Black sabbath-13

Μπορώ να πω το ίδιο και για riffs από “Fear”, “Bible Black”, “Breaking into Heaven” αλλά δεν έχει νόημα η κουβέντα μάλλον.

υφολογικά το devil πατάει καλύτερα. υπήρχε και το dehumanizer πρόσφατο. υπάρχει γενικά μια συνέχεια. στο 13 έπρεπε να βγάλουν κάτι μετά από 35 χρόνια, με σέσιον ντράμερ και τον ozzy σχεδόν ανύπαρκτο. αναγκαστικά νομίζω ο δίσκος ακούγεται μ αυτήν την παραγωγή και γενικά είναι πιο “μεταλ” από ότι θα θέλαμε. έχει παίξει και πολύ κοπτοραπτική από τον rubin, αλλά γενικά κρατάνε καλά οι συνθέσεις εκτός ίσως από τις 2 πρώτες.

Κάτσε να βάλω λίγο πάλι το devil, γιατί έχω να το ακούσω από τότε.

O δίσκος χάνει απο παραγωγή κυρίως και απο τα φτιαγμένα φωνητικά. Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο πούστη λόγο βάζεις καθαρή παραγωγή και στρωμένη στους black sabbath, αλλά ο Rick μας έχει συνηθίσει σε αυτές τις βλακίες, όπως και στις ουδέτερες, ‘απλά οκ’, παραγωγές. Απο εκεί και πέρα έχουμε και λέμε:

• Tony Iommi και Geezer σε απίστευτα κέφια
  • Ozzy λογικά απλά Ozzy μιας και το autotune τραγουδά
  • Τα πρώτα τέσσερα κομμάτια ισοπεδωτικά με πολύ ωραία ριφ.
  • Η παραγωγή ζημιώνει κατα πολύ το πώς ακούγεται ο ήχος καθώς στη μουσική γενικά ισχύει ο κανόνας πολλά γεμίσματα, πολλά κανάλια = καθαρή παραγωγή, καλογυαλισμένη, απλά ριφ σε πεντατονική, doom/heavy metal σε reunion μπάντας που ενέργησε τη δεκαετία του 70 κυρίως= καλύτερα βρωμιά στη παραγωγή. Αυτό το σκεπτικό ‘έτσι θα ακούγονταν οι black sabbath αν βγάζανε τον πρώτο δίσκο τους το 2013’ μου φαίνεται μούφα

επιτέλους το άκουσα. και την άκουσα. θα παίζει για καιρό

Θετική και για μένα η πρώτη εντύπωση, μια χαρά δίσκος. Εμφανής η συμβολή του μάστερ. Επειδή είμαι και λίγο της ψυχεδέλειας, θεωρώ το Damaged Soul το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Πιο αναλυτικά άλλη φορά, μετά από περισσότερες αυτιές.

Λέει τίποτα το άλμπουμ ρε μάγκες ; Το αυτί του οπαδού είναι παντα αντικειμενικό και αλάθητο ( σχεδόν παντα ) !!

Το αυτί του οπαδού είναι τόσο αντικειμενικό όσο και ο Σάββας για τον ΟΣΦΠ.

αυτό το ριφφ με αυτό το μπάσο στο 2:50 του End of the begining με κάνουν να θέλω να σπάσω όλο το σπίτι

Μπορω να πω οτι μαλλον σας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου με το the devil…σε λιγο θα μας πειτε οτι ειναι ο καλυτερος Sabbath δισκος. Σε οσουν αρεσουν οι Sabbath ο καινοπυργιος δισκος γαμαει. Ακουστε αφοβα.

Μετά από 5-6 ακροάσεις μπορώ να πω ότι το album δεν είναι απλά καλό,είναι πολύ καλό προς το ανεπάντεχα καλό.
Τα μόνο αρνητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι δεν εχει μια συγκεκριμένη συνοχή συνολικά,καθε κομμάτι μπορεί να σταθεί απ΄μόνο του.Ο RICK RUBIN έτσι δουλέυει άλλωστε,αφήνει τη μπάντα να παίξει χωρίς παρεμβάσεις 20-25 τραγούδια και διαλέγει μετά τα καλύτερα κατ αυτόν.(death magnetic)
Το the end of the beggining ιδανικό gia opener γιατί θυμίζει το ομώνυμο και είναι από τα καλύτερα heavy-doom κομματια που έχω ακούσει τελευταία.
Το god is dead γίνεται καλύτερο με καθε ακροαση χάρη στο δέυτερο μέρος κυρίως
Το loner δεν μου “είπε” πολλά,live θα ακούγεται καλύτερα,ένα ωραία riff nib-like,και το μοναδικό κομμάτι που ο brad wilk χαλάει 50 ευρα.
To zetgeist είναι από τις καλύτερες στιγμές του album,ένα planet caravan meets the beatles,θυμίζοντας και λίγο ozzy(goodbye to romance-dreamer).Ωραίος ήχος στην κιθάρα,το μόνο που με χάλασε αυτό το percussion που ακούγεται λίγο ψηφιακο.
Το age of reason άλλο peak του άλμπουμ με το ένδιάμεσο μέρος να ακούγεται σαν rush.Φοβερo acdc riff ,ωραία μελωδιά στα φωνητικά.μουσικά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι.
Το live forever θύμισε λίγο paradise city,πολύ βαρύ.τίποτα συγκλονιστικό όμως.
Το damaged soul είναι η κορυφαία στιγμή με το hendrix-cream blues jam ύφος και το "καμμένο " σολο.Πιο stoner πεθαίνεις…
Το dear father δεν μου άρεσε,το pariah ακούγεται σαν 80΄ς solo του ozzy,το methademic και το peace of mind κομματάρες.Γενικά είναι άλμπουμ άνω των προσδοκιών,και ένα από τα καλύτερα comeback αλμπουμ

Παίζει κανα λινκ για ολοκληρο το άλμπουμ να το ακούσω ονλάην? μην μου πείτε αυτό στο itunes.

youtube δεν σου κανει?

#-o

λεώ σιγά μην υπάρχει στο youtube, θα το έχουν κατεβάσει με το που θα ανέβει! θενξ!

καλα μην το λες. εχει ανεβει και εχει κατέβει καμιά χιλιάρα φορές. και αυτο δεν το βρήκα εύκολα.χωμένο στα αποτελέσματα ήταν.

το damaged soul ειναι αρρωστη κομματαρα

Βγήκε και το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=OhhOU5FUPBE

μαλακιούλα είναι…

Not bad…το περίμενα χειρότερο…8)

Σαν concept καλό, αλλά μούφα

Γενικά το βίντεο ήταν εντάξει, περνάνε ωραία μηνύματα, το ίδιο μπορώ να πω και για όλο τον δίσκο, πολύ καλή δουλειά :wink:. Και αν σκεφτείς και σε τι ηλικία είναι και τι κάνουν… απλά ρεσπέκτ τι να πει κανείς.