Blind Guardian - At The Edge Of Time

@Crimson: Μπα αυτο με τα βιολια μαλλον μπηκε στον παγο καθ οπως φαινεται.

@Dead: Η εντυπωση μου ειναι πως οι Guardian βαρεθηκαν κι αυτο αρχισε να συμβαινει μετα το Nightfall. Τοσα χρονια εγραφαν κομματια σε ενα συγκεκριμενο μοτιβο, ξαφνικα επιασαν το μεγαλο breakthrough με το Nightfall (και το Imaginations εκανε παταγο, αλλα οχι τοσο μεγαλο) και μετα καπου κολλησαν. Κολλησαν ομως, ασχημα. Εκαναν 4 χρονια να βγαλουν δισκο, επειδη δεν ηξεραν τι να γραψουν. Επιχειρησαν το ANATO, το οποιο ναι, ηταν υπερφιαλο και παραλογα μεγαλοπρεπες, αλλα και τιμιος δισκος συναμα. Απλα ειδαν οτι ‘‘πρεπει’’ να ειναι λυρικοι, δεν ηταν ακριβως αυτοσκοπος ομως, το γουσταραν κι οι ιδιοι. Αυτοσκοπος αρχισε να γινεται περισσοτερο στα δυο τελευταια πιστευω, ειναι κι οι φωνητικες δυνατοτητες του Hansi εξ αλλου, οι οποιες θελουν καποια προσοχη μετα απο εκεινη την εγχειρηση που εκανε κοντα στο Nightfall νομιζω. Δε μπορει να βγαζει πλεον αυτες τις γκαριδες που εβγαζε, αν δειτε live επι Imaginations πχ, o ανθρωπος ισοπεδωνε το συμπαν, αλλα μετα απο κατι εκτελεσεις τυπου Αnd The Story Ends πολυ αμφιβαλλω αν ενοιωθε και τοσο κομπλε. Θυμηθηκα τη βιντεοκασσετα live in Bankong τωρα, πω, οσοι δεν την εχετε δει, πρεπει. Τιγκα στον ενθουσιασμο, αλλες εποχες. Ε και γενικα αυτο συμβαινει παντα. Οταν εισερχεται καπου ο αυτοσκοπος, ο ενθουσιασμος σηκωνεται και φευγει, τα εξωφυλλα γινονται λιγο photoshop version 205 κι η μουσικη δεν ακουγεται εμπνευσμενη οσο αλλοτε. Χωρια που η χημεια σε ενα γκρουπ δεν ειναι απ’ τα βασικα, ειναι το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ πραγμα για να γραψουν καλη μουσικη. Παρτε για παραδειγμα τον Danzig, ο John Christ δεν εγραφε ιδιαιτερα, πιο πολυ εκτελεστης ητανε, αλλα απ οταν σηκωθηκε να φυγει το πραγμα πηρε την κατω βολτα.

Ο ηχος των Guardian παντως δεν ειναι τοσο φορτωμενος πλεον. Πιο πολυ ψηφιακος και πλαστικος θα ελεγα. Κι αυτο που ζητας ειναι πολυ δυσκολο, επειδη γενικα εχει χαθει ο φυσικος ηχος στις παραγωγες κι η απλοτητα στη μουσικη. Καποτε οι μπαντες μπαιναν στο στουντιο παιζαν και τα γαμουσαν ολα, τωρα σκεφτονται τι πρεπει να παιξουν. Λογικο ομως, και ξερεις γιατι; Επειδη αλλαζουν οι εποχες. Κι οταν αλλαζουν οι εποχες, αλλαζουν οι ανθρωποι. Κι οταν αλλαζουν οι ανθρωποι, αλλαζει κι η μουσικη. Πωπω πολυ φιλοσοφημενο αυτο που πα τωρα, λεω να το βαλω στα απομνημονευματα μου. :lol:

Σ’ αυτο που λες παντως με τις επικες συνθεσεις, πλεον τους βγαινει καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο πιστευω, απλα επειδη κανουν κατι το διαφορετικο. Ειναι φορτωμενο, συμφωνοι, αλλα παραμενει καλυτερο απο οτιδηποτε αλλο ειναι ικανοι να παρουσιασουν σημερα. Εαν αλλαζε η οποια πιθανη αντιληψη φερουν περι μουσικης, δε μπορω να ξερω τι θα εβγαζαν ενδεχομενως. Αλλα εδω ρε συ βλεπεις πως δυσκολευονται να γραψουν ενα σολο κι ενα refrain, ενω καποτε τα γραφαν μεχρι και στη τουαλετα. Και μιλαμε, ειδικα οσον αφορα τα solos, μου φαινεται απιστευτο, καποτε τα στριμωχναν στα κομματια για να μη τους μεινουν. Τι να γινει λοιπον, οσον αφορα τις κιθαρες εχουν προβλημα, οποτε κατεληξαν στα βιολια.

αυτά που είπα είναι λόγια του Kursch στο μεταλ χαμερ…
ετσι σχεδιάζουν να το κανουν λεει

Κράτα μικρό καλάθιιιι… :stuck_out_tongue:

Το θέμα είναι πως δεν τους βλεπω να πηγαίνουν μακριά με τις επικές συνθέσεις και τα μεγαλοπρεπή κομμάτια. Δεν νομίζω πως το έχουν μέσα τους τόσο. Ναι πήραν αυτήν την οδό για να διαφοροποιηθούν (τους έκατσε μια χάρα και το nightfall που πάντως ήταν αρκετά πιο ισσοροπημένο σε σχέση με τα επόμενα) και ξέχασαν μάλλον πως να γράφουν απλά. Δεν ξέρω πάντως κατα πόσο η παραλληλη ενασχόληση τους με το ορχηστρικό άλμπουμ τους έχει κάνει καλό η κακό τα τελευταία χρόνια. Πάντως ακόμα και στα πιο απλά κομμάτια των τελευταίων άλμπουμ παρατηρείς μια τάση για να βγει κάτι πιο μεγαλοπρεπές και επικό. Τους έχει γίνει αυτοσκοπός. Τα καλύτερα κομμάτια τους στα 3 τελευταία άλπουμ είναι όσα τους βγηκαν κάπως πιο απλά. Στο At The Edge Of Time π.χ. αυτό είναι το a voice in the dak (αν και ομολογω δεν το συμπαθησα απο στην αρχή όταν το είχα πρωτοακουσει).

Πιστευω αν βγάλουν και το ορχηστρικό τους άλμπουμ και μετά ίσως δούμε ξανά διαφορετικους Guardian. Θα βαρεθούν τις ορχηστρές και τα μεγάλα επικά κομμάτια και θα προπαθήσουν να κανουν ένα πραγματικα back to basics άλμπουμ. Τότε θα φανεί αν το έχουν ή όχι. Εδω τα κατάφεραν οι Metallica να κάνουν μια τέτοια επιστροφή γιατί όχι και οι Γερμανοί βάρδοι λοιπόν;

Ναι έλα ντε τα κατάφεραν ακόμα και αυτοί οι άχρηστοι πουθενάδες :stuck_out_tongue:

Μια χαρά είναι κριτική. Αν και μου αρέσει περισσότερο από το ΑΝΑΤΟ… βέβαια ο χρόνος θα δείξει. Πάω να το βάλω να το ακούσω :wink:

Οι Persuader είναι αρκετά πιο thrash μουσικά.

Σαυτό που συμφωνώ μαζί σου κυρίως, είναι για τον Thomen, όντως τα νραμς τους είναι πολύ κατώτερα τώρα…από κει και πέρα, για τις φωρτομένες συνθέσεις τους, έχουν να κάνουν με την ανάγκη τους να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό, εξού και ο ορχηστρικός δίσκος, που προφανώς θά’χει ακόμα πιο φωρτομένες συνθέσεις…δώσε λίγο χρόνο στο άλμπουμ, πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη:):!:

Γελάει ο κόσμος

Αν ξαναδώ αυτήν την ατάκα μέσα σε αυτό το φόρουμ θα αυτοκτονήσω τελετουργικά με σπαθί κατανα βάζοντας στην διαπασων να παιζει το ομώνυμο κομμάτι των enforcer.

Για να καταλάβω πάντως εσείς μετα τα reload και st. anger που βγηκαν σε ένα διαστημα 6-7 ετών περιμένατε την μεγάλη επιστροφή των Metallica? αν ναι τι να πω, πάω πάσο. Εγω τους είχα ξοφλημένους πάντως ειδικά μετά από όσα είχα δει σε εκείνο το some kind of monster. Έπεσα έξω.

Στο αλλάζω, πέφτω κάτω και γελάω. Καμιά επιστροφή δεν περίμενα και καμιά επιστροφή δεν είδα, αυτό που είδα ήταν And Justice For All (John Wayne Remix). Γελάω που κρίνεις αποτυχημένο το At The Edge Of Time συγκριτικά με το Death Magnetic

Πάσο.

Γουστα είναι αυτά έτσι όπως το έγραψες άλλο κατάλαβα. Σαν επιστροφή σαφώς και είναι αποτυχημένο το At The Edge Of Time συγκριτικά με το Death Magnetic. Θεωρω πως το άλμπουμ των guardian σε 2-3 χρόνια απο τώρα θα πιάνει την ίδια σκόνη με τα 2 προηγουμενα τους. Το Death Magnetic ακόμα ακούγεται και πιστευω πως θα συνεχίζει να ακούγεται. Από εκεί και πέρα περι ορέξεως… να μην τα ξαναλέμε.

Υ.Γ. Ωστόσο πουθενά δεν έχω γράψει πως το At The Edge Of Time είναι κακό άλμπουμ.

Ε για να το λες εσύ

σου έχω ξαναπει ψέμματα;

Θα προσπαθήσω να το πω σωστά για να μην σε θίξω, ίσα ίσα από αυτα που διαβάζω σέβομαι και βρίσκω τίμια τη στάση σου.

Δεν εχεις πει οτι είναι κακό, αλλά εχεις τονίσει πως μάλλον σε απογοήτευσε, μάλιστα το προτείνεις και σαν μια απο τις απογοητεύσεις του 2010 σε άλλο topic, κάτι που δεν συνέβη με τους περισσότερους που έχω διαβάσει-ακούσει.

Προφανέστατα είναι θέμα γούστου η μουσική οπότε δεν θέλω να πω οτι “κακως δεν σε αρεσει, να σου αρεσει κλπ”. Όμως θεωρώ πως το να περιμένουμε το 2010 απο τους Guardian και τους κάθε Guardian να βγάλουν δίσκους όπως το TFTTW είναι λίγο άτοπο. Οι άνθρωποι αλλάζουν, οι εποχές και ο τρόπος που παράγεται η μουσική αλλάζει. Και επιπλέον ξαναγράφω (οπως και εσυ και αλλοι) έχουν ένα κενό στα drums.

Γι αυτό το λόγο προσωπικά προσπαθώ να κρίνω πάντα με δυο τρόπους.

Ο πρώτος είναι αν μου αρέσει η όχι σαν Νίκος και τον κρατάω για τον εαυτό μου.
Ο δεύτερος είναι αν ανταποκρίνονται σε αυτο που προσπαθούν να κάνουν τη δεδομένη στιγμή. Στο ATITM δεν ανταποκρίθηκαν, ουτε κατα διάνοια. Το ANATO μάλλον ήταν παραπάνω απο αυτό που μπορούσαν να κάνουν εκείνη τη στιγμή. Στο ATEOT όμως θεωρώ πως αυτό που ήθελαν να κάνουν το πέτυχαν και είχαν ένα καλό αποτέλεσμα.

Και αν δεν κάνω ξεκάθαρη τη διαφορά, οι Slipknot δεν μου αρέσουν καθόλου πχ, αλλά αυτό το κρατάω για μένα. Ακούω τις κυκλοφορίες τους και παραδέχομαι πως για αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι όντως πάρα πολύ καλοι και το πετυχαίνουν, άρα αξίζουν τα album τους.

Προσπάθησε να κρίνεις λοιπόν τους Guardian με βαση αυτή τη λογική, όχι με το αν παίξαν το νέο FTB

Ελπίζω να εκφράζω καλά αυτό που θέλω να πω, αν οχι αγνόησε το :smiley:

Μα δεν με ενοχλούν οι αλλαγές αυτές καθε αυτές στους guardian απλά πιστευω πως δεν τραβάει αυτο το που προσπαθούν να κάνουν με τις τεραστιες βαρυφορτωμένες συνθέσεις. Είναι η μοναδική power metal μπάντα που έχω ακόμα κάποιες ελπίδες (η να λέω πλεον είχα; ) και για αυτο το κρινω ίσως και αυστηρά. Τώρα ναι βλεπω πως στους πιο πολλούς που γράφουν εδω μέσα έχει αρέσει σε μεγάλο βαθμό αλλα ε να μην υπαρχει και καποιος να δημιουργει και ένα κλιμα αντιλογίας; :stuck_out_tongue:

Α ναι και δεν θίγομαι τόσο ευκολα. Μόνο η βλακώδης παιδιάστικη ειρωνία μου την δίνει καμία φορά και για αυτό απαντώ ανάλογα αν χρειαστεί. :slight_smile:

Ρε στρατηγέ πραγματικά μου άρεσαν πολύ αυτά που έγραφες αλλά φτάνουμε σε αυτό το σημείο και μας κάνεις χώμα.

Φίλος δεν είμαι μουσικός αλλά του πούστη έτσι…Μιλάμε για (real) συμφωνική ορχήστρα! Δηλαδή πόσο ψεύτικο μπορεί να είναι αυτό; Πόσοι έχουν την άνεση να φέρνουν ολόκληρες ζωντανές ορχήστρες για τις ηχογραφήσεις τους; Άν δεν είναι φυσικός ήχος ο ηχητικός οργασμός απο 100 βιολιά ταυτόχρονα τότε τι είναι;; Δηλαδή (απορία πραγματικά στα λεγόμενά σου και όχι ειρωνία) ΠΟΣΟ “ψηφιακός” και “πλαστικός” είναι ένας ήχος εν έτη 2010; Δηλαδή ποιό συγκρότημα κάνει (έστω και λίγο) κάτι το διαφορετικό;; (Δηλαδή τι θα έλεγες άν δεν έφερναν και ορχήστρα)

Συγνώμη ρε παιδιά τι θα πεί “ψεύτικα”; Μα ήμαρτον δηλαδή. Το παιδί μια χαρά παίζει ντραμς. Έχει σπουδάσει και παίζει στους Blind Guardian και όχι στη μπάντα που παίζω εγώ. Ωραία αυτά περι συναισθηματος και τα συναφή…αλλά οκ μην το σκίζουμε ρε γαμώτο.
Κατα τα άλλα άν και διαφωνώ σε κάποια σημεία στο review, το βρήκα “ειλικρινές”.

+1 φίλε

@Dead

Άν και διαφωνώ με την πλειάδα των λεγομένων σου, εντούτοις τοποθετήσε με επιχειρηματολογία και είναι αυτό σεβαστό.

Για να πώ και εγώ τη γνώμη μου περί του δίσκου, λατρεύω και εγώ το συγκρότημα που ακούει στο όνομα Blind Guardian. Και περίμενα το δίσκο τους σαν τρελός. Και δεν είχα σκοπό να τους κρίνω α) ούτε με βάση έχοντας κριτήριο τις παλιές τους δάφνες και 2) ούτε να αρχίσω να κράζω ή να εκθειάζω μόνο και μόνο επειδή το λέει η μάζα, ώστε να έχω κάτι να πώ και εγώ. (Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανένας σοβαρός γνώστης, πως το ΑΝΑΤΟ θάφτηκε κυρίως απο άτομα τα οποία δεν είχαν κάνει ούτε μια ακρόαση ολοκληρωμένη του δίσκου). Απλώς έλεγαν οι πολλοι “α τι μαλακία είναι αυτή;” και βρήκαν χαρά να κουτσομπολέψουν για κάτι που δεν ήξεραν. Οκ ομως περί ορέξεως…

Τον δίσκο τον άκουσα πολλες φορές. Τον αγόρασα αυθεντικό και τον έχω λιώσει. Άν και δεν είμαι πολύ της υποκειμενικότητας που λέμε (δηλαδή δεν μπορεί δυο φανατικοι φιλοι των φρουρών να διαφωνήσουν για κάποιο υπερ χιτ τους-απλά δεν τιθεται εδώ η υποκειμενικότητα) εν τούτοις θα πώ πως βιώνω έντονα αυτό που λένε πολλοί “θέμα γούστου”. Και εξηγούμαι.

Κυρίως στο χιτ (κατα πολλούς) του δίσκου το “voice in the dark”. Στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου. Το άκουσα πολλές φορές και ναι είναι καλό κομμάτι, αλλά όχι ο υπερκομμάταρος. Επίσης θυμάμαι πόσο θάψιμο είχε φάει το “sacred” όταν πρωτογράφτηκε (για το soundtrack τότε). Να πώ πως δεν είχα μπεί κάν στον κόπο να το ακούσω. Απλώς δεν το ψαξα. Αλλά θυμάμαι έτρωγε ένα τρελό κράξιμο. Και τώρα μαθαίνω πως είναι στον καινούργιο δίσκο…ωχ αναφώνησα ενδόμυχα, αλλά λέω ας το ακούσω μονος μου. Παιδιά εγώ δεν χορταίνω να το ακουώ το κομμάτι. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν αρέσει σε ποιόν. Τα βιολιά είναι πανέμορφα και σε αυτο και στο Whell of Time.

Όσο αφορά τα περί “σκοπίμου επικότητας” ρε σεις μλάμε για δυνατή παραγωγή, για μεγάλο μπάτζετ. Anyway για να μη γίνομαι κουραστικός. Ο δίσκος κατ εμέ είναι πολύ ωραίος. Προσωπικά τον έχω λατρέψει. Δεν τον συκγρίνω με τα παλιά. Απλώς μου αρέσει. Και ώς παραγωγή και ώς συνθέσεις. Έτσι απλά.

Χωρίς να έχω ακούσει τον δίσκο μέχρι στιγμής (με εξαίρεση το Sacred) πιστεύω ότι το παραπάνω ποστ αντικατοπτρίζει τελείως και τις δικές μου απόψεις… Μπράβο στο φίλο για τα σωστά του λόγια!

ποτς γένεν αυτό, άκου τον και μετά δες αν οι απόψεις σας ταυτίζονται

Αυτο τι σχεση εχει?Στον ηχο τους αναφερεται.Βαλε πχ την αρχη του Lost in the Twilight Hall η το τελειωμα του ομωνυμου του Imaginations και στα καπακια Ride Into Obsession…ε θα καταλαβεις διαφορα στο ποσο “ζωντανα” ακουγονται.

Χαχαχαχαχα, πολύ Ogunshoto βλέπουμε :stuck_out_tongue: .

Δεν είπα ότι αυτή είναι η τελική μου γνώμη περί του δίσκου, κάτι που είναι αδύνατον αφού δεν τον έχω ακούσει απλά μέσα από τις περιφερειακές αναφορές που γίναν σε άλλα θέματα π.χ. για το ΑΝΑΤΟ που με βρίσκουν σύμφωνες πιστεύω ότι αφού έχω κοινές γνώμες πάνω σε αυτά μαζί με τον φίλο που πόσταρε, όπως και για το Sacred που και εμένα μου αρέσει πολύ θεώρησα ότι αυτά που γράφει πιθανά σε μεγάλο βαθμό να αντικατοπτρίζουν και την δική μου άποψη.

Εγώ προσωπικά δεν μπαίνω σε φάση να αρχίσω τις συγκρίσεις με τα 2 προηγούμενα ή και τα πιο παλιά έπη. Όταν άκουσα τον δίσκο για πρώτη φορά είπα ότι θα τον κρίνω με βάση αυτά που ακούω εκείνη την στιγμή. Σαν να είναι μια άγνωστη μπάντα.

Το ΑΤΕΟΤ μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ. Εξεπλάγην πολύ ευχάριστα κάτι αρκετά δύσκολο πλέον στις μέρες μας. Είναι η αλήθεια ότι θα μπορούσε να είναι η συνέχεια του ΝΙΜΕ και για μένα προσωπικά είναι πολύ ανώτερο από τις 2 τελευταίες δουλειές. Αλλά δεν έχει σημασία γιατί είναι προσωπική μου άποψη. Σημασία έχει αν σας άρεσε το album και γουστάρετε!!!

P.S. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω κρίμα που λείπει ο Thommen τώρα που αποφάσισαν να επιστρέψουν στα παλία (περίπου)