Δισκάρα το Technical Ecstasy .
καταλαβαίνω γιατί ,οταν πρωτοκυκλοφόρησε ξένισε τους περισσότερους, όπου αν το δει κανείς με αντικειμενικά και απόλυτα κριτηρία υστερεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα της δεκαετίας του '70.
Αλλά ,
Η δισκάρα αυτή δικαιώθηκε μέσα απο το πέρασμα του χρόνου και πλέον θεωρείται κλασσίκο Black Sabbath lp.
Για τα τραγούδια τα έγραψες πολύ σωστά και συμφωνώ.
Εκεί που διαφωνώ είναι οτι κατ’εμε το Never Say Die είναι το πιο αδύναμο απο την πρώτη σύνθεση των [B]θεών[/B]. Για το Technical o όρος αδύναμος δεν ισχύει.
Με μια πιο μουντή ή έστω λιγότερο πριμαριστή παραγωγή θα ήταν ανάμεσα στα classics απο την εποχή του.
Ό,τι λέει ο Γιώργος. Το Never Say Die είναι μέτριος, πολύ μέτριος, σχεδόν κακός δίσκος που δεν αξίζει να φέρει τον τίτλο “Black Sabbath”. Το Technical Ecstasy όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση, είναι μίλια μακριά. Δεν έχει και μεγάλη σημασία αν μπορεί να χάνει στη σύγκριση με τα προηγούμενα, γιατί κι αυτό εν τέλει δισκάρα είναι. Η ουσία είναι ότι οι Sabbath στην εποχή Ozzy έβγαλαν μία πατάτα (το Never Say Die) και 7 ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ. Κι αυτό (σαν την Ελλάδα ένα πράμα όπως θα λεγε κι ο Φον Σημίτης) είναι αδιαπράγματευτο.
Εγώ δεν το βάζω.
Είναι τα πρώτα 6 μόνα τους.
Μετά ανάμεσα στο “Technical Ecstacy” και το “Never Say Die” δε μπορώ να πω απόλυτα ποιο κερδίζει.
Το πρώτο έχει “Dirty Women”, “Backstreet Kids” και “You Won’t Change Me” ενώ το δεύτερο έχει τα “Never Say Die”, “Johnny Blade” και “Junior’s Eye”.
Απλά το “Never Say Die” νομίζω ότι θάβεται από την παραγωγή του ενώ αν κυκλοφορούσε με όνομα διαφορετικό από Black Sabbath θα ήταν αξιοπρεπής κυκλοφορία.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας gallery με θέμα την ιστορία και τη σημαντικότητα της heavy metal μουσικής, ο Tony Iommi ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την πιθανότητα επανένωσης των Black Sabbath.
«Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και θα δείτε. Αυτή τη στιγμή κάνουμε διάφορα πράγματα. Μίλησα με τον Ozzy, με τον οποίο τα λέμε τηλεφωνικώς τρεις φορές την εβδομάδα, και βρίσκεται σε περιοδεία, ενώ εγώ είμαι απασχολημένος με την αυτοβιογραφία και τη συνεργασία μου με τον Ian Gillan. Επομένως, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και είμαστε ακόμα ζωντανοί, θα μας ξαναδείτε μαζί», δήλωσε ο Iommi.
Άντε ρε μπαρμπάδια αφού θα το κάνετε που θα το κάνετε, κάντε το τώρα να προλάβουμε να σας ξαναδούμε!
Το αναμενόμενο αν και δεν πίστευτα ότι θα ήταν τόσο γρήγορο!
Black Sabbath : To αρχικό line-up επιστρέφει!!!
Το αρχικό line-up των Black Sabbath έχει επανενωθεί και έχει αρχίσει να προβάρει και ετοιμάζεται για επερχόμενο tour και πιθανό νέο δίσκο σύμφωνα με το metaltalk.net!
( http://metaltalk.net)
Σύμφωνα με το παραπάνω site λοιπόν, οι Bill Ward και Geezer Butler ερωτήθηκαν στο Bloodstock Festival για την επανένωση τους και ανταποκρίθηκαν θετικά (σύμφωνα πάντα με το site).
““Η απόφαση πάρθηκε 14 μέρες πριν και σήμερα οι Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler και Bill Ward μαζεύτηκαν στο μυστικό studio τους και “ξεκίνησαν τον Αρμαγεδδών”.””
"“Πολλά ακόμα έχουν να ακουστούν. Προς το παρόν, το original line-up των Black Sabbath είναι πάλι μαζί και θα βρεθούν σε δράση πολύ σύντομα…”" αναφέρει το metaltalk.net.