http://www.pollstar.com/resultsArtist.aspx?ID=44452
Johnny Winter στην Ελλάδα???
:|:|:|
Το pollstar συνήθως είναι έγκυρο αν και για Ελλάδα καμία φορά τα δεδομένα αλλάζουν τη τελευταία στιγμή…
Παρ’ όλα αυτά:
:yahoo::bow2:
[SIZE=“6”]ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ Ο WINTER ΛΕΜΕ!!![/SIZE]
Nαι τώρα που λείπω!Και δεν βλέπω για Λονδίνο τπτ…
Καλά, μην ανησυχείς, θα δείς πολύ πράγμα όσο είσαι εκεί!
θα ξαναπήγαινα στον Winter άνετα ,αφού πρέπει να ξεχαρμανιάσανε αρκετοί την προηγούμενη φορά (ήταν γεμάτο το gagarin) ,
αλλά έχουν αλλάξει πολλά απο την προηγούμενη επίσκεψη του Τεξανού .
Ας έρθει εκείνη η μέρα και βλέπουμε .
Το τελευταίο άλμπουμ της Etta James κυκλοφόρησε,αποσύρεται μετά από αυτό λόγω σοβαρών προβλημάτων υγειας…
Φημολογείται πάντως πως το άλμπουμ πλην μιας άστοχης διασκευής στο Welcome to the Jungle (ποιος ήρθε???) είναι πολύ καλό.Άπατο θα πάει αλλά είπα να το αναφέρω.
Α και κυκλοφορεί και νέο Left Lane Cruiser εκεί έξω,όσοι ξέρουν ξέρουν…
Hopeto, μέσα στη σκέψη μου είσαι! Μόλις πήγα να ποστάρω για την Etta James, με αφορμή ένα παλιότερο ποστ του Jim, που αναζητούσε κάτι εναλλακτικό σε κλασική soul (και rhythm&blues) πέραν της Aretha Franklin και λοιπών…
Η απόλυτη συλλογή στην Janis Joplin της r’n’b μουσικής!
Επίσης μια που αναφέρθηκε στις προτάσεις ο [B]Curtis Mayfield[/B]. Δεν έχω ακούσει πολλά ως τώρα δικά του, το κάτω άλμπουμ όμως είναι σίγουρα ένα από τα κλασικότερα (αν όχι το πλέον κλασικό) από όσα έχει βγάλει. Από τις αρχές της δεκαετίας του '70, βασισμένο στο ομότιτλο φιλμ, και από τα πιο πολιτικοποιημένα άλμπουμ του Mayfield, εμποτισμένο από το πνεύμα της εποχής του μαύρου κινήματος.
Και μια που το άκουγα την ώρα που έγραφα αυτό το ποστ, τσεκάρετε οι φίλοι των blues τα άλμπουμ της [B]Deborah Coleman[/B]. Δεν είχα ακούσει ως τώρα, αλλά η τύπισσα το έχει και με το παραπάνω!
Έφυγε ένας μεγάλος Τεξανός μουσικός, ο Doyle Bramhall.
Πολλά από τα κομμάτια που έγραψε έγιναν γνωστά από τον SRV.
O γιός του είναι ο Doyle Bramhall II γνωστός κυρίως από τις συνεργασίες του με τον Clapton και τον Waters.
R.I.P.
Ναι,το είδα κι εγώ…Κρίμα,R.I.P.
Εllanor άκου το Εtta James Rocks the House που είναι πολύ πιο bluesy.Καταπληκτικό live και o David T. Walker στην κιθάρα δίνει ρέστα,πραγματικά τέλειος δίσκος!Και φυσικά προτείνεται και το At Last!,Second Time Around και Tell Mama!Όσα έχω ακούσει δηλαδή!8)
Α,και μία από τις αγαπημένες μου εκτελέσεις ενός classic των blues ανήκει σε αυτήν…Όλη η ενορχήστρωση καταπληκτική(και το solo σαξόφωνο)!
Αφού σας αρέσουν οι μαύρες γυναικείες φωνές για ρίξτε μια ματιά και στην Koko Taylor. Ενδεικτικές προτάσεις
1969 - Koko Taylor
1975 - I Got What It Takes
1978 - The Earthshaker
1985 - Queen of the Blues
1993 - Force of Nature
Ωραία ηλεκτρικά μπλουζ με ολίγη από σόουλ.
To Old School του 2007(νομίζω το τελευταίο της),επίσης πολύ καλό!
Will check. 8)
[CENTER][B]Will the Guns Come Out - Hanni El Khatib
[/B][/CENTER]
:bow2:
μπορεί να πάει και στο garage thread αλλά το blues στοιχείο νικάει σε τούτο τον δίσκο!
Αυτός o Φιλιπινεζοπαλαιστίνιος παίζει όλα τα όργανα μόνος του και κάνει και παραγωγή μόνος και μας πασάρει μια παλιομοδίτικη ΔΙΣΚΑΡΑ!
Ο ίδιος λέει για τραγούδια του (απο ότι διαβάζω στο lastfm) [I]?these songs were written for anyone who?s ever been shot or hit by a train. Knife fight music.?[/I] :lol:
[I][U]Loved One[/U][/I]
[I][U]Build Destroy Rebuild[/U][/I]
[I][U]Dead Wrong[/U][/I]
ανάθεμα αν διαβάζει κανείς τι ποστάρω σε τούτο το thread!
Τα έσπασε χτες ο Walter Trout!Θα επανέλθω με λεπτομέρειες…
Παιδιά ξέρετε από που παίρνουμε εισητήρια για Winter ;
Για Gagarin λογικά ticket house αλλά δεν παίζει να έχουν βγεί τρεις μήνες πριν τη συναυλία!
Ok, ok, θα πάω 100% πάντως, λένε κάνει ωραία live.
Λοιπόν,για το Live του Walter Trout…
Αρχικά βγήκε στην σκηνή ο Popa Chubby,ένα παιδοβούβαλο το oποίο έτυχε να ακούσω λίγο καιρό πριν το live χωρίς να ασχοληθώ ιδιαίτερα μαζί του και πριν μάθω πως θα πάρει μέρος στο live.H αλήθεια είναι πως το στυλ του μου θυμίζει πιο πολύ rocker που το γύρισε στα blues,παρά το αντίθετο.Και γενικά είναι από τους κιθαρίστες που αγνοούν τις “μαύρες” επιρροές και με ξενίζει κάπως αυτό.Εκτελεστικά είναι πολύ καλός,μπλα μπλα μπλα,φύαρος κτλ.Ίσως να τον αδικώ αλλά έπιασα τον εαυτό μου κατά την διάρκεια του set του να σκέφτομαι όλα αυτά,άρα μάλλον δεν ξετραλάθηκα κι όλας.
Στα θετικά η διασκευή του Rock Me Baby σε μια Winter-ική εκτέλεση.
Στα αρνητικά η διασκευή του Little Wing(σκότωσε την εισαγωγή και σόλαρε ασταμάτητα έχοντας έλλειψη συναισθήματος,ενώ ο Hendrix με λίγες νότες μπορούσε να σε στείλει στο διάολο) και του Hey Joe(βλ.Little Wing).
Γενικά τα blues δεν είναι επίδειξη ικανοτήτων,τα blues θέλουν συναίσθημα,ψυχή,θέλουν να έχεις γνώση του από που προέρχεσαι (black music) και με σεβασμό να προχωράς ένα βήμα παραπάνω.
Κι αυτό έκανε ο Walter Trout!Με μια πολύ καλή μπάντα να τον συνοδεύει έδειξε πως ξέρει τι σημαίνει blues rock,πως δεν χρειάζεται να παίζεις χίλιες νότες το δευτερόλεπτο(αν και μπορεί),πως αρκεί ένα παρατεταμένο σήκωμα της χορδής για να σε στείλει στον παράδεισο.Ο Trout διασκέδαζε το κάθε λεπτό που βρισκόταν στην σκηνή,έκανε γκριμάτσες στο κοινό,χόρευε,σόλαρε ανεπανάληπτα κτλ.Είχε έναν πολύ καλό(σχεδόν 70s) ήχο,βγήκε στη σκηνή με το Dust My Broom και αρχισε το πάρτυ!
Πέρα από το Dust… ακούσαμε το Catfish Blues του Μuddy Waters,στα Mercy και Helpin’ Hand ακούσαμε τον Αndrew Elt στη φωνή(κάποιων άγνωστων σε μένα Sleez Beez ή κάτι τέτοιο)ο οποίος πραγματικά είχε απίστευτη,φωνή,χροιά,έκταση,κίνηση στη σκηνή(θύμιζε κάτι από Chris Robinson των Black Crowes) και ήταν μια από τις θετικές εκπλήξεις της βραδιάς.
Στη συνέχεια ο Trout καλεί τον Popa Chubby στην σκηνή για να τζαμάρουν και τον σβήνει,και στο τέλος της βραδιάς κλέινει με την διασκευάρα του στο I’m Going Down του Freddie King.
Πραγματικά ανέβηκε πολύ στη εκτίμησή μου μετά το live αυτό ο Walter Trout,αν και πάντα τον είχα σε εκτίμηση σε σύγκριση με τους περισσότερους “σύγχρονους” λευκούς blues-rockers.
Τσιμπήσαμε και μπλουζίτσα!
Tέλος να αναφέρω πως κάποια πράγματα συμβαίνουν KAI στο εξωτερικό.Μα είναι δυνατόν 2.20 λίρες για ένα μικρό και ανοιχτό μπουκαλάκι νερού?Ουστ!Πολιτισμός σου λέει μετά,Ευρώπη!
Από δικά του δε μας λες όμως τι έπαιξε! Επέμεινε στο τελευταίο του ή στο καταπληκτικό, για μένα, outsider;
To νερό στην Ευρώπη είναι γενικά πανάκριβο, να το ξέρεις αυτό.