Εγώ που γουστάρω άπειρα εποχές Imaginations και όχι τα νεώτερα τους να ασχοληθώ με τον νέο δίσκο ή δεν αξίζει καθόλου;
Άστο καλύτερα…
Εμενα μου φαινεται λιγο καλυτερο απο το προηγουμενο, αλλα βεβαια εχει ακομα ακροασεις!
…λίγες μέρες έμειναν θα το ακούσω…από όσα διαβάζω περιμένω ένα δίσκο που θα έχει πολλά να μου δώσει…θετικά και αρνητικά…αναμένω:):!:
Ομολογώ πως με κάθε νέα ακρόαση, το γουστάρω όλο και πιο πολύ και τα κομμάτια αρχίζουν να αποκτούν πλέον σαφέστερη δομή, πιο συγκεκριμένη υπόσταση και ύφος… Προβλήματα στην ενορχήστρωση, την παραγωγή και -επί μέρους- στις συνθέσεις υπάρχουν μεν, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα αρχίζει να μη μου ακούγεται τόσο …“κάπως” όσο αρχικά… Να μη σας πω ότι κάπου άρχισα να …ψιλοκολλάω στο “repeat”! :roll:
Δώστε του χρόνο παίδες!
PS> Ιδέα μου είναι ή στο δισκάκι υπάρχουν μερικά από τα πιο εμπνευσμένα σόλο του Andre; Πραγματικά φοβερά σόλο σε μερικά κομμάτια!!
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη. Γενικα ουτε κρυο, ουτε ζεστη
[http:// http://www.metalzone.gr/reviews.php?action=details&id=3388&lang=en](http:// http://www.metalzone.gr/reviews.php?action=details&id=3388&lang=en)
Παίδες, ο δίσκος “λειτουργεί” ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά, είναι αρκετά καλύτερος από την αρχική μου εκτίμηση. Εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση, δηλαδή στο ότι είναι κατώτερος από τον προκάτοχό του (και ίσως και από το Night At The Opera, το οποίο το θεωρώ αρκετά καλό και υποτιμημένο), όμως δεν έχουμε να κάνουμε με μέτριο δίσκο σε καμία περίπτωση.
At The Edge Of Time, Holy Grail και The Throne είναι πραγματικά εξαιρετικές συνθέσεις και αποτελούν τις κορυφές του δίσκου, με τα Prophecies, Sacred Mind και Grand Parade να είναι πολύ αξιόλογα επίσης και να ακολουθούν σε προτίμηση. Από κει και πέρα, άλλαξα γνώμη για το Ninth Wave, το οποίο πέρα από την φοβερή και ψαρωτική εισαγωγή του είναι μέτριο σε γενικές γραμμές (ειδικά στο κουπλέ του). Τέλος, τα Twilight of the Gods, Ashes of Eternity (Fly μέρος δεύτερο) μαζί με το bonus Distant Memories αποτελούν τις χειρότερες στιγμές του και ρίχνουν αρκετά το συνολικό αποτέλεσμα.
Η σούμα επομένως είναι θετική, χωρίς να μιλάμε προφανώς για κάποιου είδους υπέρβαση. Αν το Edge κυμαίνεται στο 8 με 8.5 (σε σύγκριση πάντα με την υπόλοιπη δισκογραφία τους), ε τότε αυτό είναι ένα βαρβάτο 7αρι, απέχοντας αρκετά από τον πάτο του Twist…
Συμφωνώ ως προς το Edge, έχω κάποιες επιφυλάξεις για το ANATO. Εχω την εντύπωση οτι λανθασμένα συγκρίνουμε το Βeyond με ολόκληρο το ΑΝΑΤΟ μόνο και μόνο λόγω της ύπαρξης του And Then there Was Silence.Κατά τα άλλα -με εξαίρεση ίσως την παραγωγή- πουθενά δεν μοιάζουν τα 2 άλμπουμ ούτε σε ύφος ούτε στην “διάθεση” της μπάντας να παρουσιάσει κάτι παρόμοιο,εξ ου πιστεύω και η σύνδεση της ίδιας της μπάντας σε συνεντεύξεις με το Imaginations και οχι με το Night.
Όσο τώρα για την υπέρβαση,στα αυτιά μου έχει ήδη γίνει κατά πολύ και εξηγώ…ήταν μόλις το 2006 που βγήκε το Twist και έχουμε 2015. Η συνθετική αύρα της μπάντας έχει ανέβει κατα πολύ αφού το χειρότερο του Βeyond είναι [U]μακράν[/U] ανώτερο του Twist. Δεν είναι οτι συγκρίνουμε το Piece of Mind ας πούμε του 1984 με το Final Frontier του 2010. Μπορεί εγώ ή ο καθένας να μην μπορεί [U]ακόμα[/U] να αντιληφθεί αυτού του είδους την υπέρβαση,όμως θεωρώ οτι έχει γίνει και αυτό φαίνεται και από τις συνεντεύξεις όπως είπε και κάποιος όπου φαίνονται πολύ χαρούμενοι με την τροπή που έχει ο ήχος τους.
Εχεις δικιο στο οτι ειναι λανθασμενη η συγκριση δεν μοιαζουν σε τπτ ουτε ηχος ουτε τπτ αλλα δεν γινεται χωρις λογο. Ο κοινος παρονομαστης ειναι η δυσκολια προσεγγισης του υλικου απο τον ακροατη εξ’ου και οι οποιες συγκρισεις. Ειναι, ανετα τα πιο “δυσκοιλια” αλμπουμ τους. Τα μονα για την ακριβεια. Την γνωμη μου για το ανατο την εχω πει κ πιο πανω αλλα και παλιοτερα. Παντως το καινουριο κερδιζει ποντους μερα με τη μερα και ειναι γαματο με καθε ακροαση να προσεχεις και κατι καινουριο. εχει πεσει πολυ δουλεια στη λεπτομερεια.
εδιτ: νομιζω οτι η συνδεση με το ιφτος απο την μπαντα αναφερεται πιο πολυ σε στιχουργικου επιπεδου θεματα
https://www.youtube.com/watch?v=DgN470DV97k να και το κομμάτι doom το οποίο δεν το βρίσκουμε πολύ εύκολα διότι είναι στην περιορισμένη έκδοση του earbook… κριτική μου για το δίσκο σε λίγες μέρες που θα τον έχω ακούσει καμιά 30αριά φορές… προς το παρόν το θεωρώ μισό κλικ κάτω από το AtEoT και 2-3 κλικ πάνω από το ANatO… πάντως ρε γαμώτο τα ορχηστρικά δεν φτάνουν το επίπεδο του wheel of time, το οποίο θεωρώ ένα από τα καλυτερά τους κομμάτι ever…
υ.γ.: το prophecies τι έπος είναι;;;;
Όσες φορές και να προσπάθησα να τον ακούσω ολόκληρο δεν μπόρεσα.
Πολύ αχταρμάς, και η παραγωγή ότι καλό και να υπάρχει το καταστρέφει.
…στην πρώτη πλήρη ακρόαση από το cd δεν με ενθουσιάσε, αλλά κατάλαβα ότι πρέπει να το ξανακούσω κάμποσες φορές μέσα στο σκ:):!:
Μετά από αρκετές ακροάσεις, θα πω πως το άλμπουμ είναι όντως grower. Στην πρώτη ακρόαση δε σου μένει τίποτα. Η παραγωγή είναι πολύ αδύναμη και θυμίζει το Twist. Και όπως ανέφερε κάποιος, δεν κατάφεραν να γράψουν τόσο καλό κομμάτι όπως το Wheel of Time.
Μετά απο πολλές ακροάσεις (του cd πλέον) έχω να παρατηρήσω tα εξής:
- ο δίσκος έχει τα καλύτερα και πιο ώριμα φωνητικά που έχω ακούσει ποτέ απ’τον Hansi
- το καλύτερο solo του Andre είναι στο Throne απο 4.05 έως 5.10. Τα υπόλοιπα είναι νερόβραστα και μικρά μπροστά σε αυτά που έχει γράψει/παίξει κατά καιρούς.
- Τα ντραμς ενώ είναι καλά με ωραία γεμίσματα και δίκασες,δυστυχώς θάβονται από την παραγωγή,η οποία σ’αυτο το κομμάτι είναι για τον π@.τσο!!!
- Μου έκανε εντύπωση που στα credits στο τέλος, ευχαριστούν τον Thomen και τους Serious Black!
btw ξέρει κανείς αν τα booklet του limited και του earbook είναι ίδια μέσα ???
δηλ. artwork klp ??? να δω αν ψήσει να το πάρω κλπ είναι και 35-40 ? … :S
Το πήρα και γω σήμερα digipack. Φοβερό album , φοβερό artwork. Δε μου αρέσουν οι συγκρίσεις αλλά μετά από πολλές ακροάσεις το προτιμώ σαν σύνολο από ό,τι έχουν βγάλει μετά το Nightfall. Υπάρχει και εδώ official stream --> https://www.youtube.com/watch?v=hPTz7z04_OM
Του έδωσα τον χρόνο του αλλά, εμένα που μου αρέσουν οι συγκρίσεις, είναι ο χειρότερος δίσκος τους μετά το A Twist In The Myth.
Έχει τις ωραίες στιγμές του, δεν είναι κακός σε καμία περίπτωση, αλλά σε πολλά σημεία (τα σημεία είναι πολλά επειδή η διάρκεια είναι [U]κακώς [/U]70 λεπτά) δεν τους βγαίνει αυτό που θέλουν να κάνουν και κάποιες ενορχηστρώσεις λίγο πιο διαφορετικές/μοντέρνες μου ακούγονται παράταιρες. Μάλλον έπρεπε να μείνουν στην προσέγγιση του At The Edge Of Time μιας αφού το είχαν βρει και ρόλαραν.
Προσπαθησα (και μονο που χρησιμοποιω αυτο το ρημα ρε γαμωτο) να το ακουσω αλλα δυστυχως δεν… ΟΚ για Γκαρντιαν μιλαμε ρε παιδια, αμα δεν μπορει πλεον ενας Γκαρντιαν δισκος να με αρπαξει απο τον σβερκο και να τον κοπαναει μαλλον κατι δεν παει καλα.
Μετά από 50 ακροάσεις και βάλε είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι μιλάμε για έναν από τους καλύτερους δίσκους στην μετα-nightfall εποχή.Είναι δύσκολος δίσκος (σχετικά) αλλά αν σου κολλήσει δεν σου ξεκολλάει μετά.Θα αφήσει εποχή η δισκάρα αυτή.
Ε καλά, δεν έχουν βγάλει και πολλούς μετά το Nightfall.
Εγώ πλέον μετά από 30+ ακροάσεις, ακούω μόνο επιλεγμένα τραγούδια. Την άποψή μου την έχω εκφράσει πολλές φορές. Kαλός και ποιοτικός δίσκος, αλλά πισωγύρισμα σε σχέση με το Edge.