? Black Sabbath?

…και μόλις ολοκλήρωσα την αυτοβιογραφία του Ιommi όπου και αφιερώνει τρεις ολόκληρες παραγράφους για την πρώτη φορά που παίξανε στην Ελλάδα (ήταν με τον Τony Martin). Γενικά πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Σειρά έχει αυτή του Ozzy.
Με τους Sabbath έχω πολύ περίεργη σχέση. Άρχισα να ακούω μέταλ την εποχή που κυκλοφορεί το Forbidden. Το όλο θάψιμο που έφαγε από άπαντες με απέτρεψε να το ακούσω αλλά και να ασχοληθώ σοβαρά με την μπάντα (αντίθετα οι Priest ήταν και παραμένουν η αγαπημένη μου metal μπάντα).
Στην πορεία έπεσε στα χέρια μου ένα φτηνό boxset με τα πρώτα 6 album των Sabbath χωρίς τα instrumentals, μάλλον για να χωρέσουν ότι μπορούν σε τρία cd. Κάποια στιγμή πήρα και το Heaven and Hell που παραμένει η αγαπημένη μου δουλειά τους. To Headless Cross το είχα σε 45αρα κασέτα γραμμένη που από την άλλη πλευρά έπαιζε το Somewhere Far Beyond!
Γενικά σε σχέση με άλλα συγκροτήματα τους είχα λίγο στην άκρη…
…μέχρι πρόσφατα που το ενδιαφέρον μου για αυτούς εκτινάχθηκε στα ύψη.
Θα τσεκάρω λοιπόν αυτό το live από το the end.

5 Likes

Απο τα μεγαλυτερα γελια που εχω ριξει στη ζωη μου με βιβλιο.

4 Likes

Nothing beats the Bible

3 Likes

Fixed, θεωρησα οτι ηταν προφανες :rofl:

Επισης, ιδιαιτερη μνεια και στη βιογραφια του Λεμι, εννοειται ατελειωτο γελιο κι εκει.

1 Like

First time I had read the Bible
It had stroke me as unwitty
I think it may started rumor
That the Lord ain’t got no humor

Αυτοβιογραφια Ozzy (σιγουρα θα ειναι απειρα που δεν θα τα θυμαται ουτε ο ιδιος) bucket list

1 Like

Οποιος δεν εχει διαβασει το βιβλιο του, εστιαζει στο footer που υπαρχει στη σελιδα ακριβως πριν αρχισει το πρωτο κεφαλαιο. Καταλαβαινεις τι προκειται να ακολουθησει.

2 Likes

Δεν έχω δει τη συναυλία, έχω όμως την ηχογράφηση και ήταν από τις πρώτες επαφές με την μπάντα, περιττό να πω ότι με κέρδισε ευθύς αμέσως, για μπάντα η οποία είχε τόσα χρόνια πορείας στην πλάτη της, η απόδοση ήταν κορυφαία, όλων των μελών και κατά τη γνώμη μου, αποχώρησαν αξιοπρεπεστατα από την ενεργό δράση. Στις εκπλήξεις ήταν το ότι έπαιξαν το Dirty Women, γενικά, είναι ένα live το οποίο αξίζει άπειρα να το ακούσει κάποιος, ειδικά πρωτάρης με την μπάντα, όπως ήμουν εγώ τότε που το άκουσα, θα καταλάβει ευθύς αμέσως τι εστί Black Sabbath.

1 Like

Ααααχ, τι ωραίες εποχές κι αυτές, να μην ξέρεις αν η άλλη πλευρά της κασέτας θα συνέχιζε κανονικά το album ή θα το πετσόκοβε γιατί θέλαμε να χωρέσουμε κάτι άλλο, να μην άκουγες ποτέ ολοκληρωμένο (μέχρι ν’ αγοράσεις το CD) το κομμάτι που “κοβόταν” στα 30 λεπτά της 60άρας κασέτας κλπ. :face_holding_back_tears:

5 Likes

Ενενηντάρα εννοείς!

Για την ακρίβεια δεν υπήρχε καν 45αρα “άδεια” κασέτα, ήταν 46αρα, 23 λεπτά η κάθε πλευρά αν και νομίζω πως όλες είχαν και λίγο παραπάνω χρόνο από την ονομαστική τους διάρκεια!
Τω καιρώ εκείνω με τις διάρκειες των LP να είναι στα 40-45 λεπτά βόλευε πολύ η 90άρα για να γράψεις ένα σε κάθε πλευρά. Σε 60άρα πάλι,είχα γράψει το Hail to England και το Reign in Blood σε κάθε πλευρά!. Είχαν χωρέσει, μόνο που μου κοβόταν το Bridge of Death (στην απαγγελία) και συνέχιζε στην άλλη, και πάλι όμως ο χρόνος επαρκούσε για τους Slayer!
Ωραία χρόνια!

6 Likes

Στο μεταξυ, δεν ξερω αν ο Γρακχος ειδε το υλικο με αυτη την αφορμη ή απο τυχη, αλλα σαν αυριο ηταν η συναυλια στη Μαλακασα.

1 Like

Ναι ρε, 90αρα, 45 εννοούσα σε κάθε πλευρά ώστε να χωράει ένα άλμπουμ, αλλά όπως λέει και ο Ιan , αυτό δεν ίσχυε πάντα!
Θυμάμαι την είχα πατήσει έτσι με το Fourth Dimension των Stratovarius που κοβόταν απότομα στα τελευταία κομμάτια καθώς είχε μεγαλύτερη διάρκεια.

2 Likes

Άντε ρε. Γαμάτη σύμπτωση. Όπως κατάλαβες, όχι, ιδέα δεν είχα. Τα ροκομεταλλικά “σαν σήμερα” είναι Ian territory :stuck_out_tongue:

2 Likes

Από τις συναυλίες που θα μείνουν για παντα χαραγμένες στο υποσυνείδητο.

4 Likes

Είναι κανένας άλλος στο φόρουμ απ’ αυτούς που όλη εκείνη τη νύχτα ξεμείνανε στη Μαλακάσα, λόγω της μαλακίας που είχε παιχτεί με τα πούλμαν, και καταφέρανε να γυρίσουν Αθήνα με τρένο του ΟΣΕ νωρίς το πρωί την επομένη; :stuck_out_tongue:

Καλα, επισης κατα τυχη το ειδα. Τσεκαρα κατι φωτο στο κινητο και το εβγαλε σαν “memory”.

Το πρωι οχι. Καποια τυπακια εφευγαν μεσα στον πανικο με αυτοκινητο, να ειναι καλα τα παιδια. Ημασταν μαζι με τον Τοξικο, ρωτησαμε αν πανε Αθηνα, ειπαν “ναι” και παιζει να μπηκαμε απο το παραθυρο για να μην αλλαξουν γνωμη. Μας αφησαν καπου στο Αιγαλεω, ταξι για επιστροφη σπιτι κλπ κλπ. Χαμος, Λωρη σε ψαχνουμε.

2 Likes

Γύρισα Βέροια με την μία μαζί με τον κουμπάρο κ άλλους 2. Στο τσαφ δεν βγήκα από τον δρόμο λόγω κούρασης…

1 Like

Παιδιά, όταν αναφέρεστε στη νίλα της επιστροφής από αυτήν τη συναυλία, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να post-άρετε και τη γλαφυρή περιγραφή του Lupin για τη φάρσα στον φίλο του. ΕΚΛΑΙΓΑ κάθε φορά που το διάβαζα. Ποιος το έχει εύκαιρο;

Δεν το θυμαμαι αυτο, βρειτε το.

Στους Πριστ ήταν αυτό ρε, ένα χρόνο πριν

Και δεν ήταν του Λουπέν, άλλος αλήτης το είχε σκεφτεί