Blind Guardian - At The Edge Of Time

Λοιπον χαιρετω το παρεακι… Εχωι καιρω να γραψω, απο τα τοπικ του μουντιαλ αν θυμαμαι καλα… Με αφορμη την καινουργια αυτη κυκλοφορια θα ηθελα να μοιραστω τις σκεψεις μου μαζι σας… Ο καινουργιος δισκος αποτελει μια εν μερη επιστροφη τους στο παλιο τους μουσικο στυλ… Οταν λεω εν μερη εννοω πως οι κατα πολλους υπερβολες του ATITM και ANATO εχουν ελλατωθει σημαντικα δενοντας παραλληλα με τα παλια στοιχεια που ξεθαψαν κ πολυ καλα εκαναν οι φρουροι. Αυτο που κανουν αυτη τη στιγμη κ γενικοτερα μετα το nightfall δν το εχει κανει καμια μπαντα του ειδους. Χαραζουν μια δικη τους πορεια κ πολλοι ειναι αυτοι που προσπαθουν να τουσ μιμηθουν αλλα κ να τους επικρινουν… Οποιος ειναι στη 2η κατηγορια καλα θα εκανε να μην ακουει τις καινουργιες δουλειες τους αν ειναι μονο να δηλωσει την "απογοητευση"του. Προσωπικα ο νεος δισκος μου φανηκε αρκετα καλος αν εξαιρεσουμε τα ντραμς τα οποια εχουν μπει στο περιθωριο και σωστα το κατεδειξαν τα προηγουμενα παιδια… Ειναι φανερο ομως πως επιλεγουν το δυσκολο δρομο του πειραματισμου παρα την ακριτη παραγωγη ασματων “πιασαρικων” κ καθαρα εμπορευματοποιημενων τα οποια θα αναμασουσαν το παλιο κ επιτυχημενο τουσ υφος… Αυτα ειχα να πω προς το παρων κ καθε αποψη ειναι δεκτη για σκεψη κ αναλυση!8)

Παντως και το road of no release (που ειπε κι ο φιλος πριν) μια χαρα τραγουδι ειναι. Mην πω και απ’τα καλυτερα του album. Και τα drums μια που αναφερθηκαν ακουγονται πολυ ωραια. Ο τυπακος αυτος εκανε καλη δουλεια. Γενικα ωραιο σαν ακουσμα και με καποια τραγουδια που θα σου μεινουν στο μυαλο οπως και να χει.

Απο οτι βλεπω αυτο δεν συνεχισε να ισχυει… Ρε 'σεις Grim Fandango και Xardas, δεν το παρακανατε λιγο? Ο καθενας εχει την προσωπικη του γνωμη και τα δικα του κριτηρια… Και ειναι καλο να υπαρχουν διαφωνιες, μπορει να διαφωνουμε με τα κριτηρια καποιου, αλλα το παρακανατε με τα post σας… Ο καθενας γραφει την γνωμη του και μπορεις να σχολιασεις, αλλα το να επιτιθεστε ο ενας στον αλλο, ουτε ουσια εχει, κανει την συζητηση να ξεφευγει απο το θεμα και κατανταει και λιγο κουραστικο…

Ρε παιδια για Guardian μιλαμε, απο ποτε χρειαζοντουσαν 300 ακροασεις τα αλμπουμς τους? Εγω θυμαμαι να βαζω το ΝΙΜΕ και στα μισα να εχω παθει μινι εγκεφαλικο, μην παμε να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα, το ΑΤΙΤΜ ειναι μετριοτατο και δεν φταιει οτι το εχουμε ακουσει μονο 10 φορες ο καθενας.

Οσο για το καινουριο το ακουσα μια φορα γιατι δεν βρηκα τον χρονο, καλο το βρηκα αλλα ακομα δεν ξερω αν ειναι καλυτερο απο το ΑΝΑΤΟ, οψομεθα.

Εγώ μετά από καμιά 40ριά γεμάτες ακροάσεις, έχω τη ίδια εντύπωση που είχα και στην πρώτη ακρόαση, πριν 12 μέρες…ο δίσκος είναι υπέροχος…τον έχω καταφχαρηστηθεί:):!:

Απίστευτος δίσκος… Απίστευτος? Δισκάρα??

Να το πιστέψεις…δισκάρα:):!:

Εντάξει, το δισκάρα ίσως είναι λίγο υπερβολή, αλλά σίγουρα είναι πολυ καλυτερο απο τα δυο τελευταία και έχει κάποια κομμάτια που θα μείνουν για τις συναυλίες και όχι μόνο για την περιοδία γι αυτη τη κυκλοφορία, αλλά γενικά … :slight_smile:

Λοιπόν οι Blind Guardian, για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, ποτέ δεν έβγαλαν δίσκο που να χρειάζεται πολλές ακροάσεις για να καταλάβεις αν σου αρέσει. Στο δια ταύτα:
Το άλμπουμ γαμάει! Δεν είναι αριστούργημα όπως το λατρεμένο μου “Nightfall…” ή το “Imaginations…” αλλά επιτέλους τιμά στο έπακρο το όνομα της μπάντας. Το “A Twist In The Myth” καλό ήταν αλλά κάτι έλειπε για να είναι γαμάτο (παρότι τα This Will Never End, Skalds And Shadows και Another Stranger Me τα σπάνε). Το καινούριο έχει την αύρα των παλιών Guardian σε συνδυασμό με τη πειραματική διάθεση που τους χαρακτηρίζει στα τελευταία άλμπουμ, μόνο που εδώ είναι που τα νέα στοιχεία δένουν άψογα με τον ήχο που τους καταξίωσε (παράδειγμα τα Sacred Worlds και Wheel Of Time με τις ορχήστρες και με κάποιες ανατολίτικες μελωδίες). Αγαπημένα μου κομμάτια τα Sacred Worlds, Tanelorn, Ride Into Obsession, Curse My Name, A Voice In The Dark :smiley:

Αυτά είχα να πώ, τα λέμε το Μαίο στο Fuzz μάγκες8)

Φιλε (γνωμη μου παντα) πιστευω πως εχεις δικιο κατα ενα μεγαλο ποσοστο και θα ειχες απολυτα δικιο εαν δεν ειχαν βγαλει το a night at the opera(ΑNATO).
Εκει εγω οταν το πρωτοακουσα με επιασε σχεδον καταθληψη,αλλα δινοντας του τις απαραιτητες ακροασεις (και ηταν αρκετες πιστεψε με) αλλαξα κατα κορων την αποψη μου.Πλεον το θεωρω μεσα στους 3 καλυτερους δισκους που εχουν βγαλει και εαν ηταν και λιγο ποιο <<χωμενος>> με ποιο επιθετικα ριφ, θα τον εβαζα στο τοπ8)

Υ.Γ.1 Το nightfall in middle earth ηταν, ειναι και θα ειναι για μενα μαλλον για παντα το Νο1, αλλα ποτε δεν ξερεις…
ΥΓ.2 Το Anato για μενα ηταν σταθμος-Δισκος για εναν ακομα λογο-Μου αλλαξε ριζικα την προσεγγιση-Εξελιξη μιας μπαντας αλλα και το να ξεκολλησω απο κολληματα του στυλ μια μπαντα να παιζει οπως τα πρωτα και να μην πειραματιζεται εκει πιστευω ανοιξε το <<αυτι μου και το μυαλο>> μου και για αυτο το εχω σε τοσο μεγαλη εκτιμηση:p
ΥΓ.3 Α και για οντοπικ μην ξεχνιομαστε το at the edge of time παρα πολυ καλο:thumbup:

Έχεις δίκιο. Δεν το έχω ακούσει όμως το A Night At The Opera δυστυχώς. Αλλά θα γίνει κι αυτό:D

Σωστος εισαι αλλα το ΑΝΑΤΟ ηταν περιπτωση, ακομα και το ΝΙΜΕ που ηταν το πιο περιπλοκο αλμπουμ τους μεχρι τοτε δεν μπορεις να πεις οτι δεν σε βουταγε απο τα μαλια με την πρωτη ακροαση.

Πολυ διαφορετικη η μουσικη στα 2 αυτα αλμπουμ… Μακραν η μεγαλυτερη αλλαγη που εχουν κανει στο στυλ τους…

Νεκρο προς το παρων απ οτι βλεπω το τοπικ αυτο, μαλλον δεν επιασαν τοπο οι ευχες αυτων που ηθελαν να βγει πατατα και να εχουν να σχολιασουν αναλογα(κακια:p)
Στους μαιντεν τα σχολια κοντευουν να πνιξουν ολο το σαιτ(χαχαχαχα)ευτυχως βγαλαν και οι μαιντεν τωρα δισκο και κραζουν προς εκει μερια χεχεχεχε…

Υ.Γ 1Παντα καλοπροαιρετα…
Υ.Γ 2 ο δισκος ειναι οτι επρεπε για αυτο το πολυ ζεστο καλοκαιρι ειδικα στο valkyries που ξεκινα με την βροχουλα…
Υ.Γ ΑΣΧΕΤΟ- Κλειστε ΟΥΡΤΑΔΟ ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε…

Τι να πει κανείς, αρνητικό, γιαυτόν τον δίσκο…οι τύπο βούλωσαν στόματα…που οι ίδιοι είχαν ανοίξει:):!:

:lol: Πολυ σωστα το εθεσες!

Εγω το αλμπουμ το εχω βαρεθει κιολας. Προβλεπω μετα απο 4 χρονια θα μιλαμε για την πατατα ATEOT, και οτι πολυ δυσκολα οι Γκαρντιαν θα ξανακανουν τοσο κακο αλμπουμ, και οτι ηρθε η ωρα για το πραγματικο αριστουργημα :lol3:

Aποψη σου φιλος, εγω το (οντως πατατα) ATITM οταν βγηκε το ακουγα αρκετα εχοντας διαπιστωσει την πατατοτητα του απο τοτε, αλλα ηταν καινουριο Γκαρντιαν και ημουν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το ακουω:p Καμια σχεση ομως με το καινουριο, που οχι μονο το ακουω συνεχεια, αλλα ειμαι σιγουρος οτι 4-5 τραγουδια του τουλαχιστον θα τα ακουω και σε 4 χρονια ανετα.
Aλλα επειδη το 2014 ειναι μακρια (μετα το τελος του κοσμου) ας το αφησουμε στο εμενα (και πολλων αλλων) μου αρεσε, εσενα (και πολλων αλλων) δεν σου αρεσε.

Εδιτ: (οφφτοπικ) 666 ποστς:D

Οσο πιο πολυ το ακουω μου αρεσει και αλλο και συνειδητοποιω πως δεν ηταν ο ενθουσιασμος της αρχης… Το ακουγα απο το i-pod στις διακοπες που ειχα παει και γουσταρα απιστευτα, τρελα και ειδικα στο A Voice In The Dark [SIZE=“3”]ΕΚΣΤΑΣΗ[/SIZE]…:vibrate::metal:

Το A Voice In The Dark, περιμένω με αγωνία να το δω live…θα ψαχτώ youtube, και κάτι θα βρω…αλλά άλλο το ζωντανό…μπροστά σου:):!: