Βλέπω τι παίζει η κάθε μπάντα στο setlist.fm και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Το live της δεκαετίας.
Εγώ πλήρωσα 20 καναδέζικο δολάρια για να το δω ιντερνετικά. Πολύ συγκίνηση, crazy train τωρα
Δώσε Iommi μην μας λυπηθείς.
Δεν συμμεριζομαι την αποψη πως 20 Καναδεζικα δολλαρια ή 40 ευρω ή οποιαδηποτε τελος παντων ηταν η τιμη στις διαφορες χωρες που ζειτε ειναι “μια χαρα” ή μια αποδεκτη τιμη. Το θεωρω εξωφρενικα απαραδεκτο να χρεωνεται το live streaming για ενα τετοιο event το οποιο ουτως ή αλλως ηταν εκ γενετης μια καλογυαλισμενη αρπαχτη και εβγαλε υπερογκο κερδος απο αυτους που πηγαν στο Birmingham για να το βιωσουν απο κοντα. Κανονικα ενα τετοιο live streaming θα επρεπε ειτε να ηταν δωρεαν, ειτε εστω να ειχε μια συμβολικη τιμη τυπου $5 το πολυ για εξοδα maintenance και ενα μικρο κερδος.
Την φαση την κανει ακομα χειροτερη το οτι οι Sabbath εχουν ηδη κανει θεωρητικα καμποσα “τελευταια σοου”, και τιποτα δε μας λεει κιολας οτι δε θα επιστρεψουν το 2027 με “One Last Time” φεστιβαλ στο οποιο θα χρεωνουν ισως και καποια δολλαρια αν θελει να δει κανεις σε επαναληψη τις καλυτερες στιγμες στο YouTube
Καλά όλα αυτά αλλά δεν υπάρχει κέρδος - σε φιλανθρωπικές οργανώσεις πήγαν τα έσοδα
Εγώ βλέποντας κάποια λίγα κλιπς και λίγη ώρα από κάποια streams ,που έπεφταν το ένα μετά το άλλο, και ζήλεψα και εκνευρίστηκα γιατί θα μπορούσα να το κυνηγήσω μέχρι και τελευταία στιγμή αν δεν είχα κάνει μια μικροεπέμβαση…
Θα μείνει στην ιστορία
Κι εγω ελεγα οτι δε ζηλευω μεχρι που ειδα καποια βιντεακια. Και ειλικρινα, δε με ένοιαξαν ολοι οι υπόλοιποι μεχρι τους Μπερμιχαμιωτες, οσο και αν η παρουσία τους ανεβασε κι αλλο την χθεσινη ημερα στη σφαιρα του μύθου.
Επιλογη του καθενός να πληρωσει το live streaming 10, 20, 50 ευρώ. Καποιοι έτσι κι αλλιώς ειναι μονιμως αναποδοι σε οτιδηποτε.
Δεν ειμαι ο τρελός υπερφαν που τα ξερει ολα περι sabbath ozzy κλπ. Όπως ετρεξα να μελετησω ποσο πιθανό θα ήταν να ημουν εκει, αλλο τοσο γρηγορα ετρεξα να τσιμπησω το λινκ και να χασω μονο τα 3 πρωτα acts.
Διαβάζοντας σχόλια κατα τη διαρκεια του λαιβ, σε φορουμ και reddit, μαλλον ηρθε η ωρα να βγαλουμε αυτην την αρνητικιλα και μιζερια που μας κατεχει. Και βαζω και εμενα μεσα που ακουγα σα κριτικος μουσικης ποιος τα καταφερνει, ποιος ειναι λίγος πιος παραφωνος.
Αυτο που ζήσαμε οσοι το ζησαμε χθες ηταν μοναδικο και τα σιγουρα ειναι δυο.
-
Αυτο δεν προκειται να ξανασυμβει και δεν θα το καταφερει καμια αλλη μπαντα σε κανενα συμπαν. Ηταν κυριολεκτικα γιορτή και ενα ευχαριστώ απο ολους αυτους που βρεθηκαν εκει. Ουτε λεφτά ουτε φήμη ουτε αγχος να τσαλακωθουν. Ας παρει τα λεφτα η σαρον να τα κανει δονητες. Ας πανε οντως σε φιλανθρωπίες. Εμεις μπορεσαμε να ζησουμε αυτο που επρεπε και το συναίσθημα οτι το βλεπεις ταυτόχρονα με εκατομμύρια ανθρωπους, παρολο που δεν ηταν πραγματικά λαιβ, το κάνει ακομα πιο μοναδικο.
-
Το να βλεπεις αυτους τους ανθρώπους, σε αυτήν την ηλικια, με αυτα τα προβληματα, να ειναι ανενεργοι χρονια και να βγαζουν αυτο που εβγαλαν, σε κανει να ανατριχιαζεις. Να λες οτι επιτέλους εκει υπηρξε δικαιοσύνη. Αυτοι το άξιζαν απο τότε και ακομα και τωρα ετσι σου εκπέμπουν αυτο το δεος και το εμφυτο ταλεντο. Παικτικα δεν μπορει να πει κανεις τιποτα. Για τον οζζυ που παλευε απλως να σηκωθει, κουβέντα. Το οτι δεν ηθελαν να φυγουν απο κει πανω;
Λοιπον, τα 35 ευρώ και λίγα ηταν για αυτούς τους ανθρώπους.
Μπονους φακτ, κανοντας λιγο στην άκρη την ψυχραιμία περι αποδοσης των μουσικων χθες. Ειναι λιγο εως πολυ τρομακτικο οτι στο τελος συνειδητοποιείς πως αν εξαιρεσουμε τον yungblud, οι 2 ανθρωποι που πραγματικά στάθηκαν σχεδον αψεγαδιαστοι φωνητικα ειναι ο steven tyler και ο Ozzy. Ελπιζω να μην πηγαινει τοσο λαθος η μουσική σκηνη οσο φανηκε χθες
Καλημερες. Αλλαξα γνωμη, δεν ζηλεψα ως τις 11 το βραδυ. Μετα εκανα τον κοπο να παω Γκαζι οπου ειχε προγραμματισει δημοσια προβολη ο Νικος Χαρδαλιας σε μπαρ της περιοχης και, οπως λεει και ο τοξικος, από τους Ταλικα ως το τελος ηθελα να πηδηξω μεσα απο την τηλεοραση και να βγω στο Βιλα Παρκ. Μεα κουλπα.
Σε αλλα νεα, χθες εμφανιστηκαν εισιτηρια για το ιβεντ στο Μπερμιγχαμ, αλλα νταξ, ακομη κι αν βρισκαμε, δεν προλαβαινα να πηδηξω μεσα απο καμια τηλεοραση.
Σε αλλα αλλα νεα, ακουσα οτι χθες η Τικετμαστερ εβγαλε εισιτηρια αρενας για Ταλικα τον επομενο Μαιο.
Επειδή έχω διαβάσει άπειρες φορές το σχόλιο για το εισιτήριο στο livestreaming, κατανοώ από τη μία όσους θίγουν το ζήτημα. Από την άλλη όμως, σε μια τέτοια συναυλία, το να έχεις τόσο μεγάλα ονόματα να εμφανιστούν, ενώ πολλά είναι εν μέσω περιοδείας, έχει ένα κόστος, η όλη παραγωγή, όλα αυτά.
Όσο και αν η συναυλία ήταν τιμητική προς τον Οζι, πιστεύετε ότι όλοι οι συμμετέχοντες το έκαναν για την ψυχή της μάνας τους, απλά για να τιμήσουν τον Οζι; Και όλο αυτό το κόστος, δεν θα έπρεπε κάπως να ξεπληρωθεί; Για σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι απασχολήθηκαν για αυτό που είδαμε εμείς είτε ζωντανά, είτε ιντερνετικά.
Ένα τόσο Γκράντε εγχείρημα, θα ήταν τζάμπα; Αν σκεφτούμε ότι με ένα 40αρι είδαμε Slayer, Metallica, Tool, Gojira, Steven Tyler, Sammy Hagar, Anthrax, Pantera και πρωτίστως Ozzy με την κλασική σύνθεση των Sabbath, όλο αυτό θα ήταν δωρεάν; Ας είμαστε ειλικρινείς…
Μονο που εγω δεν αναφερθηκα στον οποιονδηποτε αποφασισε να πληρωσει το Χ,Υ ποσο για να δει το stream. Καλα εκαναν και τα εδωσαν οσοι ηθελαν. Εγω αναφερθηκα αποκλειστικα στο οτι υπηρχε ταριφα για να μπορει να δει κανεις ενα live μεσα απο μια οθονη.
Παλι καλα, σιγουρα αυτο το κανει πολυ πολυ καλυτερο. Δεν το ηξερα.
Τουλαχιστον δεν πηγαν σε τσεπες ηδη εκατομμυριουχων.
Από τα βίντεο που είδα χθες έπαθα πλάκα με Steven Tyler. Φοβερή απόδοση ο άτιμος! Και ήμουν με την εντύπωση ότι δεν τραβάει άλλο πια. Solid εμφανίσεις από τα περισσότερα συγκροτήματα. Θα έλεγα ότι η βραδιά ήταν κυρίως αποχαιρετισμός στον OZZY και λιγότερο στους Sabbath καθώς είχε πολλά από την σόλο καριέρα του, αναμενόμενο σε έναν βαθμό. Ο Iommi , που αυτός γέννησε τον ήχο αυτό, λίγο στην άκρη αλλά δεν νομίζω να είχε θέμα ο ίδιος.
Σε διάφορα σχόλια που έχω δει από δω κι από κει, πολλοί στάθηκαν στο ότι η κλασική τετράδα του ιστορικού lineup, δεν στάθηκε στη σκηνή για μια τελευταία υπόκλιση και μάλιστα, φάνηκε να τους φωνάζει ο Ozzy αλλά δεν ήρθαν οι υπόλοιποι…
Και γενικά, δεν ξέρω, πολύ απότομα μου φάνηκε ότι τελείωσε. Θα μου πεις, χρειαζόταν κάτι άλλο;
Κάπως απότομα ολοκληρώθηκε με τον Οζζυ να λέει κάτι
Κάνεις δεν πήρε χρήματα από τις μπάντες που εμφανίστηκαν. Η φήμη που άκουσα χθες είναι ότι η μόνη μπάντα που ήταν να εμφανιστεί και δεν το έκανε γιατί ζήτησε αμοιβή ήταν οι Slipknot.
Οι μεγάλες δε μπάντες τύπου Metallica, Tool, GnR δε ζήτησαν ούτε τα έξοδα απ όσο ξέρω. Τα κάλυψαν οι ίδιοι.
Steven Tyler και Ronnie Wood σίγουρα (ΣΙΓΟΥΡΑ) οι κορυφαία στιγμή της βραδιάς πλην Οζζυ, Σαμπαθ.
Από μπάντες εξαιρετικοί σαν live performance Pantera, Lamb of God, Gojira.
Metallica, Anthrax από τις παλιοσειρές (με γουστόζικες επιλογές διασκευών). Οι Slayer καλή απόδοση αλλά εκτός κλίματος της βραδιάς. Πιο τίμιοι οι Guns που παρά το σκατο που τρώει ο Αξλ για την φωνή του προσπάθησε να τιμήσει τους Σαμπαθ.
Στο Mama I’m coming home έκλαιγε όλο το γήπεδο. Το απόλαυσε ο Οζζυ. Χαίρομαι που πήρε αυτή την αναγνώριση και το ευχαριστώ τώρα που είναι ακόμη εν ζωή. Σε στιγμές έδειχνε πόσο θέλει να σταθεί στα πόδια του πάλι. Ευχαριστούμε Οζζυ
Γκιζερ και Τονι αγέραστοι πραγματικά
Ειδα τις εμφανίσεις των Sabbath και των Metallica, μεγάλη συγκίνηση να βλεπεις τα 4 γνήσια μελη της μπάντας που γέννησε το heavy metal στην ίδια σκηνή, ο Ozzy ηταν παραπάνω απο αξιοπρεπής, λίγο ο Bill ηταν κάπως αλλα ηταν χωρίς μπλούζα οπότε έχει όλο τον σεβασμό μου. Οι αλλοι δύο ειναι απλά ΘΕΟΙ υπεράνω κάθε κριτικής.