BON JOVI - The Circle

Συμφωνω στα περισσοτερα απ αυτα που λες.
Το H.A.N.D το τοποθετω κι εγω πολυ ψηλα.Πιστευω ομως πως το The Circle ειναι η δευτερη καλυτερη δουλεια τους στα 00’s.Σαν αλμπουμ παντα,συνολικα,κ οχι σαν καποιο μεμονομενο hit που ξεχωριζω απτο αλμπουμ,γιατι κατι τετοιο πιστευω πως λειπει.

Κ δεν νομιζω να το εκαναν σκοπιμα αυτο με το ρεφραιν του We weren’t born to follow.Υπηρχε περιπτωση να μην καταλαβαιναμε την ομοιοτητα??

Τεπσα φιλε μ.Ας μας πουν κ αλλα παιδια τη γνωμη τους.Ισως να τον εχω υπερεκτιμησει κι εγω τον δισκο,γιατι η ξενερα απτο Lost Highway ηταν τοσο μεγαλη,που εκανε την προσμονη γι αυτο το cd ακομα μεγαλυτερη.Ο χρονος κ οι πωλησεις θα μας δωσουν την τελικη απαντηση.

ακούω και διαβάζω όλη αυτή την κακή κριτική…

θα πρέπει μάλλον να θυμίσω σε κάποιους ότι όταν κυκλοφόρησε το “Keep The Faith”
οι κριτικές που διάβαζα ήταν οι χειρότερες… μάλιστα σε μια από αυτές έγραψαν ότι
ο Jon Bon Jovi έχασε την δυνατότητα να κάνει ωραία τραγούδια γιατί έκοψε την
πλούσια χαίτη του

σήμερα βέβαια το “Keep The Faith” θεωρείτε ένα υπέροχο άλμπουμ

γενικά σε κάθε άλμπουμ που βγάζουν οι Bon Jovi οι κριτικές είναι κακές
αλλά κάθε φορά… κόντρα σε όλες τις κριτικές, τα άλμπουμ των Bon Jovi
καταφέρνουν και πουλάνε σαν τρελά και γίνονται multi-platinum

τι να την κάνω λοιπόν την κριτική ?

ο κόσμος ξέρει καλύτερα… και 25 χρόνια τώρα τους Bon Jovi
τους εχει τοποθετήσει στην κορυφή

έτσι. “το αιγάλεω και οι bon jovi να κερδάνε…”

τι έγινε… χτύπησα ευαίσθητες χορδές ?

σε κάποιους δεν αρέσει που οι Bon Jovi πουλάνε

είναι πολύ κακό να πουλάει ένα rock συγκρότημα

ναι, το πέτυχες.
απλά, φιλικά, σου λέω ότι το σκεπτικό σου είναι λανθασμένο.

αφού το σκεπτικό μου είναι λάθος… διόρθωσε το

Αρχικά οι πωλήσεις δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Στη μουσική μάλιστα σίγουρα δεν λένε την αλήθεια ως προς την ποιότητα.
Οι Bon Jovi είναι ένα εμπορικό όνομα που λόγω brand name και μόνο θα έχει ένα μεγαλο αριθμό πωλήσεων a priori.
Ξέρουν και οι Bon Jovi και πολλοί άλλοι ότι θα ξεκινήσουν από διαφορετική αφετηρία αφού στην ουσία είναι επιχείρηση ολόκληρη στημένη από πίσω που δουλεύει για αυτούς.

Μην μπούμε όμως σε επιχειρηματολογία, νομίζω πως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι πωλήσεις δεν κάνουν ένα δίσκο καλό από μόνες τους.

Όσο για την κριτική, όπως έχω ξαναπεί είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να εκφέρεις μια άποψη. Η διαφορά έγκειται στο πως υποστηρίζεις αυτή την άποψη. Ακόμα και αν έχεις διαφορετική άποψη πρέπει να δεις αν και τι επιχειρηματολογία έχει ο άλλος.

Το να αναφέρεις ότι κάποιος έκρινε τη μουσική του Bon Jovi επειδή κουρεύτηκε (το έχω ξαναδεί το σενάριο) δεν μου λέει τίποτα. Το ότι κάποιος ή κάποιοι είπαν μια χαζομάρα δεν το κάνει κριτική και το ότι δεν ευσταθεί δεν σημαίνει ότι ο καθε Bon Jovi είναι υπεράμω κριτικής.

καλο θα ηταν η ειρωνια να λειπει…στοχος του φορουμ ειναι να λεμε τις αποψεις μας κ οχι να φαγωνομαστε μεταξυ μας.

οποια αποψη κι αν εχουμε πρεπει να δεχομαστε κ τις αλλες.αλιμονο σ αυτον που πιστευει οτι μονο η δικη του αποψη ειναι σωστη,ή οτι εχεις περισσοτερες μουσικες γνωσεις απο καποιον αλλο. (μιλωντας γενικα…)

φυσικά οι πωλήσεις δεν λένε πάντα την αλήθεια αφού ζούμε σε μια εποχή
που στην ουσία δεν μιλάμε γα πωλήσεις αλλά για τοποθετήσεις

και φυσικά ένας δίσκος (και γενικά οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση)
πρέπει να έχει ποιότητα… αλλά τι ακριβός είναι η ποιότητα ?

στο όνομα της ποιότητας έχουμε ακούσει και έχουμε δει
τα μεγαλύτερα “εγκλήματα” στην ιστορία

αλλά αν ρωτήσω τον καλλιτέχνη που έκανε το “έγκλημα”
θα μου πει ότι δεν είναι “έγκλημα” αλλά αριστούργημα, που
εγώ ο “κοινός θνητός” αδυνατώ να καταλάβω

η ποιότητα λοιπόν είναι ένα τελείως υποκειμενικό θέμα

για μένα ο δίσκος των Bon Jovi είναι ένας πολύ καλός rock δίσκος

για σένα ο δίσκος των Bon Jovi είναι πατάτα… δικαίωμα σου

Ναι παιδια οντως…

Απτη στιγμη που οι πωλησεις δεν λενε την αληθεια κ η ποιοτητα ειναι κατι το υποκειμενικο,ο μονος τροπος για να φανει αν ενα αλμπουμ ειναι καλο ή οχι,ειναι οι κριτικες κ οι αποψεις του καθενος απο εμας.

Αφου ομως κι αυτες (οπως ειναι φυσικο) ειναι διαφορετικες,το καλυτερο πιστευω πως θα ηταν, να γραφει ο καθενας τη γνωμη του,χωρις να σχολιαζει του αλλου.
Ουτως ή αλλως ειναι δωρον αδωρον να προσπαθουμε να αλλαξουμε τη γνωμη καποιου.
Δεν ξερω αν συμφωνειτε…

Να πω κ εγω την αποψη μου για το αλμπουμ…Οταν ειχα ακουσει οτι θα επιστρεψουν με ενα αλμπυμ και μαλιστα διαβαζα και απο τα ιδια τα μελη των Μπον Τζοβι οτι θα εινια hard rock δυνατο αλμπουμ με στοιχεια απο το New Jersey ενθουσιαστηκα…
Ακουγωντας το δν θα πω οτι απογοητευτηκα αλλα καποια κομματια που ειχε ο δισκος πραγματικα τα θεωρησα τελειως ακυρα απο το στυλ των Μπον Τζοβι…αλλα ομως εχει 4-5 κομματια που πιστευω εινια τα καλυτερα της δεκαετιας του 2000 για τους Μπον Τζοβι…στιχουργικα για μενα ειναι τα καλυτερα μετα το These days…μουσικα χανουν λιγο αλλα οκ βγαζουν κατι καινουργιο…Εχουν ιδεες απο το παρελθον και απο κομματια θρυλος που εβγαλαν αλλα δν με ενοχλει καθολου γιατι ο συνδυασμος καινουργιου και παλιου ειναι πολυ καλος…
Σε γενικες γραμμες πιστευω ειναι ενα πολυ καλο αλμπουμ αλλα οχι απο αυτα που θα μεινουν στα τοπ των Τζοβι αλλα σιγουρα θα ειναι ικανο να δημιουργησει και αλλους οπαδους στο συγροτημα…εξαλλου οι Μπον Τζοβι παντα δεχοτουσαν σκληρες κριτικες αλλα ομως εδω και 25 χρονια φαινεται οτι οι οπαδοι πουυ ειναι και οι αληθινοι κριτες ενος καλλιτεχνη διαψευδουν ολους εκεινους που εχουν κομπλεξ απεναντι τους και τα live τους απλα τους δινουν την στοφα μιας μπαντας που ξερει πανω στην σκηνη να μεταδιδει την μαγεια της ροκ.

Επίσης, είναι εκπληκτικό το documentary DVD “When we were beautiful” που συνοδεύει το CD στην deluxe edtion του. Δείχνει πραγματικά πώς λειτουργεί η μπάντα, ότι τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του και ότι, επίσης, κανένας δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αξίζιε κάθε στιγμή του (και ευρώ του)! 8)

Το CD player παίζει 7/12 τραγούδια του album. Pas mal, pas mal… :wink:

Ο δίσκος είναι πολύ καλύτερος από όσο νομίζουμε και θα πουλήσει σαν τρελός για τον λόγο ότι όλα τα τραγουδια εκτός από το τελευταίο ίσως σε κάποιον άρεσαν.Δείτε τι έχει γραφτεί τόσες μέρες εδώ,στον έναν αρέσει το ένα,στον άλλο το άλλο,για τον καθένα μας ο δίσκος έκρυβε μερικές στιγμές που του ξύπνησαν κάτι!Εδώ και χρόνια οι Τζόβι έχουν βρει τον τρόπο να αγγίζουν τον κόσμο με ένα τρόπο σχεδόν υποσυνείδητο,χωρίς να το καταλάβεις εθίζεσαι…

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ALBUM ΑΠΟ ΕΞΩ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ. ΑΠΟ ΤΟ SINGLE ΕΙΜΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ALBUM ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.:slight_smile:

Δεν το κατέβασες???

ειμαι τηs παλιαs σχοληs θελω το original :wink::stuck_out_tongue:

Αντε με το καλο λοιπον… :stuck_out_tongue:

Ρε παιδια το πηρα σημερα,ειδα κ το documentary,ομως ρε διαολε ουτε τα μισα δεν καταλαβαινω…
Θα ψαξω να βρω εστω αγγλικους υποτιτλους γιατι δε γινεται αλλιως η δουλεια… :slight_smile:

Στην DELUXE EDITION που κυκλοφόρησε εδώ το documentary δεν έχει ελληνικούς υπότιτλους?:!:

Ούτε καν αγγλικούς… :frowning:

Το θεμα ειναι να βλεπουμε την ουσια,και αυτη ειναι οτι το circle ειναι κατωτερο των προσδοκιων,θα περιμενε κανεις μετα το “διαλλειμα” του lost highway μια δυναμικη επιστροφη των jovi με ενα αλμπουμ σε πιο hard rock υφος,πιο δυνατο, πραγμα το οποιο στα περισσοτερα κομματια δεν συμβαινει.Παλι υπαρχει αυτη η pop-rock αισθητικη που κακα τα ψεμματα δεν αρεσει τοσο.

Φυσικα ειναι πως το βλεπει κανεις το ποτηρι μισοαδειο/μισογεματο,για καποιον ο οποιος εχει συνηθισει τους jovi του 2000 κ μετα ειναι καλος ο δισκος κ τον ικανοποιει ,για αυτους που περιμεναν το κατι παραπανω κ ενα ουσιαστικο come back μετα απο διαφορα πειραματα στο υφος κ το μουσικο τους στυλ το circle μοιαζει λιγο.

Η αντιγραφη του εαυτου τους σε 2-3 κομματια προκαλει αρνητικη εντυπωση κατεμε,δλδ οι wasp,οι ac/dc που αντιγραφουν τους εαυτους τους αρκετες φορες τους βγαινει πετυχημενα,σε αλλες μπαντες αυτο δεν πετυχαινει κ νομιζω οτι δεν πετυχε στην περιπτωση των jovi.