,
[B]http://www.rocking.gr/articles/Anaskopisi_2010_Blues__Soul/8861/[/B]
να και το αφιέρωμα που περίμενα (αν και δεν το πολυ περίμενα ,έλεγα οτι τα ξεχάσατε τα blues, μα τελευταία ?) .
καποια πράγματα τα έχω τσεκάρει και τα υπόλοιπα θα τα τσεκάρω σίγουρα.
πάντως γενικά ήταν μία καλή χρονιά για τα blues το 2010 ,με κυκλοφορίες απο παλιούς ,αλλά και αρκετά νέα cd με ειτε με πολύ “τσαμπουκά” ,είτε με πολύ “μουσική”.
να προσθέσω και έγω κάποιες κυκλοφορίες στα blues - rock ,για όποιον θέλει να έχει ακόμα πιο συγκεντρωμένη αποψη :
[B]Kenny Wayne Shepherd - Live In Chicago [/B]
(για μένα απο τα καλύτερα album, με εναν καλλιτέχνη που πέρα απο star είναι και μεγάλο ταλέντο για τη μουσική αυτή)
[B]Jimmie Vaughan ? Plays Blues, Ballads & Favorites [/B]
(πιο rock 'n roll , απο ένα γνωστό ουτως ή άλλως καλλιτέχνη)
[B]Luther Allison ? Songs From The Road[/B]
(μεγάλο μου κόλημα αυτή την εποχή ,τι να πω και εγώ για αυτόν τον μεγάλο bluesman που να μην το ξέρετε. Παθαίνω κάτι ,όπως και με τον Hendix παρακολουθώ κάθε κυκλοφορία και την αντιμετωπίζω λες και την κυκλοφόρησε τώρα ο ίδιος ο καλλιτέχνης . Ξέχωρα απο αυτά είναι μία πολύ προσεγμένη κυκλοφορία με το dvd και όλα της)
[B]Danny Bryant?s RedEyeBand - Just As I am[/B]
(επίσης μεγάλο κόλημα ,όσο αλήτικο ,κατάλληλο για photo παρουσιαστικό του λείπει ίσως και τεχνική ,τόσο πάθος και μεγάλη αίσθηση της μελωδίας έχει . προσωπική αδυναμία)
αυτά προς το παρόν .
αυτά είναι cd τα οποία έλιωσα και λιώνω ακόμα, οταν πάω σπίτι θα τσεκάρω τη δισκογραφία μου να δώ τι ξέχασα και εγώ.
keep blues alive .
επίσης θα πρέπει να σημειωθεί οτι η χρονιά ήταν πολύ καλή και live ,αφού η εγχώρια σκηνή με Blues Wire , Blues Cargo ,Blues Revenge ,Small Blues Trap και άλλοι ,κινείται πιο έντονα και είναι πλεον πολύ ενεργή σε αυτό τον τομέα.