Blues-soul-gospel-funk

και ενώ είχα προετοιμαστει να ακούσω το νεο album του κυρίου Gregg Allman, τυχαία ανακάλυψα αυτούς :

και sample : [B]http://www.youtube.com/watch?v=hHfpmlnu84E&feature=related[/B]

έχουμε και λέμε Τεξανοί πιτσιρικάδες με γκαζωμένο heavy- blues- southern- hard rock και με ψιλο funk στοιχεία κυρίως ως προς τον τρόπο παιξίματος της κιθάρας.
Τώρα θα μου πειτε με όλα αυτα ανακατεμένα , τι βγαίνει ?
Τα καλύτερα απαντώ.
Μιλάμε για κομματάρες με βάση το νότιο blues-hard rock ,με κιθάρες που να ακούγονται τόσο ζωντανές που απορώ αν τις ηχογράφησαν έστω δύο φορές. Φωνή με γρέτζο και τέτοια.
Tα τραγούδια είναι όλα δυναμίτες ,με πολύ πάθος και bourbon στην ατμόσφαιρα.
έπαθα πλάκα γιατί ενω περιμένα να ακούσω τα blues μου ,ήρθαν αυτοί οι τύποι και με ξεσηκώσαν ,γουρλωμένα μάτια ,ακουστικά ,μπύρα, πέρασμα στο κινητό ,καβάλαω τη μηχανή και τα λέμε.

Eδώ ο Γιώργος έχει ένα πολύ βάσιμο επιχείρημα!
Και εγώ στις ψήφους μου δεν έβαλα live, αλλά όσο το σκέφτομαι στα είδη που το live μετράει τόσο θα έπρεπε να τα βάζουμε.
Αν “παίζαμε” έτσι πριν 40 χρόνια θα κινδυνεύαμε να χάσουμε τα Band of Gypsies, Live at Fillmore East κλπ. #-o:roll:

Live με πρωτότυπο υλικό εννοείται ότι είναι “εντός”. Δίσκοι όπως τα Band Of Gypsies ή Kick Out The Jams εντάσσονται στην κανονική δισκογραφία των καλλιτεχνών και όχι στο “υποδεέστερο” section των “live”.

δεν θυμαμαι αν εχει ξαναμπει…αλλα την εχω καταβρει με αυτο:

2010

myspace:

^ [-X

[SPOILER]

:p[/SPOILER]

Aκούω τους δίσκους του Coco Montoya -και έχω και κάποιους- “αν μου κάτσει”.
Και πιθανότατα οι λόγοι να είναι αυτοί που γράφει ο Κώστας ο Σακκαλής στην κριτική του για τον πρόσφατο δίσκο του Montoya στην κεντρική σελίδα. Χωρίς βέβαια να δέχομαι το γενικευτικό αστείο του Carlin, γιατί τα blues τα τελευταία 30 χρόνια έχουν γίνει “μουσική λευκών” σε ό,τι αφορά τους νέους καλλιτέχνες -ας όψεται το hip hop/rap και οι μηχανισμοί προώθησης τους που έχουν αποκόψει τα μαυράκια των ΗΠΑ από τη μουσική των παππούδων τους (ή και τη μουσική παιδεία γενικότερα… :roll:) με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις να ξεχωρίζουν όπως το… Γαλατικό χωριό στον Αστερίξ.
Πάντως τέτοιο -έστω με το βαμβάκι- σφάξιμο σε κριτική blues δίσκου στο rocking δεν ξαναθυμάμαι! Μάνδρακα με κάνεις να θέλω να φροντίσω να ακούσω το άλμπουμ για να δώ αν είναι όντως τόσο “επίπεδο” όσο λες.
Η όποια εκτίμηση μου για τον Montoya είναι η αλήθεια πως δεν προέρχεται από τους δίσκους του αλλά από την εμφάνιση του στο γήπεδο του βάζελου πριν 20 χρόνια ως μέλος της μπάντας του John Mayall, όπου τα είχε πάει πολύ καλά στο live με δεδομένο και το “βάρος της φανέλλας” της συγκεκριμένης μπάντας.

A, και με την ευκαιρία, μιά και το θρεντ είναι για να προτείνουμε δίσκους, ρίξτε μία ακρόαση σε αυτό το διαμάντι, είναι ό,τι πρέπει για όσους παίρνουν “τοις μετρητοίς” το αστείο του Carlin:

Ίσως μου βγήκε πολύ θάψιμο το συγκεκριμένο και η αλήθεια είναι ότι, κυρίως λόγω Mayall, κι εγώ τον συμπαθώ. Αλλά προσπαθεί να κάνει κάτι σε στυλ Robert Cray στο δίσκο αυτό και βγαίνει πολύ εκτός. Με προσπάθεια κατάφερνα να συγκεντρώνομαι στην ακρόασή του. Άκουσέ τον πάντως, με ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σου.

.
ακούω αυτό εδώ και λίγο καιρό ,

και έπεσα πάνω στο review :
[I]http://www.rocking.gr/reviews/album/Joanne_Shaw_Taylor_-_Diamonds_In_The_Dirt/3330/[/I]

συμφωνώ απόλυτα με το review ,τα γράφει όπως ακριβώς έχουν τα πράγματα (τα ίδια σκεφτόμουν για τα φωνητικά και τον τρόπο παιξίματος της κιθάρας) .

να συμπλήρωσω μονο οτι όσοι διαβάσουν για γυναίκα ,λευκή ,κιθαρίστρια ,που παίζει τα blues και κολλήσουν ή έχουν υπόψιες αμφιβολίας ,
να τις ξεχάσουν.
το album “ροκαρει” άσχημα ,απο την blues πλευρά του θέματος ,
με solo αρκέτα αντρικά θα έλεγα και φωνή που δένει τέλεια με τη δύναμη της μουσικής.

[SPOILER]βρήκα παρέα για το cd του Lucky Petterson που μονοπολει τα blues μου αυτή την περίοδο .[/SPOILER]

Θα την τσεκάρουμε την κοπελιά! 8)

Υποθέτω πως ετοιμάζεσαι για τις εμφανίσεις του στο Half Note την επόμενη εβδομάδα, έτσι; :slight_smile:

Πάντως και το Half Note, κάνει φιλότιμες προσπάθειες να με δικαιώνει για όλη τη γκρίνια και όσα του έχω σύρει κατά καιρούς! Θαυμάστε εδώ πρόγραμμα στο -και καλά- ιστορικότερο τζαζόκλαμπο της Αθήνας την αμέσως επόμενη εβδομάδα από τον Peterson:

http://www.halfnote.gr/parastasi.php?fun=enlarge&p_id=448

οχι ,αλλα τώρα ετοιμάζομαι .
δεν το ήξερα ,να σαι καλα .
αλλαγη ιστοσελιδας και το τσεκαρω αμεσως .

edit:
το τσεκαρα .
το μονο που έχω να πω ειναι οτι ξεχωρα το fan του θεματος ,
οποιος θελει να δει εναν μεγαλο Βluesman .
αυτο είναι το LIVE .
απο τα καλυτερα συναυλιακα γεγονοτα του 2011 ήδη.

Xαίρομαι που έκανα την καλή μου πράξη για σήμερα, πραγματικά χρειαζόμουν το… κάρμα! :smiley:

μετά τον ενθουσιασμό μου και αφου τσέκαρα ημερομηνίες κλπ ,
διάβασα το line up που θα εμφανιστεί και γράφει για φωνητικά : Tam Peterson .
Φαντάζομαι θα εννοεί την γυναίκα του την Tamara Peterson ,
επομένως το live θα έχει πολύ απο το περσυνό [I]Darling forever[/I] ,
ωραία πράγματα δηλαδή smile , what you wanna do about it και μακάρι το i believe.

θα έχει και “μέλια” ,αλλά ελπίζω να παίξει και απο το [I]You Can Always Turn Around [/I] ,τόσο ωραία δουλειά κυκλοφόρησε του πστ !
επειδή το προηγούμενο μου blues live ήταν του Winter ,σκέφτομαι οτι σε αυτό δεν μπορείς να φωνάξεις Atonement ή κανένα Thank you for talkin’ to me Africa κ.α.

[SPOILER]α,ρε δε γίνεται να ξαναγίνω σπουδαστής ή έστω μαθητής να πάω όλες τις μέρες. [/SPOILER]

Billy’s Band.
Blues/Jazz πανεμορφα κομματια, απο το St.Petersburg της Ρρρρωσσα. Τους ακουω και μου ερχονται στο μυαλο μελωδιες Τομ Γουειτς (βαρυ, αλλα) και αλλες δεκαετιες, σα να ειμαι σε ταινια. Δεν ξερω ακομα να προτεινω αλμπουμς, αλλα τσεκαρετε οπωσδηποτε:

Είχα κολλήσει άσχημα με το “I’m Going Home” (http://www.youtube.com/watch?v=LMztOf_i6iI) από το προηγούμενο. Είναι πολύ καλή και άλλη μια ανακάλυψη που πιστώνεται στον ιδιοκτήτη της Ruf records.

Εδώ να πω ότι η Ruf δεν έχει distribution στην Ελλάδα οπότε μην γυρνάτε άδικα τα δισκοπωλεία για Luther Allison, Montoya, Oli Brown κλπ

[FONT=“Trebuchet MS”]Λοιπόν, μιας και μιλούσατε περί Lucky Peterson, ας κάνω ένα μινι-ρηπορτ γιατί παρακολούθησα προχτές την πρώτη του εμφάνιση ever στην Ελλάδα!

Δεν είχα και πολλά κέφια εκείνο το απόγευμα μιας και την επόμενη μέρα έγραφα το τελευταίο μάθημα της εξεταστικής μου και λόγω απόστασης είχα χάσει και το live των OM (!$#&!!$%).
Είχε πάρει το αυτί μου για το live του Peterson και δεδομένου ότι θα λάμβανε χώρα δυο βήματα από το σπίτι μου, συν το 10ευρω φοιτητικό εισιτήριο, ο πειρασμός ήταν μεγάλος.
Το αποφάσισα λοιπόν, πήρα τα πόδια μου και πήγα κατά κει μήπως και αλλάξει λίγο η διάθεσή μου και παρηγορηθώ. Ε ξέρετε κάτι? Όχι μόνο απέβαλα όλη τη μαυρίλα και την απαισιοδοξία που με διακατείχε αλλά έφυγα από το live με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

Δε γνωρίζω τί περιπέτειες πέρασε τα προηγούμενα χρόνια με ναρκωτικά κλπ ο συμπαθέστατος Νεουορκέζος και αναγκάστηκε να χαθεί λιγάκι από το προσκήνιο πάντως, κυρίες και κύριοι, ο Lucky Peterson είναι εδώ και έχει μεγάλα κέφια!
Πέρα από το αδιαμφισβήτητο μουσικό ταλέντο του είναι και ένας μέγας entertainer.
Ευδιάθετος, με το χαμόγελο συνεχώς χαραγμένο στο πρόσωπό του, παρέδωσε ένα blues σεμινάριο.
Λίγος κόσμος από κάτω αλλά συνειδητοποιημένος, κάτι που έκανε το live ακόμη πιο όμορφο. Ήχος πολύ καλός και χάρη στο μικρό χώρο, πολλές φορές τραγουδούσε επίτηδες μακριά από το μικρόφωνο δίνοντας έτσι μια οικογενειακή νότα.
Η μπάντα του αρκετά καλή. Οι δύο Mike, όπως χαρακτηριστικά τους αποκάλεσε, κρατούσαν ένα στιβαρό rhythm section ώστε να ξεδιπλώσει τη μαεστρία του ο Lucky. Ο μπουλούκος ο μπασίστας ξεχώριζε με τον ήχο του. Ο drummer, αρκετά νέος, ήταν καλός αλλά που και που τού “έφευγαν” μερικά. Όμως τον δικαιολόγησα στη συνέχεια όταν ο Peterson ανέφερε πως όλοι τους ήταν άυπνοι για 48 ώρες και συνεχώς στο τρέξιμο. 'Ετσι εξηγήθηκαν και οι μαύροι κύκλοι στα μάτια του (του drummer εννοώ, ο άλλος και να είχε δεν φαίνονται…:p).
Εκλεκτή καλεσμένη, όπως σωστά μάντεψε ο giorgos_ πιο πάνω, ήταν η Tamara Peterson (γυναίκα του Lucky). Μια γλυκιά σοκολατίνα με εξαιρετική φωνή που την αδικούν ίσως οι studio ηχογραφήσεις. Όμορφοι αυτοσχεδιασμοί, δυνατό λαρύγγι και πολύ φιλική με το κοινό. Έβαλε την γυναικεία πινελιά της όταν ανέβηκε για μερικά τραγούδια στο σανίδι.
Τώρα για τον Lucky Peterson τί να πω? Άψογος!
Είναι φανερό σε κάθε του νότα πως αυτός ο άνθρωπος έχει γεννηθεί, ζει και αναπνέει για τα blues. Όταν καθόταν πίσω από το hammond του έπαιζε ακατάπαυστα και μαγικές μελωδίες βγαίναν από τα πλήκτρα του. Όταν έπιασε τη μαύρη Dean κιθάρα του ρόκαρε γερά και με ένταση και το φχαριστήθηκα πολύ. Και στο τέλος όταν έπαιζε slide με τη resonator κιθάρα ήταν πιο χαλαρά, πιο αργά, πιο smooth.
Φοβερή φωνή και έξυπνοι πειραματισμοί με τους ήχους του.
Ξεχωριστό σημείο της συναυλίας ήταν τα αστεία που έκανε και οι συνομιλίες του με το κοινό.

Για να μη σας κουράζω άλλο, το συμπέρασμα είναι απλό:

ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΤΕ στα επερχόμενα live του!

Τέλος, τράβηξα μερικά ενδεικτικά videos από τη συναυλία, έτσι για ενθύμιο.
Σας τα ανέβασα για να πάρετε μια γεύση.
Συγχωρέστε μου τη φτωχή ποιότητα (πρέπει να πάρω καμια πιο σοβαρή camera κάποια στιγμή…).
Επιλέξτε HD και κατά προτίμηση έχετε χαμηλά το volume.[/FONT]

[B]Part 1[/B] , [B]Part 2[/B] , [B]Part 3[/B] , [B]Part 4[/B]

8)8)8)

Nα’σαι καλά Brain D3d!

Ευχαριστώ και για τις εντυπώσεις σου και για τα βιντεάκια!
Σας έπαιξε και το Who’s been talking του Howlin’ Wolf βλέπω, ωραία πράγματα! 8)

Η σκηνή μου φαίνεται περίεργη, το Half Note έχει από πίσω αυτή τη λευκή επιφάνεια πλέον εκεί που παλιότερα έγραφε Half Note; :-s:-k

^^ Ευχαρίστησίς μου! 8)

Ευχαριστώ για τα σχόλια Mule.

Η σκηνή δικαίως και σου φαίνεται περίεργη γιατί δεν είναι του Half Note!
Η εν λόγω συναυλία ήταν εκτός Αθηνών…:stuck_out_tongue:

Να πω την αλήθεια, το σκέφτηκα να πάω σήμερα Half Note να τον ξαναδώ αλλά για να ποστάρω τώρα εδώ…μάλλον δεν το έκανα.
Πρέπει να τελειώνει το live του τώρα…

οχι πριν απο λίγο τελείωσε ,
άδειοι οι δρόμοι και με τη μηχανή τσακ μπαμ σπίτι…

φοβερό live ,καταπληκτικός τύπος ,Blues ενέργεια στο half note .

θα συμμαζέψω τις σκέψεις μου και θα post-αρω αναλυτικό report.

πάντως όσοι κάνετε τον κόπο και διαβάζετε αυτό το thread ,πηγαίνετε αύριο μέχρι
το half note . υπάρχει ένας κύριος που παίζει τα blues στην Αθήνα.

:slight_smile: Mάλιστα! Που τον είδες;

Στο Ηράκλειο (Κρήτης) σε ένα κινηματογράφο που κατά καιρούς φιλοξενεί και συναυλίες.