Bon Jovi - 20/7/2011 @ O.A.K.A

Νταξ, περίμεναν και οι haters 5 μερούλες να καταλαγιάσει η κίνηση στο τόπικ για να φανούν αλλιώς θα τους έτρωγε η μαρμάγκα, και τσουπ, εμφανίστηκαν! :wink:

Για όλα υπάρχει και ο αντίλογος. 3 μέρες συνεχόμενες Wembley sold out, 12 εμφανίσεις sold out στο Ο2 Arena London σε 20 μέρες και κ.ο.κ.

Πάντως, ισχύει και αυτό που είπε κάποιος φίλος πριν. Μετράει και κάθε πότε κάνουν τουρ. Αν κάνεις κάθε 5 χρόνια ξέρω γω, η δίψα του κόσμου είναι μεγαλύτερη για να σε δει… :wink:

Και επίσης, δεν είναι ανάγκη να συγκρίνουμε Jon-Bruce. Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία.

Στο τελευταίο συμφωνούμε σχεδόν όλοι πιστεύω.

Ωστόσο ο Boss δεν είναι απ τους καλλιτέχνες που κάθονται στ αυγά τους για πολύ καιρό και κάνουν τουρ όποτε θυμηθούν.Την τελευταία δεκαετία,ειδικά απ το The Rising και μετά περιοδεύει σχεδόν κάθε χρόνο,οπότε αυτά περι 5ετίας είναι αβάσιμα.Τώρα για το κάθε πότε έρχεται Ευρώπη είναι άλλο θέμα(που στις τελευταίες περιοδείες πάντα περνούσε…).

Επίσης δεν έχουν και οι 2 σχεδόν 30 χρόνια καριέρα όπως αναφέρθηκε.Ο Boss πλησιάζει τα 40.

Tέσπα,καλλιτεχνικά ο Boss έχει φτάσει σε κορυφές απάτητες για πολλούς και αντικειμενικότατα θεωρείται τεράστιο κεφάλαιο της αμερικάνικης μουσικής,αντιθέτως με τους-εξαιρετικούς κατα τ΄άλλα Τζόβηδες- που έχουν ακόμα δρόμο να διαβούν και επίσης έχουν αρκετό έως πολύ καιρό να βγάλουν κάποιο πολύ καλό δίσκο.

άντε πάλι.!! καλά τι συγκρίνετε?!!

Απλά αναφέρουμε facts.Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης…:wink:

Καλά αυτό είναι σίγουρο.! 8)

αλλά και πάλι…δεν έχει νόημα

off-topic αλλά απίστευτο παιχνίδι το munchkin!!! :lol::lol::lol:

γιαυτο ειπα περιπου 30 , ειναι δηλαδη μεγαλο και ασφαλες νουμερο να βγαλει κανεις συμπερασματα . Απο εδω και περα , δεν υπαρχουν περιθωρια για πολυ μεγαλες αλλαγες .

ομως το σχολιο μου δεν ηταν η καλλιτεχνικη συγκριση των 2 , σαν κλισε κοντρα maiden -metallica σχολιασα καποιο συγκεκριμενο post ενος φιλου .

το αν ειναι ποιοτικοτερος μουσικα ο Bruce , πιθανων να ειναι ,προσωπικα με την λιγη μουσικη που γνωριζω δεν το ακουω , αλλα οπως και να εχει μιλησα μονο για νουμερο κλασσικων all time classic κομματιων , που κατα την γνωμη μου ειναι και το μονο που μενει στην μουσικη .

Προσπερνάω αν αυτό είναι το μόνο που μένει στη μουσική, για το οποίο διαφωνώ κάθετα, και συνεχίζω:

Τα all time classic κομμάτια σχετίζονται με το τι ψάχνεις να ακούσεις και γενικά ποιος είναι ο περίγυρός σου. Στο δικό μου κόσμο, πίστεψέ με, δεν ακούγεται ούτε ένα τραγούδι των Bon Jovi, και κατά συνέπεια δεν έχουν καμία all time classic στιγμή. Αντίθετα ακούγεται πολύ Bruce Springsteen. Πρόσεξε, δεν εννοώ τι βάζω να ακούσω σπίτι μου. Εννοώ τι παίζεται από τους ραδιοσταθμούς που ακούω, ποια τραγούδια συζητάει ο κόσμος γύρω μου, τι ακούγεται στα μπαρ που πίνω το ποτό μου. Πιθανόν στο δικό σου κόσμο αυτό να είναι αντίστροφο.

Όταν προσπαθούμε να βάλουμε πιο αντικειμενικά κριτήρια θα πρέπει να πάρουμε και άλλα δεδομένα υπόψη μας. Είτε είναι οι πωλήσεις δίσκων, είτε τα εξώφυλλα και τα αφιερώματα σε περιοδικά, είτε ο κόσμος που μαζεύεται στις συναυλίες. Από αυτήν την άποψη θα συμφωνούσα ότι στην Ελλάδα που τα 80s χουν μία υπόσταση που δε βρίσκεις πουθενά αλλού στον κόσμο οι Bon Jovi μπορεί και να είναι πιο κλασικοί. Δε συμβαίνει όμως πουθενά αλλού.

ποσα all-time κλασσικα κομματια εχει πια ο μπον τζοβι? πεντε? δεκα?

και γενικα αυτο που πε ο mandrake. αν τα διαχρονικα κομματια τα κρινεις αναλογα με το τι παιζει το dizzy, τοτε ο μπον τζοβι εχει πιο πολλα και απ τον ντυλαν.

συμφωνω σε γενικες γραμμες , δεν μιλαω για τον προσωπικο περιγυρο που ουδεμια σχεση εχει με αυτα , ουτε τα δικα μου γουστά ,δεν θα εβαζα να ακουσω bon jovi . Μιλω για το αν ενα κομματι συνεχιζει να ακουγεται πολλα χρονια μετα την χρονια που εγινε επιτυχια .

Επειδή η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους,γιατί διαβάζω απίστευτες κουλαμάρες.Πρώτον τα VIP που οι πανηλίθιες τηλεπερσόνες δεν ήταν μπροστά μπροστά,μα στην κερκίδα,στα δημοσιογραφικά,οπότε μην κράζετε και γι’αυτό!Μπροστά ήταν τρελαμένοι φαν που έδωσαν 150-350 ευρώ!Και όντως είχε άπλα εκεί,όχι γιατί δεν έγινε sold out,μα γιατί ήταν έτσι διαμορφωμένο ώστε να έχεις την άνεσή σου,που την χρυσοπλήρωσες,πράγμα που το θεώρησα εντελώς ξενέρωτο!Δεύτερον το setlist ήταν όντως μικρό για BonJovi (ειδικά την απουσία του Lay Your Hands On Me δεν την καταλαβαίνω με τίποτα!!!),μα και πάλι πείτε μου σε πόσες συναυλίες πήγατε και έπαιξαν 2,5 ώρες με μόνο 5 λεπτά διάλειμμα?Είπαμε μικρή διάρκεια για BonJovi,μα τεράστια σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα!Θα επανέλθω αφού διαβάζω τι άλλο βρήκαν οι καλοθελητές να κράξουν!

έτσι, η καλύτερη συναυλία που έχουμε παρακολουθήσει τα τέλευταία 20 χρόνια στην ελλάδα! τα έδωσαν όλα οι τζόβηδες!!!

Και κάτι ακόμα,ο Jon δεν είχε ποτέ καμιά απίθανη φωνή,ούτε στα 80’s (και το λέω εγώ που τους λατρεύω),πόσο μάλλον μετά σχεδόν 30 χρόνια!Μείνανε στην ιστορία χάρη στα κομμάτια που γράφανε,τις αλλαγές στον ήχο τους που πάντα ήταν μοντέρνος,τις μαγείες του Sambora (Τalk Βox,solos και κυρίως BACKING VOCALS) και τον επαγγελματισμό τους να παίζουν πάντα πολλές ώρες σε σχέση με πολλούς συνομήλικους ή και νεότερούς τους!

πωωωω απίστευτη κούραση αυτό το τοπικ!!!

γιατί απλά δεν μπορείτε να δεχτείτε ότι σε κάποιους άρεσε το λαιβ και σε κάποιους όχι;;; Τόσο δύσκολο είναι;

Γιατί κάποιοι δεν έχουν κόμπλεξ και έχει δηλώσει ότι το αγαπημένο του τραγούδι όλων των εποχών είναι το Livin’ on a Prayer,το οποίο έχουν τραγουδήσει στη Χιλή με τον Jon on stage!!!

E εντάξει αφού το είπε ο Tobias οκ. ¨Εγινε το αγαπημένο τραγούδι της υφηλίου. Οκ ρε μαν είναι το αγαπημένο του. Τι να κάνουμε εμείς δηλαδή τώρα;;; Θα μας αρέσει περισσότερο το λαιβ της Αθήνας επείδη το τραγουδήσαν μαζί στην Χιλή;;;

Τα σκληρά κόφτε τα ε!!!

Η συναυλια ειχε θετικα,ειχε και αρνητικα,απο εκει κ περα ο καθενας κρινει μονος του,αλλος λεει βαρεθηκε,αλλος λεει ηταν φανταστικα και περασε υπεργαματα,αλλος ειπε κλαιω τα λεφτα μου καριολη bon jovi που περιμενα να παιξεις 3ωρο κ συ επαιξες μονο 2.5 ωρες,αλλος τον ενοχλησε το ψοφιο κοινο κατα την αποψη του.

Ενταξει,αυτη ηταν η συναυλια,καποιοι περιμεναν παραπανω πραγματα,οπως καλυτερο σετλιστ,καλυτερο ηχο,ισως καλυτερη αποδοση απο τη μπαντα,αλλοι και με αυτα που επαιξαν εμειναν ικανοποιημενοι.

Δεν χρειαζονται οι υπερβολες,ο καθενας εχει την γνωμη του,εδω αλλος πηγε στον waters και λεει βαρεθηκα,δεν μπορεις να του πεις τιποτα,ετσι το ειδε.

Ε ναι εντάξει τώρα, τι να μας πει και το Thunder Road όταν υπάρχει ένα Always.
Ενδεικτικά σου αναφέρω Joe Strummer,Elvis Costello,Dave Grohl,Tom Morello,u2,Arcade Fire και βέβαια Bon Jovi.Όλοι αυτοί έχουν δηλώσει πως το αφεντικό τους σημάδεψε καλλιτεχνικά και όχι μόνο.Ο Bon Jovi ποιον σημάδεψε;Τον Γιώργο Γάκη;Και να μην μιλήσουμε για όλους όσους έχουν διασκευάσει τραγούδια τοy Bruce γιατί θα μας πάρει ώρες.