Bon Jovi - 20/7/2011 @ O.A.K.A

Σωστός ο cozy πιστεύω πολύ αντικειμενικός.

Ομορφούλι λαιβ δε λέω, τα ωραία τα αναφέρατε και πιο πάνω. Και ειδικά όταν ξεκινάς με το “Athens, finally, finally, finally” σκέφτεσαι τι θα ακολουθήσει.

ΑΛΛΑ

Η ένταση του ήχου χαμηλωμένη αισθητά. Στα περισσότερα λάιβ δε καταλαβαίνουμε τα κομμάτια λόγω της αλλοίωσης του ήχου, τώρα δε τα ακούγαμε καν! Τουλάχιστον μετά βελτιώθηκε αισθητά το θέμα.

Και η μεγαλύτερη πίκρα ήρθε με το κουτσουρεμένο σετ. Όταν είσαι οι Τζόβι, δε περιμένεις απλά να παίξεις καλά αλλά να κάνεις τη διαφορά. Ναι, 2μιση ώρες δεν είναι λίγες, αλλά ρε γμτ, όταν είδα στο σετ ότι είχανε μέσα 26 κομμάτια [Blood On Blood & Dry County] και μου παίζεις 22 και μάλιστα βάζεις και το -ναι μεν καλό αλλά λίγο μπροστά στα αναφερθέντα- Always, ε ντάξει, κρίμα.

Εν κατακλείδι, πολύ ωραίο λαιβ, αλλά θα μπορούσαν να δώσουν και κάτι παραπάνω.

Δηλαδή ρε πούστη δεν ακούσαμε Blood On Blood και Dry County για τη μπαλαντίτσα το Always. Που να το πεις σε άνθρωπο ρε γμτ.

Καλά κάνανε

Μωρέ κι εμάς μας πήραν τα ζουμιά, αλλά όταν είδα το σετ μετά όχι. Εξάλλου κλάψαμε σε άλλα τόσα κομμάτια να 'ουμ :stuck_out_tongue:

Σε γενικες γραμμες η συναυλια ηταν καλη απλα δεν εντυπωσιασε ισως οσο αναμενοταν ,ειδικα σαμπορα και τορες πολυ καλοι,ο τζον απο καποια στιγμη και μετα εσκασε κ δεν την πολυπαλευε,οι περισσοτεροι νομιζω εμειναν με την αισθηση οτι ελειπε το κατι παραπανω,θες το μετριο σετλιστ,θες η σπαστικη ζεστη,θες τα προβληματα στον ηχο κατα διαστηματα χαλασαν το συνολο,οντως καποια στιγμη ψιλοβαρεθηκα να πω την αληθεια οταν επεσε ο ρυθμος καπως.

Απο εκει και περα ενταξει τα σκηνικα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο,ενω ο κοσμος ηταν οπως περιμενα να ειναι,παει κ αυτη η συναυλια.

__Οχι ρε :stuck_out_tongue: Αυτό είναι μέτρια ηχοληψία. :slight_smile: (και θα έχει σχέση με τον χαμηλό ήχο σε σημεία)

__Διορθώνεται ΠΑΝ-ΕΥΚΟΛΑ (αν είσαι ένας απ’ τους κορυφαίους ηχολήπτες στον κόσμο, όπως αυτός που είμαι σίγουρος ότι θα έχουν οι bon jovi, και έχεις κορυφαίο εξοπλισμό). Eίναι η ίδια λογική με την οποία διορθώνεις εσύ ή αυτόματα το ηχοσύστημά σου αν έχει μικρόφωνο το surround για τις ταινίες (γιατί το 90% των ακροατών δε θα βάζει στις ιδανικές θέσεις). Τέλος πάντων!

__Εμπιστεύομαι τη γνώμη σου στα μουσικά, οπότε πρέπει να ήταν ωραία συναυλία, μακάρι να μπορούσα να παρευρεθώ και σε αυτή! BON JOVI ρε! 8)

Δεξιά και λίγο μπροστά απ’ την ηχοληψία ο κόσμος πάντως ήταν διαβασμένος, ξελαρυγγιαστήκαμε, οπότε μόνο ψόφιος δε μου φάνηκε, ειδικά σε κάτι Ι’ll be there for you, Bad Medicine, Wanted Dead or Alive (<3), Livin’ on a Prayer. 'Οτι υπήρχαν διάφοροι που είδαν φως κ μπήκαν είναι γεγονός, και ξύνιζαν κιόλας αν προσπαθούσες να πας πιο μπροστά…

Οι Τζόβιδες σίγουρα μπορούσαν καλύτερα, αλλά για 2,5 ώρες σχεδόν υπό αυτές τις συνθήκες και πάλι καλά πρέπει να λέμε. Ο τζονάκος το τελευταίο εικοσάλεπτο δεν την πάλευε καθόλου φωνητικά, David Bryan μια μικρή θεότητα.

Την περίμενα χρόνια αυτή τη συναυλία και ήδη νιώθω ένα κενό. ohwell…

Δηλαδή είχαν παραπάνω και δεν άντεξε ε;; :frowning:
Απογοητεύτηκα πάρα πολύ για το runaway…όπως κ για το οτιδήποτε του 1ου δίσκου…:?
Btw είδα το λέλουδο από μακριά αλλά νόμιζα οτί έκαναν πουλάκια τα μάτια μου :stuck_out_tongue:
Σε γενικές γραμμές ψόφιο το λάιβ (το κοινό πιο πολύ)

ξενερωτο live…εχουμε δει τοσα και τοσα live που μπορουμε να το πουμε γ αυτο…
μηδεν παλμος μηδεν νευρο…κ απ το κοινο κ απ τους jovi πιο πολυ…
χαλια ηχος στην αρχη…κανονικα κουφαινεσε απ την ενταση του ηχου σε καθε live αλλα εδω δεν ακουγαμε καν…τιποτα απο πρωτο δισκο…[-X
τεσπα τους ειδαμε κ αυτους…τπτ παραπανω απλα τους ειδα και διαγραφηκαν απ τη λιστα
λυπαμαι τα 65 ευρω που εδωσα…θα μπορουσα να το χα παρει 20 ευρω απ εξω…

Οι μεγάλες μπάντες διατηρούν το όνομά τους με καλά live, έτσι και οι BJ εχθές απέδειξαν ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπάντα! Η κ@αριόλα η ζέστη μάς στέρησε και το 2ο encore, αλλά χαλάλι, ήταν όλα μαγικά. Για τον mainstream κόσμο δεν έπαιξαν μόνο το Runaway, για μας τους hardcore fans αρκετά, όπως το Lay your hands on me, These days, Dry county, ίσως και κάποια άλλα. Α, και τα τριαντάφυλλα ήταν λόγω Bed of ROSES, έλεος δλδ!

Αυτά και μακάρι να ξανάρθουν! :slight_smile:

Παρόλο που το μόνο που μπορεί να κατηγορήσει κανείς είναι η φύση, το ακούσαμε ακόμα κι αυτό :lol:.

διαβασα όλα τα παραπανω σχόλια, ειδικα τα αρνητικά… Καταλαβαίνει κανείς τι είναι να τραγουδάει κ να χοροπηδάει για 2,5 ώρες με τόσο πολύ ζέστη? καταλαβαινει κανεί οτι τα χρόνια πέρασαν και ο bon jovi δεν είναι πλέον παιδάκι? Είναι δυνατόν να μην πέσει η φωνή του? μπορεί να τραγουδάει όπως πριν 20 χρόνια?

νομίζω ότι η συναυλία ήταν καλή από πολλές απόψεις, οκ μπορούσαν να πουν 2-3 ακόμα κομμάτια, αλλά στο τέλος λύγισαν από ζέστη+κούραση. Σεβάστηκαν τον κόσμο, έδωσαν best of set list (ελειπε βεβαια το runaway), αλλά μην περιμένουμε να τα ακούσουμε όλα σε μια συναυλία.

ήταν η 3η φορά που τους έβλεπα κ για τα χρόνια τους κ την αφόρητη ζέστη τα πήγαν μια χαρά… προσωπικά πέρασα πολύ καλά και το καταευχαριστηθήκαμε… πάντα τέτοια!

καλα ηταν. Αλλα οχι αυτο που ακουγαμε τοσο καιρο οτι θα ηταν. Και γνωριζοντας οτι θα ακουσω διαφορα απο πολλους και χωρις να εχω διαθεση να απαντησω, μολις γυρισα εβαλα και ειδα λιγο απο το live του Springsteen στο Hyde Park. Και εκει καταλαβα οτι οσο καλος και να ειναι ο Bon Jovi , το ονειρο του να γινει ο νεος Bruce δεν θα πραγματοποιηθει ποτε!!! Προς αποφυγην διαφορων τονιζω οτι χθες το καταχαρηκα και περασα πολυ καλα και ανετα θα ξαναπηγαινα.

Καλά, Μπρους είναι μόνο ένας ρε :)!

Kαταρχην να δηλωσω οτι ουδεποτε ημουν φαν των συναυλιων των μεγαλων χωρων , για τον απλουστατο λογο οτι θεωρω οτι δεν εχουν καλο ηχο , και σπανια 'περναει ’ η μουσικη στον κοσμο.Δεν ειναι οπως οπως σε ενα κλειστο μικροτερο χωρο που νιωθεις το μπασο και την μποτα να σου 'κλωτσανε ’ το στομαχι και θελεις δεν θελεις ‘μπαινεις μεσα’ στην μουσικη . Στον τεραστιο ανοιχτο χωρο ο ηχος απλωνεται και μοιαζει πολλες φορες με ‘δυνατο τρανζιστορ’ .

Τι κανει ομως νια συναυλια μεγαλου χωρου πετυχημενη ? Για μενα πετυχημενη ειναι μια τετοια συναυλια οταν γυρισεις το κεφαλι και δεις να συμμετεχουν οι θεατες στην μουσικη και στις πιο απομακρισμενες κερκιδες .Τοτε σημαινει οτι η μουσικη ‘περασε’ απεναντι . Θυμαμαι την συναυλια των kiss πριν λιγα χρονια στην μαλακασα , που ενω μπροστα υπηρχε ενας ενθουσιασμος , στα πλαγια και στα 'στασιδια΄ ο υπνος επεφτε συνεφο ,και δεν μιλαω μεταφορικα , ηταν αρκετοι αυτοι που ειχαν ‘γλαρωσει’ η και κοιμοντουσαν …

Στην συναυλια αυτη λοιπον , κατι τετοιο δεν συνεβη αφου ειδικα στα πιο γνωστα κομματια εβλεπα ακομα και τις πανω γωνιακες εξεδρες να συμμετεχουν ζωηρα στην μουσικη ,πραγμα που δειχνει οτι οι Bon Jovi πετυχαν στο εργο τους .

Βλεποντας το live ‘στησιμο’ της μπαντας ευκολα παρατηρουσε κανεις οτι το συστημα ηταν 2-2-2 (οπως θα ελεγε και ο Αλεφαντος ) . Εχουν δηλαδη οι Jovi ,ενα
προσωποκεντρικο χαρακτηρα .
Οι 2 πρωταγωνιστες (Bon Jovi -Sambora ) σαν βασικοι επιθετικοι , οι 2 'αμυντικοι ’ (Torres -Bryan ) ,και οι 2 ‘backround’ (mcDonald και κιθαριστας β’που δυστυχως δεν τον γνωριζω) οι οποιο σκηνικα φαινεται να εχουν εναν session ρολο , παροτι ειδικα ο μπασιστας εχει συμμετοχες με διαφορους μεγαλους καλλιετεχνες (Cher , Bolton κτλ ) και μαλιστα ειχε αναμιχθει και στο πρωτο bon jovi δισκο .

Η συναυλια ξεκινησε με ασχημο ηχο , η κιθαρα(ες )σχεδον δεν ακουγοταν αλλα βελτιωθηκε αρκετα στην συνεχεια .Η μπαντα εδειχνε στην αρχη επηρεασμενη απο την ζεστη , ο Jon εδειχνε καπου στο 2ο κομματι να μαζευει αναπνοες , ομως σιγα σιγα προσαρμοστηκαν και ανεβασαν ολοι αποδοση .Το ιδιο και ο Sambora στην αρχη φανηκε λιγο σφιγμενος ,ενω ειχε και καποια ψιλοπροβληματα ηχου και κιθαρας .
Παρα την ασχημη σε ηχο αρχη , το κοινο ανταποκριθηκε αμεσως στο κομματι που προσφεροταν αλλωστε για κατι τετοιο (raise your hands ) .

Ετυχε να παρακολουθησω τους Bon Jovi ,απο την αρχη της καριερας τους ,μου ειχε κανει εξαιρετικη εντυπωση ο πρωτος δισκος τους , που ειναι και ο αγαπημενος μου και θεωρω καλυτερο κομματι τους το 'shot through the heart ’ του πρωτου δισκου ,κομματι υποτιμημενο ,που καποτε επαιζαν στα live και το εχει γραψει ο Jack Ponti (μαλιστα υπαρχει και σε καποιο δισκο των Surgin αν δεν κανω λαθος ) . Εντυπωση τοτε μου εκανε οτι στο κορυφαιο hit του δισκου ( runaway ) ,μαζι με το ονομα του Bon Jovi υπηρχε ενα ονομα, George Karak η Karakoglou και αναρωτιωμουν αν ηταν Ελληνας η Τουρκος . Για χρονια ειχα την απορια ’ μα ποιος ειναι ο Καρακογλου ? ’ Δυστυχως απο αυτο δεν επαιξαν κατι , νομιζω το runaway ειχε και θα εχει παντα θεση στο σετ τους .

Ομως οι Bon Jovi εχουν super hits και ετσι τοσο τα δυνατοτερα ( its my life , bad medicine ,you give love a bad name ,living on a prayer ) αλλα και οι μπαλαντες (always ,bed of roses ,wanted dear or alive ,ill be there for you ) φροντισαν στο να διατηρηθει ζεστο το κοινο . Οπως προειπα , η ανταποκριση ηταν θερμη σε ολο το μηκος και πλατος του γηπεδου οχι μονο στην αρενα η μπροστα .

Ο Sambora σταδιακα ,οταν ο ηχος του ακουστηκε καθαρος , εδειξε οτι ειναι τοσο περιεκτικος κιθαριστας οσο και εφετζης ,τα ‘σφυριγματα’ του(false harmonics )), ξεπερνανε πολλες σε πληθος και αυτα του Eddie , ενω δεν αφηνει παραπονεμενο και το τρεμολο καθως το βυθιζει καμποσες φορες . Ομως η βαση του παιξιματος του ειναι blues-rock ,κινειται συνηθως σε μια θεση ,δεν ‘ανεβοκατεβαινει ταστιερες’ . Κατα την διαρκεια του σετ αλλαξε καμποσες κιθαρες , παιζοντας με Sambora (νομιζω της Esp signature models ειναι ) ,Gibson 2-3 ,Fender stratocaster (φθαρμενη),διπλη Taylor ακουστικη (ηταν koa αραγε? ) ,διπλη Tele και παει λεγοντας . Μεγαλο προσον του περαν της κιθαριστικης φιγουρας και προσωπικοτητας του ειναι η φωνη του , που παντα υποστηριζε το Jon .

ο Βon Jovi εχει αναμφισβητητα star quality ,κουβαλαει την μπαντα πανω του χωρις να εχει την σουπερ φωνη , εχει την δικη του χροια ,που απο την στιγμη που συνδυαστηκε με κλασσικα τραγουδια , εγινε αποδεκτη απο ολους . Ειναι αυτο που εχω υποστηριξει και σε αλλα σημεια .Τα κλασσικα κομματια κανουν την φωνη . Σε καποια φαση του πεταξανε μια ελληνικη σημαια που εγραφε κατι σαν ’ living on a prayer since 1985 ’ ,κατι τετοιο .

Στο σετ που ειδα , νομιζω θα μπορουσε να εχει πρωταγωνιστικοτερο ρολο ο πληκτρας τους , του οποιου τα προσωπικα πιανιστικα μου αρεσουν , θα επρεπε να εχει και καποιο μερος δικο του σαν solo . Αλλωστε οπως εχω ξαναπει ’ rock,hard rock χωρις πληκτρα δεν νοειται ’ … ειναι must …

Βγαινοντας ακουσα καποιους κα συγκρινουν την συναυλια αυτη με αυτη των U2 . Για μενα υπαρχει μια ουσιαστικη διαφορα . Την εποχη της μεγαλης δοξας των bon jovi 85-86 ειχαμε πολυ λιγα ‘μεσα’ , καθολου ιντερνετ , με αποτελεσμα η διαδοση της μουσικης τους να ειναι πιο δυσκολη . Για την Ελλαδα δεν μιλαμε ασφαλως , εδω επαιζαν τα τοτε ραδιοφωνα το you give love και δεν ηξεραν αν ηταν συγκροτημα η σολο καλλιτεχνης . Στα δε 'rock ’ εντυπα ? Θυμαμαι τις απαξιωτικες αναφορες περιοδικων σαν το heavy metal στους bon jovi ,που τους θεωρουσαν σαν μουσικες 'φωτοβολιδες΄ που μετα απο χρονια κανεις δεν θα θυμαται . Οι Bon Jovi με την τεραστια καριερα τους , και την σταθερη αφοσιωση τους σε αυτο που απο την πρωτη στιγμη προσφεραν (σε αντιθεση με αλλους τσαμπουκοκωλοτουμπες ) οχι μονο εμειναν στην ιστορια σαν 'κλασικοι ’ αλλα στο χθεσινο κοινο τους περιελαβαν και τους επικριτες του χθες ( οι οποιοι καποτε τους χλευαζαν) .

Κυριοι σας τα λεγαμε τοτε ,αλλα εσεις εκει το χαβα σας … Μας ειχατε πρηξει με καποιους που δεν αφησαν ουτε ενα κλασσικο τραγουδι στην ιστορια της μουσικης οπως εδειξε η ιστορια .

Μετά από αρκετές ώρες και με μία πιο χαλαρή προσέγγιση, μπορώ να πω ότι η χθεσινή απόδοση του Τζων δεν είναι αντιπρωσοπευτική του τι μπορεί να κάνει. Τους έχω δει 12 φορές και ήταν μακράν η χειρότερη του. Για τη φωνή του δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί ούτως ή άλλως μπροστά δεν πολυακουγόταν, αφού τραγούδαγε όλος ο κόσμος. Από τη μέση και μετά ήταν φανερά πτώμα και δεν μπορούσε να τραγουδήσει. Το κοινό ήταν από τα καλύτερα που έχω πετύχει σε συναυλία τους. Δηλαδή τι περιμένατε? 65.000 κόσμος να ξέρει τα λόγια του I’ll Sleep When I’m Dead? Οι περισσότεροι ήταν casual fans, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εξωτερικό. Και το It’s My Life είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους από το 2000 και δώθε. Η ζέστη κατέστρεψε το μεγαλύτερο πάρτυ του καλοκαιριού. Ευτυχώς που ο Ρίτσι δεν επηρεάζεται από κάτι τέτοια. Στα encore έπαιξε το Always γιατί δεν άντεχε άλλο γρήγορο τραγούδι. Μπουφάν φόραγε γιατί πάνω στη σκηνή είχαν ψυκτικά μηχανήματα.

Aπορω με τις τοσες αρνητικες κριτικές.
σχεδόν 2.5 ώρες ηταν επάνω η μπάντα , χωρις ψευτικες παύσεις και με πολύ καλή απόδοση.
Ο Bon Jovi κουβαλάει star quality και το έδειξε απο την αρχή ως το τέλος.Νομίζω οτι γενικά χθές τραγούδησε πάρα πολύ καλά.
Για τον Σαμπορα θα γίνω μάλλον κακός αφου γενικά χθες δεν καταλαβα τον ντόρο γύρω απο το όνομα του.
Σε κάποιες φάσεις κιόλας έπαιζε “απλά” σολο και η μουρη του έδειχνε δυσκοιλιοτητα λες και έπαιζε παπάδες (που δεν το έκανε).Ηταν πάντως πολύ καθαρός στο παιξιμο του χωρίς λαθη.
Ο Ντράμμερ φανταστικος by the way!
Το runaway ελειπε ρε γμτ αλλα δεν πειράζει.Χθές νομίζω μας τίμησαν με ενα τρελό best of το οποίο δεν ξερω αν το έχουν ξανακάνει σε άλλη χώρα σε αυτή τη περιοδεία.
Δεν ημουν φαν του Bon Jovi πριν την συναυλία και ουτε θα γίνω, αλλα χθές ανεβηκε πολύ στην εκτιμηση μου.Ακρως επαγγελματίας (με την καλή εννοια) που σεβάστηκε το κοινό του.

σε 20 χρονια απο τωρα , ποσα πιστευεις τραγουδια θα μεινουν του Bruce και ποσα του Jon ? Γιατι εγω λεω οτι θα ληξει 10-1 το παιχνιδι ,και το ενα με το ζορι .

8O#-o