Για τον Μορέλο εγώ θα πω κάτι που υποψιάζομαι, δεν είμαι δηλαδή 100% βέβαιος: Έχει σταματήσει προ πολλού να αποζητά με πραγματικούς όρους αυτό που κάποτε κήρυττε ως επανάσταση (και με τον τρόπο που την αντιλαμβανόταν εν πάση περιπτώσει). Αν τον ρωτήσεις βέβαια θα σου πει “προφανώς και είμαι ακόμα και πάντα με την επανάσταση”, αλλά στην πράξη μάλλον έχει επαναπαυτεί σε μεγάλο βαθμό. Και είναι λογικό αυτό. Όταν έχεις λύσει το οικονομικό σου πρόβλημα (many times over in fact) η ιδεολογική σου ταυτότητα και η επιθυμία να μείνεις πιστός σε αυτήν περνάνε σε δεύτερο πλάνο, γιατί είναι οι υλικοί όροι διαβίωσης που κυρίως διαμορφώνουν την πραγματική σου πολιτική τοποθέτηση.
Ευχαριστω, ειναι μια λογικη εξηγηση.
Συμφωνω. Επισης, θα προσθεσω προς υπερασπιση του οτι αυτη η φαση περναει σε ολους, ανεξαρτητα απο λεφτα. Λεγεται “κουραση” ή “ηλικια” αν προτιματε. Δεν ειναι ευκολο στα 50 και στα 60 να εχεις την ιδια ενεργητικοτητα οπως στα 20 και στα 30. Συμβαινει, αλλα δεν ειναι ο κανονας. Θα το δειτε οι περισσοτεροι με το περασμα των χρονων.
Επρεπε να μην πανε και να πανε στη θεση τους καποιοι που ειναι υπερ του Ντρεηνμαν, ωστε να μην ακουγονταν βρισιδια για τον ανθρωπο.
Τον Mason?
Τα πρωτα 4 αλμπουμ τους ειναι φανταστικα, και με ριφφαρες και ιδεες που ελαχιστοι ειχαν παιξει μεχρι εκεινη την στιγμη, ενω η φωνη του Draiman ειναι καταπληκτικη. Εδω πριν κατι χρονια εβαλα το Sound Of Silence στη μανα μου που μεγαλωσε με Simon & Garfunkel, και ανατριχιασε με την ερμηνεια του Draiman. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, αλλα οι Disturbed εχουν πολυ μεγαλη μουσικη αξια, ή εστω ειχαν πριν πεσουν κι αυτοι σε μανιερα.
Απο κει και περα, ειναι χοντρομαλακας με περικεφαλαια, και η φωτογραφια που υπογραφει τον πυραυλο που θα σκοτωσει ποιος ξερεις ποσους και ποιους αθωους Παλαιστινιους, ειναι απο τις πιο ξενερωτικες φωτογραφιες που εχω δει οσον αφορα την μουσικη.
Ας μην παμε εκει Ποσο χρονο εχεις?
Έχω απλά θέλω να δω τι ορίζεται ως κόκκινη γραμμή. Αν μιλάμε για συντηρητικές απόψεις ενός 65αρη πλούσιου μουσικού, δε μου κάνει καμία έκπληξη. Και δεν το θεωρώ κόκκινη γραμμή.
η υποστήριξη της γενοκτονίας δεν είναι κόκκινη γραμμή?
Εχει υποστηρίξει ο Bruce γενοκτονια;
Εν τω μεταξύ στην ίδια συναυλία ήταν ο Phil “white power” Anselmo ξέρω γω κι εσείς κάθεστε και αναλύετε τι και πως.
Τουλάχιστον ο Draiman υποστηρίζει τη χώρα του, είναι δικαίωμα του θεωρώ. Άσχετα αν διαφωνούμε μαζί του.
“We worked out what we were gonna play, what songs we were gonna play,” says Iommi. “And it was really a case of how long Ozzy could do it, because we didn’t know – with him doing his own set, which I said to him I didn’t think he should do – because I didn’t want him to get burnt out by the time he’d come with us. But he didn’t, and he did his own set.”
Παντα θα υπαρχει μια ιντριγκα με αυτους τους τυπους. Λογικα καπου θα υπαρχει βαση για την ξινιλα του Τονι οταν τελειωσε το σετ που επαιξαν.
Iommi goes on to say that Sabbath rehearsed “six or seven” songs for the show, including Black Sabbath and Fairies Wear Boots. Ultimately, they played just four: War Pigs, Iron Man, N.I.B. and Paranoid.
Το ομωνυμο ηταν σιγουρα κατι που ελειψε. Το αλλο ομως θα ηταν ονειρωξη αν παιζοταν.
Το ομώνυμο το περίμενα κι εγώ προσωπικά, δεν το έπαιξαν, δεν πειράζει. Το είχα ακούσει στη Μαλακάσα.
To Fairies το έπαιξαν οι Alice in Chains, μετράει?
Αν εχεις τους BS εκει, οχι. Δεν μετραει απο κανεναν
Γνωστός υπέρμαχος του Άουσβιτς ο Μπρους, όλοι το ξέρουν αυτό.Να τον κάνουμε ΚΑΝΣΕΛ
Μετά να κάνουμε ΚΑΝΣΕΛ τον Τζέιμς που είχε μπλούζα Μολών Λαβέ (άρα φασίστας χρυσαυγίτης)
Και για τον Bill λέει ότι δεν έχει περιοδεύσει και παίξει για χρόνια και τα 6-7 ίσως ήταν πολλά.
Ο Οζζυ είχε και 5ο τραγούδι προγραμματισμένο (Νo More Tears) το οποίο δεν έπαιξε. Και η μόνη στιγμή στη βραδιά που υπήρχε διακοπή άνω του δεκαλέπτου ήταν μεταξύ του σετ του Οζζυ και των Σαμπαθ. Υποθέτω για να συνέλθει λίγο και να πάρει ανάσες.
Γράφτηκαν (υπερβολικά) πολλά παραπάνω, αναλύθηκαν εκτενώς απόψεις, σχολιάστηκαν εκατέρωθεν, μου κάνει εντύπωση που πέρασε “στα ψιλά” αυτό:
Δεν ξέρω αν γράφτηκε εκ παραδρομής ή καθ’ υπερβολή (και σίγουρα δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση στην @OwlKitty) , αλλά εδώ διατυπώνεται αυτή η θλιβερή νοοτροπία που διατρέχει δυστυχώς αρκετούς, ότι αν δηλαδή μαζευτούν 10/100/1000 μ@λ@κες σ’ ένα προφίλ στο facebook ή σε κάποιο forum μπορούν να ακυρώσουν (cancel επί το αγγλικότερον) την ιστορία ενός συγκροτήματος εν προκειμένω. Και οι λόγοι μπορεί να κυμαίνονται από το ότι κάλεσαν στο live τους κάποιον που δεν γουστάρουν μέχρι να ειπώθηκε κάτι που να μην αναπαράγει επακριβώς τα 4-5 τσιτάτα που οι εν λόγω “κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι” έχουν μάθει να μηρυκάζουν.
Και άπαξ και μπεις σε αυτή τη λόγική τα όρια του το τι θεωρείται απαράδεκτο διαστέλλονται διαρκώς, κι αν εδώ είναι ο πράγματι ελεεινός και τρισάθλιος Drainman, σε άλλη πέριπτωση θα είναι ένας που εκφράστηκε υπέρ του brexit (τυχαίο παράδειγμα!) και ούτω καθεξής!
Εν τω μεταξύ μου κάνει εντύπωση και η κοντή μνήμη. Το 1987 οι Sabbath (που τότε ήταν ο Iommi και μια ρευστής σύνθεσης ομάδα μουσικών που τον πλαισίωναν) είχε δώσει live στην Νότιο Αφική επί apartheid, όταν υπήρχε εμπάργκο από την υπόλοιπη rock κοινότητα. Όποιος επιθυμεί να τους κράξει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!
Κανείς δεν του στερεί το δικαίωμα να είναι ένας μισάνθρωπος μαλάκας. Απλώς το να είναι κάποιος μισάνθρωπος μαλάκας έχει συνέπειες.
α δεν ήξερα πως αυτό ήταν το ζήτημα.
Σίγουρα θα κλαίει σε μια γωνιά με κάποια εκατομμύρια στον τραπεζικό του λογαριασμό
Ουτε τα εκατομμυρια στερουν απο καποιον το δικαιωμα να ειναι μισανθρωπος μαλακας. Μη σου πω οτι συνηθως το ευνοουν κιολας.