To απέκτησα την περασμένη εβδομάδα και λόγω… Plant δεν έχω προλάβει να το ακούσω!
Θα επανορθώσω από αύριο φαντάζομαι και θα ποστάρω γνώμη!
Μιας και δεν έχει αναφερθεί ακόμη το όνομά του, νομίζω πως αξίζει μία μνεία στον σπουδαιότερο κατά τη γνώμη μου καλλιτέχνη της soul-pop μουσικής την δεκαετία του '70, στον Stevie Wonder. Από το 1972 μέχρι και το 1976 κυκλοφόρησε μία ασύλληπτης έμπνευσης πεντάδα δίσκων, κάτι για το οποίο ελάχιστοι καλλιτέχνες μπορούν να καυχιώνται :
Όλοι τους αριστουργηματικοί (με την ετυμολογική και όχι την καταχρηστική έννοια του όρου) δίσκοι, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω μερικούς, τότε θεωρώ το Innervisions ως την σημαντικότερη μουσική του στιγμή, με τα Songs In The Key Of Life και Talking Book να ακολουθούν από κοντά.
από stevie wonder το αγαπημένο μου είναι το talking book.high fidelity γαρ…
σε κάτι καινούριο:
Devil’s Hollow - Devil’s Hollow (2010)
οι devil’s hollow είναι από το τιμημένο (μουσικά πάντα) texas, και φέτος κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους.παίζουν blues rock με πολλές funk πινελιές και με μια southern γεύση.όσοι γουστάρουν allman brothers, gov’t mule, αλλά και lynyrd skynyrd, καλό θα ήταν να τους τσεκάρουν.προσωπικά αγαπημένα τα δύο κομμάτια που κλείνουν το δίσκο (I Never Knew και Water To Wine).
ωραία πρόταση . το κατέβασα και μ ακούγεται πολύ ωραίο .
Εric Steckel!!!Φάτε τα κομμάτια σας!!!8O8O8OΚαι έχει και φωνή!Γεννημένος το 1990,πρώτη κυκλοφορία στα 11 του και έχει πάιξει με John Mayall, Solomon Burke, Hubert Sumlin…
http://www.youtube.com/watch?v=9F0tGF4KqeM&list=QL&feature=BF(Εδώ είναι 12 ετών!!!)
http://www.youtube.com/watch?v=_MVwBdLJ5m4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2dDHAJWBfpE&feature=related
Tι λες τώρα8O8O8O
Σχεδόν συμμαθητής!!!
Μιας και δύο από τις καλύτερες κατά τη γνώμη μου κυκλοφορίες της χρονιάς προέρχονται από το είδος της soul μουσικής, τiς αξίζει νομίζω μία, τυπική έστω, αναφορά στο οικείο thread:
Janelle Monae - The Archandroid
Erykah Badu - New Amerykah Part 2 (Return Of The Ankh)
Η πιο σύγχρονη και νεωτερική έκφανση της soul μουσικής αποτυπώνεται υποδειγματικά σε αυτούς τους δύο δίσκους. Πιο μεγαλεπήβολος και φιλόδοξος καλλιτεχνικά ο δίσκος της Janelle Monae, πιο μετρημένος και υπολογισμένος μουσικά ο δίσκος της Erykah Badu. Αμφότεροι όμως εξίσου σπουδαίοι και σημαντικοί.
γελω οταν ακουω τις φρασεις
[B]
‘μεγαλοι καλλιτεχνες οι peppers/jamiroquaye’[/B]
αφηστε τις ‘μαιμουδες’ κ πιαστε the real thing.
[B]funk you !!![/B]
report!
ε έχει δίκιο ο αποπάνω.
Και επειδή awake δεν το καταλαβαίνεις, σ’αυτή τη σελίδα (16) μπορείς να καταλάβεις γιατί σου τη λένε για το πόστινγκ σου. Που βασικά, το συγκεκριμένο ποστ είναι γραφικό σα στενάκι της ύδρας το καλοκαίρι.
Έστω ότι με ψήνει να ακούσω κάτι σε φάση BLUES-SOUL-GOSPEL-FUNK. Ανοίγω το ρόκιν, μπαίνω στο θρεντ να βρω κάνα δίσκο, φτάνω σελίδα 16. Κοίτα την. Προτείνονται δίσκοι από έξι (6) καλλιτέχνες.
[ul]
[li]4 έχουν ένα όμορφο ποστ με περιγραφή που σε κατατοπίζει, να δεις τι περίπου θα ακούσεις.[/li]
[li]1 έχει πολλά λίνκς στο youtube.[/li]
[li]1 λέει “ακούστε εδώ και μην ακούτε μαλακίες”[/li][/ul]
Τι πιθανότητες δίνεις να σε πάρω στα σοβαρά και να ακούσω αυτό που προτείνεις? Οι άλλοι μαλάκες είναι που γράφουν πέντε λογάκια για τη μουσική [U]που αγαπάνε[/U]? Ευθέως στο λέω ότι το ποστ σου μόλις πέρασε “μουσικολογικά” απαρατήρητο. Οι υπόλοιποι ποστάρουν “υποδεέστερα” πράματα σε σχέση με σένα (εξαίρεση ο Στήβι πάνω-πάνω) αλλά σε κερδισαν. Έχασες. Κατά κράτος.
Ποιός είναι για σένα ο σκοπός του ποστ σου? Τι νομίζεις ότι κατάφερες? Πριν απαντήσεις, ξανακοίτα τη σελίδα 16 από την αρχή και προβληματίσου.
Οι Peppers όντως “δανείστηκαν” πολύ από Parliament/Funkadelic (δεν το έκρυψαν, σο 2ο δίσκο είχαν παραγωγό τον Clinton) αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία τους. Τους πρωτοείδα live στα 90s και είχα πάθει πλάκα από την ενέργεια! Και εγώ τις μπάντες όπως ίσως ξέρεις από το live τις κρίνω περισσότερο!
Bασικά είναι λίγο περίεργη η λογική του να μειώνουμε κάτι που έχει “ξαναπαιχτεί” κατά κάποιο τρόπο…Λίγο λάθος καλύτερα.Χάνουμε τεράστιους δίσκους έτσι.
On topic:Ακούστε το Buddy Guy,πιο καλό από το Skin Deep μου φαίνεται!!!
Το βρετανικό περιοδικό Mojo στο τεύχος του περασμένου Σεπτεμβρίου δημοσίευσε μία ενδεικτική λίστα με τα 70 σπουδαιότερα soul άλμπουμ της δεκαετίας του '70 (λέω ενδεικτική μιας και ο κάθε καλλιτέχνης εκπροσωπείται από έναν μόνο δίσκο του, οπότε η επιλογή είναι εκ των πραγμάτων περιοριστική). Η πρώτη εικοσάδα έχει ως εξής :
- Stevie Wonder ? Innervisions
- Marvin Gaye ? What?s Going On
- Sly And The Family Stone ? There?s A Riot Going On
- Isaac Hayes ? The Isaac Hayes Movement
- The Temptations ? Sky?s The Limit
- Bobby Womack ? Understanding
- Aretha Franklin ? Spirit In The Dark
- James Brown ? There It Is
- Funkadelic ? Maggot Brain
- Chic ? C?est Chic
- Barry White ? Can?t Get Enough
- The Commodores ? Machine Gun
- Millie Jackson ? Caught Up
- Michael Jackson ? Off The Wall
- Earth Wind And Fire ? I Am
- Parliament ? Motor Booty Affair
- Eddie Hinton ? Very Extremely Dangerous
- The Isley Brothers ? 3 + 3
- Gil Scott-Heron ? Pieces Of A Man
- Curtis Mayfield ? Curtis
Πέραν των όποιων διαφωνιών έχει κανείς με την επιμέρους κατάταξη, συνολικά η λίστα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα του soul ήχου της δεκατίας του '70 δίνοντας αφορμή όχι μόνο για υπενθυμίσεις, αλλά κυρίως για ανακαλύψεις.
βρηκα ενα απειρα ενδιαφερον blog για το θεμα(στα ελληνικα κ ολας)…λιωσιμο…πραγματικα μπραβο!!:thumbup:
@ Cato.Πολύ ενδιαφέρον για εμάς που δεν έχουμε γνώσεις στο ιδίωμα,thanks!
To βίντεο αυτό το βρήκα στο Blog που πόσταρε η(αν δεν κάνω λάθος στο φύλο)Pax.
http://www.youtube.com/watch?v=YpotCR4wlEY&feature=player_embedded#!
Γαμάτοι Guests.Aχ ρε Αμερική…Έχεις τα χάλια σου τα μαύρα αλλά τέτοια πράγματα μόνο εκεί τα βλέπεις…
Το Buddy Guy δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά το περιμένω πως και πως. To skin deep μου είχε αρέσει πάντως.
Το βιντεάκι είναι απίστευτο αλλά το μισό το τρώει για τις εισαγωγές!:lol:
δεν μπορείς να φανταστείς το τεράστιο χαμόγελο μου, μετά από το σχόλιο αυτό!
σ’ ευχαριστώ για το λιώσιμο του…
keep on groovin (and rockin)
Κι εμένα μου άρεσε,γι’αυτό γουστάρω πολύ που μου φαίνεται καλύτερο το Living Proof.
Ωραίο το blog,το κοίταξα λίγο χτες αλλά θα το ψάξω παραπάνω,τα λέει όμορφα!
Θα βάλω και τον δικό σου αγαπημένο λοιπόν (Albert King) και τότε θα φέρεις κι άλλους
Αυτά είναι!Albert King!Τέτοια να διαβάζουμε πρέπει!!!