Blood Ceremony Θεσσαλονίκη Αθήνα

Τέτοια απαθεια για την μπανταρα?

1 Like

Είπαμε σε άλλο τόπικ ρε, σε αυτό για τις συναυλίες χωρίς τόπικ :stuck_out_tongue:. Στην Αθήνα έχει αλλάξει χώρο και από Temple έχει πάει Fuzz.

1 Like

Σοβαρά;!

Και πώς θα το μαθαίναμε όσοι έχουμε πάρει εισιτήρια; Πάλι καλά που σε πέτυχα εδώ Παντελή, αλλιώς θα πήγαινα στο Temple το Σαββατο και θα απορούσα γιατί είμαι μόνος…

Edit: τώρα είδα ότι το έχει αναφέρει και ο @Sofa_King. Ευχαριστώ για την ενημέρωση παιδιά.

1 Like

Θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλο γεγονός για να μην έχει δικό του τοπικ παντελο

1 Like

Ας διαβάσουμε και μια συνεντευξούλα με ωραια πραματάκια και από Δευτέρα θα τα πούμε για το Live

Είμαι ψιλοενθουσιασμένος που θα τους δω, έχουν και ωραιο στυλ και πολλά καλά τραγούδια που πιστεύω ότι θα βγουν ωραία στο Live, για να δούμε…

1 Like

Εντάξει, ο προσδιορισμός των Blood Ceremony σαν “συνδυασμός Sabbath με Jethro Tull” ίσχυε τα πρώτα χρόνια τους. Πλέον δεν τους περιγράφει επαρκώς, ειδικά από το “Eldritch Dark” και μετά κινούνται σε εμφανώς πιο “βουκολικά” μονοπάτια.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, οι εν λόγω Καναδοί είναι καταπληκτικοί - το “Living With The Ancients” είναι τεράστια δισκάρα και μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση όταν κυκλοφόρησε (απορώ πραγματικά πως δεν το παραδέχονται όλοι σαν το κορυφαίο τους) – τα live τους λογικά θα έχουν ενδιαφέρον, και είναι κρίμα που δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ.

1 Like

Γενικα πρεπει ολες οι συναυλιες να εχουν δικο τους topic αλλιως χανεσαι…

O folk πυλώνας καλύπτεται κάπως από την Jethro περιγραφή, καταλαβαίνω όμως τι λες, σε σχέση με τα δύο πρώτα που ήταν κατά 80-90% sabbath/jethro, έχουν εμπλουτίσει πολύ το ήχο τους με prog, περισσότερο folk, '60s κλπ.

Κορυφή τους και ένα από πιο αγαπημένα από το 2000 και μετά θεωρώ το Eldritch, τόσο πλούσιο απόλες τις απόψεις και με τρομερή συνοχή.

Το πρώτο είχε γαματο στυλ αλλά πολύ ξεπατίκωμα sabbath, το δεύτερο ρε γαμώτο το θεωρώ λίγο μπερδεμένο και το τελευταίο, παρότι έχει τραγουδάρες και τρομερά σημεία έχει απλώσει πλάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μην έχει την συνοχή του Eldritch.

Χαίρομαι που έχουν απήχηση και επιτέλους θα τους δούμε, όταν ανακάλυπτα τις εποχές των blog το πρώτο δεν το πολυπερίμενα, σε σχέση με τους 4 εξαιρετικούς δίσκους που έχουν βγάλει, θα ήταν ισως δικαιότερο να έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Αλλά η δικαιοσύνει είναι ακόμη πιο σχετική στην μουσική.

Από Temple, πήγαν Fuzz. Σημαίνει ότι έχουν απήχηση!

Αλλαγή χώρου έγινε βασικά επειδή το temple έχει κλείσει για κάποιες ημέρες λόγω ηχορύπανσης, φαντάζονται όμως ότι η μέχρι τότε προπώληση ταιριάζει στην χωρητικότητα του fuzz.

1 Like

Πολύ ωραίο live. Να πάτε οι Θεσσαλονικείς ε.

Ευτυχώς που πήγε Fuzz, νομίζω στο Temple δε θα μπορούσε να είναι τόσο γαμώ.

2 Likes

Αυτα τα λαιβ…από τη μια γουστάρω που είμαστε άνετοι, χαλαροί, βλέπουμε τη μπάντα απο το ένα μέτρο και κάνουμε το κομμάτι μας και από την άλλη λες πόσο κρίμα που ο κόσμος δεν μαζεύτηκε να δει ΠΟΣΟ ΓΑΜΗΣΑΝ

1 Like

Half Moon Street ακούσατε; Flower Phantoms;

Ακούσαμε κομμάτι σε παγκόσμια πρώτη :stuck_out_tongue:!

6 Likes

Tέλειοι ήταν παρά την αρκετά μικρή διάρκεια (1ω 15λ ; ). Πολύ ωραία παρουσία, δέσιμο και γενικά σε βάζαν μέσα στον κόσμο τους. Ο ήχος κάπως χαμηλά αλλά πολύ καλός. Εκεί που καθόμουν άκουγα τα πάντα. Από τη μία κρίμα που παίζαμε μπάλα μέσα στο μισοάδειο fuzz από την άλλη τους απολαύσαμε όπως έπρεπε.

Τα σχόλια από μεγάλο μέρος του κοινού απαράδεκτα σχετικά με την ‎Alia. Ειδικά ένα παρεόνι 45άρηδων εκεί δίπλα μας τα πρήξαν με τις μαλακίες τους, πέραν του ότι σε όποιο σημείο έμενε μόνη της με το φλάουτο μιλάγαν λες και βρίσκονταν στο γήπεδο. Πανίβλακες γενικά.

2 Likes

Πραγματικά πολύ ωραίο λάηβ, πήγα με μικρές προσδοκίες αλλά η απόδοση ήταν σε τοπ επίπεδο, ειδικά από 2ο/3ο κομμάτι και μετά που έστρωσε και ο ήχος.

2 Likes

Η αλλαγή χώρου νόμιζα ότι έγινε λόγω μεγάλης προπώλησης αλλά τελικά δεν ήταν πολλοί αυτοί που χάρηκαν αυτό το πακέτο.

Ωραίοι και πάλι οι BUS (γιατί είχαν μόνο το ντεπούτο στο merch όμως?!) και απολαυστικοί οι Blood Ceremony αν και μου φάνηκε λίγο σε διάρκεια (αδικήθηκε κάπως το living with the ancients?). Καλός ήχος γενικά με εξαίρεση την κιθάρα στην αρχή, ευτυχώς διορθώθηκε γρήγορα.

Δυο βιντεάκια:
BUS:you better calm down
BLOOD CEREMONY:half street moon

1 Like

Κι εγώ το ευχαριστήθηκα το live! Σχετικά με το χώρο και την προσέλευση, δεν έχω πάει στο Temple για να συγκρίνω, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του @pantelis79 θα ήμασταν πολύ στριμωγμένοι.

Προσωπικά τους έχω δει άλλες δύο φορές εκτός Ελλάδας (Γκέτεμποργκ 2014, Βερολίνο 2016) και προχτές ήταν μακράν η καλύτερη. Ειδικά στο Βερολίνο (πιο αντι-ροκ πόλη του κόσμου :stuck_out_tongue:) είχαν παίξει σε ένα κάτι-σαν-μπαρ με 100 άτομα κοινό, οπότε νομίζω ότι θα ήταν πολύ χαρούμενοι και με την προσέλευση και με τις αντιδράσεις του κόσμου στην Αθήνα. Ο μπασίστας πάντως μου έλεγε πόσο γαμάτη είναι η Αθήνα (που είναι, ειδικά όταν κάνεις βόλτες στον Κεραμεικό και την αρχαία Αγορά όπως αυτός και δε βλέπεις τις “ομορφιές” της Ομόνοιας πχ), ακόμα κι ο καιρός του άρεσε! Τι να πεις, Καναδοί… :joy:

Στα της συναυλίας, είχαν πολύ καλό και ισορροπημένο setlist, 4 κομμάτια από το Eldritch Dark, 3 από καθένα από τα άλλα 3 άλμπουμς (“The great god Pan”, “Oliver Haddo” και “My demon brother” από το αγαπημένο μου Living with the Ancients) κι ένα νέο κομμάτι, σε παγκόσμια πρώτη όπως έγραψε ο Παντελής. Μια χαρά, αν και πλέον έχουν υλικό για παραπάνω από 1 ώρα και 20 λεπτά. Επίσης, φοβερή απόδοση και πολύ καλός ήχος.

Πραγματικά την αγαπάω αυτή τη μπάντα από το 2011 που τους ανακάλυψα, ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μπάντα που εμφανίστηκε μετά το 2000. Ξεχώρισαν μαζί με 2-3 ακόμα από το “occult” κίνημα και νομίζω ότι ξέφυγαν από εκείνη την ταμπέλα και συνεχίζουν βασιζόμενοι στην καλή τους μουσική και τίποτα άλλο.

Στην περιοδεία για το Lord of Misrule επαιζαν μόνο ένα κομμάτι από το Living with the Ancients, οπότε πάλι καλά… Αν και αυτή η δισκάρα θα μπορούσε να παίζεται από την αρχή ως το τέλος. :slightly_smiling_face:

3 Likes

Απαράδεκτο να μην παίζουν το Daughter of the Sun - για να μην πω και για το Night of Augury!

2 Likes