Blind Guardian - At The Edge Of Time

Fair enough! Fair enough. Η λεξη ‘‘ψηφιακος’’ ηταν χοντροκομμενη. Για να εξηγησω καλυτερα τι εννοω, θα κλεψω το πολυ καλο παραδειγμα του Παμκιν: http://www.youtube.com/watch?v=ZANfa8LhtXI

Ο ηχος ειναι πιο οργανικος απο αποψη feeling. Το πως απλωνει, το πως… δεν ξερω πως να το χαρακτηριζω επακριβως. Ειναι απο τα πραγματα που τα ακους και τα καταλαβαινεις. Οι Guardian γενικα εχουν ‘‘γυαλισει’’ αρκετα τον ηχο τους στα τελευταια αν μ εννοεις - και γυαλισμενος ηχος δε σημαινει απαραιτητα και καλος. Αλλα αυτο ειναι γενικοτερα κατι που ισχυει στις παραγωγες σημερα κι η αποψη μου ειναι πως οι περισσοτερες ειναι ψιλο-αρπακολλατζιδικες. Και το βρισκω λογικο, απο τη στιγμη που το μεσο γκρουπ δεν περιμενει να πουλησει ο δισκος οσο αλλοτε, οποτε. Χαρακτηριστικοτερο παραδειγμα ειναι ο Andy Sneap, δειτε τι παραγωγες εκανε αλλοτε και τι παραγωγες κανει τωρα.

@Παμκιν: Το κομματι που εψαχνα τελικα δεν πρεπει να ηταν το Traveler. Εσπασα το κεφαλι μου και δεν καταφερα να το βρω. Ειμαι ομως 180% σιγουρος πως το solακι του Voice ειναι αναδιασκευασμενο σ ενα μερος του, τον κοβω φαση, ξερωγω.

Edit: Ποσο γμαει το Goodbye My Friend. Πωω.

Τωρα σπαω πραγματικα το κεφαλι μου γιατι στο δευτερολεπτο που ειχες αναφερει ειναι ΟΛΟΙΔΙΟ με το leadακι του Traveler.Παντως αν το βρεις ποσταρε το:p

Το κατέβασα, μια ακρόαση και δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα όπως δεν μπορώ να πω ότι με συγκίνησε, πλαστικούρα φάνηκε.
Δεν ήμουν ποτέ φανατικός οπότε δεν θα το ακούσω ξανά και θα αρκεστώ στα 90΄ς.
Και στο Under the Ice, ειδικά στο λαηβ ρε πούστη πόσο γαμάει, αν και επεξεργασμένο είναι ΤΕΛΕΙΟ.

Ειναι φυσικο ολοι να εχουν διαφορετικη προσωπικη αποψη για το δισκο και οσο η συζητηση παραμενει σε λογικα πλαισια, η ανταλλαγη αποψεων ειναι κατι πολυ ωραιο… Εμενα ο δισκος μου αρεσει τρελα και δεν εχω βαρεθει ουτε στιγμη οσες φορες τον εχω ακουσει, αυτο ομως μπορει να μην ισχυει για καποιον αλλο… Αυτο που ειπωθηκε για τα ντραμς ειναι αληθεια, δεν υπαρχει αυτο το ‘‘φυσικο’’ συναισθημα του παρελθοντος και οχι μονο στους Blind Guardian, αλλα στο πληθος των δισκων που κυκλοφορουν στις μερες μας… Παντως στο At The Edge Of Time η δουλεια στα ντραμς ειναι πολυ καλη και δεν συγκρινεται με τα ντραμς του A Twist in the Myth με τιποτα…

Μαζί σου…Χ1000:):!:

φρατζες, αμανικα, κοπανημα, περα-δωθε… αχ αυτα τα νιατα…

συγκινηση

ον τοπικ, εχω κατεβασει το αλμπουμ εδω και κανα διβδομαδο και εχει παιξει κατι λιγοτερο απο 6 φορες. σιγουρα περισσοτερες απ’το ΑΤΙΤΜ το οποιο μετα απο 1-2 φουλ ακροασεις εφαγε delete, κ απ’το pc κ απ’το μυαλο (…εβγαλαν οι guardian album το 2006…; :-k … [-X ).

σιγουρα δε με εχει πεισει, οχι οτι ειχα και υψηλες προσδοκιες απο guardian εν ετει 2010, απλα με το οσα διαβαζα απο δω κ απο 'κει σκεφτομουνα “ρε λες να…;”. ουτε ακριβως με απογοητευσε κιολας ομως… οτι θελει ακροασεις για να το “πιασεις” ολοκληρο, θελει. σε σημεια ομως, φανταζει κουραστικο.
δε μπορω να πω ουτε οτι μου αρεσει, ουτε οτι δεν. θα πω το εξης: δεν νομιζω οτι το “εχουν” πλεον οι guardian, πιστευω πως οποια καλα κομματια ή στιγμες εστω, εχουν/θα εχουν πλεον, ειναι αναμασηματα του παλιου καλου τους εαυτου. κ αυτα τα λεει ανθρωπος που εδω κ 10 χρονια εχει (ακομα) τους guardian στο τοπ 5 - μαλλον 10, να το παιξουμε κ πιο safe - των αγαπημενων του γκρουπ.
οποτε, επειδη αυτη τη μπαντα δεν μπορω να την κρινω αντικειμενικα, ετσι κ αλλιως τοση ωρα καθαρα υποκειμενικα μιλαω, εγω εχω σταματησει στο nightfall κ απλα εχω στο μυαλο μου οτι αυτη η μπαντα παιζει κ περιοδευει ακομα κ σημερα.

κατι τελευταιο οσον αφορα την παραγωγη. οταν σε ενα κομματι βαζεις πεντακοσες χιλιαδες πραματα, κ τρεις συμφωνικες, κ γραφεις σε 17893 καναλια, οσο υπεργαμηστερο εξοπλισμο κ να εχεις, το αποτελεσμα μονο δυνατο κ “φυσικο” δε θα βγει στο τελος. αυτο γιατι στη μιξη “κοβεις”/μειωνεις κομματια συχνοτητων απο 1 ή κ παραπανω οργανα, που το φυσικο ευρος του καθενος ξεχωριστα συμπεφτει με τα υπολοιπα. για να γλυτωσεις λοιπον καποιο ενδεχομενο “μπουκωμα” κ να κρατησεις την καθαροτητα καθε οργανου ξεχωριστα, γινεται η παραπανω επεξεργασια στη μιξη. αποτελεσμα, αυτος ο καθαρος μεν, αλλα σοφτ κ λιγο “πλαστικος” ηχος που ακουτε, κ που προσωπικα δε μου αρεσει (για μενα την πιο τελεια παραγωγη την εχουν πετυχει στο imaginations…)

αυτα…

edit: οπως χαζευα ειδα κ αυτο, για οσους τυχον δεν εχουν ψαχτει πολυ με guardian, να παρουν μια ιδεα του τι εκαναν τοτε… αυτο κ μονο, βαζει κατω ολο το ΑΤΙΤΜ :stuck_out_tongue:

Πραγματικά δεν παρατηρώ καθόλου το φαινόμενο “λέω ό,τι λέει και η μάζα και άς μην έχω ιδέα περι αυτού

Πάμε λοιπόν (φτου) απο την αρχή (ναι ΞΑΝΑ).

Ο φιλος λοιπόν ύστερα απο τις ακροάσεις του A Twist in the Myth (συμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνει παραπάνω δεν ξεπερνά τις 2 (!!!)), αποφασίζει για την ψηφιακή τύχη των mp3 του… ΙΔΟΥ η ετυμηγορία (συνοδευόμενο και απο ειρωνικό (!) comment παρακαλώ):

'Εβγαλαν Grim Fandango. Μόνο που εσύ δεν το άκουσες ποτέ.

Απορία δική μου έτσι;; Σαν άνθρωπος χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων, προσπαθώ να “κολλάω” σε αφελείς ερωτησούλες…ρωτάω λοιπόν…Πότε πρόλαβες και δεν σε έπεισε αφού οι ακροάσεις σου, αμφίβολο αν ξεπερνάνε τις 4-5; 8O:-s

Ακολουθεί ένας χείμαρρος σχολιασμών απο άτομο που έκανε (ξέρετε πόσες το αναφέρει και μόνος του) Χ ακροάσεις…
Τα τονισμένα (BOLD) είναι δικά μου:

Ακούς που ακούς ελάχιστα ένα δίσκο, αλλά τα νουμεράκια (πάντα προς όφελος και στο όνομα του φανφαρονισμού) ξέρουμε να τα φουσκώνουμε έτσι; Και παρατηρώ πως ξέρεις πότε να χρησιμοποιείς ακέραιους και μονούς αριθμούς (που μετα βίας ξεπερνούν το 5) και εννίοτε πετάς και τις…χιλιάδες σου…

Αλλά επειδή είσαι φάν των φρουρών (όπως λες) σου παραθέτω το link της Nuclear Blast και είναι αυτό: http://www.nuclearblast.de/
Mπορείς να κάνεις την εγγραφή σου, και να τους στείλεις ένα ωραιότατο mail οχι τιποτα άλλο αλλά γιατί δεν ξέρουν να κάνουν σωστή χρήση των…αριθμών…Εσύ που ξέρεις…κάνε τους μαθήματα (και υποδείξεις φυσικά).

//Πραγματικά ακουγομαι κυνικός, αλλά το συναίσθημα που κυριαρχεί (μέσα σε άλλα) είναι κυρίως απογοήτευση. Απογοήτευση γιατί ο παραπάνω φίλος δεν είναι αποτελεί κάποια εξαίρεση, αλλά ένα σύνηθες άτομο, το οποίο κρίνει (και κατα-κρίνει κατ επέκταση) δύο δίσκους (twist in the myth. at the edge of time) χωρίς να τους έχει ακούσει!!!

Φυσικά Grim Fandango με τις (λίγες ακροάσεις πίστεψέ με) το ATITM έχει (γρηγορα γρήγορα αναφέρω) Otherland, An Other Stranger Me. Να είσαι βέβαιος γιατί εγώ τον έχω ακούσει τον δίσκο και το αναφέρω, πως είναι μια χαρά κομματάρες (ναι για δεδομενα φρουρών μιλάω) καθώς και το τελευταίο τους (χοντρικά χοντρικά) εκτός απο το Road of No Release όλα ακούγονται ανετότατα. (φυσικά προυποθέτει κάποιο αριθμό ακροάσεων…κάτι που εσύ δεν έκανες ποτέ).

Βλέπετε όπως είπα και πρίν, σε τι άτομα και με τι εμπειρία, “κρίνονται” οι δίσκοι των λατρεμένων μας Blind Guardian. Και επειδή τα φόρουμ είναι απρόσωπα, πετάει ο καθείς ό,τι του γουστάρει (επειδή το λέει η μάζα δηλαδή) και πέρνει σβάρνα τον κάθε καλοπροαίρετο ακροατή.

Λέω λοιπόν Once more και μακάρι να το δούν και παιδιά που έχουν αρχίσει να ασχολούνται τώρα με τους βάρδους.

1. To Night at the Opera ήταν μια χαρά δίσκος. Δεν ήταν κάποιος υπερ δίσκος. Ήταν όμως ένας καλός δίσκος. Είχε μέσα κομματάρες. Θάφτηκε κυρίως απο άτομα, τα οποία δεν είχαν ακούσει καθόλου το δίσκο, αλλά έχοντας την ψευδαίσθηση πως άν θαβεις ενα γνωστό συγκρότημα σε κάποια φόρουμ, μεγαλώνει αυτόματα και το e-πέος σου. (Στηρίχθηκαν κυρίως στους πραγματικά λίγους που απέρριψαν το ΑΝΑΤΟ αφου το είχαν ακούσει ομως)

2)Το ΑΤΙΤΜ όντως κατώτερος (κατα πολλούς) απο τον προκάτοχό του, έδωσε αφορμή για τους κάθε λογής e-κουτσομπόληδες. Πόσο θα έχυναν καθώς θα έθαβαν με απίστευτο λυρισμό το δίσκο αυτο, δεν λέγεται. (δεν νομίζω πως θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς πως το 75% αυτών δεν ειχαν ακουσει ουτε ένα κομμάτι).

Στήριγμα αυτών των παιδιών κυρίως ήταν δύο επιχειρήματα (ατράνταχτα στις απρόσωπες συνομιλίες όπου καθιστά ένα forum).
α) Η μάζα: Αφού το λένε οι πολλοί…ε έτσι θα είναι δεν μπορεί…
β) Διαχρονικές ατάκες: “Δεν πα να βγήκε ό,τι θέλει…μετά το Nightfall είναι νεκροί καλλιτεχνικά…” ή “Άντε ρε…μια φορά βγαίνει Imaginations…

Τα παραπάνω τα αναφέρω φιλικά ως ένα μέλος που ακούει πρώτα (και εννίοται λίωνει) έναν δίσκο, πρωτού πεί και εκφέρει την (ταπεινή) του άποψη.

ΕDIT: To “Αt the Edge of Time” μια χαρά δίσκαρος είναι παίδες. Έτσι γιατί γουστάρουμε 3252 χιλιάδες βιολιά να ηχουν οργασμικά στα αυτιά μας, γιατί γουστάρουμε τις επαγγελματικές παραγωγές, γιατί γουστάρουμε τις πανέμορφες συνθέσεις, γιατί στην τελική γουστάρουμε τους Blind Guardian. Έται απλά και ξάστερα. Και σε όποιον δεν αρέσει δεκτό.[SIZE=“1”] Αλλά να του έχει κάνει πάνω απο…5-6 ακροασούλες…:wink:[/SIZE]

Ουάου.

χμμ… οκ. καλημερα.

@ Xardas

λοιπον ας τα παρουμε ενα-ενα, περιπου οπως το’κανες κ εσυ

δεν ντρεπομαι καθολου και δεν προκειται να νιωσω ασχημα, επειδη ακουσα ενα δισκο που δεν μου αρεσε κ τον εσβησα χωρις να μπω στον κοπο να τον “λιωσω”. και ας ειναι απο τους guardian. ξερω παρα μα παρα πολυ καλα ποιοι ειναι οι guardian, δεν περιμενω στα '00ς να μου αποδειξουν την αξια τους. και πραγματικα απ’τη στιγμη που δε μου αρεσε, δε μου εκανε ενα κλικ ρε αδερφε, δε βρηκα κανεναν απολυτως λογο να ακουσω το αλμπουμ, ξανα κ ξανα κ ξανα, γιαι να φτασω με το ζορι στο σημειο να πω “χμμ, οκ, παλευεται ο δισκος, εχει κ 2-3 κομματαρες μεσα…”. καλως ή κακως, οι γερμανοι εχουν θεσει πανυψηλα στανταρτς, εμενα δε με ικανοποιησαν, οκ, life goes on, παμε παρακατω… δε χρειαζεται να ακουσω 10 φορες ενα δισκο για να δω, για αρχη, αν μου αρεσει ή οχι.

εχεις κρατησει μονο ο,τι φαινεται αρνητικο απο τα λεγομενα μου. οσον αφορα το ΑΤΕΟΤ, κανε τον κοπο κ ξαναδιαβασε σε παρακαλω…
“σιγουρα δε με εχει πεισει […] ουτε ακριβως με απογοητευσε κιολας ομως. δε μπορω να πω ουτε οτι μου αρεσει, ουτε οτι δεν”.
σιγουρα μου εκανε ενα κλικ παραπανω απ’το ΑΤΙΤΜ, κ σιγουρα οι 6 ακορασεις δεν ειναι αρκετες. αλλα ρε διαολε, τη γνωμη μου λεω απλα, δεν γραφω επισημα δισκοκριτικη για το αλμπουμ, ωστε να σου δωσω το δικαιωμα να γυρισεις να μου πεις “τι λες ρε ασχετε συντακτη grim fandango, τραβα ακου το δισκο μεχρι να το βαρεθεις, κ μετα ελα να κανεις την κριτικη σου, προτου χυσεις θαβοντας με απιστευτο λυρισμο την αλμπουμαρα των θεων”

"Βλέπετε όπως είπα και πρίν, σε τι άτομα και με τι εμπειρία, “κρίνονται” οι δίσκοι των λατρεμένων μας Blind Guardian. Και επειδή τα φόρουμ είναι απρόσωπα, πετάει ο καθείς ό,τι του γουστάρει (επειδή το λέει η μάζα δηλαδή) και πέρνει σβάρνα τον κάθε καλοπροαίρετο ακροατή.
Πραγματικά ακουγομαι κυνικός… "

εδω παμε στα καλα. επειδη το ποστ σου μου φαινεται για καποιο λογο αρκετα επιθετικο προς το προσωπο μου, σε αδικαιολογητο βαθμο κιολας, θα περασω λιγο στην αντεπιθεση.
δεν ακουγεσαι κυνικος. χαζος ακουγεσαι (για να μην κανω καποιο ακομα πιο μειωτικο χαρακτηρισμο) και το μονο που σου αξιζει ειναι μια τεραστια μουτζα, κ με τα 10 δαχτυλα, αυτη που κανει “σπλαφ!” οταν τη ριχνεις.
πρωτον, γιατι ενω πιανεσαι απο τα αρνητικα που γραφω, ξεχασες να μας κανεις quote με bold το “ετσι κ αλλιως τοση ωρα καθαρα υποκειμενικα μιλαω”. πιστευω οτι ο καθε “καλοπροαιρετος ακροατης” διαβαζοντας το ποστ μου θα εχει περισσοτερο μυαλο να καταλαβει κ να κρινει για παρτη του αν αξιζει να ακουσει/αγορασει το δισκο, απ’το να πιαστει απο τα -υποκειμενικα- λεγομενα ενος random χρηστη σε ενα random forum. και δευτερον, γιατι αντιδρας σα να σου θιξαμε τη γκομενα -τους (λατρεμενους σου) γκομενους, στην προκειμενη περιπτωση, λες κ οι guardian εχουν το αλανθαστο. χαλαρωσε λιγο το κορμακι σου λοιπον…

last but not least, οσον αφορα τα “νουμερακια”. δεν τα εγραψα με ειρωνικο τροπο, απλα ηθελα να τονισω, με εναν αστειο -γι’αυτο και οι 3 συμφωνικες, τα χιλιαδες καναλια, κλπ- τροπο, το τι μεγεθους παραγωγες κ ποσο “εμπλουτισμενα” ειναι τα κομματια τους.
φυσικα εσυ, μην βλεποντας περα απ’τις παρωπιδες σου, αρπαχτηκες και παλι, νομιζοντας οτι τους κοροιδευω κιολας.
“Mπορείς να κάνεις την εγγραφή σου, και να τους στείλεις ένα ωραιότατο mail οχι τιποτα άλλο αλλά γιατί δεν ξέρουν να κάνουν σωστή χρήση των…αριθμών…Εσύ που ξέρεις…κάνε τους μαθήματα (και υποδείξεις φυσικά).”
δηλαδη, συγγνωμη κιολας, που μπηκα στον κοπο να εξηγησω σε ατομα που δεν εχουν καμια ιδεα απο μουσικη παραγωγη, οχι οτι εγω ειμαι κ κανας ειδημονας, για ποιο λογο καποια αλμπουμ ακουγονται λιγακι “πλαστικα”…

επειδη φανηκε στο ποστ σου οτι αφιερωσες χρονο για να μου απαντησεις, γι’αυτο κ μονο εκανα το ιδιο. σε αλλη περιπτωση παιζει να μην ασχολιομουν καν με την παρτη σου. επειδη επεδειξες ιδιαιτερο ζηλο ομως για το ονομα κ την τιμη των guardian, καποιος επρεπε να στα πει, μπας και ξεκολλησεις λιγακι κ καταφερεις να δεις λιγακι παραπερα. παω ν’ακουσω λιγο follow the blind τωρα να ερθω στα ισια μου…

πιο κλασικ ατακα ακομα και απο το Smoke on the water…:D:lol::stuck_out_tongue:

χαχαχα, ε μα, κολληματα ειναι αυτα, τι να κανεις… 8)

o αγαπητός φιλος grim fandango ανταπαντά δυναμικά, αντιπαραθέτωντας ένα κείμενο, το οποίο βρίθει απο επιχειρηματολόγιση (ορθός λόγος)! #-o

Ντροπή σαφώς δεν είναι. Είναι στο δικαίωμα του καθενός, να πατήσει STOP όποτε εκείνος το επιθυμεί ακόμα και άν του έκανε μισή ακρόαση. Ντροπή όμως είναι (με τη μισή ακρόαση που λέγαμε πρίν), να έχεις γνώμη και άποψη για κάτι που δεν ξέρεις. Αυτό στη δική μου μόρφωση και κοινωνική μου κουλτούρα, εντάσσεται στα πλαίσια του θράσσους, της αδιακρισίας και του άκρατου κουτσομπολιού, πόσο μάλλον όταν είναι εν γνώση σου, πως θα επηρεάσεις χρήστες με την οιαδήποτε κριτική σου.

Δεν υπάρχει και δεν τίθεται ή αντικειμενική έννοια του όρου “λιωνω” (ακα επεξεργάζομαι/συνηδητοποιώ/μπαίνω στη διαδικασία της θεώρησης) κτλ κτλ. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός που σημαίνει πως οι προσλαμβάνουσες ,τα ερεθίσματα καθως και τα στάνταρ τα οποία θέτει, είναι πέρα για πέρα διαφορετικά. Έναν δίσκο λοιπόν τον ακούς για αρχή απλά και χαλαρά. Σου αρέσει ένα κομμάτι; Σε κάνει να δακρύζεις; Σου θυμίζει μια παλιά καλή σου φίλη; Το ξανακους και άλλες φορές. Με τον καιρό φτάνεις σε μία γενική θεώρηση του όλου συναισθήματος που εισέπραξες απο τον δίσκο. Δεν πρόκειται για επιστήμη, αλλά για απλή και κοινή λογική.

Εγώ αλλουνου κορμάκι βλέπω στρεσαρισμένο και εξηγούμαι: Βλέπω τα υπέρμετρα επίθετα (λατρεμένος-η-ο) καθώς και αντωνυμίες που υπονοούν θαυμασμό και μεροληψία, τα επισυνάπτεις μόνο σε αρσενικού τύπου επίθετα (βλ. γκόμενος). Γιατί τόσος λυρισμός προς αυτο το γένος grim fandango? Σου θυμίζει στο νού κάτι…αγαπημένο μήπως;

Είπα δηλαδή εγώ ή του ύψους ή του βάθους. Η τρώμε το δισκάκι, ή (δεν υπάρχει ενδοιαμεσο) του κανουμε μια επιδερμική ακρόαση.
Οκ όμως αφού θες την απάντησή σου, και εδώ θα την έχεις. Λόγω της απρόσωπης επικοινωνίας (που λέγαμε πρίν) των φόρουμ, τον κάθε χρήστη έχοντας φυσικά τις απαραίτητες προυποθέσεις (γνώση γραφής), τον αντιμετωπίζω ώς έν δυνάμη “συντάκτη”. Ποτέ μου δεν κόλλησα σε κανέναν “κανονικό” συντάκτη γιατί δεν βρίσκω το λόγο, πως σωνει και καλά αυτός και εγώ διατηρούμε τα ίδια προσλαμβάνοντα κριτίρια ώς ακουστικά ερεθίσματα.

οκ εδώ πραγματικά αδικούμαι με τέτοιες κουβέντες. Αν μη τι άλλο, στο προηγούμενό σου post, απαντούσα τετραγωνικά σωστά και επιχειρηματολογώντας σε ένα προς ένα των παραθέσεών σου. Στην τελική το “πόρισμα” των λόγων μου δεν είναι άλλο απο το “άκου ένα δίσκο καλά και μάθε τον (γιατί τη μουσική τη μαθαίνεις) και μετά έλα να κρίνεις μια δουλειά απο ένα συγκρότημα που διαγράφει πορεία στη μουσική πολλά χρόνια”. Άν δεν την έχεις μάθει (γιατί βαριέσαι/γιατί δεν σου κάνει κλικ ρε αδελφέ όπως εσύ λες) τότε :-#. Σε αυτή την περίπτωση, κανείς δεν ενδιαφέρεται για την άποψή (; ) σου. Ξεκαθαρίζω άλλο το να το ακουσεις μια φορά και να πεις “δεν μου έκανε κλίκ η πρώτη ακρόαση” αυτό και μόνο δηλαδή και άλλο να ασκείς κριτική με μερικές ακροάσεις.

grim fandango δεν ξέρω άν γνωρίζεις, αλλά στο συγκεκριμένο άλμπουμ το οποίο αναφέρεσαι, υπάρχει ένα ομόνυμο κομμάτι. Άκουσε το, πιστεύω θα σου αρέσει.
Btw σου προτείνω να ξεκινήσεις απο τον τελευταίο τους δίσκο. Πολύ καλός πίστεψέ με. (στον προτείνω γιατί ξέρω πως δεν τον έχεις ακούσει) #-o:wink:

μαλιστα… βλακεια μου λοιπον που σου εδωσα πατημα να συνεχισεις, γιατι ακομα δεν λες να καταλαβεις την ουσια του ποστ μου.

πρωτον, το πως σου φαινεται ο λογος μου, ελαχιστα με ενδιαφερει. σε φορουμ γραφω, δε δινω εκθεση. εσυ, ειρωνεψου οσο θες.
δευτερον, μπορει ο δικος σου λογος να ειναι επιχειρηματικα ορθος κ (πραγματικα) ομορφος, καθως φαινεται να το κατεχεις το θεμα σε αντιθεση με μενα των θετικων επιστημων, αλλα χανεσαι αναμεσα στις λεξεις διοτι εισαι απο την αρχη ξεκαθαρα αρνητικα προκατειλημμενος προς το ατομο μου.

ξανα λοιπον

ποτε δεν εκανα κριτικη στο ΑΤΙΤΜ. ειπα απλα οτι το ακουσα ελαχιστα, δε μου αρεσε, το ξεχασα. δεν ειχε κατι να μου δωσει. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. δε συμφωνεις…; i’m so sorry, δε σε υποχρεωσε κ κανεις. εχεις προβλημα με το να λεω τη γνωμη μου; χμμ, φασιστικη νοοτροπια το λεω εγω αυτο στη δικη μου κοινωνικη κουλτουρα.
περιπου μια απο τα ιδια και για το ΑΤΕΟΤ. ουδεποτε προετρεψα καποιον να ΜΗΝ ακουσει το δισκο, ουδεποτε ειπα οτι ειναι πατατα. ισα-ισα, το περιμενα χειροτερο να σου πω την αληθεια και γι’αυτο το ακουσα μερικες φορες ακομα, παρ’ολο που δεν ειμαι σε φαση αυτον τον καιρο να ακουω guardian. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ, για να μην μπερδευτεις παλι: ειμαι στις πρωτες ακομα ακροασεις, και ειπα παλι τη γνωμη ΜΟΥ για την πρωτη εντυπωση που μου εχει αφησει ο δισκος. αλλα φυσικα, εσυ ξερεις ηδη αν το εχω ακουσει κ ποσο, καθως και τι επαιζε το winamp μου χθες το βραδυ…

παμε λιγο εδω:
"Δεν υπάρχει και δεν τίθεται ή αντικειμενική έννοια του όρου “λιωνω” (ακα επεξεργάζομαι/συνηδητοποιώ/μπαίνω στη διαδικασία της θεώρησης) κτλ κτλ. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός που σημαίνει πως οι προσλαμβάνουσες ,τα ερεθίσματα καθως και τα στάνταρ τα οποία θέτει, είναι πέρα για πέρα διαφορετικά. Έναν δίσκο λοιπόν τον ακούς για αρχή απλά και χαλαρά. Σου αρέσει ένα κομμάτι; Σε κάνει να δακρύζεις; Σου θυμίζει μια παλιά καλή σου φίλη; Το ξανακους και άλλες φορές. Με τον καιρό φτάνεις σε μία γενική θεώρηση του όλου συναισθήματος που εισέπραξες απο τον δίσκο. Δεν πρόκειται για επιστήμη, αλλά για απλή και κοινή λογική. "

στην ουσια, το λες κ μονος σου. καθενας ειναι διαφορετικος. εγω λοιπον ακουσα κατι, ξενερωσα, το αφησα. δεν επρηξα τα παπαρια της πολιτειας για το ποσο κακο μου φανηκε, ουτε πηρα κανα φτυαρι να θαψω. δε μου αρεσε, ειπα τη γνωμη μου απλα σε ενα φορουμ, τελεια κ παυλα. A.K.A: ΠΟΤΕ δεν εκανα κριτικη, για να τη διαβασουν αλλοι, παρα μονο για εμενα. για σενα μπορει να ειμαι θρασσυς κ κουτσομπολης, αλλα ευτυχως δεν εισαι εσυ αυτος που θα με κρινει.

συνεχισε λοιπον να μας λες πως να ακουμε ενα δισκο, κ κρατα μας ενημερους για το αν πληρουμε τα κριτηρια σου ωστε να εχουμε το δικαιωμα να γραφουμε σε καποιο φορουμ.
α, κ θυμισε μας σε κανα-δυο χρονια που θα’χει περασει ο καιρος, να ξαναγραψουμε για το ΑΤΕΟΤ αφου θα εχουμε εισπραξει ολα τα συναισθηματα που εχει να μας προσφερει, γιατι προφανως ολοι εδω εχουμε γραψει 34 σελιδες ετσι στο βροντο, κ οχι ουσιαστικης συζητησης για το αλμπουμ. (με βρισκεις απολυτα συμφωνο στο οτι ενας δισκος, οποιοσδηποτε, θελει τον καιρο του, αλλα εντελως καθετο στη λογικη του “ακου μεχρι να “μαθεις”, κ μετα μιλα”. αναφαιρετο το δικαιωμα του λογου.)

Υ.Γ: οπως ισως προσεξες, δεν αναφερθηκα καν στο σχολιο σου περι επιθετων σε αρσενικου φυλου επιθετα, για να μη ριξουμε κ αλλο το επιπεδο της κουβεντας, μιας κ εχει πεσει αρκετα απο τον μη ορθο λογο μου. σχολιο το οποιο ειναι κ αστοχο, καθως εσυ ο ιδιος τοσο “λυρικα” προσεδωσες τον χαρακτηρισμο αυτο για τους βαρδους. το λενε ειρωνεια. προβληματισου.

Xarda είσαι αστείος, σιγά να μη χρειάζονται και 200 ακροάσεις για να αποφασίσεις αν σου κάνει ή όχι ένας guardian δίσκος του 2010.

grim fandango, γι’άυτό εγώ δε γράφω σοβαρά σε threads συγκροτημάτων όπως οι guardian ή οι maiden.
γιατί ξέρω ότι θα ακολουθήσουν τέτοια posts σαν του xarda.
αυτό ήταν και το πρώτο μου και μάλλον τελευταίο post σε αυτό το thread.συνεχίστε…

Όχι αγαπητέ φίλε. Δική μου βλακεία που συνέχισα με δεύτερο πόστ για να πώ κάτι το αυτονόητο.
Α και (προφανώς) η όλη συζήτηση δεν έγινε (καθεαυτό) για τον δίσκο των blind guardian.

Ό,τι να ναι όμως.

Τι ό,τι νάναι ρε, επιχειρηματολόγησε αφού έχεις την μόρφωση και την κοινωνική κουλτούρα! :lol:

τελικα το θεμα της ακροασης ενος καινουριου δισκου εχει μεγαλες ομοιοτητες με την 1η γνωριμια με μια γκομενα:

-μπορει να την ερωτευτεις αμεσως και να ειστε μαζι για χρονια
-μπορει να την ερωτευτεις αμεσως και μετα απο καιρο να την σιχαθεις
-μπορει να μην ερωτευτεις αμεσεως αλλα μετα να εισαι τρελος για αυτην
-μπορει να μην ερωτευτεις αμεσεως και οσο και να προσπαθησεις δεν σου “βγαινει”
-δεν ξερω αν παιζει να μην την γουσταρεις απο την αρχη και μετα να την γουσταρεις
-το να την θελεις για ουαν/ναιτ/σταντ δεν νομιζω οτι κολλαει

οφφτοπικ κσερω :Dι

Dr. Stein ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

Γιατρέ μου:p :slight_smile: :!: