Όποιος μπορεί παιδιά να παραθέσει φωτογραφία καθώς και σχόλια της γκρούπι που ΓΑΜΗΣΕ, καθώς και πόσο χρόνο διήρκησε το όλο πανηγύρι!!! Είναι ανάγκη να τα ξέρω αυτά παιδιά, πρέπει να τα καταχωρήσω στο άλμπουμ μου!!! Thanx!!! :idea:
[size=6]
Υπόψην ότι ψάνχω το DVD από την συναυλία. Γι’αυτό όποιος το έχει ας με ενημερώσει. Έχω μπόλικο υλικό από Ελλάδα. Θα αμοιφθεί πλουσιοπάροχα. [/size]
Gia ton sidiroun stavro paratheto ena arthro tou Xristou Xristoforou apo tous Scary Greeks pou kalyptei apolyta to thema:
Πάνε τρία χρόνια από τότε που είδα για πρώτη φορά live τους Metallica, εδώ στην Imola. Ένα πράγμα που έμεινε τυπωμένο στο μυαλό μου ήταν η κιθάρα του James, μια Gibson Les Paul που έφερε το λεγόμενο “iron cross” ή “σιδηρούν σταυρό”. Έτσι λοιπόν από τότε που ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τη version 2.0 του site, είχα σταθερά στο μυαλό μου ότι το skin που θα κάνω για το forum θα είναι αφιερωμένο σε αυτή την κιθάρα του James. Τα πράγματα όμως πήραν μια περίεργη τροπή…
Οι διάφορες φωτογραφίες του iron cross που βρήκα στο internet δεν ήταν στο χρυσό χρώμα της κιθάρας του James, μα σε ένα ασπρόμαυρο, αρκετά χαρακτηριστικό, που μου θύμιζε έντονα κάτι. Σύντομα ανακάλυψα τι…
Με ένα γρήγορο βλέμμα στην Wikipedia (εγκυκλοπαίδεια 566.000+ άρθρων φτιαγμένη από entries καθημερινών ανθρώπων) βρήκα την απάντηση μου στο άρθρο Iron Cross. Σε όλο το μήκος φιγούραραν οι εικόνες του ασπρόμαυρου σταυρού όπου τελικά ήταν ένα από τα κύρια σύμβολα του γερμανικού ναζιστικού στρατού, καθώς και το σχήμα του μεταλλίου τιμής που απένειμε το Τρίτο Ράιχ στους στρατιώτες του.
Μετά το αρχικό σοκ γεννιέται η απορία: Τι δουλειά έχει στην κιθάρα του James ένα τέτοιο σύμβολο? Και γιατί κάνει την εμφάνιση του ακόμα και σε skateboards? Κι η απάντηση έρχεται πάντα στο ίδιο άρθρο, όταν αναφέρει πως μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο σιδηρούς σταυρός έγινε το σύμβολο διαφόρων sub cultures της Αμερικής, όπως η surf culture και η hot rod culture.
Μια ματιά στο άρθρο hot rod φτάνει να θυμίσει σε όσους έχουν δει το Some Kind of Monster τις σκηνές που ο James τρέχει με μεγάλες ταχύτητες με εκείνο το πολύ περίεργο όχημά του, το οποίο είναι ακριβώς ένα “hot rod”!
Κι όχι μόνο αυτό. Όλος ο κόσμος του James δείχνει να είναι γεμάτος με το σύμβολο του Iron Cross. Πέρα από την κιθάρα του, φοράει πάντα ένα δαχτυλίδι στο ίδιο σχήμα καθώς και διάφορες μπλούζες και σκουφάκια με το σύμβολο και την επιγραφή “West Side Choppers”.
Se mia prosfati synavlia stin Germania (liges meres prin tin synavlia stin Ellada) o Weiland forouse ena t-shirt me ton sidiroun stauro kai mesa egrafe “West Side Choppers”.
Oso gia to kapelo tou Weiland paratheto tin apantisi tou idiou:
Weiland insists he is “in no way, shape, or form a Nazi” Weiland says, "The Nazi SS hat that I wear in fact symbolises the loss of democracy and the shift to totalitarianism. “One could make an argument that indeed the Government of the US is evolving into, or is already, a fascist police state, hiding under the guise of a republic.”
Κατι τετοια ακουω, και χαιρομαι ακομα περισσοτερο που τους εχασα!!![/quote]
itan kai kati allo , pou isws na mai o monos pou to proseksa (an kai den to nomizw). …o allos o *%(&$ o kitharistas tous na poume , stin arxi i kithara me tin opoia epaize eixe panw se sxedio to simbolo twn notiwn ston aggliko emfilio , oi opoioi itan fasistes kai ratsistes mexri ekei pou den ftanei …e,meta mou rthe anamenomeni i athlia kai aisxri afierwsi tou zakk… :?
Δεν ξέρουμε εμείς Αγγλικά (ή Αμερικάνικα) και μας φταίει η προφορά του Ζακκ…
Πιστευω οτι επρεπε να γραψεις “Δεν ξερω εγω Αγγλικα…” γιατι αλλιως δεν βγαινει νοημα απο αυτο που λες.Πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι δεν ξερουμε Αγγλικα;!!
Τελοσπαντων, το θεμα δεν ειναι τωρα να αρχισουμε να πλακωνομαστε μεταξυ μας για τον Zakk Wylde.Η αληθεια ειναι οτι αμα το ανοιξει το γαμημενο το στομα του θα πεταξει του κοσμου τις μαλακιες.Αυτο ομως δεν σημενει οτι δεν ειναι παιχτουρας.Προσωπικα τον θαυμαζα και τον παρακολουθουσα αρκετα την περιοδο που ηταν με ΟΖΖΥ, μετα…