Blues-soul-gospel-funk

Λοιπόν ,
Χθες πήγα και είδα-βίωσα το live του κυρίου Lucky Peterson ,
Καταρχήν ο ίδιος ο Peterson ,παρόλο το κύρος του ως μεγάλος bluesman (κιθαρίστας, πληκτράς, φωνητικά) , είναι μεγάλο τρελοκομείο !
Απίθανος .

Μουσικά έπαιξε από τις 10:30 περίπου μέχρι και μετά τις 02:00 τα blues , rock ?n roll ,jazz ,λίγο folk όπως το είπε ,αλλά μάλλον πάλι τα Blues εννοούσε και γενικά
eίδα ένα όργιο μεταξύ αυτών των μουσικών με ατελείωτο jam-αρισμα.
Από τραγούδια έπαιξε τα πάντα δλδ (Trouble ,Four little boys από το You Can Always Turn Around) ,τα classics You shook me, Johnny B. Goode ,στα jam-αρισματα πέρασε όλος ο καλός κόσμος Ray Charles, Jimi Hendrix με εισαγωγή από voodoo chile ,καθώς και τραγούδια από το darling forever ,αφού στο Live συμμετέχει σε μεγάλο μέρος η Tamara .
Ακούστηκαν τα you gotta love me baby ,I don?t like you but I love you ,μάλλον το free (αν το πίασα από αυτή την εκτέλεση) και το take me to river στο οποίο τους αντρικούς στίχους έλεγαν οι fellows (εμείς) και τα γυναικεία μέρη τα girls (οι κυρίες του μαγαζιού).
Τρελό πάρτυ (για όσους συμμετείχαν,υπήρχαν και οι σοβαροί)

Έκπληξη για μένα ήταν η διασκευή στο ain?t nobody της Chaka Khan που απολάμβανε το ζεύγος επι σκηνής . δεν ήταν κακό .

Κατά τ? άλλα ο Peterson θεόμουρλος ,κεφάτος πήρε την κιθάρα του κατέβηκε στο κοινό ,πέρασε από όλα τα τραπέζια παίζοντας ,πήγε στο bar (παίζοντας ) , πήγε στο πίσω μέρος του half note (παίζοντας) μέχρι που βγήκε έξω από το μαγαζί ,έκατσε πάνω σε ένα chopper και συνέχιζε να παίζει !!!
Απίστευτος το ξαναγράφω όσοι γουστάρετε τα Blues τρέχτε!

μπράβο σε αυτούς που τον έφεραν και ένα ευχαριστώ στον κύριο Peterson που ήρθε.

α, έβγαλα photo μαζί του (παρόλη την κούρασή του) και βρήκα ευκαιρία να του πώ
τον θαυμασμό μου για αυτόν και την υπερδισκάρα Black Midnight Sun .
Τhank you.

Aυτή την ωραία τρέλα την ξεκίνησε ο Βuddy Guy και την υιοθέτησαν και αλλοι: Πρόλαβα και τον Luther Alisson να το κάνει και τώρα διαβάζω πως και ο Peterson κάνει τα ίδια! :lol:8)

ωραίο trivia ,δεν το ήξερα απο που ξεκίνησε και οτι
διάφοροι μεγάλοι το κάνουν ως show .
απο πιο “μικρούς” καλλιτέχνες το είχα δει ,π.χ.
θυμάμαι να το κάνει ο Eric Sardinas αυτό ,όπως και το
άλλο κλασσίκο σε live , που είχε παίξει με μπουκάλι μπύρας
αντί για slide .

Kατι παρομοιο και πιο extreme ενιοτε εκανε και ο Bandoek των Blues Wire,οπου τον εχω πετυχει σε διαφορα live να κατεβαινει στα τραπεζια και να παιρνει ο,τι βρει μπροστα του,απο μπρελοκ με κλειδια και κινητα μεχρι κρανος μηχανης(!) και να παιζει slide.Θεουλης…

Πήγα χθες στον Peterson, μεγάλο live και ας μην μου έπαιξε το Who’s been talking (εκτός και αν ήταν το πρώτο κομμάτι που το έχασα…#-o).
Έπαιξε όμως I wish I knew how it would feel to be free 8)
Φωνάρα, πολύ καλός και στο Hammond και στην κιθάρα.
Γέλια με τη “βόλτα” στο Voodoo Chile όπου βγήκε από το μαγαζί, άναψε τσιγάρο και άραξε στο καπό μίας… Maserati που ήταν παρκαρισμένη απ’ έξω και συνέχισε να παίζει ακούγοντας τι έπαιζε η μπάντα στο βάθος μέσα από την ανοιχτή πόρτα!
Έπαιξε πάνω από 3 ώρες (χωρίς να μετράω το διάλειμμα) και τέλειωσε στις 2. Μιλάμε για ενέργεια…

Στο μπροστινό τραπέζι από την παρέα μας, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα προετοιμαζόταν για τα δύο συνεχόμενα ντέρμπυ που θα δώσει η ομάδα του μέσα σε μία εβδομάδα…
Είπαμε να τον βοηθήσουμε κερνώντας κανά ποτό αλλά δεν χρειάστηκε, καλά τα πήγαινε και από μόνος του… :wink::stuck_out_tongue:

Συνέχεια στις δυσάρεστες ειδήσεις:

R.I.P. Pinetop Perkins :frowning:

R.I.P.
Και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα…

To Dust Bowl του ΘΕΟΥ Joe Bonamassa, δεν είναι ΓΑΜΑΤΟ?

Οι Down & Out ξεκίνησαν ηχογραφήσεις για δεύτερο δίσκο, λογικά και απ΄ότι φαίνεται θα ναι πιο δυνατό από το πρώτο. Το βάζω εδώ για να το δει και κανας ανθρωπας.

Ωραία μπάντα οι Down & Out.Το πρώτο τους άλμπουμ ήταν πολύ καλό,για να δούμε…

Σούπερ νέα. Το πρώτο ήταν πολύ καλό όπως είχε γράψει και ο Κώστας.

http://www.rocking.gr/reviews/album/Down_&Out-_Tres_Weirdos/2817/

Blues προτάσεις από το site αυτό το μήνα Bonamassa & Small Blues Trap

http://www.rocking.gr/reviews/album/Joe_Bonamassa_-_Dust_Bowl/3447/

http://www.rocking.gr/reviews/album/Small_Blues_Trap_-Red_Snakes&_Cave_Rats/3443/

Αναμένουμε Seasick Steve , Down & Out ακούγοντας Snowy White (σύντομα το review)

Το Dust Bowl πως το βλέπετε;;
(ξέρω ξέρω τράβα διάβασε το review αλλά θέλω παραπάνω γνώμες:p)

Παλι δισκαρα εβγαλε ο Μποναμασσας.Πολυ πιο ομοιογενες απ το Black Rock,μου φανηκε οτι αρχιζει εκει που τελειωνε το John Henry ενα πραγμα.Λιγοτερα εθνικ στοιχεια,μοιρασμενο αναμεσα στα κλασικα μπλουζ και το κλασικο rock των Black Country Communion,ο Τζο ωριμαζει σε καθε δισκο.Η παραγωγη του Shirley λιγοτερο μουντη απ το Black Rock και ο Joe φαινεται να αφομοιωνει τα οσα πηρε απ την εμπειρια του με τους BCC αλλα και μπλεκοντας με την παρεα του Crossroads Guitar Festival.Ακομα μια κιθαριστικη δισκαρα.Γουσταρω και περιμενω να μου ρθει το οριτζιναλ να γουσταρω περισσοτερο.

Φίλε ο τύπος είναι από τους μεγαλύτερους της εποχής. Αν ήμασταν στα 70s πχ, όλοι για αυτόν θα μιλάγανε:wink:

I know man και συμφωνω απολυτως.:wink:

^ Ας ανοίξει κανας παλίκαρος ένα thread για το δισκάκι. Το αξίζει πιστεύω!
Να τα λέμε εκεί. :wink:

Ωραία τα είπες hokam πιο πάνω.

Aυτή ήταν και η δική μου πρώτη εντύπωση μετά από την πρώτη ακρόαση, αλλά επειδή ακριβώς ήταν πρώτη ακρόαση δώστε μου λίγο χρόνο για να γράψω κάτι με περισσότεη σιγουριά για τον δίσκο.

Ηοκam αν έχεις παραγγείλει την έκδοση με το μεγάλο booklet θα ενθουσιαστείς όταν σου έρθει! :wink:

Κατά τα άλλα, διαβάζοντας όλα τα ποστς που εκθειάζουν τον Bonamassa, δεν μπορώ παρά να ποστάρω και αυτό:

[B]Εric Johnson - Up Close[/B]

O άνθρωπος που και ο ίδιος ο Bonamassa αναγνωρίζει ως τεράστια επιρροή έβγαλε μετά από 6 χρόνια νέο στουντιο άλμπουμ.
Ακούστε το οπωσδήποτε, ειδικά το “διαμαντάκι” gem θα ενθουσιάσει κάθε ακροατή Bonamassa!

Ωπ αναστηθηκε αυτος??Καιρος ηταν.Για να ακουσουμε τι θα ακουσουμε…
Καλα στα licks ο Joe τον εχει ξεπατικωσει μιλαμε κανονικοτατα.Και αρκετα και στο tone.Αλλα παρολα αυτα και οι δυο ειναι τεραστιοι μουσικοι και μεγαλες επιρροες.

Tι εννοείς “αναστήθηκε”;
Eδώ ήταν πάντα, απλά από το προηγούμενο άλμπουμ το 2005 του πήρε ένα χρόνο να γράψει νέα κομμάτια και πέντε να σετάρει ήχο που να τον ικανοποιεί για να τα ηχογραφήσει!!! :lol::lol::lol: