Πωπω ποσο πιο κατω να παει αυτο το περιοδικο…θα περασει και το Rock Hard σε λιγο!!
περι “ψυ.χη” λοιπον, πριν δω βιντεο και ακουγοντας μονο τα “φεηκ” silencer φωνητικα, εκραξα κι εγω. στην ουσια δεν εχουν κατι ομορφο στη μουσικη τους, ειναι ανεμπνευστοι, το ριφφινγκ στο παιδομαζωμα μπορει καλλιστα να παιχτει και απο 15 χρονω εφηβο. αλλα δεν βρισκεται εκει το ζουμι. αρχικα εχουν ενα πολυ δυνατο φιλιν και προσεκτικοι σε οτι κανουν(εκτος μουζικας). βιντεο, λογκο, name, το οτι δεν ποσταρουν φωτο, το οτι κανεις δεν ξερει τπτ γι’ αυτους, ολ’ αυτα συμβαλουν σε μια πολυ καλη εικονα μυστηριου, στα δικα μου ματια παντα. το αποκορυφωμα λοιπον ολου αυτου του φιλιν και του μυστηριου που μας παρουσιαζουν οι ψ.χ ειναι οι στιχοι. οι στιχοι ειναι βγαλμενοι απο βιβλια; απο ποιηματα; δε ξερω. στο παιδομαζωμα ξεκιναει με δεκαεξασυλλαβο, ουτε αυτο ξερω αν λεει κατι. χρησιμοποιηουν λεξεις κλειδια, που οντως συγκλονιζουν. αλλα γενικα ειναι λοβ ορ χεητ, εφτασα μετα απο ενα μηνα να ενταχθω στο λοβ, γιατι δεν μπηκα στο κλιμα. αλλα ολα καθονται πανω σε μια λεπτη γραμμη, μια φωτογραφια να δειξουν ή κατι να ξεφυγει απ’ το μυστηριο θα μπω κι εγω στη θεση του Prosatanic.
Φιιλε οκ εννοειται σεβαστη η αποψη σου παντα αλλα κυριως για μουσικη δεν μιλαμε πανω απ’ολα?Απο αυτη δεν ξεκινανε ολα?Απο κει και περα τι να τα κανω τα αλλα…και τα λεω κι εγω που γουσταρω μαπντες τυπου Silencer (αν και υπαρχουν και καλυτερες).Δεν βρισκω νοημα στην υπαρξη τους και δεν μπορω να καταλαβω πως απεκτησαν airplay.Εδω δεν εχουν αλλες κι αλλες μπαντες…
ναι για μουσικη μιλαμε, μιλησα και για τη μουσικη. και πιο κατανοητος δεν μπορω να γινω.
μιλας για υπαρξη, αλλα δεν λες μια πιο ακραια ελληνικια μπαντα.
Lost Bodies (στην φιλοσοφία, όχι στην μουσική) ίσως? τους οποιούς θα τους έλεγα και επιρροή τους. είναι οι άρχοντες της βαβουρας με τσιριδες και ακατάληπτα μουσικά μοτίβα από το 84. Τεσπά, τους τυπους που λετε δεν τους ήξερα, μέχρι πριν λίγο καιρό όπου κάποιος πόσταρε ένα βίντεο τους απο το youtube. Δεν τους είχα/έχω δώσει βάση βέβαια, αν και από αυτά που έχω ακούσει δεν τους αντέχουν τα αυτιά μου.
Για να συμπληρώσω τη λογική νομιστεράκη όμως, νομίζω είναι από τις περιπτώσεις που αν δε διαβάσεις μια συνέντευξη ή κάποια λόγια τους που να εξηγούν τι κάνουν, πως το κάνουν και γιατί, είναι δύσκολο να σχηματίσεις ολοκληρωμένη άποψη. Τα φωνητικά είναι πολύ δυσκολοχώνευτα.
τετοιους στιχους αν τους στηριξεις με απλο μπλακομεταλο φωνητικο δεν θα κανεις τη διαφορα. οσοι δεν εχετε διαβασει στιχους, ειναι πολυ απλο. πας στο myspace τους και πατας lyrics στο καθε κομματι του player, για να παρει καποιος μια σοβαρη γευση.
panago δεν κανει μονο η βαβουρα την ακροτητα ομως.
ε σαφως ρε, απλώς είπα ότι μου τους θυμισαν. δεν τους έχω ψάξει έτσι κι αλλιώς.
Ας μην ήταν ο Γιοβανίτης και θα τα λέγαμε, με κάθε καμμένο που κάνετε θεό (κι εγώ δηλαδή το κάνω αλλά όχι επειδή μου το λέει ο Γιοβανίτης!).
καταρχας, ηλιθιε, ποιος τους εκανε θεους;
και καταδευτερον πως κρινεις οτι καποιος συμπαθησε τους ψ.χ επειδη το λεει ο Γιοβανιτης.
Το πουλί: στην αρχή ήθελε παιχνίδια με τις λέξεις.
Στη συνέχεια: Ρωτούσε βλακείες.
Φίλε είμαι ελεύθερος να λέω ό,τι θέλω, θα σε παρακαλούσα στο μέλλον να μου μιλάς με καλύτερο τρόπο, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλικά.
επειδη ολοι μας ειμαστε ελευθεροι να λεμε οτι θελουμε, μπορεις λοιπον ελευθερα να λες τις σαχλαμαρες σου οπως επισης μπορω κι εγω να σου μιλαω οπως θελω!
Εντάξει φίλε, αλλά μετά μην μου κλαίγεσαι που σε σκοτώσα, μαλάκα.
ok, οταν ευκαιρησετε ακουστε κι αυτο.
λεγονται Ekpyrosis και ειναι Γερμανοι. το μεταλ-αρκαηβς λεει για Avant Garde Black Metal, εν μερη εχει δικιο. μικρο σε διαρκεια αλμπουμ, μεγαλο σε ουσια.
Και αυτό:
Nefandus “Death Holy Death” (2009)
Thorn-ισμοί, Emperor, ολοκληρωτική ατμόσφαιρα, θρησκευτικότητα.
Το ένα από τα 2 μέλη είναι και στους Ofermod.
http://www.metal-archives.com/band.php?id=13100
http://www.nefandus.org
Αχαχαχαχα, κοίτα τελικά που έγιναν γνωστοί αυτοί οι Ψ.Χ. και τελικά θα κάνουν και όνομα.
Το Black Metal ειναι ενα ιδιωμα που φιλοξενει στις ταξεις του τα παντα απο ιδυοφια μεχρι βλακεια(η διαχωριστικη γραμμη μεταξυ των δυο ειναι εξαιρετικα λεπτη).Πολλοι ασχετοι κρυβονται πισω απο την ταμπελα ‘Πειραματισμος’ προκειμενου να καλυψουν αδυναμιες και καταληγουν ετσι να δημιουργουν κατι που δεν εχει ιδιαιτερη καλλιτεχνικη(με την ευρεια εννοια του ορου) υποσταση.Το Black Metal κοινο ομως φερει και αυτο μεριδιο ευθυνης κατ’εμε καθως πολλες φορες παρουσιαζει το συνδρομο του ‘ψαγμενος tr00 and underground’ οπου αναδεικνυει τετοιους ‘πειραματιστες’ με μονο σκοπο να προβληθει ως…ψαγμενο tr00 and underground :p.Black Metal θεωρητικα μπορει να φτιαξει ο οποιοσδηποτε που διαθετει μια κιθαρα ενα υπογειο και τα κατσαρολικα της θειας του…προφανως και αυτο δεν ειναι Black Metal.Το να το αναδεικνυουμε ομως ως BM βαζουμε αυτογκολ στο ιδιωμα που αγαπαμε.Ισως θα πρεπε να γινουμε πιο απαιτητικοι και λιγοτερο ετεροπροσδιοριζομενοι…
Αυτα με αφορμη τους Ψ.Χ και οχι για τους Ψ.Χ καθως για το συγκεκριμενο σχημα δεν εχω αποψη.
EDIT:Ακουσα ενα κομματι (με το ζορι) και διαβασα και ολα τα posted lyrics.Καποιος ανεφερε οτι προκειται για βιβλια και ποιηση κτλ κτλ…Ενα ματσο βρισιες ειδα εγω και τιποτα παραπανω.Μας τα 'παν κ αλλοι και καλυτερα μαλιστα.Το extreme δεν ειναι αυτοσκοπος…
Ασχετο,διαβασα το αφιερωμα στο μπλακ του χαρη ξερολιδη και παλι θαβει αβερτα…τι να πω.Παρε ανθρωπους που γραφουν για να τους διαβαζει κοσμος…να τουσ πληρωνει κι ολας.
Σε αυτούς τους Ψ.Χ τραγουδάει ο Ταμπάκης?
χαχαχα
λες?δεν το χα σκεφτει αυτο…παιζει