Αυθεντικά και Bootlegs

ανοιξα αυτο το thread γιατι ηθελα να δω αν εχει συμβει και σε αλλους να χουν αγορασει αυθεντικα cd και τελικα να μην ειναι…δηλαδη να ναι μια πολυ καλη αντιγραφη…εχω να πω πως σε μενα μου συνεβει 2 φορες!!το αυθεντικο cd απο πισω στο κεντρο εχει κατι κωδικους…οποιος ξερει καλυτερα επι του θεματος να μας διαφωτισει με αυτους τουσ κωδικους…λοιπον μου χει τυχει σε αυθεντικο cd να μην εχει τπτ απο πισω παρα το ονομα τησ μπαντας και το ονομα του cd…πως αλλιως μπορουμε να τα ξεχωρισουμε πιο ευκολα??

Συνηθως τα αυθεντικα cd εχουν το codebar στο πισω μερος.
99% των περιπτωσεων.Αν εχεις αμφιβολια για καποιο cd ψαξε πληροφοριες
στο ιντερνετ.Βοηθαει αρκετα.

Υπαρχουν και τα ρωσσικα αλλα ακομη δεν εχω βγαλει ακρη τι παιζει…ολα κανονικα ειναι,δεν ξερω που ειναι η διαφορα.Κυριως σε τπτ eBay τα πετυχαινω…

?? τί είναι τα ρώσσικα δλδ? κατασκευη στη ρωσσία δλδ? ή ό,τι να 'ναι κατάλαβα?

Nαι αλλα υποτιθεται οτι δεν ειναι για πωληση εξω απο αυτην…ολα ειναι κανονικα βεβαια,βιβλιαρακια κτλ.

ξερετε εχω 2 cd ετσι που δεν ξερω αν ειναι…και τα 2 ειναι των pantera πριν απο cfh!! τα πιο παλια τους το projects in the jungle και το i am the night απο πισω εχουν μονο αυτο που λεει MMR1-003 και αντιστοιχως το αλλο το δικο του…γενικα ομως ολα τα σιντι δεν εχουν πολλα και διαφορα??γιατι μου φαινονται να μην ειναι αυθεντικα?:-k

αυθεντικό downloading ρε μο**ια!!!

Φιλαρακι ανοιγεις τεραστιο θεμα.Εχω εναν φιλο που εχει ψαχτει παρα πολυ στο θεμα τον bootleg cd.Υπαρχουν δισκοπωλεια κατω στην αθηνα τα οποια πουλανε fake cds σε εξωφρενικες τιμες!!!Επειδη την εχω πατησει κ εγω μια απλη συμβουλη ειναι να ταιριαζει ο πλαινος κωδικος του cd με τον κωδικο απο πισω απο το δισκακι αλλα ο πισω κωδικος εχει και αλλα νουμερα η γραμματα αναλογα με την εταιρεια.Γενικα για να ξερεις η καθε εταιρεια εβγαζε δικο της catalogue number.Με τον καιρο αυτα τα μαθαινεις.Υπαρχουν ομως και δισκοι που εχουν καταφερει και εχουν αντιγραψει ακομα και το barcode π.χ το kuni-looking for action για οσους τους ξερουν.Μπορει να υπαρχουν και αλλα αυτο εχω σαν τρανο παραδειγμα.Αν ψαξεις στο διαδικτυο θα βρεις λιστα με δισκους απο μπαντες που εχουν κυκλοφορησει σε bootleg cd.Αν αγοραζεις ιαπωνικους δισκους να κοιτας μηπως το οbi ειναι φωτοτυπια το εχω δει και αυτο.

απλο. Οσα είναι με ραβδογραμμα απο πίσω - είναι αυθεντικά - μη bootleg.
Οσα γράφουν απλά τον τίτλο, είναι Bootleg. Πολλά γίνονται σε Ελλάδα η Γερμανία.
Τίτλοι σπάνιοι, απο χαμένα γκρούπς, ή γκρούπς που αρνούνται να τα βγάλουν.
Δε βγαίνουν με τη συναινεση των groups και μερικές φορές μπορεί να ναι τραβηγμένα απο βινύλια. Οσα βγήκαν απο καποια μυστήρια έντυπα στα περίπτερα τα 4 ένα 12άρι, για παράδειγμα ήταν ιδέα και εκτέλεση, γνωστού Ελληνα - απίθανου…τύπου.

Το 95 % των Cloven Hoof - Sultan’s Ransom είναι bootleg. Το κανονικί , εχει θολό εσωτερικό διάφανο πλαστικό με κάτι γράμματα και το περιφερειακό του μέρος, εχει “mastering speed alteration - break point” δηλάδη, αλλάζει η ταχύτητα, που έχει γραφεί εκει και σχηματίζει άλλο δακτύλιο. 1,2 εκ απο το ακρο του CD.

Προσοχή! Οσοι θέλετε, μπορείτε να ρωτάτε, ξέρω σχεδον όλους τους τίτλους και διαφορές.

απλα εγω εχω τα 2 συγκεκριμενα σιντι και δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι αυθεντικα…καμια διευκρινιση?:-k

εχω μια απορια. αγορασα σημερα ενα δισκακι απο γνωστο δισκαδικο της αθηνας. ο κωδικος στο πισω μερος του cd δν ειναι ιδιος με αυτον στο πλαι της θηκης αλλα πανω στο cd εκει που ειναι κ το logo τησ μπαντας κλπ υπαρχει ενας κωδικος ιδιος με αυτον της θηκης. ειναι ολα φυσιολογικα?

Aυτό το χω πάθει κι εγώ!

Και μάλιστα είχα πάρει σ’ ένα φίλο 4 cd δώρο από ένα μαγαζί στο μοναστηράκι (κανονικά θα’ λεγα το όνομα του μπάσταρδου) και ήταν όλα έτσι…

Πότε δεν μου’ πε ο φίλος μου αν το παρατήρησε…Αλλά όταν είχα πάει σπίτι του και τα κοιτάγαμε ήταν ξεκάθαρο…

η λυση ειναι μια:κατεβασε τα ολα,μην αγοραζεις τιποτα για να μην πιαστεις ποτε μαλακας

Μεγα λαθος…Αν προσεχεις οσο πρεπει και να αγοραζεις απο αξιοπιστα σημεια δεν θα υπαρξει θεμα.Ακους εκει μην αγοραζετε,ντροπη:lol:.Περα απο την πλακα οταν θα εχεις μια τεραστια δισκοθηκη στο σαλονι του σπιτιου σου θα νιωθεις μια αλφα περηφανια…8)

Συμφωνω απόλυτως.

Γενικά κάλα όλα με το ιντερνετ κλπ αλλά σα το cd ή το βινύλιο με την καμία…

Ενώ με έναν σκληλό δίσκο γεμάτο mp3 δεν είσαι μαλάκας?:-k

Έλα ντε…

Βασικά δεν τίθεται γενικά θέμα συγκρισης κάτ’ εμε.

Άσε που αυτά τα ηλεκτρονικό γενικώς τα φοβάμαι…Αντε να σου χαλάσει κάνας δίσκος ξέρω γω λέμε τώρα και να χάσεις τα κέρατα σου

40 και βαλε giga μουσικης και πανω απο 5 γιγα φωτογραφιες. :frowning:

Μπορεις να μου πεις αν ξερεις τι γινετε με τα μπουτλεγκς του Μετροπολις? Κυριως απο υποτιθεμενους αυθεντικους τιτλους απο ΕΜΙ? Πχ IRON MAIDEN MEGADETH QUEENSRYCHE? Πχ απο QUEENSRYCHE εχουβ λιγοτερες σελιδες σε βιβλιαρακι, καποια απο αυτα μπερδεμενες σελιδες.

Γαμα τα δεν θέλω να το σκέφτομαι