω πολλές ακροάσεις ακόμα μπροστά μου :-k
Λοιπόν η προτροπή μου είναι δώστου να καταλάβει, άκουσε το προσεκτικά πολλές φορές γιατί είναι από τα καλύτερα μπλακμεταλ της χρονιάς. Το jewel case πήρες; έχει βγει και σε digipack (αυτο που 'χω) σε limited κοπιες. Και άκου και το πρώτο κάποια στιγμή σύντομα, θα κάνεις πολύ καλό στον εαυτό σου
Horna - Behexen Split.
Ισως το καλυτερο σπλιτ μεταξυ ΒΜ μπαντων.
Οι 2 φινλανδικες μπαντες μας παραδιδουν μερικα απο τα καλυτερα τους τραγουδια
και μας δινουν τα μυαλα στο χερι.Ξερο,τραχυ black metal,σκοτεινο με 2 μπαντες που
κατεχουν το αθλημα.Το εχω και αυθεντικο. 8)
Την 2η εκδοση δυστυχως.
Ναι την digipak έκδοση έχω και γω (πήγα πρώτη φορά σήμερα Bowel Of Noise).
Ω ΘΕΟΙ ! Τώρα θυμήθηκα είδα και μία split κυκλοφορία των Deathspell Omega 10 Ευρώ … Αυτήν εδώ : http://www.metal-archives.com/release.php?id=218454
Σε cd νομιζω αγοραζεις την καθε πλευρα ξεχωριστα.
Στο βινυλιο ειναι και τα 2 μαζι.
Το τριτο Darkspace τελικα ειναι παρα παρα πολυ καλο. Απλα λιγο περιεργο για τα γουστα μου. Ηθελε χρονο.
Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό σε όλα τα splits που μεταφέρονται σε cd αλλά και οι 3 κόπιες που είδα στο BON (Bowel Of Noise) είχαν 2 εξώφυλλα (μπρος και πίσω) και δεν περιείχαν άλλα στοιχεία.Μόνο στο πλάι θυμάμαι να κοιτάζω το “Chaining the Katechon” . Τον τίτλο του τραγουδιού των S.V.E.S.T. δεν τον είδα , αλλά μπορεί Α) να μην κοίταξα καλά ή/και β) να τον έγραφε στην άλλη πλαινή πλευρά του digipak ! Το λέει και στο metallum ότι είναι δύο διαφορετικοί δίσκοι , αλλά μπορεί να είναι και τα 2 cd μέσα σε μία συσκευασία. το χει τσιμπήσει κανείς ?
Split ειναι μονο το βινυλιο.
Tα cd θεωρουνται ως ξεχωριστα ΕΡ για την καθε μπαντα.
Σε αυτη την κυκλοφορια ε.
Edit : http://www.cultmetal.com/deathspell-omega-svest-veritas-diaboli-manet-in-aeternum
Για οποιον θελει να δει πως ειναι η βινυλιακη εκδοση.
Δυστυχώς μόλις πρόσφατα γνώρισα το Crowsreign από τους δικούς μας Varathron και αναρωτιέμαι ακόμα γιατί ήμουν κολλημένος τόσο πολύ με το His Majesty at the Swamp. 'ντάξει, καμία σχέση σίγουρα, αλλά η προσπάθεια είναι φιλότιμη, ενώ το αποτέλεσμα πολύ καλό με riffarες και ιδιαίτερα περίπλοκο.
Από την άλλη έχω να προτείνε το Final Harvest από N.A.O.S. του δικού μας Γιώργου Ζαχαρόπουλου.
Ο δίσκος χρειάζεται ΠΟΛΥ ώραια για χόνεμα. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Αν δεν του δοθούν άλλες 5-6 ευκαιρίες δεν νομίζω να αρέσει εύκολα. Αλλά μετά σε κερδίζει, με τα διάφορα φωνητικά, το αργόσυρτο drumming σε κάποια σημεία, και γενικά μία απέχθεια την οποία βγάζει προς τον ακροατή. Σκατοψυχισμός.
Η αυτού μεγαλιότης…
Εχει περασει κατι παραπανω απο χρονος οταν ειχα προτεινει τα 2 πρωτα Enslaved.
Εχωντας μελετησει ακομα καλυτερα τους Enslaved ενα εχω να πω.Ειναι πραγματικα
απιστευτοι.Οποιο αλμπουμ και να πιασεις θα σε καθηλωσει για τους δικους του λογους το
καθενα.Το Monumension ας πουμε.Αντε γεια δηλαδη!
Μεγαλειωδης μουσικη,ατμοσφαιρα,πραγματικα προοδευτικη μουσικη…
Και καπου εδω πεταγομαι να σας πω οτι το νεο υλικο των Deathspell ονοματι Chaining the Katechon ειναι οτι καλυτερο βγηκε φετος και γενικα κανει χαβαλε σε οτι ακουτε.
Εχουν ξεφυγει λεμε.