Δεν είμαι γνώστης, ούτε πολυψάχνω τον χώρο, αλλά όταν μιλάμε για έργα διαμάντια απο σπουδαία συγκροτήματα, δε μπορώ να μη τα αναγνωρίσω. Ο πρώτος δίσκος των Ulver δεν είναι ασφαλώς τυπικός black δίσκος, αλλά εμένα τουλάχιστον αυτό με έκανε να τον γουστάρω παραπάνω. Καταπληκτικό άλμπουμ, που συνδυάζει το black, το heavy σε σημεία, το folk και τον ατμοσφαιρικό ήχο, τα καθαρά με τα ακραία φωνητικά. Έδειχνε τον δρόμο που θα ακολουθούσαν. Φοβερό.
Έχετε τίποτα ανάλογου ύφους σε αυτόν τον χώρο να μου προτείνετε, που να συνδυάζει πολλαπλά στυλ, ακραίο και με folk στοιχεία? (πέραν των Bathory, και τα παλιά των Cruachan, τους οποίους γουστάρω τρελά).
για τους ULVER εχω να πω τα καλυτερα λογια.το bergtatt ειναι φανταστικος δισκος(με τον garm στα φωνητικα να σκιζει!!!),το kveldsjanger ειναι και αυτος καλος δισκος αλλα δεν ειναι για ολες τις ωρες(στην αρχη ειχα παθει σοκ γιατι περιμενα καμια βαβουρα να ακουσω).to madrigal ειναι καραblackτου κερατα!!!σοκ ειχα παθει οταν ακουσα!σαν να ακους το ψυγειο σου ειναι!!!:roll: :roll: :roll: :roll:
απο εκει τους αφησα αν και εχω ακουσει οτι το themes…ειναι πολυ καλος δισκος.
συμφωναω απολυτως με tolkki…με συμμετοχες απο τον Sverd (keys Arcturus) και Hellhammer (drums Mayhem, Arcturus, Dimmu Borgir, Winds etc.). Tι να πει κανεις για αυτη την δισκαρα;;; Eπισης τρομερο αλμπουμ ειναι το Glory To Perdition των Sear Bliss…ενδεικτικα αναφερω οτι εχει συμμετοχη του Attila Csihar σε 2 κομματια… :respect: :respect: :respect: :bow2: :bow2: :bow2: :bow2: :bow2: :bow2:
[ul]
[li]H απολυτη εμπνευση του Sverd
[/li][li]Eνα πραγματικο goth συναισθημα
[/li][li]H φωναρα του Garm
[/li][li]H ανατριχιλα της ερμηνειας του Simen Hestnaes στο Chaos Path
[/li][li]O φοβερος στιχος “he appears to be your friend but the Saint hides many Satans”
[/li][li]Η μελοποιηση του Ε.Α.Ποε (Alone)
[/li][li]To κλεισιμο του δισκου (Of Nails And Sinners)
[/li][/ul]
To La Masquerade Infernale ειναι ενα τελειο δειγμα μεταλλικης τεχνης,γιατι περι τεχνης προκειται.
Δεν ειναι μονο οι κορυφαιοι μουσικοι της Νορβηγιας,αλλα ειναι και το συνολο των τραγουδιων που
σε παρασυρουν και νομιζεις οτι βλεπεις ενα θεατρικο εργο.
Ολα σε αυτο τον δισκο ειναι τελεια.Μουσικη,παραγωγη,artwork,φωνητικα.Το εχω πει και αλλου
κατα την αποψη μου ειναι στα 20 καλυτερα αλμπουμς απο καταβολης metal μουσικης.
Για το ολο κινημα/trend του Depressive Black Metal με φοβερες μπαντες οπως Xasthur,Leviathan και
αλλες πολλες τι γνωμη εχετε ?Αλλο ενα trend ή αλλο ενα πολυ καλο παρακλαδι του BM ?
Ακουσα σημερα ενα δισκακι του ιδιωματος αυτου το Anti - The Insignificance Of Life
Πολυ καλο.Θυμιζει αρκετα Xasthur αλλα δεν ειναι κουραστικο σαν αλμπουμ μιας και ειναι μικρο και δεν
εχει τα μεγαλα τραγουδια που συνηθως περιεχει το ειδος.
Μου φαινεται οτι το κραταω μονος μου το thread.
Ακουω τωρα την παρακατω δισκαρα
Zemial - In Monumentum
Απιστευτος δισκος με φοβερη ατμοσφαιρα.Μπραβο στα παιιδα που κρατανε την σημαια ψηλα.
Ο Quorthon σιγουρα θα αισθανεται περηφανος για τα τεκνα του.Οριστε και το πολυ καλο
review απο τον Nihilist http://www.rocking.gr/review1259.php
Order of the Ebon Hand - The Mystic Path To The Netherworld
Δίσκαρος από Ελλάδα που δυστυχώς είναι πλέον υπερσπάωιος να τον βρεί κανείς. Πολύ καλές συνθέσεις, ειδικά τα πλήκτρα είναι τέλεια. Σίγουρα οι φανς του ατμοσφαιρικού μπλακ ήχου θα τους εκτιμήσουν.
Έριξα μια αφτιά σε αυτά τα 2 για αρχή και σίγουρα θα ρίξω περισσότερες, μια που ήταν αυτό ακριβώς που εννοούσα! Folk/celtic/pagan metal, με black περάσματα. Φοβεροί δίσκοι!!!
Οι Khold ηταν ενα project το οποιο ειχε διαρκεια 4 ετων.Απο το 01 εως το 05.
Τα 4 αυτα χρονια βγαλανε 4 δισκους.Το ντεμπουτο της μπαντας ηταν ενα πολυ καλο
old school black metal με αργα και γρηγορα σημεια,με παραγωγη απο τα παλια
και εξαιρετικα τραγουδια.
Ηταν και στην Moonfog και αυτο λεει αρκετα πραγματα.Το πρωτο τραγουδι του
δισκου ειναι ενα απο τα καλυτερα τραγουδια των τελευταιων ετων στο ειδος.
Eνας απο τους καλυτερους δισκους που ακουσα τελευταια.
Δισκος ντεμπουτο για τους Γερμανους που βγαζει τρελη ατμοσφαιρα.
Διακριτικη χρηση πληκτρων και απιστευτες ριφαρες το κανει για εμενα απο τις πολυ αξιολογες κυκλοφοριες της χρονιας.
Το προτεινω με 1000