Blues-soul-gospel-funk

:frowning: Μλκια!

Παιδιά μπορείτε να μου προτείνετε δυο τρεις σημαντικούς και κορυφαίους μαύρους bluesmen από τη δεκαετία του '50 ως τώρα πέραν των Muddy Waters, B.B. King, Albert King και John Lee Hooker?

Λοιπόν γενικά το πότε κυκλοφόρησαν τα πρώτα κανονικά άλμπουμς των καλλιτεχνών τότε είναι μπερδεμένη υπόθεση(για μένα τουλάχιστον) καθώς πολλοί ηχογραφούσαν σινγκλς ή έβρισκες συλλογές με τραγούδια τους αλλά όχι κανονικά studio.Θέλει αρκετό ψάξιμο η δουλειά.Α!Και το ότι βρίσκεις πολλές best of δουλειές δεν σημαίνει πως αξίζουν πάντα,υπάρχουν πολλές που είναι για πέταμα.Το καλό με αυτές είναι πως πολλά κλασσικά κομμάτια δεν υπάρχουν σε studio albums και ο μόνος τρόπος να τα αποκτήσεις είναι αυτές οι συλλογές.
Eπίσης σου προτείνω κάποια πράγματα που έχω ακούσει χωρίς να σημαίνει πως δεν αξίζουν περισσότερο ψάξιμο και πως είσαι απαραίτητα καλλυμένος αν έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα άλμπουμς τους.

Αρχικά θα σου πρότεινα να ακούσεις τον T-Bone Walker.Είναι λίγο θολή η εικόνα που έχω για τα άλμπουμς του βέβαια χρονολογικά,αλλά προφανώς για να τον αναφέρει ο B.B.King σαν επιρροή μάλλον έπαιζε και ηχογραφούσε,μέχρι το 61 που βρίσκουμε το πρώτο του full studio άλμπουμ “Ι get so weary” το οποίο επιβάλλεται να ακούσεις.Έκανε “αεροπλανικά” με την κιθάρα πολύ πριν τον Hendrix,τον Freddie King ή τον Stevie Ray Vaughan επί σκηνής και σόλαρε απίστευτα,ενώ πολλά blues standards είναι δικά του.Άλλα ενδιαφέροντα τα Good Feelin’,Great blues Vocals and Guitars.

Μετά θα σου πρότεινα τον Jimmy Reed,που στο τέλος της δεκαετίας του 50 έβγαλε πολλές κορυφαίες δουλειές,τα “I’m Jimmy Reed”,“Found Love”,“Rocking with Reed” και φυσικά το “Jimmy Reed at Carnegie Hall” του '61 που είναι Must.

Σε πιο slide παίξιμο άκου τον Elmore James,από τους πλέον επιδραστικούς κιαθρίστες στην ιστορία της rock/blues μουσικής,όλοι από εκεί αντέγραψαν.Blues after Blues,Blues after Hours,The original folk blues,Whose Muddy Shoes προτεινόμενα.

Πάλι στo slide παίξιμο άκου από Earl Hooker και τα Don’t have to worry,The genious of Earl Hooker και Two Bugs and a Roach.

Ασχολήσου επίσης με έναν από τους πιο επιδραστικούς παίκτες φυσαρμόνικας αν θες,τον Sonny Boy Williamson.Τα Ηelp me,More Real Folk Blues,Down and out Blues κορυφαία.

Eπίσης στην φυσαρμόνικα άκου τον Little Walter και ψάξε για κάποια συλλογή του αφού δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο άλμπου πέρα από singles,και είχε μάλιστα και πολλές επιτυχίες με κομμάτια σαν τα Juke,Key to the Highway,Blues with a Feeling,Tell me Mama,My Babe κ.α.

Υπάρχουν άπειροι άλλοι καλλιτέχνες που θα μπορούσα να σου έχω προτείνει αλλά ζήτησες 2-3 και ήδη σου είπα 5-6 οπότε σταματάω εδώ.Αν έχω κάποια σοβαρή παράλειψη συγχωρέστε με,είναι και αργά!

Καλύτερη απάντηση δε θα μπορούσα να είχα! Ωραίος ρε hopeto, ευχαριστώ, θα τους ψάξω έναν έναν όλους τους κύριους που πρότεινες. :thumbup:

Το σηκωσαν οι Tedeschi Trucks Band το Grammy

Τα σπάει η εμφάνιση με τα μάυρα κοστούμια στη σκηνή, κακώς έβαλε γκρι κοστούμι ο Derek, σαν τους Blues Brothers θα ήταν! :smiley:

http://www.rocking.gr/articles/The_Thrill_is_now_30+1_sugxronoi_blues_kallitexnes_pou_aksizoun_tin_prosoxi/12052/

Ωραίο Αντώνη το άρθρο.Πολλή δουλειά έριξες!
Έχει μέσα πολλά που δεν έχω ακούσει και θα το κάνω σύντομα.

[SPOILER]Έχει και κάποια που δεν μου αρέσουν πολύ αλλά δεν θα κάνω αρνητικά σχόλια,δεν μου το επιτρέπει το επίπεδο της δουλειάς:lol:[/SPOILER]

Έτσι είναι: Όταν κανείς λιώνει τον Warren, υιοθετεί και το “work ethic” του! :smiley:

Και εγώ είχα “άγνωστες λέξεις” στο άρθρο! :stuck_out_tongue:
Πάντως μιά και αναφέρθηκε κάπου ο JJ Grey (ως συνεργασία κάποιου από τους καλλιτέχενες που παρουσιάζονται) θα μου άρεσε να τον δώ και τον ίδιο να παρουσιάζεται στο άρθρο. :wink:

Thanks guys.

Κάποιοι δεν μπήκαν οριακά και το “Τζαμάρει με” λειτούργησε και ως τρικ να αναφέρω μερικά ακόμα ονόματα.

Επίσης κάποιοι είναι ελπίδες και όχι ακόμη στην κατηγορία του “Σπουδαίοι”

Για τους 2 σας θα πρότεινα Wilson T King

Eίναι από αυτούς που ξεχώρισα! :wink:
Τα ξέρεις τα γούστα μου!

χαιρεται.

ακούω αυτο εδω και κάποιες μέρες και το “what happened to my blues” Ποιο άλλο ν ακούσω απο αυτον τον τιτάνα;

Τσέκαρε αυτό

[B]I am the Blues [1970]
[/B]

Α,το έχω κι εγώ αυτό,δισκάρα.

O Obama αλλάζει καριέρα…

http://www.youtube.com/watch?v=Z7x4ZS7ZZWc&feature=player_embedded#!

Ο Παπαδήμος αλλάζει καριέρα…

Πόσο βλάσφημο είναι να ποστάρεις Kraftwerk σε αυτό το θρεντ! :p:lol::lol:

Μεγαλύτερη ιεροσυλία είναι η παρουσία της λέξης Παπαδήμος… :slight_smile:

Οι φίλοι της '70s funk και του άφθονου grooooooveeee περάστε μια βόλτα απόψε στις 22.00 από το CR radio για ωραίες καταστάσεις που θα μας πάνε σε εποχές με παντελόνια καμπάνες, άφρο μαλλιά και άφθονη [U]μαύρη δύναμη[/U]…

Το λινκ στην υπογραφή μου. :afro:

Προσφατα ανακαλυψα αυτην τη δισκαρα και αν και καποιοι ισως ξινισουν λιγο στο ονομα της[B] Diana Ross[/B],τον προτεινω ανεπιφυλακτα.Πολυ καλο δισκακι με κομματαρες…

Και παρτε και καποια κολληματα των τελευταιων ημερων που ακουω σχεδον καθημερινα…

Αμα εισαι αγαπουλης,τετοια θα ακους!!!:stuck_out_tongue:

Όσοι ξινίζουν με το όνομα της Diana Ross απλά παραγκωνίζουν ένα από τα σημαντικότερα ονόματα soul της θρυλικής Motown… Συν οτι έχει κυκλοφορήσει δισκάρες στα '70s.