Blackfield: Η άποψή σας

Ποια η γνώμη σας για αυτούς??έβλεπα το dvd τους και είπα να τσεκάρω την γνώμη των αγαπητών συμφορουμιτών…για μένα είναι ένα αξιολογότατο σχήμα που σε πολύ απλές (ίσως και pop πολλές φορές) δομές και φόρμες καταφέρνουν να φτιάχνουν τραγούδια που με συγκινούν γεμάτα μελωδία και συναίσθημα…στα συν πέρα απο τον οικουμενικά αγαπημένο Wilson βάζω την παράξενα υπέροχη φωνή και ερμηνεία του Avin Geffen…περισσότερο μου αρέσουν τα κομμάτια στα οποία ερμηνεύει εκείνος…Πραγματικά υπέροχοι και τους έχω δει και 2 φορές (η μία κανονική τον Μάρτιο του 2007 και η άλλοι με Porcupine tree & VDGG που ήταν βέβαια στην πολύ αρχή τους ακόμα…)

Όχι μόνο δε τους έχω δει, αλλά τους ανακάλυψα και σχετικά πρόσφατα (εδώ και λίγους μήνες). Όντας πολύ φίλος των Porcupine Tree μου έξαψαν την περιέργεια και μπορώ να πω πως μου έκαναν πολύ θετική εντύπωση… Στην αρχή περίμενα να ακούσω κάτι ανάλογο με PT αλλά διαψεύστηκα. Μελωδικότατοι, απλοί στη δομή αλλά πανέμορφα τραγούδια, με έναν διάχυτο λυρισμό, συναίσθημα, πραγματικά πάρα πολύ γόνιμη συνεργασία…

Ελπίζω οι κύριοι Wilson και Geffen να έχουν να μας δώσουν και άλλους όμορφους δίσκους σαν τους πρώτους τους…

τους είχα μάθει αρκετά νωρίς, ήταν και εκείνο το χιτ που έπαιζε όλη μερα στα ραδιοφωνα, όταν είχε βγει (το ομώνυμο κομμάτι). Αργότερα τους είδα και live με Procupine Tree - Van Der Graaf Generator. Ο δεύτερος τους δίσκος επίσης, που κυκλοφορησε γύρω στο 2006 αν δεν κάνω λάθος είναι πολύ καλός. Έχουν βγάλει αλλον από τότε?

Όχι, νομίζω αυτούς τους δύο έχουν βγάλει…

Ο πρώτος είναι κατά πολύ ανώτερος από τον δεύτερο, κατα τη γνώμη μου.

Ναι και εγώ μαζί σου!

και τα δύο τους album είναι πανέμορφα και για μένα ισάξια, απλά το 1ο είχε καλύτερα hitάκια όπως το Blackfield και το Pain.

Βλέποντας το dvd δεν μπορώ να πω πως το στυλάκι και το όλο στήσιμο (και εν μέρει η φωνή) του Aviv Geffen με ενθουσίασε.

Απλές και όμορφες τραγουδάρες, ότι καλύτερο για βροχερές μέρες και πιο χαλαρό άκουσμα.

Συμπαθητικοί είναι, όμως πολλά επίπεδα κάτω από τους porcupine tree και τους νο-μαν. Για bass-communion δεν εκφέρω γνώμη μιας και τα ambientodrone δεν τα πολυπάω ιδιαίτερα.

Περισσότερο εμπορικές παρά καλλιτεχνικές ανησυχίες θαρρώ πως καλύπτουν. Κρατούν βέβαια και την απαραίτητη δόση σοβαρότητας την οποία την περιμένεις από οποιοδήποτε project εμπλακεί ο Wilson.

2 album έχουν βγάλει…το ομώνυμο το 2004 και το Blackfield 2 στις αρχές του 2007…θα συμφωνήσω με τον outshined πως και τα δύο album βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα ποιότητας…Εμένα μου αρέσουν εξίσου…πάντως την συγκεκριμένη μπάντα προσπαθώ να την δω περισσότερο σαν μπάντα και με πιο αντικειμενικά κριτήρια παρά σαν ένα side project wilson…Έτσι υποτιμάμε όποια συνεισφορά του Geffen…

Αρκετα καλη μπαντα. Και οι 2 δισκοι της ειναι καλοι + περσι που τους ειδα live ηταν μια χαρα.

Στο “Cloudy Now” γουσταρω που χωνει σε καποια στιγμη ο Wilson “We are a fucked up generation”

Ναι όντως πολύ δυνατή στιγμή και πόσο αληθής διαπίστωση…

Δυσκολες στιγμες με το Pain snif

υπαρχουν ακομα??ενα τραγουδι τους ειχε γινει επιτυχια το μπλακφιλντ.εχασα τα βηματα τους απο τοτε.(παιζει να πηγαινε λυκειο ακομα)

To πρωτο τους ηταν μεγαλη δισκαρα(ακομα και το ομωνυμο κομματι που καταντησε “κραγμενο” ακομα μ’αρεσει)μετα τους εχασα καπως.Το Pain επισης ειναι τεραστια κομματαρα.

Και το 2ο τους άλμπουμ αν και κινείται με ασφάλεια κοντά σε αυτά που δημιούργησε το 1ο τους άλμπουμ περίεχει πάρα πολύ όμορφα κομμάτια σε υψηλά στάνταρ ποιότητας…για όσους δλδ σας άρεσε η πρώτη δουλειά σπέυσατε να ακούσετε και το Blackfield II

Και τα 2 άλμπουμ μου αρέσαν πάρα πολύ και νομίζω ότι το I miss you από το 2ο είχε επίσης ακουστεί αρκετά. Μου αρέσει γενικότερα αυτή η πιο απλή pop πλευρά του Wilson που δεν θέλει ίσως να πολυεμφανίζεται στους Τree, με τη συμβολή βέβαια του Geffen…

Συμφωνώ…κ όντως το miss u έπαιζε σε ραδιόφωνο πολύ…ξέρει κανείς ο Geffen σαν solo καριέρα τι έχει κάνει και αν υπάρχουν πραγματάκια που αξίζει να ακούσουμε?

Ο Geffen απ’οσο ξερω ειναι πολυ δημοφιλης στο Ισραηλ με μεγαλη δισκογραφια. Δεν εχω ακουσει κατι δικο του ομως. Καπου ειχα ακουσει/διαβασει (δεν θυμαμαι ακριβως) οτι και καλα ειναι ο Χατζηγιαννης του Ισραηλ. Μαλλον λογω της δημοτικοτητας του λεγεται αυτο (αν στεκει ως παραλληλισμος) και οχι λογω της ποιοτητας του. Δεν νομιζω ο Wilson να εκανε μια συνεργασια με καποιον τυχαιο…

Εντάξει ο Geffen πάντως ένα της ερωτικής απογοήτευσης το έχει αλλά το όλο του style και η μουσική του δεν παραπέμπει σε χατζηγιάννη…μάλλον λόγω δημοτικοτηας είναι το οποίο το έχω ακούσει κ εγώ αυτό!

Kομματάρα!
Κατά τα άλλα οι Blackfield είναι από τα πιο αγαπημένα μου συγκροτήματα και ειδικά το πρώτο cd έχει πολύ ωραία και μελαγχολικά τραγούδια!Και το 2ο όμως μου άρεσε αν και δεν πήρε τόσο καλές κριτικές όσο το πρώτο…