Δεν πιστευεις πως ειναι καπως <<αδικο>> να συγκρινουμε τις σημερινες δουλειες οποιουδηποτε συγκροτηματος,με τις δουλειες του ιδιου συγκροτηματος που βγηκαν το 1985 ας πουμε??
Ναι σωστα,δεν προσπαθησα αλλωστε να κανω καμια τετοια συγκριση,απλως αν το δεις εντελως ατομικα το circle χωρις να κανεις συγκριση με κανενα αλλο αλμπουμ,ειναι ενας δισκος που στο συνολο του δεν ξεφευγει απο την μετριοτητα,ουτε μπορεις να τον χαρακτηρισεις ως το μεγαλο come back των jovi εν ετη 2009 μετα απο τα διαφορα πειραματικα σταδια που περασε η μπαντα με τον ηχο τους.
Περιμενα κατι καλυτερο…:!::!:
Με έχει κουράσει η κριτική ενός δίσκου σε σύγκριση με το παρελθόν!Ο δίσκος από μόνος του αρέσει ή όχι?Μη σου πω χωρίς να δίνεις σημασία στο ποια μπάντα τον έβγαλε,αυτό που ακούς και το συναίσθημα που σου βγάζει κρίνε!Ο Sambora είναι πραγματικά απίστευτος στο δίσκο,ηγετική μορφή στο σύγχρονο μοντέρνο ροκ ήχο των 2000 και μετά!Κοίτα που οι BonJovi βρέθηκαν τελικά εγκλωβισμένοι στη μουσική που παίζαν στη δεκαετία του 80 και τους κράζουν μουσικο-κριτικοί και οπαδοί,γιατί άλλαξαν ήχο!Δικαιωμά τους,από το να αντιγράφουν τον εαυτό τους!Αυτό είναι που πεισμώνει τον Jon εδώ και τόσα χρόνια,όπως φαίνεται στο εκπληκτικότατο DVD που συνοδεύει την deluxe edition,η ανάγκη του να γίνει αποδεκτός από το μουσικό στερέωμα,γράφουν κομματάρες,μα απο το KeepTheFaith και μετά σε κάθε δίσκο τρώνε κράξιμο και πάντα δικαιώνονται εκ των υστέρων.Εγώ πιστεύω πως αν αυτός ο δίσκος είχε βγει π.χ. από τους U2 θα έπαιρναν τέλειες κριτικές παγκοσμίως και θα μάζευαν τις υποψηφιότητες για Grammy με το κιλό,νομίζω δικαιούνται επιτέλους να αποκτήσουν το ανώτερο status της μουσικής μας,τολμηρότατη μπάντα,κάνει ότι την εκφράζει καλλιτεχνικά,δημιουργεί μόδα,δεν την ακολουθει και συνεχίζει να δημιουργεί νέους οπαδούς σήμερα,όταν όλοι οι άλλοι βγάζουν δίσκους μόνο και μόνο για να έχουν αφορμή για περιοδεία,οι BonJovi έχουν από το Crush και μετά βγάλει κομμάτια,που υπάρχουν ακόμα στα Setlist τους,ποιους ξέρετε να το κάνουν αυτό?
Τον αντεγραψαν τον εαυτο τους στο the Circle…
Συμφωνω απολυτα μ αυτο που λες.Δεν λεω βεβαια οτι οι B.J ειναι <<αδικημενοι>>,ουτε οτι δεν ειναι δεκτες καποιες ασχημες κριτικες.
Ομως ειδικα με την συγκριση που εκανες με τους U2,αυτο οντως συμβαινει.
Δεν ξερω για ποιο λογο ενοχλει καποιους η παρουσια των Bon Jovi. (αναφερομαι σε μεγαλοκριτικους κ μεταλαδες φιλους που κραζουν διαχρονικα…)
Γιατι να υπαρχει τετοιο κομπλεξ??Επειδη τυχαινει ο Jon να ειναι εμφανισημος κ επειδη το 60-70% στις συναυλιες ειναι γυναικες??Και τι σημαινει αυτο???Οτι ειναι χαλια η μουσικη τους??
Υ.Γ Φοβερη κ η παρουσια του Tico στα drums στο νεο αλμπουμ…
Ειλικρινά και εμένα με έχουν κουράσει όλα αυτά!!Πάντα υπήρχε μια τάση αμφισβήτησης και κριτικής για την μουσική τους, το στιλάκι τους, το πόσο γκόμενος είνια ο Jon (στην τελική μαγκιά του - θα θέλανε πολλοί στα 47 τους να ήταν έτσι).Αν και γενικότερα είναι ένα συγκρότημα που το αγαπάω συν. αλλά και ως μονάδες τον καθένα ξεχωριστά για τους δικούς μου λόγους. Δεν περιμένω πλέον όπως και από άλλα μεγάλα συγκροτήματα του παρελθόντος να δω τα super ουαου albums, αλλά δεν θα γκρινιάζω και συνέχεια γι’αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει το ποιοι είναι οι bon jovi γενικά. Μετά από 25 χρόνια νομίζω ότι τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Οι δουλειές τους πάνε πάντα γαμιόντας παγκοσμίως, όταν βγαίνουν tour είναι παγκόσμιο μουσικό γεγονός, κάνουν συγκλονιστικά live με γεμάτα στάδια, έχουν αστείρευτη ενέργεια και αγάπη γι’αυτό που κάνουν, συνεχίζουν να γράφουν στίχους και μουσική που κάτι έχουν να σου πουν και να σε κάνουν να νιώσεις, είναι επίκαιροι και είναι πάντα unit. Για τα βραβεία!αυτά ας τα δίνουν σε κάτι νούμερα σαν την lady gaga ή κάτι άλλους!!Σκασίλα μου προσωπικά. Μετρήστε λοιπόν στα δάχτυλα πόσοι από τους παλιούς τα κάνουν όλα αυτά σήμερα. Λίγοι πολύ λίγοι και καλοί. Η ιστορία έχει ήδη αρχίσει να τους αναγνωρίζει την αξία που τους αρμόζει και που κάποτε τους αρνιόταν.
Και ακόμα νομίζω έχουμε να ζήσουμε και να δούμε πολλά από αυτούς!!!:respect:
Και να μην ξεχάσουμε να προσκυνήσουμε Tico και Sambora,ενώ και η παραγωγή του Shanks είναι ιδανική.Αν δεν υπήρχαν οι BonJovi σε αυτή τη δεκαετία,οι (αρκετά καλοί) Nickelback και τόσοι άλλοι παρόμοιοι ίσα που θα υπήρχαν,μα είπαμε μεγάλη μαγκιά να δημιουργείς μόδα και να ακολουθούν οι άλλοι…Όσο για τα βραβεία και μένα αδιάφορο με αφήνουν,μα ο συγκεκριμένος δίσκος νομίζω δε συγκρίνεται έυκολα με τα περισσότερα που έχουμε ακούσει φέτος,μα πάω στοίχημα πάλι U2 θα θριαμβεύσουν,μη σου πω τίποτα Coldplay,που είναι ιεροσυλία να δηλώνουν ροκ…
ΣΩΣΤΟΣ!! SAMBORA ΣΕ ΓΑΜΑΤΗ ΦΟΡΜΑ, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ, DAVID ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ TICO ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, Η ΨΥΧΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ Ο ‘‘ΠΑΠΠΟΥΣ’’ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.
Η κριτικη του εγκυρου περιοδικου Rolling Stone…
Δεν ενθουσιασε το αλμπουμ απ’οτι φαινεται…
Αμα βρισκει ωραιο τραγουδι το Work For The Working Man#-o
http://www.rollingstone.com/reviews/album/30766666/review/30805569/the_circle
Μια χαρά είναι το συγκεκριμένο τραγουδάκι…
Οχι ρε φιλε,τι μια χαρα…Δεν ειπαμε οτι η μπασογραμμη στην εισαγωγη ειναι ιδια με του Livin’ on a prayer???
Κ απορω πως δε το σχολιασαν αυτο σ ενα τοοοσο εγκυρο κ γνωστο περιοδικο… :lol:
Bon Jovi The Best Group Ever!!!
The circle album is the best since These days!!!
Επειδή διακρίνω μια ειρωνία…
“i wish i was like you, easily amused”, έλεγε κάποτε ένας μακαρίτης.
περισσότερο από το αν αρέσει κάτι σε κάποιον ή δεν αρέσει, σημασία έχει το πως υποστηρίζει αυτό που λέει.
Όσοι εξέρφρασαν ότι ο δίσκος δεν τους άρεσε είχαν κάποια επιχειρήματα. Αντιθέτως, από τους οπαδούς εισέπραξα ότι τους άρεσε γιατί θα τους άρεσε έτσι κι αλλιώς. Προτιμώ την κριτική σκέψη ακόμη και αν αυτή οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα παρά τον οπαδισμό-ραγιαδισμό που όλα τα βλέπει άψογα.
Επίσης, εδώ μέσα δεν είδα κανέναν να μπαίνει και να προσάπτει στην μπάντα ή στον Bon Jovi αυτά που μόνοι σας “αποκρούετε”.
Φιλε outshined καμια ειρωνια απο μερους μου,πιστεψε με…Απλα τα βλεπω απο μια πιο διασκεδαστικη πλευρα τα πραγματα.Δεν ημουν αλλωστε εγω αυτος που εγραψε σε ποστ του <<το αιγαλεω κ οι bon jovi να νικανε κ ολοι αλλοι…>>…Αυτο το ξεχασες μαλλον αλλα τεσπα.
Οσο για τα επιχειρηματα που λες,σε προτρεπω να κοιταξεις παλιοτερα ποστ στα οποια μερικα ατομα σχολιαζουμε το αλμπουμ.
Ειναι ποστ με τις αποψεις μας ,κ οχι λινκς απο κριτικες περιοδικων οπως εκανε ο φιλος παραπανω,που για να επιβεβαιωσει την δικη του κακη γνωμη για το cd,μας εδειξε την κριτικη του Rolling Stone.Οπως λεγαμε κ πιο πανω,τους μεγαλοκριτικους κ τα βραβεια Grammy παντα τα ειχαμε γραμμενα…
Λες επισης οτι θα μας αρεσε ετσι κι αλλιως.Λες κ στο Lost Highway δεν τους κραξαμε που εβγαλαν αυτη την πατατα…
Κοιταξε βλεπω οτι εχεις κοντα στις 4.000 ποστς κ προφανως ξερεις περισσοτερα πραγματα απο μενα κ απο μερικα αλλα ατομα για την μουσικη.
Επιτρεψε μας ομως,ειδικα σ αυτο το συγκροτημα που εχουμε κολλημα,η κριση μας να ειναι σε μια σωστοτερη βαση απο καποιον αλλο που ειναι λιγο πιο εξω απτο χορο.
Sorry για το μεγεθος του post κ thanks για τον χρονο σου…
αρχικά, ξεχώρισε κάτι. Ο αριθμός των posts δεν έχει να κάνει με τη μουσική γνώση. Προς Θεού.
το “αιγάλεω και οι Bon Jovi” ήταν προφανώς χιουμοριστικό γιατί ότι και να λένε στον οπαδό, το ακούει βερεσέ. το αν κάποιος θέλει να εθελοτυφλεί είναι δικαίωμά του.
όταν όμως διαβάζω για καταπληκτική κιθαριστική δουλειά του Sambora και του Tores δεν μπορώ να το καταλάβω. απλά πιστεύω πως ό,τι και να έκαναν, κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι καλά. όπως είπαν πολλοί και στο Lost Highway. δεν συμφωνώ με τη νοοτροπία αυτή.
επίσης, για τους Jovi επέτρεψέ μου να ξέρω 1-2 πραγματάκια και εμένα που δε με εκφράζουν τα fanclub.
Ετσι οπως δεν μπορεις εσυ να καταλαβεις αυτα για τον Sambora κ τον Torres, -(αν κ εγω μονο στον Τικο αναφερθηκα,μιας κ πιστευω οτι ο Sambora κανει απλως αυτο που πρεπει να κανει κ το ειχε ξεχασει στο Lost Highway)- ,δεν μπορω κι εγω να καταλαβω πως κρινεται ενα αλμπουμ απτον ρεφρεν του Born To Follow κ το μπασο του Workin man.Γενικα αναφερομαι,οχι σε σενα.
Θελει καποιος να μας πει οτι ειναι χαλια το αλμπουμ κ να σταθει σ αυτα τα 2 σημεια??Οκ,κανενα προβλημα!!!Αλλα εκτος αυτου οσοι κανουν ασχημη κριτικη,ας μας γραψουν κατι που τους αρεσε κιολας!
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην τους αρεσε κατι…Αποκλειεται καποιος να μην πιστευει πως αυτο το αλμπουμ ειναι ισως το καλυτερο στιχουργικα…Αποκλειεται να μην αρεσουν κομματια οπως το Bullet,το Love is the only rule,κ το Brokenpromiseland.
Συμφωνεις σ αυτο??
Aυτο το εκανε η Los Angeles Times!!!:lol::lol::lol:
http://latimesblogs.latimes.com/music_blog/2009/11/album-review-bon-jovis-the-circle.html
και το Entertainment Weekly.com
μήπως επίτιδες χρησιμοποιήσαν παλια τους ριφ για να εκφράσουν πως κλείνει ένας κύκλος για την μπάντα;
Επειδή γίνεται πολλές φορές κουβέντα για τις μπάντες που “επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους ή αντιγράφουν άλλους”, ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αν ψάξεις όλα τα τραγούδια που υπάρχουνε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το συγκρίνεις ή να σου θυμίσει κάποιο άλλο. Και δεν λέω για όλο το τραγούδι, έστω σε ένα κομμάτι του.
Κάποιος είπε ότι ένα τραγούδι των Jovi στο Circle αντιγράφει κάπου στη μέση το Viva la Vida των Coldplay. Φαντάζομαι το είπε αυτό επειδή κάπου εκεί για 5 sec. ακούγονται κάτι βιολιά. Αν είναι έτσι, να μας πουν ότι τα βιολιά είναι copyright Coldplay, οι κιθάρες copyright Black Sabbath, τα drums copyright Metallica κοκ. Έτσι, μετά οι μπάντες θα παίζουν μόνο με τα χέρια τους (μην πω τι θα παίζουν…) Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε τραγούδι έχει και αποκτάει την δική του ταυτότητα. Όντως το Born to follow την πρώτη φορά που το άκουσα μου θύμισε το Born to be my baby. Από εκεί και πέρα μου θυμίζει το Born to follow. Όπως και το Working man δεν μου θυμίζει το Prayer (ίσως την πρώτη φορά), μου θυμίζει μόνο το Working man.
Αυτά. Ελπίζω να μην κούρασα.
Απολαύστε την μουσική χωρίς προκαταλήψεις!
νομίζω πως προσωπικά το έχω εξαντλήσει το θέμα και απλά επαναλαμβάνω τα ίδια.
τη γνώμη μου την εξέθεσα δημόσια στην κριτική του περιοδικού και αν είχε αλλάξει για κάποιο λόγο δεν θα δίσταζα να το πω. Αλλά δεν έχει αλλάξει.
Όταν κάποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ επιρροής και αντιγραφής δεν φταίω εγώ. Οι Coldplay είναι επιρροή, τα άλλα (κακή) αντιγραφή.