Η Sharon ειναι πολιτικοποιημενη η’ οχι;
Εγώ λέω καλύτερα να ψέξουμε τον Morello που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής - με γνωστές τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις - ο οποίος θεωρητικά προσκάλεσε τον Drainman. Τι συζητάμε ρε παιδιά τώρα;
Το event ήταν για τον Ozzy και τους Sabbath. Για αυτό βρεθήκαμε εκεί, για αυτό ήθελαν να βρεθούν τόσοι εκεί. Το αν ήταν μέσα στους καλεσμένους ένας μαλάκας, δε θα χαλάσει το party, απλά θα κράξεις τον συγκεκριμένο καλεσμένο - όπως και έγινε, από το οποίο γεγονός εξεπλάγην θετικώς έχω να πω.
Τοποθετουμενος προσωπικά, θα πω ότι με ξενίζει η οποιαδήποτε συναυλία παίρνει πολιτική χροιά. Εγώ πάω σε μια συναυλία για να ακούσω κάποια κομμάτια που μ’ αρέσουν, όχι να ακούσω το πολιτικό μανιφέστο του εκάστοτε καλλιτέχνη.
Για να είμαι ειλικρινής, όταν είχα πρωτοδιαβάσει για το γιουχάισμα, νόμισα ότι ήταν σύσσωμο το στάδιο που τον εκραξε, ήταν όμως ένα μικρό ποσοστό ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ, όχι ότι δεν υπήρξε ως συμβάν.
Είναι όμως οξύμωρο σε μια συναυλία όπου οι headliners έπαιξαν το War Pigs, να έχεις κάποιον άνθρωπο ο οποίος ενστερνίζεται το ακριβώς αντίθετο από όσα πρεσβεύει το κομμάτι και αν θέλετε τη γνώμη μου, το συγκρότημα διαχώρισε τη θέση του εκεί, ναι μεν συνυπήρξαν οι δύο διαφορετικές απόψεις σε μία συναυλία, δεν ήταν όμως εκεί για να κάνουν πολιτικό ντιμπέιτ συνεπώς, γι’ αυτό δεν ασχολήθηκαν εκτενώς οι περισσότεροι.
Όταν πας σε μια συναυλία, δε σημαίνει απαραίτητα ότι ασπαζεσαι πλήρως και τις απόψεις του καλλιτέχνη που δε σχετίζονται με την τέχνη του…
όχι δεν τις ασπάζεσαι. δεκτό. έστω και λίγο όμως χρηματοδοτείς το φασισμό, ή τη γενοκτονία ή τη διάδοση του όποιου μίσους.
Από που προκύπτει αυτό; Η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία τον γιούχαρε.
Πώς γίνεται αυτό όταν δεν είχε κάποιο έσοδο ο συγκεκριμένος (όπως και κανένας άλλος συμμετέχον);
Maiden γιατί; Ή μιλάς για τον Ντίκινσον ;
dickinson.
δεν αναφέρομαι μόνο στη συγκεκριμένη συναυλία. μιλάω γενικότερα.
Συγνώμη, δεν είχα δει ότι ο συνάδελφος πιο πάνω παραθέτει προσωπικές απόψεις, νόμισα ότι μιλά με ντοκουμέντα λέγοντας ότι πρόκειται για το ένα δέκατο. Ναι, με βάση τη λογική, το να γίνεται και σχετική αναφορά, κάθε άλλο παρά μικρό και ασήμαντο συμβάν ήταν…
Τώρα, στο αν στηρίζεις η όχι εμμέσως πλην σαφώς τις απόψεις ενός καλλιτέχνη, έστω απλά ρίχνοντας τον οβολό σου, είναι μια άλλη κουβέντα αλλά νομίζω ότι είναι πιο ηθικό το ζήτημα, πως θα έχω ήσυχη τη συνείδηση μου.
Θα σκιαχτεί ο Drainman και ο κάθε Drainman αν εγώ δεν ασπαζομαι τις απόψεις του η όχι και δεν θα τον στηρίξω οικονομικά; Θα βάλει τη γάτα του να κλαίει, καθαρά προσωπικό το ζήτημα. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη, μαζικό μποϊκοτάζ όμως, φέρνει αποτελέσματα.
Επειδή επίσης αναφέρθηκε στο γιατί δεν άδειασε το στάδιο, να πούμε ότι ήταν μονάχα για δύο τραγούδια οπότε, αναγκαστικά έπρεπε να τον λουστούμε τον τυπά. Αν επρόκειτο για συναυλία του συγκροτήματος, θα υπήρχε αντίκτυπο, βέβαια, σε ένα συγκρότημα και σε μια συναυλία του, πάνε κυρίως οι θαυμαστές, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα συνεπώς, μποϊκοτάζ στην πράξη, δεν ξέρω κατά πόσο υφίσταται, πόσο δηλαδή μπορεί να φάει cancel στην πράξη…
Έχει πάρει ο άλλος άδεια από τη δουλειά του, εχει δωσει ενα καρο λεφτα, εχει παει σε ενα event μοναδικο στην ιστορια της μουσικης, και θα φυγει (!!!), γιατι ειπε ο drainman 2 τραγούδια.
Και του απαντάτε σοβαρά του άλλου. Αυτο το κακό στο ιντερνετ με το moral highground που τρεχει ο καθενας να σκαρφαλώσει πρώτος για να κουνάει το δάχτυλο στους αλλους, εχει παραγινει.
Τι ακριβώς έχει πει ή κάνει ο Bruce το οποίο τον φέρνει τόσο μακριά από τις απόψεις σου;
Προσπαθώ να καταλάβω αν ο πήχης μπαίνει πλέον τόσο χαμηλά που αν κάποιος είναι ελαφρώς συντηρητικός αυτόματα αποκλείεται η μπάντα του. Πέρα από Brexit κλπ εγώ προσωπικά τον άκουσα στο Download του 2016 που εμφανίστηκαν μια μέρα μετά την επίθεση στο LGBTQ club στο Ορλάντο να παίρνει θέση από τη σκηνή, να εκφράζει την απέχθεια του, α μιλάει για ανεκτικότητα κοκ. Δεν έχω ακούσει τίποτα που να παραπέμπει σε φασισμό, μίσος, γενοκτονίες, ακόμα και προ Ισραηλινή στάση αν θες
Αφορά τα όσα πόσταρε πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν η γυναίκα του. Όταν επιλέγεις να ζήσεις τη ζωή σου με έναν τέτοιο άνθρωπο, θεωρώ δεδομένο ότι μοιράζεσαι αν όχι όλες, τουλάχιστον κάποιες από τις απόψεις. Σε ότι αφορά τις ομιλίες από τη σκηνή δε δίνω μεγάλη σημασία. Λέει ότι πρέπει να πει για να μεγαλώσει το κέρδος του. Οι προσωπικές πράξεις όμως δείχνουν άλλα.
Ε τι ποσταρε η γυναίκα του;
Με το τσιγκελι ρε γαμωτο
τεραστιο το σοκ οτι Αμερικανοι μουσικοι βλαχαδεροι, ειναι συντηρητικοι πολιτικά.
Συμφωνώ. Έχει φανεί ότι ο κόσμος μπορεί να κάνει μαζικό μποϊκοτάζ και να βάλει τον καλλιτέχνη που δεν εκτιμά στη θέση που του αξίζει (π.χ. στο ελληνικό θέατρο).
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ένας καλλιτέχνης που δεν θα πήγαινε κανείς από όσους τον έκραξαν, να τον ξαναχειροκροτήσει, ανέβηκε στη σκηνή μία ιστορικής μπάντας και είχε κοινό, το κοινό της μπάντας, άσχετα αν κάποιοι τον έκραξαν. Που σημαίνει ότι όσο κι αν κάποιος αποφασίσει να μην στηρίξει κάποιον καλλιτέχνη, υπάρχουν άλλοι καλλιτέχνες που θα συνεχίσουν να τον καλούν και θα του χαϊδεύουν τ’ αυτιά. Ένας άνθρωπος με τέτοιες δηλωμένες απόψεις, που μπορεί να μην γινόταν η συναυλία του σε κάποια άλλη χώρα, εκεί είχε χώρο επί σκηνής.
Αρα, φταινε ολοι. Αρα, δε φταιει κανεις.
και πως θα γίνει μαζικό μποϊκοτάζ αν δεν ξεκίνησει από κάποιον/κάποιους/κάποιες που θα κάνουν τον “κούκο που δε φέρνει την άνοιξη”;
όσοι ένιωσαν την ανάγκη να γιουχάρουν το έκαναν και καλά έκαναν για μένα. ακόμα κι αυτό κάτι λέει.
υπήρχαν και οι άλλοι (μάλλον οι πιο πολλοί) που δε γιούχαραν.
τελικά δεν έπρεπε να γιουχάρει αυτός που γιούχαρε ή έπρεπε να γιουχάρει αυτός που δε γιούχαρε; Αυτό δε μας το λες (και σωστά σχολιάζει ο @pantelis79 )
Εγω εννοουσα οτι φταινε και ολοι οι καλλιτεχνες. Και αυτοι επρεπε να μην εμφανιστουν, ετσι δεν ειναι;