Bon Jovi - 20/7/2011 @ O.A.K.A

Για την ιστορία, το encore είχε τα Dry County, Wanted, Blood On Blood και Prayer, και σαν audibles τα These Days, Love’s The Only Rule και Always. Το Runaway ήταν στην απ’ έξω έτσι κι αλλιώς.

Off topic, αλλά εγώ που είμαι die-hard fan των Stones :stuck_out_tongue: θα σου πω ότι ναι, έχουν απίστευτη ενέργεια, ναι, η γριά η κότα έχει το ζουμί :lol: και ναι, παίζουν σε άλλη κατηγορία, αλλά έχουν κι αυτοί ακόμη χάσει [I]πολλά [/I] σε σχέση με το τι έκαναν επί σκηνής τριάντα χρόνια πριν… Μια βόλτα στα fan forum να δεις εποχή περιοδείας για να καταλάβεις τι θα πει γκρίνια για συναυλιακή απόδοση και αναλύσεις επί αναλύσεων για το αν η τούμπα του Richards επηρέασε το σημείο του εγκεφάλου του που ελέγχει τις δεξιότητές του στην κιθάρα :lol:

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι με τον χρόνο κανείς δεν μπορεί να βγει αλώβητος, αλλά σημασία έχει αυτό, η απόλυτη τεχνική ας πούμε; Εγώ νομίζω είναι το συναίσθημα, και τους είδα να το γουστάρουν πολύ αυτό που κάνανε χτες οι Jovi…

Υ.Γ. Amarath, το σουτιέν που άρπαξε ο Jon από σκηνής λες; Με εντυπωσίασαν τα αντανακλαστικά του, με τη μία το 'πιασε το χεράκι, εκπαιδευμένο σε τέτοια :lol:

Να σου πω εγώ που είμαι “φανμπόυς”. Περίμενα μεγαλύτερο setlist μιας και ήρθαν για πρώτη φορά Ελλάδα, όπως επίσης και κάποια πιο “ψαγμένα” τραγούδια. Αυτά όμως για εμένα που είναι η Νο. 1 μπάντα μου. Για κάποιον που ήρθε επειδή ήξερε 5-6 τραγούδια τους, θα το καταευχαριστήθηκε γιατί από τα πολύ γνωστά έλειπε μόνο το Runaway.

Όσο για την απόδοση και το κέφι, ε, δεν θα είναι και πολλοί αυτοί που είπαν ότι ήταν υποτονικοί, μην τρελαθούμε!

__Ε, ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ (όπως και με ειρωνεία ή στενοξεφαλιά). Διαβάστε όσο γρήγορα θέλετε κάτι, αλλά αν θέλετε να απαντήσετε, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ πριν απαντήσετε. Ον, τόπικ είναι, αλλά σε spoiler για να μην κουράσει (εξειδικευμένη κουβέντα περί ήχου της συναυλίας):

[SPOILER]

__Ελα, μη γελάς μαζί μου, δεν είναι ευγενικό. Εκτός αυτού, αν έχεις άδικο, ξέρεις που επιστρέφεται η ειρωνεία ε; :wink: παίξε πιο safe

__Ok, πρώτον εξήγησε ο Παντελής ότι “μαζί σου είναι”, οπότε μη το γράψω και εγώ. Δεύτερον και πιο σημαντικό, μα το πού οφείλεται αγαπητέ Cozy, το ξέρουν και οι πέτρες… Λες να μη ξέρουμε ότι το φως ταξιδεύει πιο γρήγορα από τον ήχο…; :stuck_out_tongue: Οπότε, άκυρο το σχόλιο σου (ξέρω όμως ότι δεν εμπεριέχει ειρωνεία, απλά, “τι το λες”, λες να μη το ξέρω;), το ΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ [U]ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ[/U] το ξέρουμε, εγώ όμως είπα ότι [U]ΦΤΑΙΕΙ[/U] ο ηχολήπτης που δε το διόρθωσε (ή ο εξοπλισμός). Ελεος ρε παιδιά, τι [I]άλλο θέμα[/I], αυτό έλεγα… Λέτε να τα έβαζα με το “θεό” και τους φυσικούς νόμους;

__Οταν πας σε μία συναυλία και πληρώνεις εισητήριο, πρέπει να ακούς και να βλέπει καλά, όπου και να κάθεσαι -υποτίθεται ότι έχουν μελετήσει το χώρο και αν μπορούν να στο προσφέρουν και γι’ αυτό τους πληρώνεις (ε, στο παράδειγμα εξαιρούνται παραγωγές της didi music για ευνόητους λόγους :lol:). Για να σου λύνουν προβλήματα με αντιχήσεις, στάθμες, διασπορά μεσαίων /ψηλών και μπάσων (διαφέρει), στερεοφωνική εικόνα σκηνής ή πολυκάναλο ήχο και εφέ, feedback κλπ…

__Τώρα για πίσω ηχεία κλπ, για να απαντήσω με δύο λέξεις (στο αν γίνεται αυτό που λέω), θα πω:

__Roger Waters. :lol: :stuck_out_tongue:

__Και μην πετάξει κανείς καμιά εξυπνάδα για κλειστό χώρο, πήγαμε και στο Dark Side και όχι μόνο δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, αλλά είχαμε και surround ήχο και εφέ -και γενικά τετρακάναλο ήχο σε συναυλίες έχουμε από τη χρονιά που βγήκε το Dark side… Γι’ αυτό είπα πριν για ποσο καλός είναι ο ηχολήπτης και ο εξοπλισμός. Τυχαίο είναι που υπάρχουν τόσα παράπονα από φίλους;

__Είναι είσαι 100 μέτρα μακριά απ’ το ηχείο, φταίει η παραγωγή που δεν υπήρχε ηχείο πιο κοντά, δεν φταις ούτε εσύ που πλήρωσες και ξέραν πού θα κάτσεις, ούτε οι νόμοι της φυσικής που τους ξέραν επίσης. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; :slight_smile:
[/SPOILER]

Πως θα μπορούσε να διορθωθεί το “πρόβλημα”;

Μιλας για τον τρελο τον καραφλο ή ιδεα μου?

Θα σου πει για τον Eric Adams και θα έχει δίκιο.

Πες τα!

έτσι στα γρήγορα μερικές περιπτώσεις: halford,ozzy,adams,jonshon,jagger,dio(πριν μας αφήσει),dickinson κτλ κτλ κτλ. μη σου πω κι ο sexy dave καλύτερος ήταν :stuck_out_tongue:
όλοι αυτοί είναι μεγαλύτεροι από τον τζοβι ,που στη τελική 49 είναι. δεν είναι 108 να λέμε ποποοοο γέρασε και λογικό είναι ο άνθρωπος που δε μπορεί κτλ κτλ κτλ. σιγά!

Υποσημείωση: Φέρτε τον Μπρους με αυτήν τη ζέστη να δούμε σε πόση ώρα θα κλατάρει. Εδώ ο Τζόνις δεν το περίμενε αυτό που του έλαχε χθες. Κρας τεστ μπαρμπάδων εδώ και τώρα!

Ουτε ο Οζζυ αντέχει, ουτε ο Dave.Το εχουν δειξει και σε πολυ μικροτερης διαρκειας setlist.
Και δεν πιστευω οτι ο Bon Jovi ηταν τοσο κακος χθες.Το αντίθετο.

Δηλαδή πιστεύεις ότι ο Halford δεν έχει χάσει?, ότι ο Jagger είναι ίδιος? ότι ο Ozzy είναι ο ίδιος Ozzy που ήταν 20 χρόνια πριν??? #-o #-o

τι ερωτήσεις μωρέ είναι αυτές! προφανώς και έχουν χάσει μέσα στη διάρκεια του χρόνου,προφανώς και δεν τραγουδάνε το ίδιο καλά κτλ κτλ κτλ.
το θέμα είναι όμως ότι πας σε ένα live τους και δε φέυγεις με την αίσθησηQ: “ντάξει μωρέ γέρασε,που να τραγουδήσει.ας τον καταλάβουμε.”

και ,προσωπική άποψη πάντα, αυτοί που ανέφερα (αν και μεγαλύτερης ηλικίας,από πολύ μέχρι λίγο) στέκονται καλύτερα από τον 49χρονο john.

__Παντελή, φαν /χομπίστας είμαι, όχι ηχολήπτης /sound engineer -“χαζομάρες” θα πω αν απαντήσω. Μακάρι να ήξερα για να το μοιραστώ με το forum :slight_smile:

__Οπότε ρωτάω ρητορικά, οι υπόλοιποι πώς το λύνουν; Οι ηχολήπτες του “Waters” πώς το λύνουν; εγώ σε τόσα βιντεάκια (από κινητό ή κάμερα που προφανώς δεν παίρνουν τον ήχο από το soundboard) που έχω δει από arena rock concerts , γιατί η εικόνα δεν έχει τόσο διαφορά φάσης που να νομίζεις ότι παίζουν με προηχογραφημένα;

__Στο Γούντστοκ το '69 που είχε μισό εκατομμύριο κόσμο, πώς το έλυσαν; …:stuck_out_tongue:

Καλα ναι.Ο Οζζυ μας αφησε με το στομα ανοιχτο τον Σεπετεμβρη!

Απλά θα ξαναγράψω ότι το χθεσινό δεν ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι μπορεί να κάνει.

οκ, αυτό το δέχομαι. δεν έχω άλλη άποψη οπότε κρίνω από το χθεσινό.σίγουρα όλοι έχουμε και τις κακές βραδιές μας, ανθρώπινο είναι 8)

φέρε στο μυαλό σου και τον Biff, ο οποίος είναι κάποιας σεβαστής ηλικίας, αλλά ποιός έφυγε παραπονεμένος από το live των Saxon? τόσο για τη δική του απόδοση, όσο και του συγκροτήματος.

οοοοου γες!!!χελ γεα!!!:thumbup:

@ zolos: Respect! Ήμουν κάτω διάζωμα κι εξαρχής όλες οι γυναίκες (40+) σηκώθηκαν και του την έπεφταν μακρόθεν. Άκουσα σχόλια τύπου "Να φιλήσω εσένα γιατί δεν μπορώ να φιλήσω αυτόν; (το είπε γυναίκα προς γυναίκα, ε!) και “Αν τον είχα τι θα του έκανα!” και διάφορα άλλα.

Ορίστε και φωτό (όχι των διασήμων, που αποδεικνύουν πόσοι ήμασταν) και γελάστε και με τα παχιά λόγια για τη συναυλία.

http://www.tlife.gr/Article/news-bon/0-68-19514.html

http://www.tlife.gr/Article/news-jovi/0-69-19519.html

Προς Θεού, ήταν υπέροχα, αλλά πώς τα φουσκώνουν οι άνθρωποι πια;

Για τον Όζζι ένα έχω να πω. Υπάρχουν άνθρωποι που προετοιμάζονται για κάθε συναυλία κι υπάρχει κι ο Τζόνις που βγήκε χθες με τη σιγουριά ότι το’χει στο τσεπάκι του. Μόνο αυτό του καταλογίζω. Όλοι οι άλλοι αμάνικο φόραγαν, ο Τζόνις με μακρυμάνικο. Και ψυκτικά να έχει κι ό,τι θέλει, ας ρωτούσε όσους κυκλοφορούσαν στην Αθήνα τόσες μέρες πόσες ανάσες πήραν για να προσαρμόσει κι αυτός τις δικές του. Μη φέρεται σαν τουρίστας που βλέπει τη ζέστη μας και χαίρεται και μετά από μία ώρα πάρ’τον κάτω. Καραγουστάραμε που τους είδαμε, αλλά μου/μας χρωστά το Runaway! :stuck_out_tongue: