Δεν ειπα εγω αν κανουν καλα ή οχι ορισμενοι ή αν ειναι σαν φαινομενο κατακριτεο.
Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν μπορουμε να λεμε ξερωγω οτι οι U2 (σε συγκριση με Bon Jovi) εχουν οτι να 'ναι κοινο, λες και το κοινο των Jovi αποτελειται αποκλειστικα απο τυπους με καρφια και δερματινα.
Πέστα χρυσόστομε!!!Η μουσική ιστορία έχει αρχίσει τειλικά να διαμορφώνει άποψη για την πραγματική αξία αυτού του συγκροτήματος έστω και καθυστερημένα!!
Σχετικα με το ο.φ.α κοινο,καλως ή κακως κι εγω πιστευω πως θα υπαρχει στους μπον τζοβι,κ σιγουρα δεν μπορουμε να μετρησουμε αν αυτο το κοινο ειναι μεγαλυτερο ή μικροτερο σε σχεση με των U2 ή της Μαντονα.
Σιγουρα θα ερθουν ατομα που ξερουν μονο το It’s my life…
Eπισης σιγουρα θα παμε κ ατομα που θεωρουμε διαμαντια τα cd bon jovi,fahrenheit k these days…
Ας μην κατακρινουμε κανεναν.Δεν ξερω ποσο θα ειναι το κοινο.Δεν ξερω ποσοι θα ειναι οι ξεκαρφωτοι που θα ερθουν.Αυτο που ξερω σιγουρα ομως,ειναι πως ο πανικος που θα γινει μολις βγουν δεν θα χει ξαναγινει ουτε σε U2 ,ουτε σε μαντονες.
Πιστεύω ο φίλος εννοούσε ότι οι Βon Jovi σαν πιο “hard” ήχος σε σχέση πάντα με U2 και Madonna, έχουν λιγότερο ο.φ.α. οπαδούς σε σχέση με αυτούς τους δύο. Αν και εγώ πιστεύω ότι οφάδες θα υπάρχουν πολλοί. Έτσι άλλωστε θα γεμίσει και το στάδιο, αλλιώς δεν πρόκειται σε ΚΑΜΙΑ συναυλία στην Ελλάδα να γεμίσει το ΟΑΚΑ από καλλιτέχνη με μόνο die-hard fans.
Eγώ πάντως θα ήθελα να ξεκινήσουν με ένα δυνατό κομμάτι, όπως το Lay your hands on me, Livin’on a prayer, ακόμα και το Rockin’ in the free world όπως το έχουν ξανακάνει. Όχι πάντως με κανα γλυκανάλατο όπως το Happy now που ήμουν στο Λονδίνο ή κανα άλλο ξερω’γω. Ακόμα και το Blood on Blood που ξεκινάνε συνήθως φέτος, μπαίνει πολύ soft. Είδομεν και πρόσχωμεν… :papas:
Αυτο ακριβως,ο συνδιασμος της ζωντανιας του κοσμου και της αντιστοιχης διαθεσης της μπαντας ειναι το κλειδι σε αυτη τη περιπτωση,αν ο κοσμος ειναι κοιμισμενος λογικο ειναι να συμπαρασυρει στον ιδιο ρυθμο το συγκροτημα,οπως αντιστοιχα αν το σετλιστ δεν ειναι το αναμενομενο αυτο θα ξενερωσει τους περισσοτερους.Παντως το κοινο που εχω δει στα περισσοτερα βιντεο η dvd προσφατα των bon jovi το βρισκω απογοητευτικο,ειτε σε ζωντανια,ειτε σε συμμετοχη κλπ.
Επειδη ειναι η πρωτη φορα που ερχονται στην ελλαδα κ αναμενεται αρκετος κοσμος νομιζω οτι θα θελουν να δειξουν κ το κατι παραπανω σε αποδοση.
Αυτος ο οποιος εχω την εντυπωση οτι θα κλεψει τις εντυπωσεις με την παρουσια του δεν θα ειναι ο Jon οπως ισως οι περισσοτεροι πιστευουν,αλλα ο Sambora,o oποιος το τοπι στην κιθαρα το κατεχει,μπορει να μην καταφερε ολα αυτα τα χρονια να αποκτησει την φημη του σουπερ κιθαριστα η να φτιαξει το καλο ονομα ισως γιατι ηταν συχνα στην σκια του Jon,ομως βλεπω ενα ανθρωπο που στις συναυλιες τα δινει ολα,το γουσταρει αυτο που κανει και φαινεται.
Αν εχω καταλαβει λαθος τοτε καποιος που εχει δει BonJovi ας με διορθωσει.
Ο Richie πραγματικά είναι απίστευτος!! (και για ‘μένα είναι απ’ τους πιο “αδικημένους” κιθαρίστες…μαζί με τον Norum…)
Κλέβει την παράσταση με δικό του τρόπο, χωρίς να κάνει κάτι το εξεζητημένο!Απλά με την κιθάρα του!
Ο Jon είναι showman!Όπως και να το κάνουμε τραβάει όλη την προσοχή!
Αλλά είναι τόσο δεμένοι μεταξύ τους που κάνουν απίστευτο δίδυμο!
Έκλεισα επιτέλους και το δικό μου για αρένα.
Και εντελώς τραμπουκιστικά έκλεισα και δύο 80άρια για την αδελφή μου και τον άντρα της. Δεν τους ρώτησα καν…
Όπως τα λέει και ο Serviam. Ο Jon είναι ο σόουμαν, αλλά ο Richie κλέβει την παράσταση συχνά, τόσο με την κιθάρα, όσο και με τη φωνή του που είναι πιο blues.
Δεν ξερω αν ο ριτσι κλεψει την παρασταση ή οχι…
Το μονο που ξερω ειναι οτι χωρις εκεινον κ χωρις τα σολο του (εστω αυτα τα οχι τοσο εξιζητημενα),οι μπον τζοβι θα ειχαν μειωσει ακομα περισσοτερα το ροκ στοιχειο τους σαν μπαντα. Πιστευω πως αυτος τους κραταει,κ υπαρχουν σολο του που εχουν σωσει στην κυριολεξια τραγουδακια που ακουγονται γλυκαναλατα κ πολλες φορες <<ποπ>>,εντος ή εκτος εισαγωγικων.
Μακαρι να ακουγαμε ακομα περισσοτερη κιθαρα στα κομματια των 00’s κ να του εδινε περισσοτερο χωρο ο τζον.
Γιατι ρε παιδια λετε οτι ο Sambora δεν απεκτησε την φημη “καλου κιθαριστα” η οτι δεν επηρεασε πολυ κοσμο με το παιξιμο του οντας στην σκια του Jon??Ισα ισα,πιστευω οτι ειναι
απ τα πλεον γνωστα rock icons και απ τους rock κιθαριστες με το πλεον ουσιωδες παιξιμο στα σολο.Στα 80’ς-90ς ειδικα που μεσουρανουσαν οι Bon Jovi…Επισης σολο οπως αυτο στο dry county μπορει να τα γραψει μονο καποιος ο οποιος οχι απλα το κατεχει το τοπι,αλλα ξερει πολλα κιλα μπαλιτσα.Τωρα επειδη δεν παιζει σουπερ σρεντ,ε νταξει,ευτυχως δεν χρειαστηκε να παρουν τον Michael angelo Batio κιθαριστα,φτανει αυτη η αηδια του να θεωρειται το ανελεητο shred δειγμα καλου παιξιματος.
Και η Fender εχει βγαλει επισης δικο του signature model και εχει γραψει και κομματαρες οπως το ballad of youth πχ.
Aκολουθει ισως το “προτυπο” Joe Perry και κατ’επεκταση του Keith Richards ως δευτερου σε ιεραρχια αλλα της ουσιαστικης “ηρεμης” δυναμης.
Γενικα μεγαλος δασκαλος στον τομεα ριφφολογια-περιεκτικου σολο.Respect.
Μιας και το ανέφερες, το είχα απορία καιρό τώρα. Το Dry County είναι αποκλειστικά credit Jon Bon Jovi, όπως και το Bed of roses. Αλλά είναι εμφανές πως τα solo τους είναι δουλειά Richie. Γιατί δεν φαίνεται στα credits όμως? Υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα. Ούτως ή άλλως, τα πιο πολλά τα γράφουν μαζί. :-k