Bongripper

Στρίβω τσιγάρο, ανάβω, κάνω τζούρα…

Οι Bongripper δημιουργήθηκαν το 2005 στο Σικάγο από τους Dennis Pleckham (κιθάρα), Nick Dellacroce (κιθάρα), Ronald Petzke (μπάσο) και Daniel O’Connor (ντραμς). Η μουσική τους κινείται, κυρίως, γύρω από το ντουμ/σλατζ και επεκτείνεται μέχρι το ποστ ροκ και το ντρόουν. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν καθόλου φωνητικά (πλην ενός κομματιού αλλά και διάφορα σαμπλαρισμένα), οι μεγάλες διάρκειες των τραγουδιών τους αλλά και ότι παίζουν το πιο γαμημένα ΧΕΒΙ σλατζ του σύμπαντος.
Έχουν κυκλοφορήσει 5 αυτοχρηματοδοτούμενα άλμπουμ (αν είναι δυνατόν!!!) και ένα EP σε συνεργασία με τους συμπολίτες τους, Winters In Osaka.

The Great Barrier Reefer (2006)

Αρχή γίνεται με ένα πολύ απλό σαμπλάκι που όμως περικλείει όλη την ουσία των Bongripper: Το άναμμα ενός “τσιγάρου”, που αυτό δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσει το επικό, 80λεπτο κομμάτι/ντεμπούτο τους. Αν και όλα τα άλμπουμ των Bongripper, χαρακτηρίζονται από την εκπληκτική δομή τους, αυτό εδώ είναι ίσως το μοναδικό που υστερεί ελαφρώς. Και αυτό συμβαίνει διότι, ενώ δεν είναι χωρισμένο σε κομμάτια αλλά είναι ένα ενιαίο, δεν ακούγεται σαν ένα αλλά σαν πολλά μαζί. Οπότε σαν επιλογή το ένα ενιαίο κομμάτι, κρίνεται ανεπιτυχής. Αυτό όμως, επί της ουσίας (και αυτό είναι που μας νοιάζει), δεν ισχύει και για το περιέχομενο. Γιατί αυτό είναι κάτι παραπάνω από επικό. Ξεκινώντας με μια 8λεπτη, ακουστική, μονότονη μελωδία με σαμπλαρισμένες ομιλίες από πάνω, οδηγεί στον όλεθρο. Έναν όλεθρο περίπου 35 λεπτών, γεματό από ισοπεδωτικές ντουμ ριφάρες, σλατζ ατμόσφαιρες και οργιαστικά ντραμς, ενώ ντρόουν μελωδίες κάνουν την εμφάνιση τους που έχουν κυρίως μεταβατικό ρόλο ανάμεσα στα πολλά θέματα/κομμάτια που χωρίζεται ο δίσκος. Ο όλεθρος καταλαγιάζει και δίνει τη σκυτάλη σε μια υπνωτιστική, πανέμορφη μελωδία που λειτουργεί σαν intermission για κάνα δεκάλεπτο. Μετά ξεκινάει νέος όλεθρος που μας γαμάει τα μυαλά μέχρι το φινάλε, χωρίς σταματημό, με μερικά μεταβατικά ποστ περάσματα που και που.
Η παραγωγή είναι καλή, αν και στα σημεία που χώνει ο δίσκος, ακούγεται λίγο μπουκωμένη και γίνεται βαβούρα (εγώ, βέβαια, για κάποιο λόγο, γουστάρω κάργα με αυτό).
Γενικότερα, πρόκειται για δισκάρα, που αν και έχει κάποια μειονεκτήματα, δεν αμαυρώνουν στο ελάχιστο το σύνολο. Στα συν και ο ευρηματικός τίτλος (παράφραση του Great Barrier Reef, του μεγαλύτερου συμπλέγματος υφάλων στον κόσμο που βρίσκεται στην Αυστραλία, με την λέξη reefer που είναι η μαριχουάνα).

Hippie Killer (2007)

Ένα χρόνο μετά το σοκ του The Great Barrier Reefer, τα παλικάρια, όντας σούπερ καυλωμένα, κυκλοφορούν νέα δισκάρα με επίσης ευρηματικό τίτλο. Πλεόν έχουμε 10 κομμάτια, πάλι συνολικής διάρκειας 80 λεπτών, που όμως, αυτή τη φορά συνδέονται τέλεια μεταξύ τους. Εδώ πειραματίζονται περισσότερο με το ντρόουν και το ποστ ροκ, σε σχέση με το ντεμπούτο τους, που είχαν πιο περιορισμένο ρόλο, δημιουργώντας έτσι, τον πιο πολυεπίπεδο δίσκο τους. Εδώ όλα κυλάνε όπως πρέπει: Από τον 18λεπτο, ποστ θρίαμβο του Charlie, Burnt Reynolds Has Got Shit On You (καλά, όλοι οι τίτλοι των τραγουδιών τους είναι ένας κι ένας), που σχεδόν Mogwai-ίζει, μέχρι το Her Highness που είναι η επιτομή του σλατζ, και από το ντροουνίζον Thanks For Sticking Around, μέχρι το πανέμορφο The People Mover όπου το μπάσο κάνει θαύματα, όλες οι συνθέσεις είναι φανταστικά δομημένες. Εδώ συναντάμε και το ένα και και μοναδικό κομμάτι, στη δισκογραφία των Bongripper, που έχει φωνητικά, το εκπληκτικό, Iron Monkey-κο, Terrible Bear Attack, που αν και είναι μόλις 3 λέπτα, προλαβαίνει και κόβει κώλους. Όλη η μαγεία όμως βρίσκεται στο 16λεπτο Reefer Sutherland (άλλη μία τρομερή παράφραση), που βάζει στο καζάνι σλατζ και ποστ με μερικές απίστευτες ριφάρες, με αποτέλεσμα να συνουσιάσει το μυαλό μου, γλυκά και τρυφερά. Επιπλέον, εφιαλτικά σαμπλαρίσματα, ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του άλμπουμ, δημιουργώντας μια heavy psych, αποπνικτική ατμόσφαιρα που φέρνει σε Ufomammut.
Επίσης, η παραγωγή εδώ είναι κρύσταλλο και όλα τα όργανα ακούγονται τέλεια.
Αυτός εδω, παίζει να είναι και ο καλύτερος τους δίσκος. Και τριπάρισμα και βαλτώδες, χέβι σλατζ, όπως μας αρέσει.

Reefer Sutherland (Live)
Her Highness

Heroin (2007)

Κάπου εδώ ξεκινάει η κατηφόρα.
Μοναδικό θετικό όσον αφορά αυτό το άλμπουμ είναι το φανταστικό packaging της σπέσιαλ έκδοσης. Για περιορισμένα αντίτυπα, το άλμπουμ βρισκόταν μέσα σε μια κασετίνα, μαζί με όλα τα σύνεργα που χρειάζονται για να βαρέσει κάποιος τη δόση του.
Από εκεί και πέρα, τα παλικάρια, αποφάσισαν να πειραματιστούν περισσότερο με το ντρόουν και έτσι δημιουργούν ένα συνοθύλευμα από ενοχλητικούς ήχους, χωρισμένους σε 12 κομμάτια, διάρκειας 76 λεπτών. Εδώ δεν υπάρχει ούτε ένα ριφ της προκοπής, ούτε καν ντραμς. Βασικά, δεν είναι ούτε καν ντρόουν. Είναι κάκιστης ποιότητας θόρυβος. Δεν ξέρω αν αυτοί που αρέσκονται σε ντρόουν/νόιζ ακούσματα, βρίσκουν κάτι καλό σε αυτό το άλμπουμ, εγώ πάντως, αδυνατώ.

Hate Ashbury (2008)

Άλλος ένας εξαιρετικός τίτλος (παράφραση του Haight-Ashbury, συνοικίας του Σαν Φρανσίσκο), που όμως είναι, κι αυτός, δυσανάλογος με το περιεχόμενο.
Οι πειραματισμοί με το ντρόουν συνεχίζονται, ευτυχώς, όμως, επιστρέφει και το σλατζ/ντουμ, αν και έχει πιο περιορισμένο ρόλο απ’ όσο θα έπρεπε.
Υπάρχουν κάποια ωραία ριφάκια και η παραγωγή είναι, για άλλη μια φορά εξαιρετική, αλλά σαν σύνολο, ο δίσκος δεν πείθει. Σίγουρα έχει κάποια ωραία κομμάτια, όπως τα Part 2, Part 3 που ποστίζει κιόλας λίγο και το γαμάτο 10λεπτο φινάλε, Part 8. Σίγουρα είναι αρκετά καλύτερος δίσκος από το Heroin. Σίγουρα όμως δεν είναι, κιόλας, αυτό που γουστάρουμε από τους Bongripper.

Hate Ashbury, Part 8

Meat Ditch, collaboration EP - Bongripper / Winters In Osaka (2008)

EP με ένα 20λεπτο κομμάτι (ομότιτλο) μόνο, που μοιάζει να βγήκε από το Hate Ashbury, αν και ακούγεται καλύτερο, από οποιοδήποτε κομμάτι από εκεί. Το ντρόουν έχει περιοριστεί αρκετά και εδώ βασικά έχουμε ένα καθαρόαιμο ντουμ/heavy psych κομμάτι με πολλά στοιχειωτικά σαμπλαρίσματα, που φέρνει μπαμ σε Ufomammut.
Αρκετά καλό, αν και δεν τρελαίνομαι κιόλας.

Satan Worshipping Doom (2010)

Και εκεί που φαίνεται να έχουν πάρει την κατιούσα και τους έχω ξεγραμμένους και σχεδόν ξεχασμένους, σκάει τούτο έδω φέτος, σαν κεραυνός εν αιθρία και παθαίνω παροξυσμό.
Αριστουργηματικό εξώφυλλο, εκπληκτικός τίτλος και μαλάκαδενυπάρχειπουθενά περιεχόμενο. Τρία στα τρία, τζακπότ!
Εδώ δεν υπάρχουν υπεκφυγές και μαλακίες. Δεν υπάρχουν ποστ και ντρόουν πειραματισμοί. Εδώ υπάρχει μόνο γαμημένα και -όσο δεν πάει άλλο- χέβι ΝΤΟΥΜ/ΣΛΑΤΖ.
Δεν υπάρχουν χιουμοριστικά λογοπαίγνια και μεταβατικά κομμάτια να 'χαμε να λέγαμε. Μόνο τρελή έμπνεση και τον ίδιο τον Διάβολο (με κεφαλαίο Δ, για να γουστάρουμε) να προσκυνάει.
Εδώ έχουμε τέσσερις, πάνω από 10 λέπτα η κάθε μία, υπερκομματάρες που κλιμακώνουν και χτίζονται με διαολεμένα τέλειο τρόπο, με εκπληκτικής ομορφιάς ριφάρες να σκάνε απίστευτα συγχρονισμένα, με ρυθμό πολυβόλου, ενω το rhythm section είναι πιο μελετημένο από ποτέ.
Μιλάμε για το αυθεντικό σάουντρακ της Αποκάλυψης. Ένα δίσκο που και ο ίδιος ο ιησούς χριστός θα γούσταρε και θα χτυπιόταν μαζί του. Μιλάμε για την τελειότητα την ίδια!
Ένα πολύ πετυχημένο σχόλιο που βρήκα στο ίντερνετ και περιγράφει ωραία και λακωνικά το άλμπουμ είναι αυτό:
“I don’t understand why there are so many shitty bands out there. I mean, seriously… name your band Bongripper, name your album Satan Worshipping Doom, play heavy as fuck doom-riffs, and put titties and fire on your album cover. This isn’t rocket science.”

Hail
Satan
Worship
Doom

Καλύτερο άλμπουμ τους πιστεύω ότι πλέον είναι το Satan Worshipping Doom, όπως επίσης παίζει να είναι, πλέον και το αγαπημένο μου, αλλά επειδή δεν έχει καταλαγιάσει στο ελάχιστο ο ενθουσιασμός γι’ αυτό, θα ψηφίσω το The Great Barrier Reefer που είχα πάθει μεγαλό σοκ όταν το είχα πρωτο ακούσει. Εννοείται πως τα 2 αυτά μαζί με το Hippie Killer είναι τα αδιαμφησβήτητα έπη τους και τα υπόλοιπα δεν τα πλησιάζουν καν.
Εν κατακλείδει, μιλάμε για μια τρομερά υποτιμημένη μπάντα, που έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά στην τελική περνάμε γαμημένα τέλεια μαζί της. Βασικά, μου φαίνεται ότι ζουν για να κάνουν μπάφους και να καταστρέφουν το σύμπαν. Και αυτό το κάνουν καλά.

ΥΓ. Νομίζω το θρέντι θα πάει άπατο, αλλά δεν γαμιέται, όλα για την καύλα γι’ αυτή τη μουσική γίνονται.

Είχα ακούσει σε κάποια φάση το Hate Ashbury νομίζω και μου’χε φανεί βαρετό. Πολύ βαρετό όμως. Παλιά αυτό. Και το μόνο που κράτησα από αυτή τη μπάντα ήταν το τραγο-ίματζ. Φέτος όταν γύρισα από τις καλοκαιρινές διακοπές μου βρήκα μηνυματάκι από νομιστεράκι για το Σαταν. Και βάζω στο μαισπέης (πριν γίνει μυ____ και ψοφήσει η φάση) το Σαταν το κομμάτι και μένω μαλάκας και οκ για το φετινό τα’χουμε πει είναι πελωριότητα τρανή.
Κάποια στιγμή θα ακούσω και το Χιπικίλλερ.

And what subject matters do your songs cover?
Dennis: Hippies dying.
[COLOR=White]12345[/COLOR]

^ λολ

Για τους Bongripper δεν θα πω κάτι μιας και δεν έχω ασχοληθεί :tomato:
(…κακό του κεφαλιού μου απ’ό,τι είδα/άκουσα)

Απλά ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Keyser για το υποδειγματικό εισαγωγικό ποστ.

=D>

Στους χαλεπούς καιρούς του Off-Topic και του chatting, ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί που ασχολούνται σοβαρά με το μουσικό section του forum και αφιερώνουν αρκετό από τον χρόνο τους σε αυτό.
Και σίγουρα αυτός δεν πάει ποτέ χαμένος. :wink:

Δεν ξέρω αν το θρεντ θα πάει άπατο, αλλά στο bold-αρισμένο έχεις πιάσει όλο το νόημα νομίζω.
Μπράβο εις διπλούν μαν! 8)

Θενκς μαν. Να 'σαι καλά.

Όντως λολ γι’ αυτό του Ρεντ Ραμ. Αν και κάνα μπάφο θα τον βαράνε στάνταρ…:stuck_out_tongue:
Την βρήκα πάντως την συνέντευξη κι έχει φάση:
http://www.thesleepingshaman.com/interviews/bongripper/bongripper.php

Καταρχάς συγχαρητήρια Keyser για το εισαγωγικό post (και για το thread).

Από τους εν λόγω κύριους έχω ακούσει μόνο το φετινό, Satan Worshipping Doom, το οποίο με εντυπωσίασε!
Σιγά σιγά θα ακούσω και τα υπόλοιπα, δίνοντας έμφαση σ’ αυτά που προτείνετε.

Έχω ακούσει μόνο το θεϊκό -πράγματι χέβι κτήνος- Satan Worshipping Doom (να κι άλλο άλμπουμ που ξέχασα να βάλω σ’αυτή τη γ^&%&νη λίστα της χρονιάς). Κι έχω πάθει κάτι που μου συμβαίνει συχνά όταν παθαίνω τέτοια κολλήματα: κατέβασα δισκογραφία, και κάθε φορά που πήγαινα ν’ακούσω έλεγα “άσε μωρέ, μία φορίτσα ακόμη το Satan…και μετά”.
Ε, μετά μου κάηκε και ο σκληρός και πήγαν όλα στο βρόντο#-o

Εκ των πραγμάτων, λόγω ημιμάθειας, δεν μπορώ να ψηφίσω στο πολλ όμως…

Μόνο το Satan έχω ακούσει αρκετά και ναι, γαμάει!

Τρομερος ο Keyser για αλλη μια φορα…:thumbup:
Αγαπαμε Hippie Killer(στο οποιο θα παει και η ψηφος μου.Εχει μεσα και το αγαπημενο μου κομματι απο Bongripper,το Reefer Sutherland)
Το Satan Worshipping Doom πηρε αξια την πρωτη θεση της λιστας μου για φετος…
Γουσταρουμε The Great Barrier Reefer και απογοητευσεις τα Heroin-Hate Ashbury.

BONGRIPPER
recording is scheduled for a new 7" at the end of january. the 7" will be titled “SEX TAPE/SNUFF FILM”. we are looking for a may release, but that is subject to change.

without notice.

Sorry για το σπαμάρισμα, ήρθε αυθόρμητα, δεν μπόρεσα να το συγκρατήσω :oops:
Ωραίος τίτλος πάντως…8)

http://www.feretrorecords.com

Το Χέιτ είχε καλές στιγμές μέσα, αλλά το γάμησαν με τα νόιζ σαμπλαρίσματα.
Τώρα μάλλον ενθουσιάστηκαν με τον ήχο του Σάταν και πάνε να κάνουν κάτι παρόμοιο. Αν είναι έτσι, περιμένουμε νέα ισοπέδωση…

Hate Ashbury LP

Sex Tape/ Snuff Film 7 inch

[B]Satan Worshipping Doom Re-Press[/B]
In preperation for our upcoming trip to Roadburn this April, we have decided to repress our 2010 2LP, Satan Worshipping Doom. This edition will feature a gatefold format with full-color labels. We have also re-stocked all 3 of our shirts. Go to our store page to purchase.

πηγαίνεις λοιπόν στο μαγαζάκι κ…
Satan Worshipping Doom is currently[B][SIZE=“3”] sold out[/SIZE][/B] online, but we will have plenty of copies for sale at Roadburn.

ε άντε κ γαμηθείτε.τι σκατά γίνεται με αυτή τη μπάντα ρε πούστη μου…

Mετά το γαμηστερό εφταράκι Snuff Film/Sex Tape, οι πορνοτραγοι επιστρέφουν με νέο κομμάτι που θα περιέχεται σε ένα από τα δυο σπλιτάκια που είπαν ότι ετοιμάζουν. Και το γλαφυρό όνομα αυτού [I][U]Fisting[/U][/I].
Αν και unmastered, το κομμάτι είναι στο ύφος του Σαταν που τους απογείωσε. Βαρύ κι ασήκωτο doom με ξεσπάσματα που δένουν αρμονικά με τις χαμηλές ταχύτητες και ξαναμανα αργές ριφάρες. Και κάπως έτσι περνάνε 12 λεπτά και ξαναπατάς το πλέι γιατί δεν κατάλαβες ακριβώς τι έγινε. Πείτε ότι γουστάρετε κι εσείς να μη νιώθω μόνος.

Και καινούριο σχέδιο μια ομορφιά

Επίσης δήλωσαν ότι θα παίξουν μέρος από το Reefer Sutherland στο πρώτο σετ τους στο Roadburn.
Κι επειδή δεν έχει γραφτεί εδώ, το δεύτερο σετ θα έχει ολάκερο το Satan Worshiping Doom. Κυριακή του Πάσχα. Αν δεν εκπληρωθούν οι προφητείες εκείνη τη μέρα δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει για να συμβεί.

Και τα δύο σετ που έπαιξαν στο roadburn θα κυκλοφορήσουν σε λαιβ άλμπουμ το οποίο στριμάρει [U]εδώ[/U].
Χαίρε βάθος αμέτρητο.

Επίσης ξανάρχονται στην Ευρώπη για μια μίνι αγγλική περιοδεία με Conan τέλη Απρίλη και για να παίξουν στο [U]Desertfest [/U]του Λονδίνου.

CTS, ΦΕΡΤΟΥΣ!

CTS, μην τους ακους, φερε Solefald τωρα που ξεκιναν τις συναυλιες για να παμε οι 50 ανθρωποι που τους ακουμε.

CTS φέρε Lio Messi στον Ολυμπιακό :!: