Εχει να γινει χαμος οταν παιχτει αυτη η [SIZE=“4”]ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ[/SIZE] live, πανικος λεμε…:vibrate::vibrate:
Και ναι ξεθάβω το τόπικ μετά απο καιρό… 'Ωρα και για την δική μου κριτική (κάλλιο αργά παρα ποτέ).
Εγώ αποφάσισα να ρισκάρω και να μην ακούσω τίποτα απο τον δίσκο (ούτε sample, ούτε τίποτα) με εξαίρεση το Sacred που το είχα ακούσει από πιο παλιά όταν είχε βγει για το game, μέχρι να τον αγοράσω (τους εμπιστεύομαι τους BG αρκετά, ίσως κιόλας επειδή μάλλον είμαι ένας από τους ελάχιστους φαν που δεν του κακοφάνηκε το ΑΤΙΤΜ). Απ’ότι φάνηκε το ρίσκο μου αυτό βγήκε σε καλό!
Sacred Worlds - Εντάξει, είχα ακούσει ήδη το Sacred και μου άρεσε πολύ, αλλα πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτή η version με την ορχήστρα είναι μακραν καλύτερη! Από τα αγαπημένα μου στο ΑΤΕΟΤ so far.
Tanelorn - Όταν ξεκίνησε αυτό το κομμάτι και είδα την επιστροφή στον παλιό καλό ήχο των Guardian έλαμψε το πρόσωπο μου, αλλά δεν κράτησε πολύ αυτή η λάμψη γιατί πολύ απλά δεν βρήκα ποτέ αυτό το πιασάρικο που έχουν τα τραγούδια τους στο συγκεκριμένο…(To ομώνυμο από SFB το κλάνει απο μακριά :p)
Road Of No Release - Παλεύει μαζί με το Control The Divine για τον τίτλο του χειρότερου για μένα
Ride Into Obsession - Από τα αγαπημένα μου τραγούδια στον δίσκο! Με τράβηξε από την πρώτη ακρόαση! Θυμίζει παλιούς καλους Blind Guardian!!
Curse My Name - Κάθε φορά που το ακούω μου αρέσει και περισσότερο! Λατρεύω την ποικιλία των οργάνων στο τραγούδι καθώς και το feeling που βγάζει!
Valkyries - Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν μου αρέσει ή όχι… Μία κρύο, μία ζεστό… Από τα οκ του δίσκου…just ok…
Control The Divine - Check Road Of No Release above!
War Of The Thrones - Τρομερή μπαλάντα! Άλλο ένα τραγούδι που με τράβηξε κατευθείαν. Στο refrain το sing along είναι must!
A Voice In The Dark - To πιο αμφιλεγόμενο τραγούδι για μένα… δεν έχει καταφέρει ακόμα να με κερδίσει τόσο αν και το βρίσκω ωραίο…ίσως να χρειαστεί να του δώσω χρόνο (όπως θυμάμαι χαρακτηριστικά και με το Valhalla, στην πρώτη ακρόαση δεν με τράβηξε, αλλά όταν το ξανάκουσα στο άκυρο, ένα live version του, έπαιζε στο repeat για μια βδομάδα).
Wheel Of Time - Aξιοθαύμαστη η σκέψη να βάλουν ανατολικούς ήχους! Πολύ ωραίο τραγούδι
Συνοπτικά, Highlights : Sacred Worlds, Ride Into Obsession,Curse My Name, War Of The Thrones, Wheel Of Time, (A Voice In The Dark:-k)
Για μένα πάντως είναι πρακτικά αδύνατο να μην αρέσει σε ένα φαν γκαρντιαν ας πούμε εποχής Imaginations το A Voice In The Dark.
Αυτό ακριβώς.
Το κομμάτι είναι πιο εθιστικό και από youtube videos με τον Στάθη Θεοχάρη
Ας μην υπερβαλλουμε
Οντως κομματαρα, κλασσικη Guardian-ιλα που αγαπαμε.
πολυ κακο για το τιποτα…αυτο ηταν το πρωτο πραμα που σκεφτηκα οταν ακουσα για πρωτη φορα μονοκοπανια τον δισκο…ενας χαμος απο ριφς,φωνητικων,πληκτρων που μου εκανε το κεφαλι καζανι κ δν συγκρατησε στο τελος ουτε μια μελωδια παρα μονο της μπαλαντας η οποια κ ειναι απο το τοπ του δισκου…
με τις επομενες ακροασεις καπως ανεβηκε στην εκτιμηση μου αλλα γενικα μου φαινεται λιγο μετριος ο δισκακος αυτος…
Και εγω πιστευω οτι το A Voice In The Dark ειναι δυσκολο να μην αρεσει σε εναν φαν των βαρδων… Για εμενα ειναι απο την πρωτη ακροαση το καλυτερο κομματι του δισκου, θυμιζει τις καλυτερες στιγμες της δισκογραφιας τους. Ο,τι καλυτερο εχουν γραψει απο την εποχη του Nightfall και ενα τραγουδι που ανετα θα μπορουσε να ειναι σε οποιονδηποτε δισκο της ‘‘χρυσης’’ εποχης τους απο Tales From The Twilight World μεχρι Nightfall In Middle Earth.
Το A Voice In The Dark, σπέρνει και θα το διαπιστώσουμε περρισότερο live:):!:
Φαντάσου να έλεγα ότι δεν μου αρέσει δηλαδη, κρεμασμένο θα με βρίσκανε
παραδόξως είδα ότι δεν έχω σχολιάσει εδώ μέσα ακόμα.
για τον ήχο δεν έχω να πω τπτ, γιατί μόλις διαπίστωσα ότι το ακούω από 128άρι mp3 τόσο καιρό, ωραίος μπαγλαμάς είμαι.
τα τραγούδια σαν συνθέσεις γαμάνε πάντως άσχημα. από τα πάρτα στη μάπα ξεχωρίζουν άνετα το Ride into Obsession, το A Voice in the Dark (χωράνε σε οποιονδήποτε Blind Guardian δίσκο και τα 2) και το Tanelorn. από τα πιο σλόου War of the Thrones και Curse My Name θυμίζουν παλιούς καλούς γκάρντιαν κι ένα δάκρυ κυλάει στο μάγουλο.
δεν το περίμενα με τπτ αυτό. με πιασε απ’ την πρώτη ακρόαση και πάει σίγουρα για αγορά κάποια στιγμή. εύγε.
Ακουγεται τοσο μα τοσο ευχαριστα καθε φορα, γουσταρω τρελα…
…αυτό ακριβώς…ακούγεται ολόκληρος…εντάξει και με κανα-δυό επαναλήψεις, σε δύο-τρία τραγούδια:):!:
Κωλοτούμπα. Λοιπόν, στις πρώτες κάμποσες ακροάσεις είχα μείνει στο “νταξ συμπαθητικό αλλά θα ξεχαστεί”.
Εδώ και ενάμιση μήνα όμως το ακούω συνέχεια και γαμεί. Νταξ δλδ όποιος γουστάρει γκάρντιαν πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, εύκολα ο καλύτερός τους δίσκος μετά το ναητφωλ.
Πέρα από την κομματάρα A Voice In The Dark που με είχε κερδίσει εξαρχής, ξεχωρίζουμε Control The Divine και Tanelorn. Και τα υπόλοιπα βέβαια, μόνο το Wheel Of Time ήθελα να λείπει.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντικειμενικά αυτά που λέω (που -ας το παραδεχτούμε- κατά πάσα πιθανότητα είναι) αλλά οι γκάρντιαν κατέχουν περίοπτη θέση στην καρδιά μου λόγω της προϊστορίας μου μαζί τους. Και είμαι οπαδός Nightfall In Middle Earth era, όχι τρου μεταλλικός γκαρντιανας. Με άλλα λόγια με άρεσε το A Night At The Opera όταν είχε βγει. Αλλά αυτό είναι καλύτερο, εμπνευσμένες μελωδίες, όσες κιθάρες πρέπει, χορωδιακά κτλ. Η μαλακία είναι ότι δεν είναι εποχή για τους μπλαηντ γκάρντιανς αυτού του κόσμου. Και καλώς δεν είναι, αν θέλετε τη γνώμη μου. Αυτό δεν αναιρεί όμως ότι γουστάρω να ακούω συνέχεια αυτόνα το δίσκο. Είχα πει με την προηγούμενη μεγάλη απογοήτευση ότι θα σταματήσω να αγοράζω γκαρντιαν δίσκους και θα χαλάσει το σερί, αλλά με άλλαξαν τη γνώμη.
Βασικά γαμεί.
ναι ρε συ…ο δίσκος είναι παραπάνω από αυτό που όλοι περίμεναν…
και ήμουν και εγώ σιγουρος οτι δεν θα ξανά ακούσω δίσκο απο blind που να θέλω να τον ακούσω ξανά ολόκληρο και συνέχεια…
και όμως.!
και το A Voice In The Dark που λες παραπέμπει σε παλιές (ωραίες) εποχές
Θα αρχίσω να πιστεύω πως είμαι ο μοναδικός παλιός φαν τους που στράβωσα με το καινούργιο τους. 1-2 κομμάτια κατάφερα να ξεχωρίσω και από εκεί και μετά τίποτα :-s Ψήθηκα να ξαναβάλω τελικά αν και δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει, του είχα δώσει ήδη αρκετές ακροάσεις.
Μάλλον είσαι… Ο δίκος είναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ!!!
Όχι μαν. Δεν έχω ακούσει το album πάνω από το 3 κομμάτι. Συνέχεια το έβγαζα. Βαριόμουνα τη ζωή μου. Δεν ξέρω όμως. Θα προσπαθήσω να το ακούσω πάλι, δλδ πάνω από το 3ο κομμάτι. Θα δείξει η πορεία…
Αυτός ο δίσκος πραγαματικά έγινε το σάουντρακ του Αυγούστου για μένα…από τότε λίγο τό’χω αφήσει, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω και του live θα το ξαναπιάσω…δίσκος κόσμημα:):!:
κιε γαμώ τους δίσκοι είναι, θα πάει ψηλά στο τέλος της χρονιάς.