Νομιζω οτι αυτη η εικονα θα μου μείνει, καθώς αν αληθεύει πως οι Slipknot ειναι οι μονοι που ζητησαν λεφτα για το event, και καθώς τους τα αρνήθηκαν, δεν πήγαν/τους ξεκαλεσαν, ο Casagrande πρεπει να πηγε μονος του εκει, με ό,τι σημαινει αυτο για την τσέπη και την κούρασή του.
Και αν σκεφτουμε ότι επι Sepultura ίσως δεν τον καλούσαν καν, και πως πιο πριν, θα εβλεπε το event από την τηλεόραση όπως όλοι μας, το να αγγιζεις τους ήρωές σου, ε, είναι λόγος για δάκρυ. Μπράβο στο παιδι, που απο ενα χωριο της Βραζιλίας, βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου.
Και για όποιους ονειρεύονται νέες περιοδείες - κάπου κυκλοφόρησε βιντεο του Οζζυ να περπατάει να μπει κάπου, και ο άνθρωπος εχει πολύ βεβαρημένη υγεία, τον πηγαινανε υποβασταζομενο. Καλά να είναι, αλλά φοβάμαι ότι σύντομα θα τον ξανασυζητάμε.
Κάπου διάβασα ότι και η $haron, δήλωσε πως μετά την προχθεσινή συναυλία, έχει κάνει κι αυτή τον κύκλο της, τέλος η music business.
Ozzy παιδιά νομίζω επιβεβαιώθηκε προχθές πως πλέον, θα είναι αραχτός στη σπιταρόνα του, ας είναι καλά ο άνθρωπος, να ζήσει τη σύνταξη του. Βέβαια, ενδεχομένως να βγήκε επι σκηνής επειδή βαρέθηκε το καθισιό και την Κλεισούρα στο σπίτι του, το είχε πει και πριν χρόνια μετά τη No More Tours περιοδεία, τώρα πιθανόν να μπούχτησε με την κατάσταση του και να ήθελε να βγει επί σκηνής.
Νομίζω όμως ότι πλέον και ο ίδιος αλλά και όσοι τον είδαμε στη συναυλία, είναι εμφανές ότι ήρθε το τέλος, το να βγαίνει καθισμένος σε μια πολυθρόνα και να τραγουδάει, είναι ταλαιπωρία και στη φάση που είναι πλέον, δεν το κάνεις και συχνά…
Νομίζω ο ίδιος ήθελε να φύγει από την Αμερική για να περάσει ότι καιρό του έχει απομείνει στην πατρίδα του. Εμενε εκεί μόνο για ιατρικούς λόγους. Επέστρεψε, έκανε και το Live, καιρός να ξεκουραστεί ο άνθρωπος.
Όπως έχει δηλώσει η Sharon, οι γιατροί τον “έσφαξαν” κάποια στιγμή μετά από κάτι πτώσεις που είχε το 2019. Το ατύχημα του 2003 ναι, ήταν στην Αγγλία, αλλά προφανώς είχε αναρρώσει από τότε.
Οκ. Μπορεί να λέω και μαλακίες, αλλά όλα τα ατυχήματά του, συν τα προβλήματα για τα οποία είχε νοσηλευτεί το 2019 (αναπνευστικό κλπ) έχουν λειτουργήσει αθροιστικά.
Κι όταν είχε το ατύχημα το 2003, ήταν ήδη 55, δεν ήταν στα νιάτα του…
Κατά πόσο τον έκαναν καλά οι δόκτορες που αδρά πλήρωσε, δε θα το μάθουμε ποτέ.
Στο μεταξύ, βάζοντας στην άκρη τα ιατρικά, μόνο σε μένα κάνει άσχημη εντύπωση που η φωτογραφία που ανέβασαν στα official social media αλλά και το γενικότερο στήσιμο της σκηνής, στην ουσία έκρυβαν τον Ward πίσω από το θρόνο του Ozzy;
Νομίζω ότι γενικά ήταν αυτό το θέμα με τον Ward, κρυβόταν πίσω από την πολυθρόνα, δεν είχε κάποια εξέδρα για να είναι πιο ψηλά, ειδικά εδώ στη φωτιά που δημοσιεύτηκε, είναι κάπως που κρύβεται…
Θέλω να εκφράσω μια σειρά από φιλοσοφικά ερωτήματα, επειδή βλέπω μέρες να γίνονται συζητήσεις και αναρτήσεις στα social. Αυτό το σκηνικό με τον τραγουδιστή των Disturbed, που έφαγε κράξιμο όταν ανέβηκε στη σκηνή, γιατί δεν ήταν αρκετό ώστε να σηκωθούν να φύγουν από τη συναυλία; Ή γιατί δεν ήταν αρκετό για να μην την παρακολουθήσουν καν; Ή γιατί ο Ozzy τον κάλεσε εξαρχής, όπως και τους Pantera; Τελικά οι μεταλάδες είναι κοινό με πολιτική συνειδητότητα, άξιο να μποϊκοτάρει τελείως ότι δεν γουστάρει, ή κάνει και λίγο τουμπεκί όταν είναι να δει το show ενός ιερού τοτέμ της όπως ο Ozzy; Ελάχιστα παρακολουθώ τους Black Sabbath, αλλά ακόμη και για μία ιστορική μπάντα, θεωρώ πως κάποια πράγματα μου χτυπάνε άσχημα. Δεν ξέρω αν το διεθνές κοινό είναι λιγότερο ευαισθητοποιημένο, υποθέτω όμως ότι σε παρόμοιο σκηνικό στην Ελλάδα - ενδεχομένως - δεν θα πήγαινε κάποιος να δει καθόλου συναυλία όπου είναι καλεσμένοι τύποι που υπογράφουν βόμβες. Τουλάχιστον όποιος έχει συνείδηση του πού πετάει τα λεφτά του, λίγα ή πολλά.
Οι μεταλλάδες είναι ένα ανομοιογενές μιξ ανθρώπων και ποτέ δεν υπήρχε “πολιτική συνειδητότητα”, ανεξάρτητα από το τι ελπίζει ή φαντασιώνεται ο καθένας μας.
Ναι, συμφωνώ σε αυτό. άλλωστε η πραγματικότητα το αποδεικνύει. Γιατί όμως πάει κάποιος και πληρώνει μια συναυλία για να κράξει; Αφού επέλεξαν οι Sabbath να τον ανεβάσουν στη σκηνή, δεν είναι κι εκείνοι αποδέκτες της αποδοκιμασίας; Δεν πήγε μόνος του εκεί ο τύπος.
Εν προκειμένω είναι πολύ απλό. Κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ψηνόταν να χάσει ένα τέτοιο ιστορικό event για τον παπάρα τον Draiman. Και σίγουρα κανείς δεν ήθελε να χαλάσει την περίσταση με αποδοκιμασίες στους Sabs. Δεν μιλάμε για “αλλη μια συναυλία”, καλώς ή κακώς. Αν κάποιος το δικαιολογεί ή όχι είναι άλλη συζήτηση, όμως η εξήγηση είναι απλή, θαρρώ.
α)Όλα είναι business ακόμη και η μουσική.
β)Σε ένα κατάμεστο στάδιο χωρητικότητας 20, 50, 100 χιλιάδων πολιτικά συνειδητοποιημένοι είναι βαριά το ένα δέκατο. Οι περισσότεροι πήγαν εκεί για να διασκεδάσουν και δεν μπορεί να τους πει κανένας τίποτα.
γ) Μέσα στο ένα δέκατο θα βρείτε και ένα ποσοστό από MAGΑ , Flat Earthners μέχρι και δωδεκαθεϊστές.
δ)Οι Disturbed είναι επιεικώς μέτρια μπάντα αλλά πολύ πετυχημένη για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω.
ε)H Sharon Osbourne-εβραικης καταγωγής αλλά μάλλον ασχετο-κάνει κουμάντο. Δες α)
στο συγκεκριμένο ζήτημα είμαι με την @OwlKitty προσωπικά όταν οι πράξεις ή οι πολιτικές απόψεις μιας μπάντας απέχουν τόσο πολύ από τις δικές μου απλά τους κόβω. Δεν τους ξαναδείνω χρήματα και δεν τους υποστηρίζω με κανένα τρόπο δημόσια. μέχρι τώρα ήταν σχετικά εύκολο γιατί δεν με ένοιαζαν ιδιαίτερα οι μπάντες που είχα κόψει. πλέον με maiden και bonamassa στη λίστα δυσκολεύει, αλλά θα το κρατήσω.
Έρχεστε όλοι στα λόγια μου. Το κοινό τους έχει ανεβάσει εκεί που είναι, τους έχει δώσει λευκή επιταγή ώστε να καλούν όποιον θέλουν και το κομμάτι που αντιδρά με κράξιμο στη συναυλία θεωρώ ότι φέρεται υποκριτικά στο μεγαλύτερό του μέρος. Η εποχή των ιερών τεράτων δεν έχει ξεπεραστεί.
Νομίζω το μεγαλοποιείς λίγο. Δεν έχει να κάνει με ιερά τέρατα αποκλειστικά, ο κόσμος έχει αποδείξει πως πολλές φορές θα κάνει τα στραβά μάτια όσον αφορά τη διασκεδάση του. Το που τραβάει γραμμή ο καθένας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο φυσικά και το τι δέχεται να καταπιει για να περάσει καλά.
Το θέμα είναι ότι άλλοι μπορεί να το μεγαλοποιούμε και άλλοι το υποβαθμίζουν. Νομίζω πως δεν τον είχαν ανακοινώσει, οπότε κάποιοι μπορεί όντως να απογοητεύτηκαν. Κι εγώ πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον κάλεσαν, τι ανάγκη είχαν από έναν τέτοιο guest, καθώς δεν ήμουν ποτέ φαν των Disturbed - δεν είναι τυχαίο που είναι αγαπημένη μπάντα απολιτίκ τύπων που ακούνε και λίγο “μέταλ”
Δηλαδή δε θα πήγαινες σε ένα από τα μεγαλύτερα event στην ιστορία αυτής της μουσικής γιατί ανέβηκε στη σκηνή ο βλάκας αυτός - τον οποιον γιουχαρε όλο το γήπεδο και όχι απλά ένα μέρος;
Αν θες να τον μποϊκοτάρεις γιατί να μην το κάνεις στις headline εμφανίσεις του;
Και στην τελική είναι πιο σημαντικό ότι ανέβηκε ο βλάκας για 5 λεπτά από το event το οποίο συγκέντρωσε εκατόν σαράντα (ολογράφως) εκατομμύρια λίρες Αγγλίας για 3 φιλανθρωπικές οργανώσεις;
Επιπλέον ερώτηση - ο Ραντι των LoG είναι πολιτικοποιημένος ή όχι; Γιατί εμφανίστηκε και μίλησε για το War Pigs και το Children of the Grave επι σκηνής; Γιατί η παρουσία του είναι λιγότερο σημαντική στην αξιακή ζυγαριά;