Black Metal Albums

Οποιος γουσταρει ας τσεκαρει το καινουριο Drowning The Light,αξιζει…

Τον τελευταίο καιρό το έχω ρίξει στα τα 7’’, τα ep και τα spit, μερικά εκ των οποίων είναι τα παρακάτω.

1.[SIZE=“3”] 2008-Weapon-Para Bhakti… Salvation[/SIZE]

Είναι Καναδοί και δεν έχω ακούσει κάτι άλλο πέρανα αυτού του ep, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα κερδίζει αρκετούς. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ξεφτισμένο black με death metal στοιχεία ή το ανάποδο , παντός αξίζουν τόσο από την φωνητική πλευρά (που archgoat-ίζει εμφανώς) όσο και μουσικά που θα τους βρείτε αρκετά δουλεμένους, ψάξτε τις κυρίως τις αλλαγές & τα solo, εμένα με κέρδισαν ίσως βέβαια επειδή δεν τα περίμενα. Για όσους θέλουν να ακούσουν και κάτι από το επερχόμενο Full-length, ας τσεκάρουν http://www.myspace.com/theweaponchakra

2.[SIZE=“3”] 2009-Split Urfaust & Joyless [/SIZE]

Εντάξει δεν είναι πλέον black metal οι Joyless (Η συνέχεια μελών των Forgotten Woods) αλλά ακούστε το κομμάτι αυτό, έχει μια πολύ ιδιαίτερη αύρα. Από την άλλη πλευρά το αδελφάκι του των Urfaust, το οποίο θα μπορούσε να κερδίζει κι όλας στα σημεία, αποδίδει αυτούσια το ίδιο σκοτεινό κλίμα . Η ουσία εδώ είναι η δυνατότητα και των δυο να παραπέμπουν παράπλευρα με το black metal, ιδανικά κατά την γνώμη μου για την μετάβαση σε όλα όσα το black metal δίνει συναισθηματικά.

3.[SIZE=“3”]2009-The Howling Wind - “Tyrannical deposit in the doctrine of the soul”[/SIZE]

Oι Howling Wind έχουν αυτό το καταστρεπτικό ύφος που μου άρεσε και στην “μαμά” μπάντα του Ryan Lipynsky (Thralldom). Το groove-ατό ξύσιμο που με συναρπάζει είναι εδώ και θα έλεγα ότι το ομώνυμο με έστειλε να ακούσω ξανά το Pestilence & Peril, Full-length του 2007. Η διασκευή που υπάρχει ακόμα εδώ στο The Hordes of Nebulah των Darkthrone αποκαλύπτει την ηχητική φόρμα στην οποία ισορροπούν (μια doom-ειδή black metal version ας πούμε) και ειδικά αν αυτό επισφραγιστεί στην επόμενη κυκλοφορία θα γίνω οπαδός.

Τσεκαρετε και τους Malefic Order απο την Τουρκια…αξιζουν,τεκνα των Μarduk ;p

Να πω την αληθεια, αυτοι οι Howling Wind με ψηνουνε. Εχω ακουσει πολυ καλα λογια.

p.s. προς Plunderer: Τρομερο avatar, ευγε.

[CENTER]Προς τους Απανταχού Die-Hard Fans του μεγάλου Wrest [/CENTER]
Σπεύστε στο Bowel of Noise που κατάφερε και έφερε κάποια κομμάτια απο 5 album των Leviathan (The Tenth Sub Level of Suicide, Tentacles Of Whorror, Howl Mockery At The Cross, A Silhouette In Splinters και Massive Conspiracy Against All Life σε κομπλέ digi.) και σε καλή τιμή.

Πρός Angmar,μάλλον θα το κατάλαβες είναι η Φώτο των Slagmaur, μετά την υπογραφή με osmose άντε να δούμε τι θα βγάλουνε τώρα.

Ε ναι. Ξαφνιαστηκα παντως οσον αφορα εταιρια και τα σχετικα.

Τα digi που λες τα ειδα. Ομορφουλικα. Και γνκ ο Bowel εχει ριξει τις τιμες και στα βινυλια, προς οποιους τυχαιους ενδιαφερομενους.

Anaal Nathrakh - In the Constellation of the Black Widow

Aισιως 5ο αλμπουμ για τους Βρετανους αρχοντες του θορυβου.Τωρα το εβαλα.
Ωραια ξεκιναει παντως!

Στην διαδικασία τσεκαρίσματος διαφόρων από όσα έχετε προτείνει, μου έκατσαν πολύ καλά οι Γάλλοι Haemoth του Prosatanic. Θα έλεγα ότι ήρθαν ακριβώς την στιγμή που έψαχνα κάτι σε αυτήν την ηχητική φόρμα. Το Kontamination του 2005 που επέλεξα τυχαία να ακούσω, έχει πέρα από το αχαλίνωτο ξύσιμο και παλαβά riff, noise-άδικα σημεία, φωνητικά «έχω το χέρι στο στόμα και φωνάζω» καθώς και “μυστικ” παύσεις που γίνονται με οποιοδήποτε τρόπο και διαλύουν την πορεία του Rhythm section μέχρι αυτή να ξαναβρεί τον δρόμο της. Η ουσία όμως των Haemoth είναι στον ήχο, θα έλεγα πως οτιδήποτε συμβαίνει εδώ είναι επιτηδευμένο, με την καλή έννοια.Ο Hth= τα πάντα εκτός drums συνθέτει με βάση τον ήχο, δείχνοντας πόσο προχωρά το black metal σε μονοπάτια νέα, αλλά μέσα απο τα στεγανά του.

Χαιρομαι που βρεθηκε κι αλλος να του αρεσουν :smiley: Ειχα κανει ποστ και τους Spektr που ειναι μελη των Haemoth,απλα ειναι με λιγα industrial/noise στοιχεια…

Μολις τωρα ανακαλυψα οτι στο Plague Angel των Marduk τραγουδαει ο Mortuus/Arioch :expressionless:
Μιλατε ρε ! Παω να το ακουσω!

Χαχαχαχα! Γαμάτος!

Απο το 2004 μόνιμο μέλος απο ότι διαβάζω και αν ακούσετε και το Accuser/Opposer απο το Rom 5.12 του 2007 έχει βάλει και το χεράκι του με κάποια sample απο κάποια χριστιανική ψαλμωδία στο τελευταίο τρίλεπτο του κομματιού…

Λοιπόν εγώ ψήθηκα για τα καλά και κατεβάζω Blood Puke Salvation dvd να τονε δούμε και live…

Αν και μπορεί οι φανατικοί τvn Marduk να θέλεουν να με τσακίσουν, πέρνω το ρίσκο να με πώ οτι τους γουστάρω πολύ περισσότερο με Daniel Rosten…

Tο πετυχα σε ενα blog το απογευμα,το κατεβασα,εβαλα να το ακουσω πριν και το εχω ακουσει
5 φορες μεχρι τωρα!Πραγματικα θαυμασιο!Το καθε τραγουδι εχει την δικη του ομορφια και σαν
συνολο ειναι φοβερο.
A!Κανεις και αρκετα περιγραφικα reviews. :thumbup:

Εγω δεν ειμαι φανατικος των Marduk,oποτε δεν παιζει προβλημα με μενα.Κοιτα ο Legion με τον
οποιο τους γνωρισα ηταν ναι μεν καλος,αλλα ψιλοστανταρ ΒΜ τραγουδιαρης.Ο Αριοχ ειναι
ηγετης!Και συνθετης/στιχουργος.Με αυτον οι Marduk αλλαξανε αρκετα.Τι να λεμε τωρα :stuck_out_tongue:
Μετα το Urfaust/Joyless μπαινει το Marduk.

“Κυκλοφορησε” στα γνωστα στεκια το καινουριο Arckanum…παρ’ολο που δεν ημουν ποτε οπαδος τους,το προηγουμενο με εντυπωσιασε πολυ οποτε και κατεθεσα και τον οβολο μου,οποτε περιμενα με αρκετο ενδιαφερον και το καινουριο…τα δειγματα του mypsace παντως ηταν πολυ ενθαρυντικα και παλι :wink:

oi Arckanum γαμανε και δερνουν… Τωρα περιμενω με ανυπομονισια τον νεο δισκο απο Ravencult.

Nα πω την αληθεια δεν εχω ασχοληθει καθολου με Arckanum.Ειναι και εκεινο
το γελοιο βιντεοκλιπ που με αποτρεπει…

Κι εμενα το ιδιο γινοταν φιλε αλλα τουλαχιστον ακου το προηγουμενο,αξιζει πιστευω…αυτο μου αλλαξε γνωμη :slight_smile:

Εδιτ : Μολις το ακουσα και γαμει και παλι

Μπήκαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2009 και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί την άποψη ότι το τελευταίο έτος της δεκαετίας αυτής είναι και το καλύτερο. Δεν λέω έχουν βγει φοβερά album από 2000 έως το 2009, η σκηνή έκανε βήματα και ανοίγματα μεγάλα. Δεν πιστεύω όμως ότι έχουν βγει τόσα πολλά και καλά album όσα βγήκαν φέτος σε κάποια άλλη χρονιά και έχουμε ακόμα έξι μήνες με τις φήμες να οργιάζουν για νέο Thorns και Deathspell Omega, για να μην αναφερθώ και σε μικρότερα.
Το Heavy Metal πέρασε 30 χρόνια, κάποιοι λένε 40, οκ. Εγώ είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να βλέπω ότι το ιδίωμα που έφαγε το μεγαλύτερο δούλεμα αλλά και την μεγαλύτερη κλωτσιά από τον ίδιο του τον εαυτό είναι πλέον μόνο του και κινεί το metal χώρο (το Sideshow Symphonies των Arcturus δείχνει μέσω πλουραλισμού τι σημαίνει ολοκληρωτικό metal και βέβαια τον δίσκο αυτόν τον έγραψαν μαυρομέταλοι)
Δεν βλέπω πουθενά κανένα από τα μεγάλα ιδιώματα του παρελθόντος να κρατά τόσο ψηλά την σημαία όσο το black metal. Το power που και εγώ τόσο αγάπησα δεν έχει μπάντες, το doom θα είναι πάντα χωρίς σκηνή και θα δημιουργείται από συγκεκριμένους ανθρώπους, το κλασικό metal δεν θέλουν να υπάρχει αυτοί που το αγάπησαν στα 80?s, το death το εκτέλεσαν οι μιμητές των καλών συγκροτημάτων, τα νέα τερτίπια του θα τα δούμε να προχωρούν και την επόμενη δεκαετία, είναι νωρίς να κάνουμε σχόλια για drone κτλ.
Εντάξει, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι κάθε ακροατής του black metal έχει μπάντα, με λογικό επακόλουθο να έχουμε μεγάλο ξεσκαρτάρισμα να κάνουμε, και αυτό δεν το λέω για τους Έλληνες σε καμία περίπτωση. Αν πρέπει να βάλουμε χώρα θα έλεγα Γερμανία (έχει παραγίνει το κακό εκεί? φανταστείτε ότι γνώρισα το καλοκαίρι Γερμανούς μαυρομέταλους που δεν ήξεραν τους Gehenna, αλλά εννοείται πως είχαν ντουζίνες μπλουζάκια με απίθανα λόγκο και 30ντάρια mp3 τίγκα στους Nargaroth και λοπες γερμανικές μπαντάρες (αν είναι ποτέ δυνατόν να δούμε σοβαρά το κομμάτι θρύλο «The Day Burzum Killed Mayhem»)
Κι όμως το black metal έχει σκηνή, τεράστια σκηνή, παντού ακόμα και στο Αφγανιστάν (που δεν έχουν νερό ρεεεεεεε?), και όσο και να κράζει ο ένας τον άλλο δεν υπάρχει θέμα, κουβέντα και πλάκα να γίνετε.

Πλάκα πλάκα αντί για νέο Stratovarius ακούω και Nargaroth demo
:lol::lol::lol:

Παρακάτω έβαλα όσα γούσταρα απο όσα άκουσα (ή περίπου άκουσα) ως σήμερα για το επιχείρημα της ιστορίας που σας έγραψα.(αλφαβητικά)

1349-Revelations of the Black Flame
Ad Hominem-Dictator, A Monument of Glory
Archgoat-The Light-Devouring Darkness
Arckanum-ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ
Beherit-Engram
Blut Aus Nord-Memoria Vetusta II - Dialogue with the Stars
Cobalt-Gin
Code-Resplendent Grotesque
Den Saakaldte-All Hail Pessimism
Dodsferd-Suicide and the Rest of Your Kind Will Follow
Fenriz’ Red Planet & Nattefrost-Engangsgrill
Faustcoven-The Priest’s Command
Funeral Mist-Maranatha
Glorior Belli-Meet Us at the Southern Sign
Joyless-Gestern Starb Ich Schon Heute split
Urfaust & Joyless split
Joyless-Wild Signs of the Endtimes
Katharsis-Fourth Reich
Leviathan & Acherontas - Sic Luceat Lux
Manes-Solve Et Coagula
Nachtmystium-Doomsday Derelicts
Necromantia & Acherontas-For The Temple Of The Serpent Skull
Nefandus-Death holy death
Orcustus-Orcustus
Sarke-Vorunah
Teitenblood-Black Putrescence of Evil
Teitenblood-Seven Chalices
The Howling Wind-A Tyrannical Deposit In The Doctrine Of The Soul
Thornium-Mushroom Clouds and Dusk
Throne Of Katarsis-Helvete, Det Iskalde Mørket
Wolves In The Throne Room-Malevolent Grain
Wolves In The Throne Room-Black Cascade
Wyrd- Kalivagi
Xasthur-All Reflections Drained

Συμφωνω στα περισσοτερα φιλε…και κατι λιγο ασχετο αλλα μιας και το ανεφερες,το ντεμο κομματι απο καινουριο Nargaroth γαμει,αναμενω με αγωνια :stuck_out_tongue:

Δεν διαφωνω και πολυ με τον Plunderer αν και κλεβει λιγο.
Δεν ειναι οτι ποσταρε αμιγως Black Metal και βλεπω και κατι συλλογες.
Το καλο που κανανε οι Black metallers ειναι οτι βαλανε μπολικα νεα στοιχεια στον ηχο τους
και ενω υπαρχουν και μπαντες τους κλασικου ηχου υπαρχουν και παρα πολλες που
πανε να κανουν κατι δικο τους.Αυτο βεβαια προς τερψη των δικων μας αυτιων.
Οσον αφορα το ρημαδι το Death Metal το εχουν ριξει ολοι στο blastbeat και εχουν ξεχασει
να γραψουν κανα ριφ της προκοπης…Οχι οτι το Death Metal δεν εχει νεες μπαντες και
σκηνη.Απλα δεν ειναι το καθαρο Death Metal.Πηξαμε στα Slam/Ultratechnical/hyperfast
αλμπουμ.